Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
Moderator: anex
- Baby
#1 Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
Uznemirujući video na kojem djevojčica tuče nogama 18-mjesečnog špringer španijela Jaspera šokirao je britansku javnost. The Sun je objavio snimku koja traje 13 minuta, a na kojoj se vidi kako se 12-godišnjakinja iživljava na psiću. Udarala ga je stopalom i koljenom te tukla uzicom i šamarala. U jednom trenutku mu je stala na rep, a drugom nogom ga udarala. Pas je cijelo vrijeme bio vezan pa joj nije mogao pobjeći. Jasperov vlasnik Ray Green (60) rasplakao se vidjevši snimku. On je zamolio kćerku svog prijatelja da prošeće Jaspera.
- Ne mogu vjerovati. Trebala je psića naučiti hodati na uzici. Ovo što je učinila je grozno. U šoku sam - rekao je Green koji je inače u invalidskim kolicima. Otac djevojčice također se šokirao vidjevši kako mu kći zlostavlja životinju. Objasnio je da curica "obožava životinje" te da su joj planirali kupiti štene.
- Ona inače šeće ljudima pse. Jedan čovjek je rekao da će postati veterinarka. Ne mogu vjerovati - rekao je otac i dodao da će kazniti kćer. Video je snimio susjed koji je već viđao djevojčicu kako zlostavlja životinje.
- Bilo je strašno. Pas je cvilio i htio se braniti, a ona ga je samo jače udarala. Za koju godinu bi ta cura mogla biti dadilja i tko zna što će raditi djetetu - rekao je autor snimke.
To sam procitala na stranicama 24 sata i sokirala sam se... Koliko agresije i zlobe u djetetu.
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show ... _id=113376
- Ne mogu vjerovati. Trebala je psića naučiti hodati na uzici. Ovo što je učinila je grozno. U šoku sam - rekao je Green koji je inače u invalidskim kolicima. Otac djevojčice također se šokirao vidjevši kako mu kći zlostavlja životinju. Objasnio je da curica "obožava životinje" te da su joj planirali kupiti štene.
- Ona inače šeće ljudima pse. Jedan čovjek je rekao da će postati veterinarka. Ne mogu vjerovati - rekao je otac i dodao da će kazniti kćer. Video je snimio susjed koji je već viđao djevojčicu kako zlostavlja životinje.
- Bilo je strašno. Pas je cvilio i htio se braniti, a ona ga je samo jače udarala. Za koju godinu bi ta cura mogla biti dadilja i tko zna što će raditi djetetu - rekao je autor snimke.
To sam procitala na stranicama 24 sata i sokirala sam se... Koliko agresije i zlobe u djetetu.
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show ... _id=113376
- Baby
#2 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
Kada postavim link,zašto piše SPAM ? 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#3 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
NA stranu debilizam ljudi koji umjesto da zlocin sprijece isti u stvari snimaju, ovo me ne cudi ni sekunde jedne.
Vece cudjenje bi mi izazvao tekst "djevojcica apeluje na komsiju da joj pokloni svog psa kojeg je za kratko vrijeme zavoljela"...
Vece cudjenje bi mi izazvao tekst "djevojcica apeluje na komsiju da joj pokloni svog psa kojeg je za kratko vrijeme zavoljela"...
- ProbuseniDolar
#4 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
"Udarala ga je stopalom i koljenom te tukla uzicom i šamarala. U jednom trenutku mu je stala na rep, a drugom nogom ga udarala"
"Otac djevojcice: Objasnio je da curica "obožava životinje" te da su joj planirali kupiti štene."
Ko je ovdje lud ... Sto se mene tice, otac treba za ovo da odgovara, a djevojcicu obavezno u neku vaspitno popravnu ustanovu ... Cudi me i komsija, sto ih ne prebi sve redom ...
"Otac djevojcice: Objasnio je da curica "obožava životinje" te da su joj planirali kupiti štene."
Ko je ovdje lud ... Sto se mene tice, otac treba za ovo da odgovara, a djevojcicu obavezno u neku vaspitno popravnu ustanovu ... Cudi me i komsija, sto ih ne prebi sve redom ...
- slavkoimamodilera
#5 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
Covjek je to primjetio i nije drugacije mogao dokazati, osim da snimimIRCerka wrote:NA stranu debilizam ljudi koji umjesto da zlocin sprijece isti u stvari snimaju...
-
mIRCerka
#6 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
Vlasnik psa je u kolicima, a ja bih zatvorom kaznila i komsiju sto je snimaoProbuseniDolar wrote:"Udarala ga je stopalom i koljenom te tukla uzicom i šamarala. U jednom trenutku mu je stala na rep, a drugom nogom ga udarala"
slavko, vec ju je vidjao sta cini a nije je prijavljivao...Video je snimio susjed koji je već viđao djevojčicu kako zlostavlja životinje.
- slavkoimamodilera
#7 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
Aaaa trebe nedokaznemIRCerka wrote:slavko, vec ju je vidjao sta cini a nije je prijavljivao...Video je snimio susjed koji je već viđao djevojčicu kako zlostavlja životinje.
-
mIRCerka
#8 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
Treba, -ae, f. koza. HVALAslavkoimamodilera wrote:Aaaa trebe nedokaznemIRCerka wrote:slavko, vec ju je vidjao sta cini a nije je prijavljivao...Video je snimio susjed koji je već viđao djevojčicu kako zlostavlja životinje.pa pokusao je, ali nije imao dokaza! Kontas sad?
Ma nagledali smo se slicnih stvari previse, od zlostavljanja supruznika do zivotinja, i fakat mi je pun K ljudi koji umjesto da sprijece, stanu i snimaju i prodaju tabloidima...
- slavkoimamodilera
#9 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
Nema na cemu
Znam ba, samo kazem da je u ovom slucaju ispravna stvar uradjena
- Baby
#10 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
Roditelji i okolina u današnje vrijeme zatvaraju oči pred mnogo čime!Koliko je samo nasilja u obitelji,zlostavljane djece.......svi znaju a šute....kao da će se problem sam riješiti!
Sramota je svoje dijete odvesti psihologu jer će netko pomisliti da nije normalno!?
A prije svega što je najčudnije u cijeloj priči,hladnokrvno snimaš jer imas senzaciju umjesto da pomognes jadnoj životinji..
Sramota je svoje dijete odvesti psihologu jer će netko pomisliti da nije normalno!?
A prije svega što je najčudnije u cijeloj priči,hladnokrvno snimaš jer imas senzaciju umjesto da pomognes jadnoj životinji..
- cukundede
- shape of despair
#12 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
debela krmača,sta drugo reći 
-
mIRCerka
#13 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
ma znam, samo mi je muka...slavkoimamodilera wrote:Nema na cemu![]()
ja ne zelim gledati ni video ni slike, ni citati clanak, samo imam pitanje STA JE SA PSOM SAD?
- atko
#14 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
Jos ni pelena od guzice nije otpala a monstrum... da ne kazem monstrumce ... u pm
Dusa se covjeku cjepa kad vidi psa kako se skupio
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#15 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
Bas. Fuj. Mozda bih je snimala prvih 10 sekundi a onda bih otisla tamo sa prvom cjepanicom na koju naidjem i njoj malo da pokazem kako je to. Ali ne, djeca se ne smiju udarati, a psi se mogu sutati ko fudbalska lopta! FUJ FUJ FUJ!shape of despair wrote:debela krmača,sta drugo reći
Skoro pa sam se rasplakala kad sam vidjela video. Odmah sam zamislila da neko tako nesto uradi mojoj maci. uhvatila sam je i zagrlila, a ona ko da je znala sta se desava, nije mrdala dok se nisam malo smirila. Ne mogu da shvatim da jedno dijete, curica od 12 godina je takav divljak i tako... ne ide i u glavu. Doduse, sta sam ocekivala pored i ove nase "djece kukuruza" u susjedstvu....
-
escobar_
#16 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
ja stvarno ne razumijem zašto se vi zgražavate na ovakve pojave? nemojte me pogrešno shvatiti, ne opravdavam ovakve poteze koje samo mentalno zaostala osoba može uraditi, al' fakat zar vi očekujete da djeca danas budu normalna uz sve ovo što im se pruža (tv, internet, "odgoj", ovo, ono)?
ništa ovo nije ni čudno ni novo, ovakve stoke ima na svakom koraku, a bit će siguran sam i gore.
objavljivanjem ovakvih stvari se ama baš ništa neće postići. kobila će nastaviti (vjerovatno) sa premlaćivanjem životinja jer joj niko neće stati u kraj, mi ćemo se nastaviti zgražati na ovakve pojave i to će biti to.
ništa ovo nije ni čudno ni novo, ovakve stoke ima na svakom koraku, a bit će siguran sam i gore.
objavljivanjem ovakvih stvari se ama baš ništa neće postići. kobila će nastaviti (vjerovatno) sa premlaćivanjem životinja jer joj niko neće stati u kraj, mi ćemo se nastaviti zgražati na ovakve pojave i to će biti to.
- Baby
#17 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
Da je pas izujedao,on bi bio kriv a curica žrtva...atko wrote:![]()
![]()
![]()
Jos ni pelena od guzice nije otpala a monstrum... da ne kazem monstrumce ... u pm![]()
Dusa se covjeku cjepa kad vidi psa kako se skupio![]()
![]()
![]()
i trpi a da hoce mogo bi je tako izujedati ... steta sto nije
A šta je sa psom nigdje na piše,nadam se da je ok...
- shape of despair
#18 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
ma ništa,treba joj stat na kosu nogom pa je sve šutati
-
escobar_
#19 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
nije ovo dijete, ovo je mongoloid. produkt današnjeg modernog, civilizovanog društva.anjusha wrote:Ne mogu da shvatim da jedno dijete...
meni se čini da su ljudi u 16. vijeku bili civilizovaniji nego pojedinci (da ne kažem većina) danas...
- Lucie
#20 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
potpisujem.ma ništa,treba joj stat na kosu nogom pa je sve šutati
UZAS nemogu to gledati.
Sjecam se kako 98 setala sam na ilidzi moju malu jorkicu, imala nekih 6 mjeseci pesek od kile. Ucila sam nju kako da voli djecu kako se naplasi ljudi. ljudi nju mazili i svima se dopalo malo sladko stene. I vidim djecaka od 3 - 4 godine kako upire prst i kaze "mam cuko", kazem lepo dodji da nju pomilkis. mala jorkica stoji i ceka. djete doslo i kada bilo pa pola metra ja cekala da cucne i pomazi tu malu kuglicu. on svom snagom nju sutnul u njuskicu. Kada me pogledala placuc moja jorkica srdce mi se zaledilo , toliko boli, toliko izgubljunja, toliko iznenadenja.
radije necu pricati kako sam ja reagirala ali vjerujte zestoko. od tada vise sam bila vise nego oprezna kada nam prilazila djeca.
-
mercur
#21 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
pročitala sam samo jedan post u vezi sa ovom temom
dovoljno
curica je "težak" krele
i vjerovatno će izrast
u pristojnog monstruma
neko je pomenuo komšiju
u smislu: što ih sve redom ne prebi
to bi bilo potpuno OK
ali stat nogom na kosu,
a drugom nogom udarat
otprilike tu nekako, ublizu
kako je i ona stoka tukla cuku
dovoljno
curica je "težak" krele
i vjerovatno će izrast
u pristojnog monstruma
neko je pomenuo komšiju
u smislu: što ih sve redom ne prebi
to bi bilo potpuno OK
ali stat nogom na kosu,
a drugom nogom udarat
otprilike tu nekako, ublizu
kako je i ona stoka tukla cuku
-
gaspar19
#22 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
iskompleksirana i odvratna i bolesna luđakinja bez osjećaja , psihopatkinja, ne znam što bih još dodala, destruktivna glupača, da joj je pas bar mogao vratiti !!! 
- kockica_kockica
#23 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
video sam gledala 12 sekundi i prekinula jer to ne mogu gledati
to dijete je bolesno i trebalo bi na psihijatriju pod hitno
-
Shoshana
#24 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
Ako je imalo savjestan roditelj, na psihijatriju ce je i odvestikockica_kockica wrote:video sam gledala 12 sekundi i prekinula jer to ne mogu gledati![]()
-
simpozijum delirijum
#25 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!
ima vise tema na ovome forumu koje se bave ili apeliraju za pomoc ili zlostavljanim i napustenim kucnim ljubimcima
primjetih da ima par posjetilaca i ucesnika ovoga foruma koji tvrde;" pa sta ! a sta se tek radi sa ljudima !"
blesav argument totalno , jer ? ako dijete od svojih 12 godina vec ima 'znanje" kako zlostavljati i muciti drugo zivo bice , ? za par godina ce doticna tada djevojka , jal biti zesci nasilnik i ulicni gagnster i ko zna sta ce raditi svojoj vlastitoj djeci !
a o cukama ! istinita prica iz Kladnja , ratnih 93-94 bio je jedan avlijaner, bosanski saner ostrih zuba i duge dlake , solidna "mrcina" od cuke ! i velika srca !
svi su ga pomalo hranili i pazili dok se nije odomacio kod roditelja moje jaranice
imao je nevjerovatan instikt ! ko zna kojim culom predosjeti artiljerijski napad agresora , i pocne zavijati i lajati i doslovno pocne gristi ljude za nogavice dok se ne sklone sa ulica i potraze zaklon ! ljudi nisu vjerovali , te radio vezom provjeravali , ono nista ,prodje 20 minuta a granate zaspu sa svih strana ! niko nije skonto' kako zna !? ( pa cak ni cetnici !)
tek tada i on jadan podvije rep i sakrije se u ? spajzu iz kuhinje iza staroga gvozdenoga sporeta ( nije glup !)!
e pa eto !
koliko je samo taj cuko spasio zivota i koji je na kraju i stradao od granate dok je tjerao djecu sa igralista u skloniste
primjetih da ima par posjetilaca i ucesnika ovoga foruma koji tvrde;" pa sta ! a sta se tek radi sa ljudima !"
blesav argument totalno , jer ? ako dijete od svojih 12 godina vec ima 'znanje" kako zlostavljati i muciti drugo zivo bice , ? za par godina ce doticna tada djevojka , jal biti zesci nasilnik i ulicni gagnster i ko zna sta ce raditi svojoj vlastitoj djeci !
a o cukama ! istinita prica iz Kladnja , ratnih 93-94 bio je jedan avlijaner, bosanski saner ostrih zuba i duge dlake , solidna "mrcina" od cuke ! i velika srca !
svi su ga pomalo hranili i pazili dok se nije odomacio kod roditelja moje jaranice
imao je nevjerovatan instikt ! ko zna kojim culom predosjeti artiljerijski napad agresora , i pocne zavijati i lajati i doslovno pocne gristi ljude za nogavice dok se ne sklone sa ulica i potraze zaklon ! ljudi nisu vjerovali , te radio vezom provjeravali , ono nista ,prodje 20 minuta a granate zaspu sa svih strana ! niko nije skonto' kako zna !? ( pa cak ni cetnici !)
tek tada i on jadan podvije rep i sakrije se u ? spajzu iz kuhinje iza staroga gvozdenoga sporeta ( nije glup !)!
e pa eto !
koliko je samo taj cuko spasio zivota i koji je na kraju i stradao od granate dok je tjerao djecu sa igralista u skloniste