Djevojke iz dijaspore

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
klixoris

#51 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by klixoris »

Ridjobrki wrote:
SaraFina wrote: @Brko, pa zar ti nisi " ukrotitelj " zenskih čeljadi?

Sofa bi tebi u Krajini, paprike sadila!
Što sam stariji to ih više volim prirodne i neukroćene :evil:
Ja sto sam stariji sve mi vise idu na zivce...
Ridjobrki

#52 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ridjobrki »

klixoris wrote: Ja sto sam stariji sve mi vise idu na zivce...
I meni, baš to me i handri. :D
Ramzess Veliki

#53 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ramzess Veliki »

Zoya wrote:Ono sto si Ramize napisao nije nikako istina. Prije bih rekla da "nase"zene to rade nego skandinavke, no dobro. Ja prizemljenijeg naroda upoznala nisam i ne sudim nikad djevojkama koje se odluce udati se za strance(pogotovo skandinavce). Prije bih da mi se kcerka uda za skandinavca nego za recimo turcina- kurda. Gorih ljudi od njih nisam upoznala.

Nije to nikakvo dokazivanje neke samostalnosti sta li, jednostavno se dvije osobe nadju, imaju zajednicke interese, ljubav ponese i ne vidim nista lose u tome. Pogotovo ako se radi o osobama koje su ovdje dosle sa pet-sest godina. Takvu osobu ne vezuje skoro nista sa Bosnom osim sto je mozda dole rodjena ili su joj roditelji odatle.
Slazem se i sa svedjaninom oko tih relacija bosanac-skandinavka, rijetko to uspijeva. Sto li? :razz:
Koja istina? Samo sam prenio od druga koji je provjereni bosanski međed sa pedigreom. :D
Znaaaam ti ja sve o skandinavcima, imam tamo raje sa Bistrika, kažu da lakovjernijih levata nisu upoznali, procvjetao im posao ma prodaji kamenja iz Berlinskog zida. Toliko su kamenja prodali da su mogli tim zidom opasati Njemačku a ne malo Berlina. :D

Sve su to jako dobri i topli, brižni ljudi, nisu sjebani ratovima kao mi, ne znaju se posvađati ili zamjeriti ... uglavnom nama dođu kao terapija ako sa njima uđemo u razgovor.
Divni ljudi. Imaju svoj stil života, organizirani su, skromni su ... sport im je dio kulture življenja, vole prirodu ... mjesto gdje bih ja otišao da umrem od dragosti i spoznaje.
I to što kažeš ... bosanac - skandinavka ... ne ide to ... za nas nisu nikakve žene. Za nas su utakmice, koride, kafane sa cajkama, rakija šljiva i kuhano jaje. Za nas je stijena na Zlatištu na koju se možemo popeti i vrištati sa nje na sva iskušenja koja su nas pregazila u životu, na svakog prijatelja koji nas je uvalio kao jemca, na sve žene koje smo voljeli i koje su otišle, na naše izabrane prvake koji su nas prodali, na susjeda koji nam krade struju, na čitav svijet u kojem, ovakvi kakvi smo, nismo dobrodošli.
SaraFina

#54 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by SaraFina »

klixoris wrote:
Ridjobrki wrote:
SaraFina wrote: @Brko, pa zar ti nisi " ukrotitelj " zenskih čeljadi?

Sofa bi tebi u Krajini, paprike sadila!
Što sam stariji to ih više volim prirodne i neukroćene :evil:
Ja sto sam stariji sve mi vise idu na zivce...

Godine, godine :(

Tako ću i ja za desetak o frajerima misliti :(
Ramzess Veliki

#55 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ramzess Veliki »

Ridjobrki wrote:Šveđanke koje mi gledamo na TV su reprezentativni primjerci, ono što sam ja vidio u Švedskoj po tramvajovima je poprilično grd prosjek. :(
Brko hajde ne pričaj, znaš i sam da je slađa šljiva iz komšijine bašte pa kakva god bila. :lol:
Niemand

#56 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Niemand »

Ja ne vidim problem u toj udaji za te strejndzere. Roditelji koji djecu odgajaju u nekoj drugoj zemlji valjda trebaju racunati i na to da ce ta djeca imati malo drugaciji mentalitet od njih samih. Jes, iz kuce mozes ponijeti svasta nesta, al Bgm skola, ulica i drustvo takodjer ucine svoje.

Ako se moze naci zajednicka rijec, ako se kolko tolko mogu uskladiti i obicaji, navike u zivotu, ne vidim problem.

Druga prica su sad oni sto hoce na silu od strejndzera da prave bosanske snahe il zetove. Pa veli- nas cojek ovo nikad ne bi vako.

:cekam:
Ridjobrki

#57 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ridjobrki »

Ramzess Veliki wrote:
Ridjobrki wrote:Šveđanke koje mi gledamo na TV su reprezentativni primjerci, ono što sam ja vidio u Švedskoj po tramvajovima je poprilično grd prosjek. :(
Brko hajde ne pričaj, znaš i sam da je slađa šljiva iz komšijine bašte pa kakva god bila. :lol:
Jarane, naša je šljiva kod njih dvajes marki kila. :D
dobar osjecaj

#58 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by dobar osjecaj »

Ramzess Veliki wrote: ... za nas nisu nikakve žene. Za nas su utakmice, koride, kafane sa cajkama, rakija šljiva i kuhano jaje. Za nas je stijena na Zlatištu na koju se možemo popeti i vrištati sa nje na sva iskušenja koja su nas pregazila u životu, na svakog prijatelja koji nas je uvalio kao jemca, na sve žene koje smo voljeli i koje su otišle, na naše izabrane prvake koji su nas prodali, na susjeda koji nam krade struju, na čitav svijet u kojem, ovakvi kakvi smo, nismo dobrodošli.
Kakva pastorala :D

Za mnoge glavna zivotna furka.
Ramzess Veliki

#59 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ramzess Veliki »

Gabrielo wrote:Sto se tice zena, Talijanke i Kolumbijke su broj jedan. :thumbup:
Sve su bolje od hercegovki.
Znam šta govorim, im'o par i toliko su me izbrusile da mi je danas svejedno, mog'o bih i Deena oženit' a da ne primijetim. :oops:
SaraFina

#60 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by SaraFina »

Ramzess Veliki wrote:
Gabrielo wrote:Sto se tice zena, Talijanke i Kolumbijke su broj jedan. :thumbup:
Znam šta govorim, im'o par i toliko su me izbrusile da mi je danas svejedno, mog'o bih i Deena oženit' a da ne primijetim. :oops:

Ti si meni kralj!

Nešto poput Hareta na temi o PreCjedniku!

Kraljuuuu!!!!!
Ramzess Veliki

#61 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ramzess Veliki »

dobar osjecaj wrote:
Ramzess Veliki wrote: ... za nas nisu nikakve žene. Za nas su utakmice, koride, kafane sa cajkama, rakija šljiva i kuhano jaje. Za nas je stijena na Zlatištu na koju se možemo popeti i vrištati sa nje na sva iskušenja koja su nas pregazila u životu, na svakog prijatelja koji nas je uvalio kao jemca, na sve žene koje smo voljeli i koje su otišle, na naše izabrane prvake koji su nas prodali, na susjeda koji nam krade struju, na čitav svijet u kojem, ovakvi kakvi smo, nismo dobrodošli.

Za mnoge glavna zivotna furka.
Meni nije, samo me ponijela trenutna inspiracija, pokvario nam se aparat za espresso. :twisted:
Gotove table za motora ... :ljulja:
Yamaha šveđanka ... :lol: :lol: :lol:
Ramzess Veliki

#62 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ramzess Veliki »

SaraFina wrote:
Ramzess Veliki wrote:

Ti si meni kralj!

Nešto poput Hareta na temi o PreCjedniku!

Kraljuuuu!!!!!
Bolje da me ne čitaš, mog'o bih te iskvariti pa gdje ćeš onda ... hladna ta Švedska ... :oops:
Gabrielo

#63 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Gabrielo »

Sarafino ja mislio ti mlada. :zoka:
Ridjobrki

#64 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ridjobrki »

Dobre su Hercegovke. Dok ne progovore. :roll:

Ja ni sa jednom nisam dospio daleko, svaka mi k'o jaran dođe :-)
Zoya

#65 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Zoya »

Ramzess Veliki wrote:
:lol: :lol: :lol:

A nije opet sve za svakog, mislim na cajke, koride i slicno. Ozeni li se medjed inace? Mora da ga sad mlada slusa (garant bosanka) :-D
Niemand

#66 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Niemand »

Sta fali hercegovini :roll:
Ramzess Veliki

#67 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ramzess Veliki »

Zoya wrote:
Ramzess Veliki wrote:
:lol: :lol: :lol:

A nije opet sve za svakog, mislim na cajke, koride i slicno. Ozeni li se medjed inace? Mora da ga sad mlada slusa (garant bosanka) :-D
Šuti ... jest', oženio se ... evo ga kuka k'o sinja kukavica, kaže - kud oženih ženu koja je zaposlena, niti kuha niti pere a ni konzervu ne zna otvoriti. :lol: :lol: :lol:
Saian

#68 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Saian »

dobar osjecaj wrote:
Image

a o'zdo ispod stijene, naramak prestravljenih hanuma viche, ne skachi Ramize mi cemo ti rane previjat' :D
Zoya

#69 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Zoya »

Tacno ne znam gdje bi on mogao traziti "pravo zensko". :lol:

Ne fakat, koliko su se nase zene "modernisale" to je cudo jedno. Hoce ko biva nesto da odskoce i preskocile barem 10 stepenika odjednom. Rijetko mozes sjesti sa nekom normalnom i popiti kafu. Sto rece muz jedne moje prijateljice, trazila moja Emina kuhinju, te hocu takvu, te ovakvu, te crtaj u svakakvim programima, te mermer tu mermer ondje onda mu trazila zepter posudje :lol: i kaze on,nisam ni znao da sam je sebi najvise napravio, ova moja rijetko kad i udje u nju. :lol:

Saian :lol: :thumbup:
Ramzess Veliki

#70 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ramzess Veliki »

Niemand wrote:Sta fali hercegovini :roll:
Paaa ... poplava biblijskih razmjera? :lol: :lol: :lol:

Haahahaaa, zafrkavam se. Lijepo je dolje, ima se gdje pecati, sunčano, blizu more i miriše čempres ... samo se ne ženiti. :twisted:
Niemand

#71 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Niemand »

Ramzess Veliki wrote: samo se ne ženiti. :twisted:
pa vaj det :cekam:
Ramzess Veliki

#72 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ramzess Veliki »

Zoya wrote:Tacno ne znam gdje bi on mogao traziti "pravo zensko". :lol:

Ne fakat, koliko su se nase zene "modernisale" to je cudo jedno. Hoce ko biva nesto da odskoce i preskocile barem 10 stepenika odjednom. Rijetko mozes sjesti sa nekom normalnom i popiti kafu. Sto rece muz jedne moje prijateljice, trazila moja Emina kuhinju, te hocu takvu, te ovakvu, te crtaj u svakakvim programima, te mermer tu mermer ondje onda mu trazila zepter posudje :lol: i kaze on,nisam ni znao da sam je sebi najvise napravio, ova moja rijetko kad i udje u nju. :lol:

Saian :lol: :thumbup:
Ja sam ti stari mag... ovaj, frajer ... stara škola ... i naučio sam najbitnije stvari u životu, da je najbolja žena ona koja kratko potraje i ode sama. Po mogućstvu plavuša, ne previše pametna ili si naj....
Pametne žene što mogu uništiti muškarca, sebe, djecu svoju, roditelje, općinski budžet za kulturu i obnovu infrastrukture, kanton i državu, to ne može ni biblijska poplava, ni udar meteora.
Crnke su opasne ... :oops:
zambaklija

#73 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by zambaklija »

Avic wrote:Zivim u dijaspori (Skandinaviji) i primjetio sam da djevojke iz BiH (Bosnjakinje)...sve vise i vise su u vezama sa Skandinavcima i da su im momci i muzevi i provod za jednu noc...pogotovo visoko obrazovane djevojke sa faxa...zive neki ''moderni'' i ''liberalni'' zivot...
ja sam daleko od vjernika al nemogu da shvatim zasto su toliko im atraktivni Skandinavci...ima svakakvih ljudi svugdje da..ali kao da preferiraju njih samo zato sto su Skandinavci i nece nase momke iz nekog principa...da pokazu da su ''uspjele'' u zivotu kao strankinje.

Vase misljenje i iskustva?
nije to samo tu,svugdjee u ojropi je otako :D a znaš šo :roll: naspramnas hoće pospremati kuću,kuhati hapu,peglati,veš prati i vješati,svaki put kada dođu sa poso jal otako neš nose cviće i onu ćokoladu monŠeri itd,itd,ne bazde na cigare,luk i pivu :D :D et jel dosta :babinsin:
hrle1976

#74 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by hrle1976 »

Ramzess Veliki wrote:
hrle1976 wrote:Sudeci po tvom rodjaku, u BiH zena radi za sudoperom i stednjakom :roll:
Čitaj ... nije to moj rođak nego ovoga iz Bugojna.
Moji rođaci imaju kućne pomoćnice koje umjesto njihovih žena rade sve kućanske poslove a oni kuhaju i vode djecu u školu. Njihove žene samo shopinguju i troše pare, i idu na pilates. :oops:
Blago tvojim direktorima :novine:
Ramzess Veliki

#75 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ramzess Veliki »

Niemand wrote:
Ramzess Veliki wrote: samo se ne ženiti. :twisted:
pa vaj det :cekam:
Premazane, jedna glava sto jezika a matere im sve to uduplo.
Ima jedna hercegovačka poslovica - Ko nema zeta nema ni magarca. Ja sam đabe objašnjavao da ja nisam hercegovac, da sam bosanac iz srednje Bosne, da to na menin ne pali, sve su pokušale i na kraju sam rekao dosta ... haj'te vi u hercegovinu, a ja ću u srednju Bosnu makar nikad više ne okusio blitvu. Mogu ja preživjeti i na koljenici, glavuši ili bifteku. :twisted:
Post Reply