Djevojke iz dijaspore

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Sephora

#226 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

insomnia78 wrote:I ponovo pocinje lagano pljuvanje po dijaspori a zaboravlja se jedna istina, ko je supak i seljacina on je takav i u Bosni i u Njemackoj
To sto su ti vasi poznanici i rodjaci supci, papci i seljacine nije do inostranstva nego do njih samih
Aplauz tebi ! :thumbup:
Last edited by Sephora on 05/05/2015 12:29, edited 1 time in total.
dobar osjecaj

#227 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by dobar osjecaj »

insomnia78 wrote:I ponovo pocinje lagano pljuvanje po dijaspori a zaboravlja se jedna istina, ko je supak i seljacina on je takav i u Bosni i u Njemackoj
To sto su ti vasi poznanici i rodjaci supci, papci i seljacine nije do inostranstva nego do njih samih
Suvisno je uopste ucestvovati na ovakvim temama, ali ne treba gubiti iz vida da komentari koje ljudi pisu najvise govore o njima samima, o njihovom zivotnom iskustvu, onome sto je njima dostupno i najvise unutrasnjim ogranicenjima s kojima zive. Jednostavno je citati ko pise bez obzira na prividnu anonimnost i brojne trikove kojima se sluze.
insomnia78

#228 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by insomnia78 »

Sephora wrote:
Aplauz za tebe ! :thumbup:
Ma de ba, dokurcili vise sa istom pricom
U mene rodjak, ovo, tetak ono...
Pa to sto si se ti "emancipovo" dolaskom u Sarajevo ne znaci da bi ti rodbina bila "raja" da je ostala u toj vukojebini odakle ste se razbjezali
Ne bi, bili bi papci i da su ostali tamo i da su dosli u Saraj'vo, isti tak'i papci ko sto su i u njemackoj
Ja apsolutno ne osjetim nikakvu promjenu u mom odnosu prema svojim jaranima i rodbini, sa kojom sam odrzavao neki odnos, niti obrnuto

Radimo iste stvari koje smo uvijek i radili kad se sretnemo

I te price o iznajmljivanjima nekih ekstra dobrih auta radi dolaska u Bosnu su presmjesne i pretjerane
Otidji na stranicu neke agencije, proberi x6 na jedno mjesec dana, ukalkulisi kilometrazu, gorivo, putarine pa javi koliko cete izaci
Ne kazem da toga nema ali se debelo pretjeruje
Ridjobrki

#229 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ridjobrki »

:thumbup:

Aferim, brate!

Što kaže stara narodna - ha magare u Travniku, ha magare u Stambolu.
supercali

#230 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by supercali »

Sephora wrote:
Ramzess Veliki wrote:Dijasporci ...

A sad će doći naši dijasporci u rent-a-car vozilicama, sve X7, Touareg 8V, SLK, svi uobraženi, za njih ne važi crveno ni pješak na zebri, mahaće stečevinom koju su sebi otkidali od usta cijelu godinu da je pokažu u mahali, kako su uspjeli u životu.
Kao da mi ne znamo kako je biti bauštelac. :D
Da te podsjetim da u dijaspori postoje uspjesni momci i djevoke, na svim poljima..pogledaj listu uspjesnih Bosanaca u svijetu, sve ce ti dovoljno reci.. Mislim da ni jedna baustelac nece sebi moci priustiti rent-a-car auta tipa , X7, Touareg 8V, SLK, iznajmiti 1 mjesec dana jer je preskupo.. za njihova primanja..
a inace smo poznati po tome da uvijek gledamo na finansije

pa pola njih majku proda da bi imao neko uber allez auto i da moze pokazati komsiji
ovo vazi i za dijasporce i za domace ovdje da se razumijemo
Sephora

#231 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

supercali wrote:
Sephora wrote:
Ramzess Veliki wrote:Dijasporci ...

A sad će doći naši dijasporci u rent-a-car vozilicama, sve X7, Touareg 8V, SLK, svi uobraženi, za njih ne važi crveno ni pješak na zebri, mahaće stečevinom koju su sebi otkidali od usta cijelu godinu da je pokažu u mahali, kako su uspjeli u životu.
Kao da mi ne znamo kako je biti bauštelac. :D
Da te podsjetim da u dijaspori postoje uspjesni momci i djevoke, na svim poljima..pogledaj listu uspjesnih Bosanaca u svijetu, sve ce ti dovoljno reci.. Mislim da ni jedna baustelac nece sebi moci priustiti rent-a-car auta tipa , X7, Touareg 8V, SLK, iznajmiti 1 mjesec dana jer je preskupo.. za njihova primanja..
a inace smo poznati po tome da uvijek gledamo na finansije

pa pola njih majku proda da bi imao neko uber allez auto i da moze pokazati komsiji
ovo vazi i za dijasporce i za domace ovdje da se razumijemo
Ne znam vala o kome vi to pričate ali ja našu raju koju poznajem voze auta u skladu sa mogućnostima ...kao i ja među njima..uzimam auto radi svog cejfa a ne da bi bila viđena u njemu...i da bi se nesto dokazivala... :roll:
Sephora

#232 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

Ridjobrki wrote:
:thumbup:

Aferim, brate!

Što kaže stara narodna - ha magare u Travniku, ha magare u Stambolu.
Ili ono, krkan ce ostati krkan, bez obzira na predeni broj kilometra.. :D :D
Last edited by Sephora on 05/05/2015 12:51, edited 3 times in total.
Sephora

#233 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

insomnia78 wrote:
Sephora wrote: Ma de ba, dokurcili vise sa istom pricom
U mene rodjak, ovo, tetak ono...
Pa to sto si se ti "emancipovo" dolaskom u Sarajevo ne znaci da bi ti rodbina bila "raja" da je ostala u toj vukojebini odakle ste se razbjezali
Ne bi, bili bi papci i da su ostali tamo i da su dosli u Saraj'vo, isti tak'i papci ko sto su i u njemackoj
Ja apsolutno ne osjetim nikakvu promjenu u mom odnosu prema svojim jaranima i rodbini, sa kojom sam odrzavao neki odnos, niti obrnuto

Radimo iste stvari koje smo uvijek i radili kad se sretnemo

I te price o iznajmljivanjima nekih ekstra dobrih auta radi dolaska u Bosnu su presmjesne i pretjerane
Otidji na stranicu neke agencije, proberi x6 na jedno mjesec dana, ukalkulisi kilometrazu, gorivo, putarine pa javi koliko cete izaci
Ne kazem da toga nema ali se debelo pretjeruje
Ma sve znam ali eto..jedno znam i sigurna sam, nedaj Boze da zarati u Eu, pa da moramo u izbjeglistvo ici u BiH.... :lol: :lol: jao lele, sto bi nas docekali...rasirenih ruku...
supercali

#234 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by supercali »

pa ko je rekao da se pljuje po citavoj dijaspori

problem vas dijasporaca sto se sve uzima bukvalno
kad kazes dijasporac zna se na sta se tacno misli
isto kao u rijeci bosnjo i slicni sinonimi

ako se ti pronadjes u tome onda je tvoj problem

moj slucaj familije u inostranstvu je da su oni nekad 60-70 otisli gore
znaci rodjaci se rodili gore
nastariji da ne zna nas rekao bi austrijanac od glave do pete i po ponasanju i sve drugo
srednji pravi balkanac
a treci onako nesto izmedju

prvi ozenio austrijanku drugi rumunku treci nasao neku nasu

drugi slucaj je dvije rodice zive u svicarskoj i kao da su svicarci

i jos slucaja ima al su srecom ostali pozitivni uz povremene izuzetke
supercali

#235 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by supercali »

Sephora wrote: Ne znam vala o kome vi to pričate ali ja našu raju koju poznajem voze auta u skladu sa mogućnostima ...kao i ja među njima..uzimam auto radi svog cejfa a ne da bi bila viđena u njemu...i da bi se nesto dokazivala... :roll:
od prijatelja rodjak dosao iz vana
regularan decko i setamo mi tako titovom kad tresti neko auto ceca meca cuca pjeva svi se okrecu
kad neki napucan bmw cabriolet fazoni strane table
isturena ruka vozaca i suvozaca i oni kao smekaju okolo ko ih gleda

kad ovaj "rodjo" govori

ma znam ih ja iz mog su grada
ne izlaze nikako po gradu niti se cesto druze s domacima valjda samo kroz posao koji je neki da kazem niskokvalifikovani
i ono sto izadju to su ove nase kafane kad gostuje valjda neko od pjevaca iz yu
inace valjda voza golfa a ovo je da li iznajmio ili posudio od nekoga iz rodbine sta li da bi se ovdje dokazao
dok je ovaj "rodjo" dosao sa obicnim cini mi se ford focus koliko se sjecam
Sephora

#236 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

supercali wrote:
Sephora wrote: Ne znam vala o kome vi to pričate ali ja našu raju koju poznajem voze auta u skladu sa mogućnostima ...kao i ja među njima..uzimam auto radi svog cejfa a ne da bi bila viđena u njemu...i da bi se nesto dokazivala... :roll:
od prijatelja rodjak dosao iz vana
regularan decko i setamo mi tako titovom kad tresti neko auto ceca meca cuca pjeva svi se okrecu
kad neki napucan bmw cabriolet fazoni strane table
isturena ruka vozaca i suvozaca i oni kao smekaju okolo ko ih gleda

kad ovaj "rodjo" govori

ma znam ih ja iz mog su grada
ne izlaze nikako po gradu niti se cesto druze s domacima valjda samo kroz posao koji je neki da kazem niskokvalifikovani
i ono sto izadju to su ove nase kafane kad gostuje valjda neko od pjevaca iz yu
inace valjda voza golfa a ovo je da li iznajmio ili posudio od nekoga iz rodbine sta li da bi se ovdje dokazao
dok je ovaj "rodjo" dosao sa obicnim cini mi se ford focus koliko se sjecam

Ma svako bira nacin na koji ce da zivi, i ako ce da izlazi, gdje i sa kim da se druzi takoder..Ima i ovdje raje koja izlazi samo u tim slucajevima pjevaci i pjevalkje kad dodu ..pa sta...???

Ne znam gdje se to cesce izlazi osim u BiH..konobari najvise posla imaju..pa..ne znaci da mora i treba tako svugdje u svijetu biti.. :-)
Nista tu nije nenormalno niti nesto za ibratiti se.. :D :D
Uvijek je bilo vozaca sa pojacanom muzikom, gledajuci ispod cvika gledali ih ko..pa...ja na to,bas i ne osvrcem neku paznju..
Ramzess Veliki

#237 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ramzess Veliki »

Ja samo kažem kako jeste kad dijaspora dođe u Sarajevo.
Bezobrazluk na cesti, saobraćajni udesi, trkanje po semaforima i parkiranje na ulici.
Sephora

#238 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

Ramzess Veliki wrote:Ja samo kažem kako jeste kad dijaspora dođe u Sarajevo.
Bezobrazluk na cesti, saobraćajni udesi, trkanje po semaforima i parkiranje na ulici.
Pa najbolje bi bilo da se kandidujes za nacelnika grada :D :D i sabranis zaobracaj u gradu... neki parking sklepas van grada...sa transportom do grada, cijena parkinga uracunata u cjenu transporta et'... ili zabranite dijasporcima dolazak !
dječak sa šibicama

#239 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by dječak sa šibicama »

A koja je furka dijasporasa iz Austrije recimo, otisli u Graz iz Sapne recimo, nikad Sarajeva nisu vidjeli niti ih je zanimalo, ali danas kolektivno djuture dodju u Sarajevo pojesti cevape prije nego odu na more par dana na makarsko primorje.

Koja je to fora, prosetati se po Bascarsiji, ne kontam.
__Phoenix__

#240 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by __Phoenix__ »

Pa i ti ideš do Zagreba a iz IB si...
dječak sa šibicama

#241 Re: Djevojke iz dijaspore

Ja ne idem na more via Zagreb, dakle kakva je to furka.

I nisam iz nikakve IB, rodjeni sarajlija molim lijepo.
insomnia78

#242 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by insomnia78 »

Toga inace nema kad nema dijaspore
Ima l' kakav slucaj da je dijasporas ubio nekog autom zbog trkanja i neprilagodjene brzine, osim one lujke u Zenici?
__Phoenix__

#243 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by __Phoenix__ »

dječak sa šibicama wrote:Ja ne idem na more via Zagreb, dakle kakva je to furka.

I nisam iz nikakve IB, rodjeni sarajlija molim lijepo.
Zemljače...
prog321

#244 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by prog321 »

Gori je zlocin kad dodju onako obuceni, ,sa roza majicama i sarenim pantalonama. :-D
Sephora

#245 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

:facepalm: :run:
dječak sa šibicama

#246 Re: Djevojke iz dijaspore

Dok nije bilo dijaspore, Sarajevo je bilo ko Monte Carlo :oops: :D
Sephora

#247 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

dječak sa šibicama wrote:Dok nije bilo dijaspore, Sarajevo je bilo ko Monte Carlo :oops: :D
:P Najd prestani se hvaliti gdje si sve bio ... :lol: :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#248 Re: Djevojke iz dijaspore

I jeste li vi svjesni, dijasporo, da vas Zeljo uzima lopatom na cevapima :D ne idite u Zelju na cevape, koliko god vas tamo slali :D
Ramzess Veliki

#249 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Ramzess Veliki »

Sephora wrote:
Pa najbolje bi bilo da se kandidujes za nacelnika grada :D :D i sabranis zaobracaj u gradu... neki parking sklepas van grada...sa transportom do grada, cijena parkinga uracunata u cjenu transporta et'... ili zabranite dijasporcima dolazak !
Bilo je tih prijedloga u gradskoj upravi.
I da se zabrane one karirane hlače ... :shock:
Sephora

#250 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

Ramzess Veliki wrote: Bilo je tih prijedloga u gradskoj upravi.
I da se zabrane one karirane hlače ... :shock:
Niko nista ne radi po tom pitanju znaci do vas, je ne do dijaspore... :D
Post Reply