Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
čičamiča wrote:A gdje se pravi Coca Cola koju pijemo u BiH?
U hadzicima. Sto pitas?
cappy_tempo wrote:ima razlike i to se vidim slucajno sam se zadesio kad su cesi , ita, i ostali kupovali colu u orebicu cekaju trajekt i gledam frka neka pridjem cola nasa iz BiH imali nekih problema sa svojom i uvezli iz BIH
čičamiča wrote:Pitanje za sve
Da li ste ikada bili u nekoj fabrici?
Da li znate šta je tehnološki proces?
Da li znate kako se dobijaju dozvole za proizvodnju nekog proizvoda?
Gdje se nalaze Poljska, Rumunije?
Nemoguće je izvesti to o čemu vi pričate. Ne postoje različiti proizvodi za "bolja" i "gora" tržišta.
Zadnjih skoro 15 godina se bavim uvozm tehničke robe, nažalost ne ja nego firme za koje sam radio, i dobro mi je poznat cjelokupni proces, zato to tvrdim.
Da li su Mercedes vozila koja se kupuju u Njemačkoj i BiH ista?
jesi li probao coca colu u hrvatskoj, u bosni i u srbiji...ili negdje dalje?Ima li razlike?
Ima razlike! Americka kola se pravi sa High Fructose Corn Syrup HFCS i ima drugaciji okus od evropske i nase kole gdje koriste secer. Evropska i nasa puno bolji okus ima.
Za američku se slažem.
Da li si ikada u kafani u maerici gledao kako toče kolu - iz pištolja.
A kada pune autoamt u njega stavljaju blok suhe tvari dimenzija otprilike 50x40x30 cm, i onda se lokalno u kafani dodaje soda CO2 i obična voda. Tako da ukus zavisi i od mixa u kafani.
čičamiča wrote:Za američku se slažem.
A kada pune autoamt u njega stavljaju blok suhe tvari dimenzija otprilike 50x40x30 cm, i onda se lokalno u kafani dodaje soda CO2 i obična voda. Tako da ukus zavisi i od mixa u kafani.
ne znam zašto spominješ coca-colu točenu u kafani i porediš je sa onom iz prodavnice kad su to potpuno različita dva para cipela...
čičamiča wrote:Za američku se slažem.
d2 wrote:ja sam se jedno vrijeme tusirao ne znam sada kojim samponom za tusiranje i svaki put nakon tusiranja pakao, ubijem se od svraba... kontao cijelo vrijeme ja puko, nesto zivcan vako nako... eto sad vidim da moze biti do sapuna...
nije to do sapuna nego do suhe koze. i meni se desava povremeno, neovisno o tome koji sapun koristim.
a sto se tice coca cole, ja se mogu zakleti da je prije rata i neposredno poslije rata imala drugaciji, bolji ukus. al niko mi ne vjeruje
čičamiča wrote:Pitanje za sve
Da li ste ikada bili u nekoj fabrici? DA
Da li znate šta je tehnološki proces? DA
Da li znate kako se dobijaju dozvole za proizvodnju nekog proizvoda? DA
Gdje se nalaze Poljska, Rumunije? DA
Nemoguće je izvesti to o čemu vi pričate. Ne postoje različiti proizvodi za "bolja" i "gora" tržišta. KAKO ZNAS
Zadnjih skoro 15 godina se bavim uvozm tehničke robe, nažalost ne ja nego firme za koje sam radio, i dobro mi je poznat cjelokupni proces, zato to tvrdim. TO NIJE DOVOLJNO
Da li su Mercedes vozila koja se kupuju u Njemačkoj i BiH ista? NISU
d2 wrote:ja sam se jedno vrijeme tusirao ne znam sada kojim samponom za tusiranje i svaki put nakon tusiranja pakao, ubijem se od svraba... kontao cijelo vrijeme ja puko, nesto zivcan vako nako... eto sad vidim da moze biti do sapuna...
nije to do sapuna nego do suhe koze. i meni se desava povremeno, neovisno o tome koji sapun koristim.
a sto se tice coca cole, ja se mogu zakleti da je prije rata i neposredno poslije rata imala drugaciji, bolji ukus. al niko mi ne vjeruje
nema nikakve suhe tvari u tocenoj koli. to je jednostavno mjesavina sirupa i CO2 vode. btw. meni tocena cola u mcdonaldsu ima najbolji ukus, ne znam zbog cega, jeli zbog leda ili sto je sladja.
mercedesi jesu isti i za evropu i za bih, ali koliko mercedesa se napravi i proda dnevno a koliko milka cokolada? ne mozes porediti luksuznu robu kao mercedes sa robom koju svako kupuje i koristi iz dana u dan.
eee nek si spomenuo Milku...meni je najbolja ona iz madzarske...bolja je od one iz njemacke..a probala sam onu iz rusije...opet neki treci okus...ne sjecam se jel bolja ili losija...davno bi al milka je milka
Jedno su auti i ostali luksuz (parfemi recimo, neko je pomenuo Mercedes) koji se ne proizvodi u svakoj zabiti i gdje proizvođač postavi preporučenu MPC a drugo robe široke potrošnje. A da je "isti" recimo mesni narezak različit od Austrije do Makedonije - jeste. Šamponi - avaj. Nesceffe - nebo i zemlja. Lično mnoge stvari kupujem vani, koliko je to naravno moguće.
karanana wrote:nema nikakve suhe tvari u tocenoj koli. to je jednostavno mjesavina sirupa i CO2 vode. btw. meni tocena cola u mcdonaldsu ima najbolji ukus, ne znam zbog cega, jeli zbog leda ili sto je sladja.
mercedesi jesu isti i za evropu i za bih, ali koliko mercedesa se napravi i proda dnevno a koliko milka cokolada? ne mozes porediti luksuznu robu kao mercedes sa robom koju svako kupuje i koristi iz dana u dan.
Jedino tacno da sam bila mladja, ali ako isti dan popijes domacu colu i onu iz PX-a, osjetis razliku, koliko god bio zeljan. I to nisam skontala prvi dan, trebalo je vremena da se zelja utazi, i da se povezu culo okusa i mozak.... a i inace sporo kontam.