Dnevni Avaz - jos jedna u nizu gnjusoba
- CROCOP
#1 Dnevni Avaz - jos jedna u nizu gnjusoba
Na naslovnoj strani Dnevnog Avaza, slika penzionera koji je pocinio samoubojstvo. Naravno, slika nije snimljena prije aktiviranja bombe vec nakon. Jos jedna u nizu "gnjusoba" najtiraznijeg dakle najcitanijeg BiH dnevnog lista. Mislim da ce onog momenta kad vlasnik(ci) istoimene novine, uspiju shavatiti da se ovo ubojstvo i stotine drugih mahom penzionera (namjerno koristim termin UBOJSTVO), desavaju upravo radi ljudi poput njih, koji su ovu drzavu doveli u egzistencijalni corsokak, svojim "poduzetnickim marifetlucima", malverzacijama, prijevarama i utajama
Sav novinarski sljam, ovo novinarski, sam jedva "prebio" preko tipkovnice, se uspio okupiti na jednom mjestu i i uspjesno svakodnevno siriti zarazu a sebi uzimati za pravo i nazivati se Novinskom kucom.
Sjetite se samo ne tako davne otmice djecaka. Kad glavni i odgovorni urednik (ne zelim ga uopce imenovati jer mislim da nije vrijedan cak ni toga, kao covjek a pogotovo ne kao novinar) ubjedjuje javnost ukljucujuci i roditelje da je Avaz napravio pravu stvar i da je to jedan veliki uspjeh, pripisujuci i svojatajuci zasluge pronalazenja i oslobodjenja djecaka.
Kakav gazda takav i pas...
Da pred kraj pojasnim, nisam niti iz jedne konkurentske novinske kuce, niti osobno imam neke veze s bilo kojim novinama na ovom podrucju.
Sav novinarski sljam, ovo novinarski, sam jedva "prebio" preko tipkovnice, se uspio okupiti na jednom mjestu i i uspjesno svakodnevno siriti zarazu a sebi uzimati za pravo i nazivati se Novinskom kucom.
Sjetite se samo ne tako davne otmice djecaka. Kad glavni i odgovorni urednik (ne zelim ga uopce imenovati jer mislim da nije vrijedan cak ni toga, kao covjek a pogotovo ne kao novinar) ubjedjuje javnost ukljucujuci i roditelje da je Avaz napravio pravu stvar i da je to jedan veliki uspjeh, pripisujuci i svojatajuci zasluge pronalazenja i oslobodjenja djecaka.
Kakav gazda takav i pas...
Da pred kraj pojasnim, nisam niti iz jedne konkurentske novinske kuce, niti osobno imam neke veze s bilo kojim novinama na ovom podrucju.
- CROCOP
No kad uzmemo u obzir sve, dakle Vlast na svim nivoima i strukturu stanovnistva, mislim da je Avaz upravo to. Avaz je produkt ovog drustva. Neki dan sam bas pisao, kad se provezete Sarajevom od Ilidze do Bascarsije, 95% radio stanica koje okrenete sviraju onaj najgori oblik "cirilice" (bar je ja tako nazivam ne zeleci vrijedjati nikoga a pogotovo ne Cirilicno pismo) tipa "-9 napolju nosim tvoju kosulju" ili "dovest cu te kuci Rajka kad mi umre majka", i kad to vidite tj. cujete, onda vam je jasno zasto je Avaz najtirazniji, a NTV Hayat (ako ste imali priliku uhvatiti TV Vogoscu, vidjeli bi da je to Hayat kad je bio mali
i TV Pink najgledanije tv stanice.
-
Twisted Kites
Ne mogu da vjerujem da se pise ovako o Avazu. Ne zato sto mislim da su kvalitetne novine "evopskog standarda" vec zato sto ostale novine ni malo ne zaostaju za avazom sto se tice propagande, nepismenosti i nemoralnosti. Danas u BiH najveci problem nije Avaz niti nacin na koji oni pisu vec su problem novine iz manjeg entiteta i hrvatski mediji koji konstanto negiraju i omalovazavaju BH kao drzavu i koji jos uvijek sire mrznju kao sto su radili za vrijeme rata. Dakle problem je u licemjerstvu i sirenju lazi politickog vrha rep srpske i hdz-a koji jos uvijek nisu priznali ko je bio agresor za vrijeme rata i koji jos uvijek ocigledno rade na destabilizaciji BiH, te novinama i medijima koji ih podrzavaju.
Pustite se Avaza i njihovih ispada. Bolje ne mozemo ocekivati trenutno. Nazlaost.
Pustite se Avaza i njihovih ispada. Bolje ne mozemo ocekivati trenutno. Nazlaost.
-
Prenj
Mozes li nam reci neki datum nakon kojeg bi trebali prestati kriviti rat za lose vrijeme, neuspjele ljubavi i sve ostale stvari koje sa ratom apsolutno nemaju nikakve veze.Twisted Kites wrote:Ne mogu da vjerujem da se pise ovako o Avazu. Ne zato sto mislim da su kvalitetne novine "evopskog standarda" vec zato sto ostale novine ni malo ne zaostaju za avazom sto se tice propagande, nepismenosti i nemoralnosti. Danas u BiH najveci problem nije Avaz niti nacin na koji oni pisu vec su problem novine iz manjeg entiteta i hrvatski mediji koji konstanto negiraju i omalovazavaju BH kao drzavu i koji jos uvijek siru mrznju kao sto su radili za vrijeme rata. Dakle problem je u licemjerstu i lazi politickog vrha rep srpske i hdz-a koji jos uvijek nisu priznali ko je bio agresor za vrijeme rata i koji jos uvijek ocigledno rade na destabilizaciji BiH, te novinama i medijima koji ih podrzavaju.
-
Twisted Kites
Sve ovo itekako ima veze sa ratom. Kulturni zivot u Sarajevu ne moze biti na prijeratnom nivou iz istog razloga kao sto i privreda, skolstvo, sport itd. pa i kvalitet medija.
Krivci su rat, politicari, nacionalist, fasisti, cro i sicg koji se jos uvijek mijesaju u bih politiku, i svi oni koji jos uvijek ne zele ovu drzavu i na svaki moguci nacin pokusavaju sprijeciti njezin razvoj.
Krivci su rat, politicari, nacionalist, fasisti, cro i sicg koji se jos uvijek mijesaju u bih politiku, i svi oni koji jos uvijek ne zele ovu drzavu i na svaki moguci nacin pokusavaju sprijeciti njezin razvoj.
-
Prenj
OK, mozes li ti meni reci neki godinu nakon koje necemo optuzivati rat za sve zivo.Twisted Kites wrote:Sve ovo itekako ima veze sa ratom. Kulturni zivot u Sarajevu ne moze biti na prijeratnom nivou iz istog razloga kao sto i privreda, skolstvo, sport itd. pa i kvalitet medija.
Mozda 2010 (15 godina poslije) ili 2020 (25 godina poslije) ili ....
Znaci Avaz nema nikakve krivice? Samo rat, Hrvati i Srbi krivi?
Kakve samo to jos veze ima sa poganim naslovnim stranama?????
-
Prenj
#11 Re: Crocop
Kakav rijecnik, takav i govornikNex wrote:jebo vas otac Pederski.[/b]
Moderatoreeeeeeeeeee
- Saian
#13 Re: Crocop
Prenj wrote:Kakav rijecnik, takav i govornikNex wrote:jebo vas otac Pederski.[/b]
![]()
Moderatoreeeeeeeeeee
pa ko da silaze s pokretne trake
-
Prenj
Naravno smo mi krivi, evo da podjemo od Nex-a: On sam ocito kupuje deset primjeraka, garant mu slika onog jadnog penzionera vec oko vrata visi.mr_orange wrote:Nije Avaz kriv nista, mi smo sami sebi krivi. Ko sto kaze Djole u pjesmi :
''Nisu krivci primitivci sto su pokupili mast, korov nikne gdjegod stigne, ma svaka njima cast, krivi smo mi''
Ne kupuje valjda Shoshon sam 100 000 primjeraka dnevno?!
-
mr_orange
Treba sranje bojkotovati! Ja evo kontam da im kulturno hebem mater preko mail-a zbog te slike, a to nije prvi put, prikazivali su i djevojku koja se bacila sa zgrade, momka kojem je voz otkinuo glavu, nekoliko puta predozirane likove kako leze izvrnuti, pa i ono za malog Maka. Meni stvarno nije jasno kako oni to stizu na lice mjesta prije policije i bilo koga drugoga?! To neko smeka iz policije garant. Nego, da napravimo kakvu online peticiju protiv njih?!
-
Twisted Kites
Kada cemo se oporaviti od rata? Pa posljedice rata su ocigledne. A oporavak sprjecavaju, kao sto gore navedoh, razni dusmani ove drzave i fasisti i svi oni koji jos uvijek negiraju drzavu BiH. Svi oni koji na sve moguce nacine rade protiv Sarajeva i kojima je jos uvijek blizi i bitniji Zagreb i Beograd i koji stite interese Hrvatske i SiCG a ne svoje vlastite drzave. I kriminalci naravno koji su samo PROIZVOD gore navedenog.Prenj wrote:OK, mozes li ti meni reci neki godinu nakon koje necemo optuzivati rat za sve zivo.Twisted Kites wrote:Sve ovo itekako ima veze sa ratom. Kulturni zivot u Sarajevu ne moze biti na prijeratnom nivou iz istog razloga kao sto i privreda, skolstvo, sport itd. pa i kvalitet medija.
Mozda 2010 (15 godina poslije) ili 2020 (25 godina poslije) ili ....
Znaci Avaz nema nikakve krivice? Samo rat, Hrvati i Srbi krivi?
Kakve samo to jos veze ima sa poganim naslovnim stranama?????
A kad ce BiH biti funkcionalna drzava sa zdravom ekonomijom, kulturom itd ja ti ne mogu reci
I naravno za sve ovo NIJE kriv Avaz. cccc Krivi su oni koji negiraju zlocine i fasizam koji je jos uvijek prisutan na ovim prostorima. I nisam rekao da su Srbi i Hrvati krivi, vec nacionalsti koji su velikom vecinom iz ova dva naroda. To su fakte.
- CROCOP
Destabilizacija, rat kao vjecita isprika, strani utjecaj ("pozitivan" od strane MZ, negativan od strane SCG i HRV), politicko licemjerstvo... Povraca mi se.Prenj wrote:Mozes li nam reci neki datum nakon kojeg bi trebali prestati kriviti rat za lose vrijeme, neuspjele ljubavi i sve ostale stvari koje sa ratom apsolutno nemaju nikakve veze.Twisted Kites wrote:Ne mogu da vjerujem da se pise ovako o Avazu. Ne zato sto mislim da su kvalitetne novine "evopskog standarda" vec zato sto ostale novine ni malo ne zaostaju za avazom sto se tice propagande, nepismenosti i nemoralnosti. Danas u BiH najveci problem nije Avaz niti nacin na koji oni pisu vec su problem novine iz manjeg entiteta i hrvatski mediji koji konstanto negiraju i omalovazavaju BH kao drzavu i koji jos uvijek siru mrznju kao sto su radili za vrijeme rata. Dakle problem je u licemjerstu i lazi politickog vrha rep srpske i hdz-a koji jos uvijek nisu priznali ko je bio agresor za vrijeme rata i koji jos uvijek ocigledno rade na destabilizaciji BiH, te novinama i medijima koji ih podrzavaju.
Pustimo se Avaza?! Uhvatimo se Glasa Srpske ili neke trece novine koje se tiskaju u hrvatskom dijelu FBIH... Ma neka svatko pocisti svoje dvoriste. Kazes pogledaj njih, pusti Avaz nek pise? Pa to te izjednacava s njima!
Nazalost ti s taj, i molio bih te da ovo ne shvatas osobno, kojemu upravo te iste dnevne novine poput Avaza, Glasa Srpske i vec koje trece novine, formiraju zivotni pristu. Pustas da te voda nosi.
No i ja sam se malo udaljio od teme. Zanemarite nacionalni poriv, zelim razgovarati samo o gadostima kojima Dnevni Avaz bombardira vec dovoljno napaceni narod BiH.
Sjetite se slike mladica koji je izvrsio samoubojstvo tako sto je glavu stavio na tracnice. Naslovna Avaza - obezglavljeno tijelo.
Zatim, prometna nesreca kod Smizovca. Daska s kamiona proletjela kroz prednje vjetrobransko staklo i otkinula zeni u autu glavu.
Ludi takve scene se pokusavaju izbjeci i u "najhororkijim" filmskim scene.
Avaz i njegovo urednistvo su BOLESNI....
-
fido1
Kada ti nesto ne ide od ruke, najlakse je optuziti nekoga drugog, tako i vecina ljudi u BiH hvata se za protekli rat, a niko od njih nista nepoduzima da im bude bolje. Najlakse je kukati i cekati da neko drugi rijesi tvoje probleme. Tuzno, ali pojedinci ce rat spominjati i nakon 50 godina, mislim vaditi se na njega. Sto prije svatis, da si sam tvorac svoje sudbine (vecim dijelom), tim ce ti biti bolje. Sto se tice dnevne stampe, citam samo o sportu, pa bilo koje novine da su u pitanju, ali mislim da je neprilicno, na prvu stranicu novina staviti sliku mrtvaca.
Prenj, drago mi je sto realno razmisljas.
Pozdrav
Prenj, drago mi je sto realno razmisljas.
Pozdrav
- CROCOP
mr_orange wrote:Treba sranje bojkotovati! Ja evo kontam da im kulturno hebem mater preko mail-a zbog te slike, a to nije prvi put, prikazivali su i djevojku koja se bacila sa zgrade, momka kojem je voz otkinuo glavu, nekoliko puta predozirane likove kako leze izvrnuti, pa i ono za malog Maka. Meni stvarno nije jasno kako oni to stizu na lice mjesta prije policije i bilo koga drugoga?! To neko smeka iz policije garant. Nego, da napravimo kakvu online peticiju protiv njih?!
Uvijek. Definitivno sam ZA. Kako da to izvedemo?
-
SpaceX
tipkovnicaru, tisak, tiskovna kuca, tiskovni sljam!CROCOP wrote:Sav novinarski sljam, ovo novinarski, sam jedva "prebio" preko tipkovnice, se uspio okupiti na jednom mjestu i i uspjesno svakodnevno siriti zarazu a sebi uzimati za pravo i nazivati se Novinskom kucom.
mr_orange wrote:Treba sranje bojkotovati! Ja evo kontam da im kulturno hebem mater preko mail-a zbog te slike, a to nije prvi put, prikazivali su i djevojku koja se bacila sa zgrade, momka kojem je voz otkinuo glavu, nekoliko puta predozirane likove kako leze izvrnuti, pa i ono za malog Maka. Meni stvarno nije jasno kako oni to stizu na lice mjesta prije policije i bilo koga drugoga?! To neko smeka iz policije garant. Nego, da napravimo kakvu online peticiju protiv njih?!
-
TiDamJaSvegaSvoga
ma covjece, mi smo skroz sjebani, i bez obzira na izgovore ili razloge kao sto je jebeni rat, ljudi su bili i bit ce losi, i bez skrupula i morala, i manipulatori, i bez dobrote, i gazit ce preko mrtvih za svoje ciljeve.
samo jednu stvar zaboravljate da je tako i ovdje i u bilo kojem drugom kutku ove jadne planete sto nas trpi. kriva je prokleta priroda (ne)ljudska.
samo jednu stvar zaboravljate da je tako i ovdje i u bilo kojem drugom kutku ove jadne planete sto nas trpi. kriva je prokleta priroda (ne)ljudska.
-
Twisted Kites
Neko je ovdje naivan. Vi ili ja.
Nikada nisam rekao da je ok to sto Avaz iznosi bolesne slike na naslovinim stranicam... To je stvarno sick, ali ne razumijem vas kada kazete da se novine trebaju BOJKOTOVATI i da je Fahro najvece SMECE u BiH pored toliko medija koje iznose NETACNE podatke o agresiji, ratu, jos uvijek negiraju zlocine, omalovazavaju BiH na svakoj stranici i u svakom clanku i to LAZNIM informacijama.
Pa zar ne vidite sta je ustvari sustina problema u BiH?? Pa u Evropi ste to ovako radi:
U Danskoj primjer radi, ako ti se novina ne svidja i ako iznosi uvrijedljive slike, fino se nasmijes i kazes da su neozbiljna novina i da te slike imaju negativan utjecaj na njihov ugled. I sutradan kupis malo ozbiljnije novinedok taj ugled ne promijene.
ALI ako novine pisu LAZI i negiraju DRVAVU u kojoj se te novine stapaju, e onda se te novine BOJKOTUJU i kritikuju na nacin na koji vi kritikujete Fahru i Avaza.
Nikada nisam rekao da je ok to sto Avaz iznosi bolesne slike na naslovinim stranicam... To je stvarno sick, ali ne razumijem vas kada kazete da se novine trebaju BOJKOTOVATI i da je Fahro najvece SMECE u BiH pored toliko medija koje iznose NETACNE podatke o agresiji, ratu, jos uvijek negiraju zlocine, omalovazavaju BiH na svakoj stranici i u svakom clanku i to LAZNIM informacijama.
Pa zar ne vidite sta je ustvari sustina problema u BiH?? Pa u Evropi ste to ovako radi:
U Danskoj primjer radi, ako ti se novina ne svidja i ako iznosi uvrijedljive slike, fino se nasmijes i kazes da su neozbiljna novina i da te slike imaju negativan utjecaj na njihov ugled. I sutradan kupis malo ozbiljnije novinedok taj ugled ne promijene.
ALI ako novine pisu LAZI i negiraju DRVAVU u kojoj se te novine stapaju, e onda se te novine BOJKOTUJU i kritikuju na nacin na koji vi kritikujete Fahru i Avaza.
-
Prenj
Niko ovdje ne poredi Avaz sa npr. Srpskim Oslobodjenjem ili Glasom Srpskim, to bi bila definitivna propast da ikada dodjemo u situaciju da se poredimo s njima na bilo koji nacin.Twisted Kites wrote:Neko je ovdje naivan. Vi ili ja.
Ali za grad Sarajevo, ovakav Avaz je sramota.
Mozemo li se sloziti da je Avaz najvece smece u Sarajevu?
-
rei
Twisted Kites wrote:Neko je ovdje naivan. Vi ili ja.
Twisted K slazem se s tobom u potpunosti.
Ne dopada ti se, ne citaj, ali u novinama negirati drzavu to je vec
za sta bi trebale da se novine bojkotuju, kritikuju i pisu peticije.