DNA analiza naroda ex-YU

Bosstech

#1 DNA analiza naroda ex-YU

Post by Bosstech »

Ja sam vec postirao ovo na mnogim forumima pa vrijeme je i ovdje.
Na hrvatskom forumima sam izdrzao 24 sahata,kada su skontali da sam u pravu banirali su me i zakljucali temu a na srpskom forumu sam trajao citavih 9 minuta prije brisanja (moderator mora da je bio u WC-u).

Za one koji dosada nisu culi,prije par godina radjena je DNA analiza naroda ex-Yu (te analize su radjene i za ostale narode Europe) a ujedno to nije prva analiza vec 2-3 ali je najdetaljnija i uzima se kao najpreciznija.

Rezultati analize su veoma losi po Srbi i Hrvate,toliko losi da brisu,baniraju da se ne vidi....ono sto sam "generalno" primjetio je da su Srbi poglupi jer imaju problema sa tumacenjem analize dok su Hrvati inteligentniji,treba im jedno par sati da prouce pa kada shvate da sam upravu onda se pocnu praviti glupi da bi na kraju kompletno ignorisali.

Evo link za analizu:

http://mbe.oxfordjournals.org/cgi/content/full/22/10/1964/TBL1

Kliknite na Return to Article da procitate kompletan sadrzaj,iako je dosta tehnicke naravi,kada malo proucite skontat ce te...sta vise ovo je mali test da se pokaze ko je koliko inteligentan kao covjek i ko brzo konta u glavi.

Evo mojih zakljucaka na analizu (pokazalo se da je najmanje 5-6 drugih ljudi,neki su i istoricari,dosli do istih zakljucaka a ujedno se moze naci sada i na Wikipedija pod haplogrupama).

1."Juzni Slaveni"

Stanovnici ex-YU vecinom nisu slavenskoj porijekla kao sto se dosada vjerovalo nego vode porijeklo starosjedioca Balkana-Iliri,Vlasi,Trachani,neki Romani i manja plemena...sta vise taj omjer je 25% Slaveni i 75% starosjedioci (i to odoka mjerim,ko nije lijen neka izracuna tacno u bocu).
To se zasniva na krvnim halpogrupama (neznam tacan prevod sa engleskog..ja koristim rijec gen iako nije tacno) starosjedioci posjeduju jednu haplogrupu dok slavenski dosljaci drugu.
To znaci slavenska krv i starosjediocka krv nemoze biti obadvoje Srbi i Hrvati....tj "moze" ali to su novokomponovani Hrvati i Srbi...Servus Balcanicus i Croaticus Balcanicus..sasvim novi narod-mjesanci.

2."Srbi i Hrvati"

Sta vise tek 16% Srbijanaca i 34% Hrvata ima tu slavensku krv,da stvar bude gora to je pomijesano sa 84% starosjedioca sto cini 100% Srbe i 66% starosjedioca sto cini 100% Hrvata....to znaci da vecina Srba i Hrvata ima krv starosjedioca inemogu biti izvorni Srbi-Slaveni i Hrvati-Slaveni.
Danasnji Srbi i Hrvati su neki novi narodi,mjesanci sa dominantnom "balkanskom" krvi ili bolje receno novokomponovani Srbi i Hrvati iliti kako god hoecete da kazete.
Sta vise u pitanju je uopste da li su i oni Srbi Slaveni i Hrvati Slaveni pravi Srbi i Hrvati sa obzirom da vec postoje Crni i Bijeli Hrvati u Poljskoj i Luzicki Srbi u Njemackoj.
Moguce da su ovi "juzni"- copycat.

3."Bosnjaci"

Najgore su prosli Bosnjaci....analiza pokazuje da Bosanci i Hercegovci posjeduju "najciscu" krv sa najvise postotaka jedna haplogrupe koje se vecinom nalazi u BiH.

Sta vise 54% Bosnjaka muslimana i 64% hercegovackih Hrvata posjeduju haplogrupu I1b koja se VECINOM nalazi u BiH i opada cim predjete u Hrvatsku/Srbiju i nema nikakve veze niti sa Slavenima,Turcima,"Srbima ili Hrvatima" vec sa Iilirima tj starosjediocima Balkana koji tu zive 3000 godina a imaju daleke rodjake sa Sardincima i Noverzanima a jos dalje rodjake sa Zidovima tj semitskim narodima od koji su Zidovi nastali.
Slican slucaj je i sa bosanskim Srbima i Hrvatima sta vise JEDINI Srbi u Bosni su Srbi (pravi Slaveni) u istocnoj Hercegovini.

Preko 85% bosanskih Srba i Hrvata u BiH su ustvari Bosnjaci katolici i pravoslavci (primili hriscanstvo izmedju 10-15 vijeka vecinom silom od Vatikana i Carigrada) a koji su se "nacionalno osvijestili" pocetkom 19/20 vijeka tj utjecajem Srbije i Hrvatske u prvoj Jugoslaviji....Prodali nacionalnost za veceru sto bi rekli.

Tek 25% Bosnjaka muslimana ima slavensku krv i t su vjerovatno Slaveni-Srbi iz istocne Hercegovine koji su se vjerovatno sprijateljili sa Bosnjacima pa presli na Islam dolaskom Turaka...nemoguce je da su to islamizirani Srbi/Hrvati od 15 do 21 vijeka onda nebi bili "cisti" nego sadrzili istu krv kao kod Srbijanaca i Hrvata u Hrvatskoj.

Tek VRLO MAL broj Bosnjaka muslimana su islamizirani Srbi/Hrvati (novokomponovani vecinom) izmedju 15- 21 vijeka...sta vise moze se na prst nabrojati ...INACE Bosnjaci nebi imali ciscu krv od Srbijanaca i Hrvata u Hrvatskoj.

Bosanci i Hercegovci su se upravo najmanje mjesali sa ostalim sto je upravo suprotno sto su svi dosada govorili za Bosnu..da je svaka "vojska ostavila traga"...uopste nije tacno i postoji logican razlog za to.
Upravo zato sto su drukcije vjere je sprjecavalo to mjesanje,prvo kao heretici se nisu mjesali sa drugim a kasnije muslimani se nisu mjesali sa hriscanima sve do 20 vijeka,a isti slucaj sa katolicima koji se nisu mjesali sa pravoslavcima iz Srbije zbog vjere niti Hrvatima u Hrvatskoj zbog turske granice...tek u 20 vijeku to se pomalo mjenja.

Tako je danas upravo u BiH sacuvana najcisca krv koja nema veze ni sa Slavenima ni Turcima vec starosjediocima Balkana...sta vise to cini Bosnjacima (dobri Bosnjani kao sto je poznato iz 10 vijeka) najstarijim narodom Balkana PORED Albanaca i Dalmatinaca (Dalmatinci nisu danas narod vec Hrvati..iako nisu Hrvati lol).

Nova istorija ex-Yu......
seln

#2 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by seln »

I?
Bosstech

#3 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Bosstech »

I?

Uzet cu to kao odgovor da se pravis lud/a na sve ovo.Ova analiza mjenja kompletnu istoriju ex-Yu,sve dosadasnje teorije Srbije i Hrvatske padaju u vodu i direktan dokaza da su zadnjih 150-200 Srbi i Hrvati falsifikovali istoriju vecim djelom te manjim da zasnivaju na pogresnim tumacenjima.

Evo ti primer,na RS sajtovima se sa "ponosom" navodi popisi stanovnistva iz turskog i austro-ugarskog doba gdje stoji "taj i taj" broj pravoslavaca koji su zivjeli u Bosni sto su danasnji Srbi uzeli kao DOKAZ da Srbi zive u Bosni od pamtivjeka..sto nije tacno,vecina tih "pravoslavaca" su Bosnjaci pravoslavci tj stari bosnjani koji su konvertovani u pravoslavlje pod utjecajem Carigrada jer u to doba je vlada demokracija pa su ih na silu konvertovali.
Vecina Bosnjana u to doba su bili HERETICI ali zbog silne demokracije morali su to kriti i praktikovati kod kuce a na ulicu su morali govoriti da su pravoslavci i katolici inace bi ih nabili na kolac kao sto se praktikovalo u to doba.
Srba i Hrvata u Bosni prakticki nije bilo nikako do 20 vijeka kada nastaju preko noci od pravoslavaca i katolika i danas se vode ko "konsitutivni" narod i uzimaju za pravo da komadaju Bosnu a ustvari to je lukavstvo Srbije i Hrvatske da otmu Bosnu koje datira od pocetka 20 vijeka.

Sta vise zbog ovoga se ratovalo i ljudi su ginuli a pokazuje se na kraju da su Srbi i Hrvati vecinom ispranih mozgova i ustvari bore se protiv vlastitog naroda na korist susjeda.

Ovo je samo mali dio price...ova analiza ne samo da pise novu istoriju ex-Yu nego cak pojasnjava mnoge stvari u vezi naroda ali o tome cemo kasnije raspravljati.
CalGal

#4 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by CalGal »

Hm, pogledala sam izvjestaj pod linkom iz tvog clanka. Engleski mi je savrsen, procitala sam clanak od slova do slova, mislim da sam prilicno inteligentna osoba ali brate nista nisam razumila :-) . Previse je tehnicki napisan, to jest nije tako formuliran za nas koji ne rade u tom polju. Mozda stotinjak bosanaca koji mozda rade u tom polju ce taj clanak razumjeti a ne nas ostalih 4 miliona i kusur. Imali negdje bolji clanak koji je bas pojednostavljen za nas dummies? :roll: Neko ko je malo kredibilniji od nekog forumasa (bez uvrede :) )
Fair Life

#5 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Fair Life »

Image
Bosstech

#6 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Bosstech »

Pa evo od pocetka mada je dovoljno procitati onaj sajt i usporediti sa istorijskim dokazima i znanjem.
Ocigledno mnogi su prespavali osnove u skoli.

Osnova-Srbi i Hrvati su Slaveni jel tako?
Ako su uradili DNA analizu nad Srbinom ili Hrvatom i u njegovoj krvi nema slavenske krvi kakav je zakljucak?
A posjeduje krvna zrnca povezana sa starosjediocima Balkana?
Znaci da je starosjedioc koji je postao Hrvat ili Srbinom.
Jel taj novi Srbin/Hrvat ista stvar kao onaj Srbin/Hrvat Slaven???
Moze da bude samo nova nacija a ne isto.

Osnova matematike X+Y nemoze biti X nego je XY.
Fazon je sto XY nema u sebi X uopste nego samo TVRDI da ima X.

XY su danasnji Srbi/Hrvati.Y su starosjedioci Balkana a X su izvorni Srbi/Hrvati Slaveni.

Evo ti pa uci o haplogrupama tzv DNA

http://en.wikipedia.org/wiki/Haplogroup

Ovo je haplogrupa povezana sa Bosancima,Hercegovcima,Dalmatincima i nema veze ni sa Slavenima ni sa Srbima niti sa Hrvatima.
Ime grupe je I1B koju jos nose Sardinci i Norvezani.
http://en.wikipedia.org/wiki/Haplogroup_I_%28Y-DNA%29

Ovo je grupa povezana sa Slavenima i na Balkan je dosla sa Slavenima a svi znamo da su Srbi/Hrvati Slaveni....Samo 16% Srbijanaca ima ovu krvu i 34% Hrvata...u Bosni tek 12% Srba i Hrvata ima ovu krv.
Da bi bio BIOLOSKI Srbin/Hrvat moras imati ove krvi u sebi a vecina nema ili ima vrlo malo,ova krv je MANJINSKA medju narodima ex-Yu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Haplogroup_I_%28Y-DNA%29

Jel sada jasnije?
JEDRILICA

#7 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by JEDRILICA »

Neces dugo izdrzati, mislim do sutra najdalje!
zlatan01

#8 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by zlatan01 »

Bosstech wrote:Ja sam vec postirao ovo na mnogim forumima pa vrijeme je i ovdje.
Na hrvatskom forumima sam izdrzao 24 sahata,kada su skontali da sam u pravu banirali su me i zakljucali temu a na srpskom forumu sam trajao citavih 9 minuta prije brisanja (moderator mora da je bio u WC-u).

Za one koji dosada nisu culi,prije par godina radjena je DNA analiza naroda ex-Yu (te analize su radjene i za ostale narode Europe) a ujedno to nije prva analiza vec 2-3 ali je najdetaljnija i uzima se kao najpreciznija.

Rezultati analize su veoma losi po Srbi i Hrvate,toliko losi da brisu,baniraju da se ne vidi....ono sto sam "generalno" primjetio je da su Srbi poglupi jer imaju problema sa tumacenjem analize dok su Hrvati inteligentniji,treba im jedno par sati da prouce pa kada shvate da sam upravu onda se pocnu praviti glupi da bi na kraju kompletno ignorisali.

Evo link za analizu:

http://mbe.oxfordjournals.org/cgi/conte ... /1964/TBL1

Kliknite na Return to Article da procitate kompletan sadrzaj,iako je dosta tehnicke naravi,kada malo proucite skontat ce te...sta vise ovo je mali test da se pokaze ko je koliko inteligentan kao covjek i ko brzo konta u glavi.

Evo mojih zakljucaka na analizu (pokazalo se da je najmanje 5-6 drugih ljudi,neki su i istoricari,dosli do istih zakljucaka a ujedno se moze naci sada i na Wikipedija pod haplogrupama).

1."Juzni Slaveni"

Stanovnici ex-YU vecinom nisu slavenskoj porijekla kao sto se dosada vjerovalo nego vode porijeklo starosjedioca Balkana-Iliri,Vlasi,Trachani,neki Romani i manja plemena...sta vise taj omjer je 25% Slaveni i 75% starosjedioci (i to odoka mjerim,ko nije lijen neka izracuna tacno u bocu).
To se zasniva na krvnim halpogrupama (neznam tacan prevod sa engleskog..ja koristim rijec gen iako nije tacno) starosjedioci posjeduju jednu haplogrupu dok slavenski dosljaci drugu.
To znaci slavenska krv i starosjediocka krv nemoze biti obadvoje Srbi i Hrvati....tj "moze" ali to su novokomponovani Hrvati i Srbi...Servus Balcanicus i Croaticus Balcanicus..sasvim novi narod-mjesanci.

2."Srbi i Hrvati"

Sta vise tek 16% Srbijanaca i 34% Hrvata ima tu slavensku krv,da stvar bude gora to je pomijesano sa 84% starosjedioca sto cini 100% Srbe i 66% starosjedioca sto cini 100% Hrvata....to znaci da vecina Srba i Hrvata ima krv starosjedioca inemogu biti izvorni Srbi-Slaveni i Hrvati-Slaveni.
Danasnji Srbi i Hrvati su neki novi narodi,mjesanci sa dominantnom "balkanskom" krvi ili bolje receno novokomponovani Srbi i Hrvati iliti kako god hoecete da kazete.
Sta vise u pitanju je uopste da li su i oni Srbi Slaveni i Hrvati Slaveni pravi Srbi i Hrvati sa obzirom da vec postoje Crni i Bijeli Hrvati u Poljskoj i Luzicki Srbi u Njemackoj.

3."Bosnjaci"

Najgore su prosli Bosnjaci....analiza pokazuje da Bosanci i Hercegovci posjeduju "najciscu" krv sa najvise postotaka jedna haplogrupe koje se vecinom nalazi u BiH.

Sta vise 54% Bosnjaka muslimana i 64% hercegovackih Hrvata posjeduju haplogrupu I1b koja se VECINOM nalazi u BiH i opada cim predjete u Hrvatsku/Srbiju i nema nikakve veze niti sa Slavenima,Turcima,"Srbima ili Hrvatima" vec sa Iilirima tj starosjediocima Balkana koji tu zive 3000 godina a imaju daleke rodjake sa Sardincima i Noverzanima a jos dalje rodjake sa Zidovima tj semitskim narodima od koji su Zidovi nastali.
Slican slucaj je i sa bosanskim Srbima i Hrvatima sta vise JEDINI Srbi u Bosni su Srbi (pravi Slaveni) u istocnoj Hercegovini.

Preko 85% bosanskih Srba i Hrvata u BiH su ustvari Bosnjaci katolici i pravoslavci (primili hriscanstvo izmedju 10-15 vijeka vecinom silom od Vatikana i Carigrada) a koji su se "nacionalno osvijestili" pocetkom 19/20 vijeka tj utjecajem Srbije i Hrvatske u prvoj Jugoslaviji....Prodali nacionalnost za veceru sto bi rekli.

Tek 25% Bosnjaka muslimana ima slavensku krv i t su vjerovatno Slaveni-Srbi iz istocne Hercegovine koji su se vjerovatno sprijateljili sa Bosnjacima pa presli na Islam dolaskom Turaka...nemoguce je da su to islamizirani Srbi/Hrvati od 15 do 21 vijeka onda nebi bili "cisti" nego sadrzili istu krv kao kod Srbijanaca i Hrvata u Hrvatskoj.

Tek VRLO MAL broj Bosnjaka muslimana su islamizirani Srbi/Hrvati (novokomponovani vecinom) izmedju 15- 21 vijeka...sta vise moze se na prst nabrojati ...INACE Bosnjaci nebi imali ciscu krv od Srbijanaca i Hrvata u Hrvatskoj.

Bosanci i Hercegovci su se upravo najmanje mjesali sa ostalim sto je upravo suprotno sto su svi dosada govorili za Bosnu..da je svaka "vojska ostavila traga"...uopste nije tacno i postoji logican razlog za to.
Upravo zato sto su drukcije vjere je sprjecavalo to mjesanje,prvo kao heretici se nisu mjesali sa drugim a kasnije muslimani se nisu mjesali sa hriscanima sve do 20 vijeka,a isti slucaj sa katolicima koji se nisu mjesali sa pravoslavcima iz Srbije zbog vjere niti Hrvatima u Hrvatskoj zbog turske granice...tek u 20 vijeku to se pomalo mjenja.

Tako je danas upravo u BiH sacuvana najcisca krv koja nema veze ni sa Slavenima ni Turcima vec starosjediocima Balkana...sta vise to cini Bosnjacima (dobri Bosnjani kao sto je poznato iz 10 vijeka) najstarijim narodom Balkana PORED Albanaca i Dalmatinaca (Dalmatinci nisu danas narod vec Hrvati..iako nisu Hrvati lol).

Nisam citao clanak sa linka jer jos ne nadjoh vremena, nadam se kasnije ce biti. Problem sa cijelom ovom pricom je jer je zasnovana na naucnim faktima a fakti na Balkanu bas i nemaju presudnu ulogu. Srbi sebe smatraju time sto si negdje u postu naveo i njih nista nece natjerati na promjenu misljenja. Pa oni dobro znaju da su "kosovski boj" izgubili a ipak ga slavise ( Ako ga je uopste bilo, jer sam u ratu sreo Skotlandjanina koji je istoricar i koga je humanitarni rad doveo u nasu zemlju u ratu. Covjek tvrdi da nikakve bitke nije bilo jer nema tragova u turskom drzavnom arhivu, ali to je vec druga tema). Hrvati vjeruju da imaju gotske korijene (ili nesto tako) i ko ce ih uvjeriti u suprotno. Jedino sto je suprotno tvojoj tvrdnji da su Bosnjaci prosli nagore, zapravo suprotno. Prema tvojoj analizi ispada da su Bosnjaci potomci starosjedilaca (bogumila) kako to tvdi bosnjacka nacionalna elita a ne islamizirani katolici odnosno pravoslavci kako tvde hrvatski i srpski nacionalisti...
Bosstech

#9 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Bosstech »

Nisam citao clanak sa linka jer jos ne nadjoh vremena, nadam se kasnije ce biti. Problem sa cijelom ovom pricom je jer je zasnovana na naucnim faktima a fakti na Balkanu bas i nemaju presudnu ulogu. Srbi sebe smatraju time sto si negdje u postu naveo i njih nista nece natjerati na promjenu misljenja. Pa oni dobro znaju da su "kosovski boj" izgubili a ipak ga slavise ( Ako ga je uopste bilo, jer sam u ratu sreo Skotlandjanina koji je istoricar i koga je humanitarni rad doveo u nasu zemlju u ratu. Covjek tvrdi da nikakve bitke nije bilo jer nema tragova u turskom drzavnom arhivu, ali to je vec druga tema). Hrvati vjeruju da imaju gotske korijene (ili nesto tako) i ko ce ih uvjeriti u suprotno. Jedino sto je suprotno tvojoj tvrdnji da su Bosnjaci prosli nagore, zapravo suprotno. Prema tvojoj analizi ispada da su Bosnjaci potomci starosjedilaca (bogumila) kako to tvdi bosnjacka nacionalna elita a ne islamizirani katolici odnosno pravoslavci kako tvde hrvatski i srpski nacionalisti...
Pa to znam da ne prihvataju tako lako ali mic po mic skontat ce.
Da li ce se vratiti u naciju pradjedovu?Ne.
Ali zato nece moci vise da vrse pritisak na Bosnu i Bosnjake jer nemaju vise aduta.
A ono da su Bosnjaci prosli "najgore" je bio sarkazam.

Bosnjaci su potomci Ilira,a vjera im je hereticka kao sto znamo Bosanska crkva koja je zasnovana na heretickim ucenjima sirom Europe a najvise od bogumila (heretici iz podrucja Bugarske) i paterani (Heretici iz Italije cini mi se).
Bosnjaci nisu ni bogumili ni paterani nego su imali svoju izvornu hereticku vjeru i upravo ti heretici su masovno primili Islam dolaskom Turaka i to su morali uraditi jer ih je Islam privukao jer do tada ih niko nije mogao navuci ni na katolicizam niti pravoslavlje pa pocemu bi onda Turci to uspjeli ,jedina logika je da su primili dobrovoljno Islam.

E sada,Srbi se opiru ali su vec poceli da priznaju ove rezultate.Evo primjer wikipedie srpske.
Govore kako su Srbi mjesavina Slovena i Romana,gdje su Romani vecina danasnjih Srba.

Sta vise sada vec tvrde da ovi balkanski Srbi (Servus Balcanicus kako ih ja zovem) MOZDA nemaju nikakve veze sa onim dalekim "slavnim" i mozda nebeskim Srbima.

I na kraju navode sve haplogrue koje su pronadjene kod Srbijanaca.

P.S.
Koriste rijec "Romani" da bi prikrili orgiju koja se desila vjekovima kod Srbijanaca,jer ti "Romani" je ustvari mjesavina 6 razlicitih haplogrupa i 16 podgrupa (haman orgija prava).

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0% ... 0%B1%D0%B0

Na cirilici govore o Slovenima i Romanima a na latinici o balkanskim starosjediocima. :-))))

http://sh.wikipedia.org/wiki/Teorije_o_poreklu_Srba

Citiram:
"Prema tvrdnjama genetike i antropologije, Srbi su potomci slovenskih plemena i balkanskih starosedelaca "
Hehehehehe...prema tvrdnjama GENETIKE. :-))))))))))))))))))))))))))))))))

Procitaj zadnju recenicu :

"Sa druge strane, neki antropolozi su primetili da je veliki procenat Srba tamnije puti i da su jako slični sa pripadnicima severnih iranskih plemena[3];"

:mrgreen: :mrgreen: :thumbup: :thumbup: :dance: :-) :run:
paratrooper

#10 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by paratrooper »

I tako znaci 52% bosanaca je slavenskog porjekla ,

30% srba ima slavensko porjeklo ,

najmanje 20.4% srba nema nikakve veze sa slavenima

i samo 10% posto bosanaca nema veze sa slavenima.

i Hercegovci ispadose najblizi slavenima jer im se najcesce pojavljuje xM26 uzorak.

srbi ce vas prestat zvati Turcima, sad ce poceti da vas zovu Rusima :lol:
paratrooper

#11 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by paratrooper »

Bosstech wrote: "Sa druge strane, neki antropolozi su primetili da je veliki procenat Srba tamnije puti i da su jako slični sa pripadnicima severnih iranskih plemena[3];"

ej nemoj im to govoriti, znas sad ce umislit da su Iranci Aryan (Arijevske krvi), ili da su Bulg Aryans
voajer

#12 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by voajer »

Ok.

A zato je ova tema na forumu politike?
Bosstech

#13 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Bosstech »

paratrooper wrote:I tako znaci 52% bosanaca je slavenskog porjekla ,

30% srba ima slavensko porjeklo ,

najmanje 20.4% srba nema nikakve veze sa slavenima

i samo 10% posto bosanaca nema veze sa slavenima.

i Hercegovci ispadose najblizi slavenima jer im se najcesce pojavljuje xM26 uzorak.

srbi ce vas prestat zvati Turcima, sad ce poceti da vas zovu Rusima :lol:
O cemu ti??
Gdje ti vidis da su 52 (i nije 52 nego 54) Bosanaca Slaveni?
To nije slavenska krv nego je haplogrupa I1b koja vodi porijeklo sa Sardincima i Norvezanima i nalazi se na Balkanu vec 3000 godina i to su vecinom Iliri.
64% Hercegovaca ima tu istu krvnu grupu.sta vise na drugoj starijoj dna analizi 72% Hercegovaca je imalo tu krv.

Tek 12% Hercegovaca i 25% Bosnjaka muslimana ima slavensku krv i to su vjerovatno Slaveni koji su primili Islam i katolicizam negdje izmedju 11-15 vijeka.
Vrlo vjerovatno su bili u dobrim odnosima sa Ilirima starosjediocima u Bosni.
Moguce je da je manji broj presao na Islam tokom 15-19 vijeka mada nema puno logike i moguce je da je dio Hercegovaca Hrvata prekrsteni Slaveni-Srbi tokom drugog svjetskog rata...ne puno ali moguce.
Bosstech

#14 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Bosstech »

paratrooper wrote:
Bosstech wrote: "Sa druge strane, neki antropolozi su primetili da je veliki procenat Srba tamnije puti i da su jako slični sa pripadnicima severnih iranskih plemena[3];"

ej nemoj im to govoriti, znas sad ce umislit da su Iranci Aryan (Arijevske krvi), ili da su Bulg Aryans
Pa Hrvati vec misle da su iranskog porijeklo i to svode na to sto su negdje u nekoj spilji nasli nazim Horvatin ili nesto tako a i Srbi hoce da se povezu sa istim jer eto isto se spominju Sorbi,Srbi,Srvi itd.

Prakticki sve svode na imenima,bilo sta da slici sa Hrvat/Srbin se uzima kao "dokaz" o istoriji i starini naroda.

Americki Indijanci tako mogu da odu u Indiju pa bilo gdje nadju ime "Indxxxxxxxx" ili bilo sta slicnio mogu proglasiti kao dokaz svog porijekla.

E to sad sto se americki Indijanci i Indijci nikada u zivotu nisu sreli i ustvari nemaju nikakve veze jedni sa drugom osim sto su igrom slucaja podijelili ime je totalno druga stvar. :mrgreen:
paratrooper

#15 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by paratrooper »

Bosstech wrote:To nije slavenska krv nego je haplogrupa I1b koja vodi porijeklo sa Sardincima i Norvezanima i nalazi se na Balkanu vec 3000 godina i to su vecinom Iliri.

Code: Select all

Contemporary Slavic paternal gene pool, mostly characterized by the predominance of R1a and I1b* (xM26) and scarcity of E3b1 lineages, is a result of two major prehistoric 
Retrived april 05 2008 from <http://mbe.oxfordjournals.org/cgi/conte ... /1964#TBL1>
Gdje ti vidis da su 52 (i nije 52 nego 54) Bosanaca Slaveni?
nisam napisao da su sloveni vec da su imali pretke slovenskog porjekla.
Prpa.ba

#16 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Prpa.ba »

Prebrojavanje krvnih zrnaca je dobilo novu dimenziju. Bog i Bosnjaci.
Bugs_Bunny

#17 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Bugs_Bunny »

Ne znam za ovu nalizu, ali prijasnje su pokazale da Srbi imaju oko 50% turskih gena. Ovo je logicno ozbzirom da je u feudalno doba, svaka mlada morala prvu noc spavati sa feudalcem tj. turskim begom. Nije ni cudo da se sve pogranicne dzrave Srbije zele osloboditi turskog zuluma.
chuchumbamayumbe

#18 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by chuchumbamayumbe »

Otprilike ovako su svoje analize i razvrstavanja zapoceli i nacisti, pa znamo svi kako su zavrsili...
Jeste da tada nije bilo DNK analiza, ali su postojale druge metode, a sve se na kraju svodi na isto.
xyz2007

#19 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by xyz2007 »

DNA i naucna istrazivanja - Odlicna tema!!! :thumbup: Ja predlazem da svako uradi za sebe DNA i utvrdi sastav - pa cete vidjeti sami ko ste i sta ste a da vam to ne nalazu drugi. Nikad nije kasno spoznati svoj Identitet.
cyprus

#20 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by cyprus »

Nekima očigledno nije jasno da krvna zrnca neuspordivo manje određuju nečiji etnicitet u odnosu na jezik, tradiciju, kulturu, običaje, osjećaj pripadnosti, religiju itd, jer ne postoji nijedan narod na svijetu koji je genetski 100% čist, da bi to bila neka referenca za bilo šta. Ne kažem da istraživanje nije tačno, kažem samo da ovo istraživanje nema neke praktične veze sa onim zaključkom kakav autor ove teme želi izvest.
fijubriju

#21 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by fijubriju »

Dobar je ovo fol :D Znam da u USA postoji baza podataka za crnce .Neki je institut uzeo uzorke krvi svih africkih plemena . Sad ako si crnac u americi i zelis da utvrdis iz kojeg ti je africkog plemena porijeklo lagano das krv i oni ti posalju rezultate kuci .Naravno sve se placa .Sve je biznis .Ocigledno da ce i kod nas to biti jos malo moguce :-)
paratrooper

#22 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by paratrooper »

bosanci i zemlje gdje im zive njihova braca i sestre :)

Image
Frane-x

#23 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Frane-x »

Bosstech wrote:Ja sam vec postirao ovo na mnogim forumima pa vrijeme je i ovdje.

Evo link za analizu:

http://mbe.oxfordjournals.org/cgi/conte ... /1964/TBL1

1."Juzni Slaveni"

2."Srbi i Hrvati"

3."Bosnjaci"

Znanstveniče moj. :-)
Od silne ushićenosti i fasciniranosti svojom "inteligencijom" polupao si lončiće. :D
Ma gdje piše na toj stranici da su mjerili išta kod Bošnjaka?
Piše samo Bosna, i onda ispod Hercegovina. :-)
I onda si ti to "Bosna" pripisao Bošnjacima, a "Hercegovina" hercegovačkim Hrvatima.
Što se tiče Hrvatske, rekao si da su to "rezultati za Hrvatsku" iako tamo piše Croatia(mainland). (KONTINENTALNA!)
Svatko zna da se kontinentalni Hrvati genetski potpuno razlikuju od Primoraca, koji su najsličniji Hercegovcima!
Nije ni čudo da su u 8.-9. stoljeću bile 2 hrvatske kneževine- Panonska i Primorska:, koje su se tek kasnije ujedinile http://www.euratlas.com/history_europe/ ... _0900.html
Rezultati Dalmaciji su slični onima u Hercegovini!

Što se tiče BiH naroda, sva istraživanja do sada su pokazala da tog "domicilnog" gena imaju najviše Hercegovački Hrvati, zatim Bosanski i Hrvati iz Dalmacije, Bošnjaci iz NEKIH područja, i onda to dalje opada prema sjeveru.

Zaključujemo da su "najdomicilniji" Hrvati iz Hercegovine i Hrvati iz Bosne i mi smo "temeljni" narod BiH. :mrgreen:

U svakom slučaju zanimljivo.
Frane-x

#24 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Frane-x »

U svakom slučaju, Hrvati i Bošnjaci sa ovih prostora većinom nisu Slaveni, već domicilno stanovništvo- smatra se da je manjinsko dominantno slavensko stanovništvo (plemena "Hrvati" i "Srbi", druga ne postoje) "nametnulo" svoj jezik pa zato pričamo slavenski.
Hrvati iz Slavonije dobrim dijelom jesu Slaveni, valjda se zato i zove SLAVONIJA!
A oni iz Dubrovačke Republike su sličniji Srbima i Dukljanima, negoli bilo kojim ostalim Hrvatima.
U svakom slučaju Hrvati iz BiH, Hrvati iz Južne polovine Hrvatske i Bošnjaci čini se potječu od istog stanovništva, koje je već bilo tamo. (Iliri?)

Također, ispalo je da su Mađari po gentici Slaveni :shock: , pa je njima bio "nametnut" hunski (mađarski) jezik.
Last edited by Frane-x on 05/04/2008 15:27, edited 2 times in total.
Frane-x

#25 Re: DNA analiza naroda ex-YU

Post by Frane-x »

paratrooper wrote:bosanci i zemlje gdje im zive njihova braca i sestre :)

Image
Na toj prvoj karti ja nigdje ne vidim Bosance.
:-D Vidim samo Hercegovce i Dalmatince. (zapadna hercegovina i područje oko Splita)
Locked