dlt -.-
Moderator: anex
-
iraa
- vazi
#2 Re: Problem sa aknama
jos si mlad, proce to a do tada pokusaj drzati lice cisto, ne dirati i ne cijediti pristice, ima krema cikalfate od Avene efikasna, ne moze naskoditi, mozda vrijedi pokusati.
mozda ti se javi i neko od forumskih farmaceuta s prciznijim uputama i prijedlozima, a do tada ne gubi samopouzdanje, svi smo mi prosli kroz fazu pristica
i to nema veze s tobom kao frajerom, prihvati pristice kao nesto prolazno i razluci to od tebe i tvoje licnosti (jesam li zakomplikovala
) hocu reci ne gubi samopouzdanje jer ko te voli voli te zbog toga sto jesi i kakav jesi i pristici tu ne igraju veliku ulogu 
mozda ti se javi i neko od forumskih farmaceuta s prciznijim uputama i prijedlozima, a do tada ne gubi samopouzdanje, svi smo mi prosli kroz fazu pristica
- Kinaski
#3 Re: Problem sa aknama
Pa to je zato sto si napaljeni pubertetlija
- respo
#4 Re: Problem sa aknama
koristi desanku izluci te stvari na efikasniji prirodniji nacin
ne preko lica nego preko misica
- Kinaski
#5 Re: Problem sa aknama
Respo se ni dan danas ne odvaja od desankerespo wrote:koristi desanku izluci te stvari na efikasniji prirodniji nacin
- respo
#6 Re: Problem sa aknama
navika iz djetinjstva
zato ni akni nemam
zato ni akni nemam
- Troll_Happens
#7 Re: Problem sa aknama
probaj sa "bukake" metodom. djevojke istu tehniku koju prakticiraju niti imaju probleme sa istim niti imaju crvenilo lica
sigurno pomaze.. 
-
Incub
#8 Re: Problem sa aknama
Ukucaj na amazonu -acne medication i naruci kremu 'Rugby" proizvodjaca.
Polako stavljaj samo na mjesta gdje imas akne i brzo ces Abd rijesiti problem.
Evo ti link
Pozdrav
Polako stavljaj samo na mjesta gdje imas akne i brzo ces Abd rijesiti problem.
Evo ti link
Pozdrav
-
iraa
#9 Re: Problem sa aknama
vazi wrote:jos si mlad, proce to a do tada pokusaj drzati lice cisto, ne dirati i ne cijediti pristice, ima krema cikalfate od Avene efikasna, ne moze naskoditi, mozda vrijedi pokusati.
mozda ti se javi i neko od forumskih farmaceuta s prciznijim uputama i prijedlozima, a do tada ne gubi samopouzdanje, svi smo mi prosli kroz fazu pristicai to nema veze s tobom kao frajerom, prihvati pristice kao nesto prolazno i razluci to od tebe i tvoje licnosti (jesam li zakomplikovala
) hocu reci ne gubi samopouzdanje jer ko te voli voli te zbog toga sto jesi i kakav jesi i pristici tu ne igraju veliku ulogu
Joj hvala ti, pokušat' ću sa tom kremom .
-
rudy81
#10 Re: Problem sa aknama
najbitnije je da odrzavas higijenu, da ne diras lice ni pod razno. s prljavim rukama da ne govorim.... koristi neutralne sapune, ove sve takozvane anti-acne proizvode izbjegavaj u sirokom luku jer su (iz mog iskustva) preagresivni i samo ce ti il isusiti kozu nenormalno ili dodatno iziritirati akne.
ja se vise i ne sjecaam sta sam koristila (doduse kod mene nije bio neki ekstremni oblik, al me godinama drzalo to da imam poneku aknu na licu), al znam da sam strasnu gresku radila ako sam se zadavala da to nesto cistim/cackam...samo se prosiri i napravim krater na licu
(posljedica su oziljci)
cisti lice klindamicinom (mozes ga kupiti u svakoj apoteci), kad si u kuci stavi cinkovu mast na te upaljene pristice - sasusit ce ih, a po meni najbolje je da koristis neku djeciju kremu...
sto neko vec rece proci ce, samo budi strpljiv
ja se vise i ne sjecaam sta sam koristila (doduse kod mene nije bio neki ekstremni oblik, al me godinama drzalo to da imam poneku aknu na licu), al znam da sam strasnu gresku radila ako sam se zadavala da to nesto cistim/cackam...samo se prosiri i napravim krater na licu
cisti lice klindamicinom (mozes ga kupiti u svakoj apoteci), kad si u kuci stavi cinkovu mast na te upaljene pristice - sasusit ce ih, a po meni najbolje je da koristis neku djeciju kremu...
-
melb26sa
#11 Re: Problem sa aknama
Malo pripazi i na ishranu - ako volis hranu sa puno secera i masnoca - eto ti razloga za akne. Uravnotezena ishrana s jedne strane i adekvatno lijecenje akni - to ce pomoci.
- Joker88
#12 Re: Problem sa aknama
melb26sa wrote:Malo pripazi i na ishranu - ako volis hranu sa puno secera i masnoca - eto ti razloga za akne. Uravnotezena ishrana s jedne strane i adekvatno lijecenje akni - to ce pomoci.
Mom je drugu neka zene preporucila da ne pije kafu , kaze da mu je pomoglo, al ko jos moze danas da ne pije kafu.
I da, okani se slatkisa. (ne pomaze puno, ali i ne odmaze)
-
iraa
#13 Re: Problem sa aknama
Vjeruj brate da nisam ništa konkretno pojeo mjesec dana, izbjegavam fast food, gazirane ne pijem skoro godinu!melb26sa wrote:Malo pripazi i na ishranu - ako volis hranu sa puno secera i masnoca - eto ti razloga za akne. Uravnotezena ishrana s jedne strane i adekvatno lijecenje akni - to ce pomoci.
Samo kuhanu hranu, povrce, slabo jedem voca sad zima, nema se gdje ubrati xd Ugl. ako bih sad pojeo jednu cokoladicu, sutra odma novi prišt!
-
iraa
#14 Re: Problem sa aknama
A znaci poslije cinkove masti ide ta neka krema ? Znam za klindamicin, baš prije par dana mi je jaran govorio za to. Odo sutra odma' u apoteku to kupitirudy81 wrote:najbitnije je da odrzavas higijenu, da ne diras lice ni pod razno. s prljavim rukama da ne govorim.... koristi neutralne sapune, ove sve takozvane anti-acne proizvode izbjegavaj u sirokom luku jer su (iz mog iskustva) preagresivni i samo ce ti il isusiti kozu nenormalno ili dodatno iziritirati akne.
ja se vise i ne sjecaam sta sam koristila (doduse kod mene nije bio neki ekstremni oblik, al me godinama drzalo to da imam poneku aknu na licu), al znam da sam strasnu gresku radila ako sam se zadavala da to nesto cistim/cackam...samo se prosiri i napravim krater na licu(posljedica su oziljci)
-
Incub
#15 Re: Problem sa aknama
Samo ti kupi ovu kremu sto sam ti rekao i gotovo
To se lako rijesava sirom svijeta-samo kod nas nauka.........
To se lako rijesava sirom svijeta-samo kod nas nauka.........
-
rudy81
#16 Re: Problem sa aknama
pa kremu trebas neku svakako da ti zastiti lice, pogotovo sad zimi kad se koza vise susi i ljusti...obavezno ocisti lice prije nanosenja.iraa wrote:A znaci poslije cinkove masti ide ta neka krema ? Znam za klindamicin, baš prije par dana mi je jaran govorio za to. Odo sutra odma' u apoteku to kupitirudy81 wrote:najbitnije je da odrzavas higijenu, da ne diras lice ni pod razno. s prljavim rukama da ne govorim.... koristi neutralne sapune, ove sve takozvane anti-acne proizvode izbjegavaj u sirokom luku jer su (iz mog iskustva) preagresivni i samo ce ti il isusiti kozu nenormalno ili dodatno iziritirati akne.
ja se vise i ne sjecaam sta sam koristila (doduse kod mene nije bio neki ekstremni oblik, al me godinama drzalo to da imam poneku aknu na licu), al znam da sam strasnu gresku radila ako sam se zadavala da to nesto cistim/cackam...samo se prosiri i napravim krater na licu(posljedica su oziljci)
a cinkovu stavis direktno na upaljen dio, posto je upadljive bijele boje ionako ces to razmazati kad krenes napolje
-
blesava
#17 Re: Problem sa aknama
Svi se zavaravaju da se akne lijece raznim kremama, gelovima sapunima, tj. iz vana. Akne su ustvtai posljedica neke smetnje iznutra, iz organizma. Da si cura preporucila bih ti da pregledas jajnike
.
Godinama se borima sa aknama i moj savjet ti je da promjenis nacin ishrane. Izbaci mlijeko, majonezu, masnu hranu, slatkise i vidi efekat. Ono sto je meni pomoglo je pijenje caja od korjena cicka. Gadan okus, ali cisti cijeli organizam.
Izbjegavaj bilo kakve agresivne preparate za lice, uzmi samo neki blagi sapun za umivanje.
Ako vec ne mognes otkriti unutrasnji uzrok akni, posavjetuj se sa dermatologom o terapiji roccutanom (malo progluglaj vise o tome)
Godinama se borima sa aknama i moj savjet ti je da promjenis nacin ishrane. Izbaci mlijeko, majonezu, masnu hranu, slatkise i vidi efekat. Ono sto je meni pomoglo je pijenje caja od korjena cicka. Gadan okus, ali cisti cijeli organizam.
Izbjegavaj bilo kakve agresivne preparate za lice, uzmi samo neki blagi sapun za umivanje.
Ako vec ne mognes otkriti unutrasnji uzrok akni, posavjetuj se sa dermatologom o terapiji roccutanom (malo progluglaj vise o tome)
-
miki27A
#18 Re: Problem sa aknama
Sorry blesava, ali iz licnog iskustva i kreme mogu pomoci.
Ja sam imala isto probleme sa aknama, nakon kure tetraciklina (koje je dermatolog preporucila) i onda bar jednom mjesecno odlaska kod kozmeticarke, lice se promijenilo (nabolje naravno).
Rodjak isto muku mucio sa aknama, dok nije poceo ici kod kozmeticarke
lice mu se nije popravilo. Benzol peroxid (5%-10%) ili silicilna kiselina 2,5-5% (za one osjetljivije koze) (samo na mjesto gdje je akna/bubuljica) pomaze, pored lica imala sam puno akni na ramenima, mjesec dana konstantnog koristenja na ramenima (bijela majica kad se suhne, jer ovo cudo izbljedjuje majice koje su tamne!, ujutro tusiranje) i ja evo vise nikad nisam imala problema sa doticnim...
Ja sam imala isto probleme sa aknama, nakon kure tetraciklina (koje je dermatolog preporucila) i onda bar jednom mjesecno odlaska kod kozmeticarke, lice se promijenilo (nabolje naravno).
Rodjak isto muku mucio sa aknama, dok nije poceo ici kod kozmeticarke
- drag_gost
#19 Re: Problem sa aknama
Moras biti strpljiv prije svega. Rijetki su oni koji za vrijeme puberteta nisu imali akne, a ti si jos u pubertetu. Pazi malo na hranu, nista zacinjeno, nista masno, nista vruce ni hladno previse. Stres takodjer moze biti uzrok akni, kao i hormonska lucenja. Proci ce to s vremenom, samo polako. Postoji dosta prirodnih nacina da se to sanira, kao sto je jojoba ulje, zeleni caj i sl. Nemoj da stavljas na lice kreme koje imaju jake toksine i nuspojave, jer mozes da napravis gore. Tebi je koza mlada i ona ce sama s tim da se izbori. Ako budes koristio jake akti-bakterijske kreme, pogotovo one koje nisu za tvoj tip koze, mozes da napravis trajna ostecenja. Posavjetuj se sa dermatologom, to ti je najbolji savjet.
Evo ti 2 izvora, pa se nadam da ce ti pomoci:
http://feelgoodtime.net/how-to-get-rid- ... overnight/
http://www.webmd.com/skin-problems-and- ... enage-acne
Nemoj da se brines, nije to nista strasno, svi smo imali ili cemo imati pubertetske akne.
Evo ti 2 izvora, pa se nadam da ce ti pomoci:
http://www.webmd.com/skin-problems-and- ... enage-acne
Nemoj da se brines, nije to nista strasno, svi smo imali ili cemo imati pubertetske akne.