djevojačka u sarajevu-savjeti/prijedlozi-POMOĆ!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
monzy

#1 djevojačka u sarajevu-savjeti/prijedlozi-POMOĆ!

Post by monzy »

trebam pomoć...u 7. mjesecu dolazimo u sarajevo slaviti djevojačku za prijateljicu koja se udaje...kako smo već puno puta sve bile u sarajevu i opet se vraćale i vidjele sve, sada nas zanima na koji način možemo provesti jedno popodne i gdje? npr. da li postoji neko mjesto za npr. nešto poput paintballa, da je malo aktivnije a opet lijepo i zabavno gdje se 10 cura može odlično provesti a da nije standardno tulumarenje uz hranu i cugu ( to ćemo navečer :-D )

i treba mi savjet za neki fin restoran, da je dobar, ugodan, da je atmosfera i usluga dobra a opet malo initmnija gdje bi otišle večer prije odličnog tuluma na lijepu večeru - lokacija, cijene i sl.?

unaprijed puno hvala svima....traženjem po internetu nisam ništa našla, trebaju mi savjeti od ljudi koji žive sarajevo
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: djevojačka u sarajevu-savjeti/prijedlozi-POMOĆ!

Post by PipiDugaDevetka »

Kao legalni turistički vodič Sarajevo, [email protected] želim da te pitam, da li znaš gdje je Turbe 7 braće, crkva i samostan Sv. Ante Padovanski, Stara pravoslavna crkva?
Neko će već dojaviti za ovaj paintball u Visokom i Kiseljaku ili negdje na trećem mjestu.
Ako ne znaš gdje su pomenute destinacije u Sarajevu, evo ukratko:

1.) Turbe, vrsta mauzoleja, a sedam braće i nisu bili sedam braće. Braća su u tom smislu da su nepravedno smaknuti u raznim vremenima. Na nekim od njihovih mezara/grobova počela se javljati svjetlost i malo-po-malo, ljudi su počeli donositi braći neke poklone vjerujući da ako nešto požele ili imaju neki svoj problem, to donošenje na grobove može pomoći. Kasnije su ti mezari pokriveni i sada je to zatvoreno turbe, Turbe 7 braće i to je sarajevska ''Fontana di Trevo''. Tu Sarajlije svih konfesija, a bogami ima i agnostika, ateista, pa ubace 7x7 novčića, nešto malo mantraju po svome, i krenu dalje osluškujući šta će čuti od prvih prolaznika koje sretneš. Ako je ta riječ ili rečenica nekako pozitivna (Recimo, ide ti u susret neko i priča putem mobitela: Jeste, dobio sam dijete,...Muško,...), želja i problem lične prirode će biti svakako riješeni. I obratno, ako razgovor prvog slučajnog prolaznika putem mobitela uključuje i psovke, ništa od tvoje želje i rješavanja problema.

2.) U crkvi Sv. Ante sve konfesije dolaze na misu,...Dovoljno je dotaknuti kip Isusa, ući u crkvu, opet, pomoliti se na svoj način ili ''promantrati'' nešto svoje, dati prilog (Imaju posude) i onda, do....

3.) Stare pravoslavne crkve posvećene arhangelima Mihailu i Gavrilu. Ovo ti je glavno za djevojačku proslavu, a prije udaje. Ima indicija da je ta crkva tu od 13. vijeka, a kada su počeli da je ponovo grade na temeljima te nekadašnje crkve, pronadjene su kosti djeteta. To je bio neki ''znak'', pa ti ostaci dječiji imaju neku vrstu svetosti i nekih moći. Pored toga što je crkva neobična u odnosu na ostale pravoslavne crkve, dječiji ostaci su stavljeni u kovčežić na jedan fino ukrašeni stol, pa se ispod tog stola provlače žene (Tri puta), e da bi dobile potomstvo, da riješe svoje probleme druge prirode. Trebam li reći da na ''provlačenje ispod dječijeg groba'' dolaze žene svih konfesija i ostale,...

E, sada pitanje, gdje su te sarajevske fontane želja,...Pa, ja sam turistički vodič i cijene pošaljem bilo putem PP ili e-mail adrese-vidi iznad.

Restoran za večere i tako-to, pravo mi teško i još pri tome desetak cura/žena,...Vjerujem da će se @Pici prijaviti. Ja odoh da provjerm za taj restoran Golf klub, kakav je. Uh, juli zvani, srpanj,...trpanj, kolovoz, orebić,....Treba se i okupati u bazenima,....?

p.s.
@Piiiiicciiiiiiiiii, @karaaannaaana, imrdžensi, dolazite ovamo,....! :mrgreen:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: djevojačka u sarajevu-savjeti/prijedlozi-POMOĆ!

Evo, vidi draga @monzy-ce:
Image
Ovakav pogled ne možeš imati nigdje na svijetu, samo u Sarajevu. Možda, u Jerusalemu, ali to je mnogo veći grad, pa vjerovatno se sa prozora neke sinagoge ne vide ni džamija, ni sahat kula, ni crkva,...
nineinchnails

#4 Re: djevojačka u sarajevu-savjeti/prijedlozi-POMOĆ!

Post by nineinchnails »

Evo, i ja sam ti "turisticki vodic" :)
Sta treba?
Sve cemo mi to izorganizovat', nista se ti ne sekiraj :lol:

"Pici" isto ima diplomu "turistickog vodica", a "djevojacka" je specijalizirao. ja', ja'.....
Last edited by nineinchnails on 04/06/2009 09:56, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka

#5 Re: djevojačka u sarajevu-savjeti/prijedlozi-POMOĆ!

nineinchnails wrote:Evo, i ja sam ti "turisticki vodic" :)
Sta treba?
Sve cemo mi to izorganizovat', nista se ti ne sekiraj :lol:
Konkretno ''kolega'', ponuda,...Gdje ima taj paintball paradajzsosom?
nineinchnails

#6 Re: djevojačka u sarajevu-savjeti/prijedlozi-POMOĆ!

Post by nineinchnails »

Ali....... prvo se ide u Zemaljski muzej, da se pokazu ostaci grobne ploce Kralja Tvrtka i jedan od najstarijih stecaka na kojem je ulozeno toliko vremena i truda da bi mu i sam Da Vinci pozavidio.
PipiDugaDevetka

#7 Re: djevojačka u sarajevu-savjeti/prijedlozi-POMOĆ!

nineinchnails wrote:Ali....... prvo se ide u Zemaljski muzej, da se pokazu ostaci grobne ploce Kralja Tvrtka i jedan od najstarijih stecaka na kojem je ulozeno toliko vremena i truda da bi mu i sam Da Vinci pozavidio.
Tako je kolega, bez posjete Zemaljskom muzeju, nema priče,....I uopšte, NIJE VIDIO SARAJEVO I BiH ONAJ KO NE POSJETI Zemaljski muzej! Stećak nad stećcima iz okoline Kaknja, da prostiš.

@monzy-ce,
Ako mene angažuješ, moj posao bi bio 3-5 sati pokazivanja grada, a ostalo,...Javiće se već,...Evo, @nineinchnails-a, doći će i @karanana, @Pici,...Predlažem @karananu za predsjednika OdborA za svečani doček,...
Edit:
Evo ispod se @karanana izjasnio da je zainteresiran samo za akšam-in-the-evening noćni rad, pa mjesto predsjednika Odbora za doček ostaje nepopunjeno, za sada,...
Kakva muzika godi curama, uživo? ''Umrtvo''- sa audio uredjaja,...?
Last edited by PipiDugaDevetka on 04/06/2009 11:23, edited 1 time in total.
karanana

#8 Re: djevojačka u sarajevu-savjeti/prijedlozi-POMOĆ!

Post by karanana »

odakle nam dolazite?
nema te vise u ovoj diskusiji. haj mozda se opet vratis kasnije da procitas savjete.
ja sam nocna ptica i preko dana odmaram pa me stoga pozovite samo na onaj drugi dio, tulumarenje, hranu i cugu i zabavljanje djevojaka na raznorazne nacine.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9 Re: djevojačka u sarajevu-savjeti/prijedlozi-POMOĆ!

Post by pici »

ja sam tu da vas uvedem u noĆni život.....ima te besplatno razgledanje po gradu Čitav dan Bez Mene a onda naveČer idemo u Club sa reflektorima,ŠČanglom i smenom ........za ženmske iz susjednih zemalja poseban popust.........
štrunf

#10 Re: djevojačka u sarajevu-savjeti/prijedlozi-POMOĆ!

Post by štrunf »

Idi dušo na infobar.ba
Vjerujem da će ti to pomoći...
Čestitke vašoj prijateljici...
Ugodan provod želim .
Pozdrav iz Sarajeva...
Post Reply