DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
-
maj_sa
#1 DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
Pozdrav svima, otvaram ovu temu u nadi da ce mi se javiti neko, ko je upisao distance learning na pomenutom Univerzitetu. Naime, zanima me kakva su iskustva studenata po tom pitanju, jesu li zadovoljni, je li tesko....
- Bambi_na_kofeinu
#2 Re: DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
Zezate. Sad još i na daljinu?
Ne...fakat, zezate?
Ne...fakat, zezate?
- DJe_Nana
#3 Re: DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
100KM u koverti, boca dobrog pica, kosulja ili eventualno kravata i na ispitu se samo upise ocjena 
-
maj_sa
#4 Re: DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
Ako neko ima provjerene informacije, o tom Univerzitetu, neka napise. Pustite price rekla-kazala, vrijedjanje, omalovazanje itd.,to nije tema.
- veljaca
#5 Re: DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
Sa ovim, koje nabroja ti, mozes upisati ocjenu na svakom fakultetu ( i drzavnom i privatnom ) u BiH .....DJe_Nana wrote:100KM u koverti, boca dobrog pica, kosulja ili eventualno kravata i na ispitu se samo upise ocjena
-
casanova123
#6 Re: DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
Jedno pitanje,
Zasto odmah pisete sa takvim predrasudama?
Imate li dokaze da je tako kako jeste i kako svi opisuju ovaj fax? Tipa plati pa dobij ili sta vec?
Zasto odmah pisete sa takvim predrasudama?
Imate li dokaze da je tako kako jeste i kako svi opisuju ovaj fax? Tipa plati pa dobij ili sta vec?
-
Čovjek i po'
#7 Re: DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
Sta fali studiju na daljinu?Bambi_na_kofeinu wrote:Zezate. Sad još i na daljinu?![]()
![]()
Ne...fakat, zezate?
Iz mog iskustva, poslodavci u Austriji i UK uposljavaju radje studente koji su samostalno odradili studij (dakle DL). Ovo kazem jer imam iskustva u zahtjevima za posao
Ista ponuda za posao, ja i prijatelj (austrija). On zavrsio faks DL-om, ja redovno (i prvi stari i drugi novi ciklus). Ja vise godina radnog iskustva, bolje ocjene, medjutim njega primili za istu platu koju sam i ja trazio.
Drugi primjer, pozicija za placeni doktorat na britanskom univerzitetu. Ja se satrao od preporuka, sto akademskih, sto radnih, od papirlogije, kojekakvih testova engleskog, diplome, ove, ono ... bio garant siguran da cu biti primljen.
Dobijem pismo od univerziteta u kome se kaze da su primili lika koji je zavrsio master DL metodom, te da su zbog toga sigurni da je on mnogo adekvatniji jer posjeduje sposobnosti samostalnog ucenja i istrazivanja, sto eto ja kao redovan student nisam stekao
Pa ti vidi.
- Mini_Star
#8 Re: DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
Stao autobus koji se saobraca na relaciji Banjaluka - Sarajevo.
Kaze vozac putnicima: "Pauza pola sata da pojedete cevape, pisate i zavrsite fakultet."
Salu na stranu. Nisu samo Travnik, Vitez, Kiseljak i sl. problematicni. Zasto niko ne spomene Sarajevo School of Science and Technology? Fakultet koji proizvodi inzenjere cije je znanje tanko k'o lizalo. Da se razumijemo. Radi se o fakultetima koji su osnovani kako bi djeca raznih guzonja i politicara sto prije dosla na svoja radna mjesta ili bolje pozicije. Licno sam vidio da je osoba XY zavrsila ekonomski fakultet (diplomirani ekonomista) za dvije godine. Gdje to ima?
Kaze vozac putnicima: "Pauza pola sata da pojedete cevape, pisate i zavrsite fakultet."
Salu na stranu. Nisu samo Travnik, Vitez, Kiseljak i sl. problematicni. Zasto niko ne spomene Sarajevo School of Science and Technology? Fakultet koji proizvodi inzenjere cije je znanje tanko k'o lizalo. Da se razumijemo. Radi se o fakultetima koji su osnovani kako bi djeca raznih guzonja i politicara sto prije dosla na svoja radna mjesta ili bolje pozicije. Licno sam vidio da je osoba XY zavrsila ekonomski fakultet (diplomirani ekonomista) za dvije godine. Gdje to ima?
-
serum
#9 Re: DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
E ovako....
Ovi što pišu da se samo upiše ocjena, netreba ništa učiti isl. vjerovatno nisu u mogućnosti (finansijskoj ili nekoj sl) da upišu bilo kakav fax a kamoli onaj na kome godina košta od 2.500 do 3000KM.
Ja sam III godina pravnog faxa Univerziteta Vitez.Doduše nisam DL ali moram odgovoriti na konstantne primjedbe na privatne fakultete. Nije mi jasno samo, kada to nevolite i necijenite, zašto ikako komentarišete...
maj_sa Ja putujem iz Sarajeva svaki vikend jer na predavanjima i vježbama moram biti, bez toga nema polaganja ispita. Prepisivanja , mislimda više ima na "državnim univerzitetima" jer sam bio i tamo, ovdje nema. Ali ako si naučio, nemože te oboriti kao što to rade na državnim...Profesori su mnogo pristupačniji, možeš o svemu pitati, razgovarati, kao i sa asistentima.Studentska služba prva liga.
Prvu godinu sam pao 2 ispita , prenio ih u drugu (toliko se inače može i prenijeti) i položio.Drugu godinu pao 3 ispita jedan položio u septembarskom roku, ostala dva PAO, tako da i njih moram prenijeti u treću godinu.Toliko o tome da je LAKO. Od nas 29 koji smo krenuli u drugu godinu, sada treću upisuje 21, što znači da 9 kolega/studenata PONAVLJA godinu....
Toliko o tome da je lako.......
A što se tiče znanja, nedavno je bilo takmičenje ovdje u Sarajevu iz oblasti prava. Univerzitet Vitez je bio na trećem mjestu, a Pravni fakultet Sarajevo na 11.mjestu....i to nešto govori.....
Ovi što pišu da se samo upiše ocjena, netreba ništa učiti isl. vjerovatno nisu u mogućnosti (finansijskoj ili nekoj sl) da upišu bilo kakav fax a kamoli onaj na kome godina košta od 2.500 do 3000KM.
Ja sam III godina pravnog faxa Univerziteta Vitez.Doduše nisam DL ali moram odgovoriti na konstantne primjedbe na privatne fakultete. Nije mi jasno samo, kada to nevolite i necijenite, zašto ikako komentarišete...
maj_sa Ja putujem iz Sarajeva svaki vikend jer na predavanjima i vježbama moram biti, bez toga nema polaganja ispita. Prepisivanja , mislimda više ima na "državnim univerzitetima" jer sam bio i tamo, ovdje nema. Ali ako si naučio, nemože te oboriti kao što to rade na državnim...Profesori su mnogo pristupačniji, možeš o svemu pitati, razgovarati, kao i sa asistentima.Studentska služba prva liga.
Prvu godinu sam pao 2 ispita , prenio ih u drugu (toliko se inače može i prenijeti) i položio.Drugu godinu pao 3 ispita jedan položio u septembarskom roku, ostala dva PAO, tako da i njih moram prenijeti u treću godinu.Toliko o tome da je LAKO. Od nas 29 koji smo krenuli u drugu godinu, sada treću upisuje 21, što znači da 9 kolega/studenata PONAVLJA godinu....
A što se tiče znanja, nedavno je bilo takmičenje ovdje u Sarajevu iz oblasti prava. Univerzitet Vitez je bio na trećem mjestu, a Pravni fakultet Sarajevo na 11.mjestu....i to nešto govori.....
- Mini_Star
#10 Re: DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
A na takmicenju iz gramatike Univerzitet u Vitezu je osvojio prvo mjesto (odzada).serum wrote:E ovako....
Izvini prijatelju ali znanje studenata koji izlaze sa takvih fakulteta nije ni nula nego NULL !
Licno se uvjerio.
P.S. Ja sam zivio 6 godina 80 kilometara od kuce, po dva mjeseca nisam dolazio kuci, a bilo je studenata koji i po pola godine nisu vidjeli kuce. Skontaj koliko je to para. Jeli smo pomije. A vama je jedini problem sto morate za vikend otici na predavanja. Mani se te suplje price. Zauzeli ste radna mjesta za koja trebaju fakulteti. Upisali ste privatne faultete da sto prije dobijete diplome. To je sustina svega.
-
emirbey_7
#11 Re: DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
Mi svi fukare, a ti imao visak novca pa kad nisi mogao na javnom, otisao na privatni.
Dobar prijatelj je "gurao" prije 5-6 godina u Ze one 2 godine menadzmenta koje su se tada mogle zavrsiti (dislocirana nastava UNSA). Nije ih izgurao.
U aprilu 2011. otisao u Travnik i upisali ga u III godinu. Helou, akademska godina zavrsava za 2 mjeseca, njega upisuju odmah na III, s objasnjenjem "Nema problema, priznajemo ti to sto si ODSLUSAO (ne polozio) u Zenici".
Does it say enough?
Dobar prijatelj je "gurao" prije 5-6 godina u Ze one 2 godine menadzmenta koje su se tada mogle zavrsiti (dislocirana nastava UNSA). Nije ih izgurao.
U aprilu 2011. otisao u Travnik i upisali ga u III godinu. Helou, akademska godina zavrsava za 2 mjeseca, njega upisuju odmah na III, s objasnjenjem "Nema problema, priznajemo ti to sto si ODSLUSAO (ne polozio) u Zenici".
Does it say enough?
- Mini_Star
#12 Re: DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
E ovo je istina. Ja znam nekoliko takvih slucajeva. Ne moze ispita da polozi npr. na Saobracajnom fakultetu u Sarajevu. Upisu u Travniku, ne prodje pola godine fale se da su ocistili godinu. Za dvije godine kaze radi diplomski. Pa gdje to ima.emirbey_7 wrote:Mi svi fukare, a ti imao visak novca pa kad nisi mogao na javnom, otisao na privatni.
Does it say enough?
- Bambi_na_kofeinu
#13 Re: DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
Kako ste samo zavidniMini_Star wrote:E ovo je istina. Ja znam nekoliko takvih slucajeva. Ne moze ispita da polozi npr. na Saobracajnom fakultetu u Sarajevu. Upisu u Travniku, ne prodje pola godine fale se da su ocistili godinu. Za dvije godine kaze radi diplomski. Pa gdje to ima.
Pa prosto se radi o kvalitetnom pristupu studentu koji onda ne može a da ne usvoji znanje.
To što ljudi ekspresno završavaju (evo sad i na daljinu) po zaseocima i kasabama samo govori u prilog kvaliteti tog načina predavanja...i o uticaju svježeg zraka u Vitezu/Travniku/Kiseljaku (eto teme za doktorsku disertaciju, uticaj čiste have i svježeg sira na koncentraciju i pamćenje).
Doduše, ima lošijih generacija pa čak i po 9 (devet) studenata izgubi godinu
Ali, suma sumarum, kaaako ste samo zavidni
-
serum
#14 Re: DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
@Bambi_na_kofeinu : Pa dobro, majku mu, evo kad toliko valjaju ovi državni univerziteti, odkud onda Lučić,Golić, i ostala kompanija, polaganje na sex, i sl.Meni je jedan (ne od ovih ) na sarajevskom faxu tražio za ispit 2000KM.A imao sam kolega, kojem su roditelji advokati, te je sin bez ikakvih problema završio pravo, a u srednjoj školi redovno bio na popravnim...
Mi barem platimo 2.500KM plus troškovi putovanja (godišnje 5-6hiljada) i normalno da se za te silne novce ne isplati "propadati"....Kažeš 9 ponavlja godinu...zar i tih 9 nije moglo položiti ako već plaćaju i kako vi kažete samo se pojave na faxu, zašto i tih 9 nije upisalo 3 godinu....
Svi vi "fukare" (sami ste se tako nazvali), ne ja, da imate novce upisali bi neki privatni fax, i sada bi ovdje bili na mojoj strani, btw, htio sam odgovoriti curi koja je pitala za info......
Zaista me ne "tangira" šta mislite o ovim fakultetima, meni je bitno da su priznati, ida sa takvim diplomama mogu raditi u bilo kojoj privatnoj ili državnoj instituciji.....
Ende......
PS..Ukoliko nekome trabju iskustva podaci,info za pomenuti fax, slobodno pitajte....
Mi barem platimo 2.500KM plus troškovi putovanja (godišnje 5-6hiljada) i normalno da se za te silne novce ne isplati "propadati"....Kažeš 9 ponavlja godinu...zar i tih 9 nije moglo položiti ako već plaćaju i kako vi kažete samo se pojave na faxu, zašto i tih 9 nije upisalo 3 godinu....
Svi vi "fukare" (sami ste se tako nazvali), ne ja, da imate novce upisali bi neki privatni fax, i sada bi ovdje bili na mojoj strani, btw, htio sam odgovoriti curi koja je pitala za info......
Zaista me ne "tangira" šta mislite o ovim fakultetima, meni je bitno da su priznati, ida sa takvim diplomama mogu raditi u bilo kojoj privatnoj ili državnoj instituciji.....
Ende......
PS..Ukoliko nekome trabju iskustva podaci,info za pomenuti fax, slobodno pitajte....
- Bambi_na_kofeinu
#15 Re: DL na Univerzitetu Vitez u Travniku
Naravno da te tangira, zato pišeš čaršafe od postova.serum wrote: Zaista me ne "tangira" šta mislite o ovim fakultetima, meni je bitno da su priznati, ida sa takvim diplomama mogu raditi u bilo kojoj privatnoj ili državnoj instituciji.....
Ende......
Jer ti jako dobro znaš zašto si upisao "fakultet" na ledini u Vitezu, sigurno nije jer ne znaš gdje ćeš sa tih nekoliko hiljada i jer voliš tako vikendom skoknut do Viteza.
I to je bolan u redu, sasvma u redu.
Ali de malo obraza pa se ne brukajte sa pričama o tome kako ČAK morate vikendom dolaziti na predavanja.
Uvijek je bilo onih koji su kupovali diplome, kupovali ispite, samo do pojave ovih ledina-univerziteta takvi su znali da treba da šute, poklope se i budu sretni što su se izvukli sa kupljenih nekoliko ispita.
Sad čudan zeman nastade pa se sa tih nekoliko hiljada kupuje i diploma i obraz da se time hvali.
E još da ne tangira...ih