Djevojke iz dijaspore
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Avic
#1 Djevojke iz dijaspore
Zivim u dijaspori (Skandinaviji) i primjetio sam da djevojke iz BiH (Bosnjakinje)...sve vise i vise su u vezama sa Skandinavcima i da su im momci i muzevi i provod za jednu noc...pogotovo visoko obrazovane djevojke sa faxa...zive neki ''moderni'' i ''liberalni'' zivot...
ja sam daleko od vjernika al nemogu da shvatim zasto su toliko im atraktivni Skandinavci...ima svakakvih ljudi svugdje da..ali kao da preferiraju njih samo zato sto su Skandinavci i nece nase momke iz nekog principa...da pokazu da su ''uspjele'' u zivotu kao strankinje.
Vase misljenje i iskustva?
ja sam daleko od vjernika al nemogu da shvatim zasto su toliko im atraktivni Skandinavci...ima svakakvih ljudi svugdje da..ali kao da preferiraju njih samo zato sto su Skandinavci i nece nase momke iz nekog principa...da pokazu da su ''uspjele'' u zivotu kao strankinje.
-
razonoda
#2 Re: Djevojke iz dijaspore
- kritichar
#3 Re: Djevojke iz dijaspore
neka te ostavila zbog vikinga?
- klixoris
#5 Re: Djevojke iz dijaspore
kritichar wrote:neka te ostavila zbog vikinga?
Satra onaj Ragnar Lothbrok sve !
- Ramzess Veliki
#6 Re: Djevojke iz dijaspore
Skandinavac:Avic wrote:Zivim u dijaspori (Skandinaviji) i primjetio sam da djevojke iz BiH (Bosnjakinje)...sve vise i vise su u vezama sa Skandinavcima i da su im momci i muzevi i provod za jednu noc...pogotovo visoko obrazovane djevojke sa faxa...zive neki ''moderni'' i ''liberalni'' zivot...

Mujo:

-
Walther
#7 Re: Djevojke iz dijaspore
Nije to samo za Skandinavce i nije samo za strance. Ako imas pun novcanik nece te niko odbiti. Prednost stranaca (pogotovo Skandinavaca) je sto sve ostaje u tajno. Sve vise ljude je poremecih i ganja "lak zivot". Izleti, provod, "ima se moze se" lifestyle. Nije to ni stvari siromastva, vise kompleksa.Avic wrote:Zivim u dijaspori (Skandinaviji) i primjetio sam da djevojke iz BiH (Bosnjakinje)...sve vise i vise su u vezama sa Skandinavcima i da su im momci i muzevi i provod za jednu noc...pogotovo visoko obrazovane djevojke sa faxa...zive neki ''moderni'' i ''liberalni'' zivot...
Pohebe pola EU a u komsiluku glumi hodzinicu da bi se na kraju uvalila nekome kao nevinasce. Moje iskustvo, khm. Jednu takvu sam nazalost imao cast upoznati. Hebe sve redom... Nije to sport za svakoga...
-
Avic
#8 Re: Djevojke iz dijaspore
Sve je to javno...nije tajno...svako moze na facebooku vidjeti sa kim su u vezi...nije to tajno nista...djevojke se ponose tome...idu sa njima na odmor u BiH itd. itd.
Cak i one ''lahke'' djevojke..svako zna koja je ''lahka''...nista vise nije tajna
Cak i one ''lahke'' djevojke..svako zna koja je ''lahka''...nista vise nije tajna
- dobar osjecaj
#9 Re: Djevojke iz dijaspore
Imas neku hrpu nepovezanih uzrocno-posljedicnih tvrdnji u svom uvodnom postu. Ne kontam zasto se nekome ne bi iskreno mogao svidjati Skandinavac?Avic wrote:Sve je to javno...nije tajno...svako moze na facebooku vidjeti sa kim su u vezi...nije to tajno nista...djevojke se ponose tome...idu sa njima na odmor u BiH itd. itd.
- animals
#10 Re: Djevojke iz dijaspore
Pametne cure..sa njima zive.
-
Walther
#11 Re: Djevojke iz dijaspore
Pa u njihovim glavama i glavama zrtava jeste "tajno". To sto je neko "u vezi" ne znaci da ne hebe jos pola grada. Prijavis se na Badoo pa ces vidjeti kako masa cura "u vezi" ili slobodnih hara....Avic wrote:Sve je to javno...nije tajno...svako moze na facebooku vidjeti sa kim su u vezi...nije to tajno nista...djevojke se ponose tome...idu sa njima na odmor u BiH itd. itd.
- Ramzess Veliki
#12 Re: Djevojke iz dijaspore
I mene interesuju skandinavke ...
Jooj kad se jedne sjetim, ućerujem ja jednu zvijer od choppera (Klixo ne rise sa komentarima!
) ispred Citty Pubb-a, kad ono ona ustaje, one oči goleme plave zaiskrile, a kako je udahnula one petice se raširile, podigle, hoće da ispadnu iz one tanke košuljice ... a usne k'o šljiva kad se raspuči progovoriše "Aaah, I' like it' motorcycle's, catn I' sit on your maschine to make some photo?"
- "A, jes ofkors hajde dont bi šajn, sam' ti sit on, it vil bi maj plešure.
"
- "What a perfect bike, I' like it, it is beter then that Klixo rubbisch ..."
- "Ma jes' u njega je litl, moj is bigger. Du ju vona drive vith mi ono ... do Ilidža Sandzak Town pa back?"
- "Really ??? Cant I' ??? I' will love to !!!
"
- "A daš mi poslije?"
- "What?"
- "Never mind, com on lets drive ..."
I tako smo napravili taj krug, kajem se što je nisam zaprosio ... sad bih u Holandiji gradio nasipe i pecao ribu.
Jooj kad se jedne sjetim, ućerujem ja jednu zvijer od choppera (Klixo ne rise sa komentarima!
- "A, jes ofkors hajde dont bi šajn, sam' ti sit on, it vil bi maj plešure.
- "Ma jes' u njega je litl, moj is bigger. Du ju vona drive vith mi ono ... do Ilidža Sandzak Town pa back?"
- "Really ??? Cant I' ??? I' will love to !!!
- "A daš mi poslije?"
- "What?"
I tako smo napravili taj krug, kajem se što je nisam zaprosio ... sad bih u Holandiji gradio nasipe i pecao ribu.
- Ramzess Veliki
#13 Re: Djevojke iz dijaspore
Kazah ja to u gornjem postu ...dobar osjecaj wrote:Imas neku hrpu nepovezanih uzrocno-posljedicnih tvrdnji u svom uvodnom postu. Ne kontam zasto se nekome ne bi iskreno mogao svidjati Skandinavac?Avic wrote:Sve je to javno...nije tajno...svako moze na facebooku vidjeti sa kim su u vezi...nije to tajno nista...djevojke se ponose tome...idu sa njima na odmor u BiH itd. itd.
- Ramzess Veliki
#14 Re: Djevojke iz dijaspore
Bolje javno. Ne valja ništa sakrivati. Pokopajmo zablude ...Walther wrote:Pa u njihovim glavama i glavama zrtava jeste "tajno". To sto je neko "u vezi" ne znaci da ne hebe jos pola grada. Prijavis se na Badoo pa ces vidjeti kako masa cura "u vezi" ili slobodnih hara....Avic wrote:Sve je to javno...nije tajno...svako moze na facebooku vidjeti sa kim su u vezi...nije to tajno nista...djevojke se ponose tome...idu sa njima na odmor u BiH itd. itd.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15 Re: Djevojke iz dijaspore
da ne čitam ponovoRamzess Veliki wrote:I mene interesuju skandinavke ...![]()
Jooj kad se jedne sjetim, ućerujem ja jednu zvijer od choppera (Klixo ne rise sa komentarima!) ispred Citty Pubb-a, kad ono ona ustaje, one oči goleme plave zaiskrile, a kako je udahnula one petice se raširile, podigle, hoće da ispadnu iz one tanke košuljice ... a usne k'o šljiva kad se raspuči progovoriše "Aaah, I' like it' motorcycle's, catn I' sit on your maschine to make some photo?"
- "A, jes ofkors hajde dont bi šajn, sam' ti sit on, it vil bi maj plešure."
- "Really ??? Cant I' ??? I' will love to !!!"
- "A daš mi poslije?"
- "What?"
jesi guzio
- klixoris
#16 Re: Djevojke iz dijaspore
*ebo te chopper !Ramzess Veliki wrote:I mene interesuju skandinavke ...![]()
Jooj kad se jedne sjetim, ućerujem ja jednu zvijer od choppera (Klixo ne rise sa komentarima!) ispred Citty Pubb-a, kad ono ona ustaje, one oči goleme plave zaiskrile, a kako je udahnula one petice se raširile, podigle, hoće da ispadnu iz one tanke košuljice ... a usne k'o šljiva kad se raspuči progovoriše "Aaah, I' like it' motorcycle's, catn I' sit on your maschine to make some photo?"
- "A, jes ofkors hajde dont bi šajn, sam' ti sit on, it vil bi maj plešure."
- "Really ??? Cant I' ??? I' will love to !!!"
- "A daš mi poslije?"
- "What?"
I vidis, u toj tvojoj prici, ipak je prvo na Klixinom sjedila pa kako god
Sta on smisli....
- Šveđanin
#17 Re: Djevojke iz dijaspore
A zasto im se nebi svidio Skandinavac pogotovo ako su poprimile taj mentalitet. Manite me bezveznih doskocica vec konkretni razlozi.
Naravno da su ljudi razliciti ali osobine koje krase prosjecnog Skandinavca itekako mogu da odgovaraju Bosanki.
Bosanka + Skandinavac = ide..
Bosanac + Skandinavka = mnogo teze.
Ovo govorim u prosjeku, na osnovu vlastitog kruga ljudi. Kome poznavanje skandinavskog mentaliteta i karaktera seze malo dalje od sisatih Svedjanki koje je vidjao 1987 u Makarskoj on ce ovo lako skontati.
Naravno da su ljudi razliciti ali osobine koje krase prosjecnog Skandinavca itekako mogu da odgovaraju Bosanki.
Bosanka + Skandinavac = ide..
Bosanac + Skandinavka = mnogo teze.
Ovo govorim u prosjeku, na osnovu vlastitog kruga ljudi. Kome poznavanje skandinavskog mentaliteta i karaktera seze malo dalje od sisatih Svedjanki koje je vidjao 1987 u Makarskoj on ce ovo lako skontati.
- Ramzess Veliki
#18 Re: Djevojke iz dijaspore
Ne prisjedaj mi na muku!Black swan wrote:da ne čitam ponovoRamzess Veliki wrote: ... I tako smo napravili taj krug, kajem se što je nisam zaprosio ... sad bih u Holandiji gradio nasipe i pecao ribu.
jesi guzio
Bile ih dvije, drug se natovario pa ne šuti ...
- "Joooj jarane vidi ih, evo robe, prazan ti stan, hajmo ih odvesti parti, malo popiju, hopacupa, joj vidi im sisa ..."
- "De ba budalo popusti, cure su ok, ne navaljuj ..."
- "Ne zaj... de pitaj tu hoće li samnom na motor, negdje ću je odvući dok ne da ne puštam ..."
- "Neka konju, popusti, cure su normala, neka im bude fino sa nama, polako ..."
- "Daj pitaj je, ja ne znam engleski, hajde pitaj pa ako hoće da je vodim ..."
- "Ne trebala se trudidi ja vrlo dobro govorila vaš jezik, ja radila u UNDP. Hoću se voziti samo sa tebe.
Onaj mi jaran od sramote up'o ispod stola.
Ali nam je sjeb'o i sve buduće planove.
Jesam li rekao da mi je uskoro postao bivši jaran?
- Edin H.
#19 Re: Djevojke iz dijaspore
Jedva cekamrazonoda wrote:To ce ti najbolje objasniti @Zviz.
- Ramzess Veliki
#20 Re: Djevojke iz dijaspore
Nije bio chopper, samo su ga raja tako prepoznavala.klixoris wrote: *ebo te chopper !![]()
I vidis, u toj tvojoj prici, ipak je prvo na Klixinom sjedila pa kako god
Sta on smisli....![]()
![]()
To je bila probna verzija nakeda pred izlazak V-Maxa sa 750 ccm, 90 Hp, R redna sa 5 ventila po klipu i na kardanu.
Znaš da ja ne ljubim choppere ...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- dječak sa šibicama
#22 Re: Djevojke iz dijaspore
Znaci li to, ako nase djevojke kupe skandinavce, da ima visak zgodnih plavokosih svedjanki i skandinavki, mogu i pirgave???
Dajte meni jednu, ako ima na lageru.
Dajte meni jednu, ako ima na lageru.
- Ridjobrki
#23 Re: Djevojke iz dijaspore
Moguće je da si u pravu i da to koriste kao poligon za dokazivanje...Avic wrote:ali kao da preferiraju njih samo zato sto su Skandinavci i nece nase momke iz nekog principa...da pokazu da su ''uspjele'' u zivotu kao strankinje.
...a možda se jednostavno i jebu, da izvine ovaj Internet.
- Ramzess Veliki
#24 Re: Djevojke iz dijaspore
Meni je isto ovo drugo palo na pamet kao neki logičan slijed urođene znatiželje svojstvene svakom ljudskom biću.Ridjobrki wrote:Moguće je da si u pravu i da to koriste kao poligon za dokazivanje...Avic wrote:ali kao da preferiraju njih samo zato sto su Skandinavci i nece nase momke iz nekog principa...da pokazu da su ''uspjele'' u zivotu kao strankinje.
...a možda se jednostavno i jebu, da izvine ovaj Internet.
- Ridjobrki
#25 Re: Djevojke iz dijaspore
Ne bih ja olako isključio tu mogućost.Ramzess Veliki wrote: Meni je isto ovo drugo palo na pamet kao neki logičan slijed urođene znatiželje svojstvene svakom ljudskom biću.