Ma Beta mi nije ni na kraj pameti sada...

Ljepše joj je nego većini nas.
Ta porodica je odlična, rasplakali se ljudi kada su ju vidjeli, a već odavno je član njihove porodice! Izvode ju redovno, paze, maze..... Mislim da će ju uskoro kupati, a to Sofi ne propušta!
p.s. Nisam imala pojma ništa za as...Trebao mi se novinar javiti, barem na pp, da dam broj gospođe koja će psa usvojiti, čovjeka koji ga je našao i veterinara.....Ali, eto......
Danas smo ga vodili na pregled! Dobio je injekciju antibiotika, a veterinar je prezadovoljan, obzirom na to da je rana već bila prestara kad je pas doveden na šivanje...Iako zbog toga sporije zarasta, veterinar Todorović kaže da će biti ok. Nas pitanje, da li je možda u psu ostalo malo sačme, dobila sam prijekoran pogled...

Znači, navodno - nije. U nedjelju je sljedeća kontrola i ima još mnogo toga da se uradi. Tijelo zarasta brže, ali sa lica će možda morati skidati nešto kože, pa opet šiti, jer ju je prvi puta samo skrpio da sačuva mišić.
Gospođa koja će ga usvojiti, danas se rasplakala kad smo joj rekli da će dobrovoljci iz Sarajeva poslati novac za liječenje...
Još nešto, ne znam koliko će novca biti potrebno. Današnji pregled nam nije naplaćen, a veterinar je rekao da će vet. stanica Bukinje, kad dođe do standardnih vakcina, čišćenja od parazita i zaštite od buha i krpelja, nešto od toga i dati na poklon...Na kraju svega, ako i dalje stanje bude ok, mislim da nam neće ni trebati nešto previše novca. Kućica će biti gotova za 5-10 dana! Ali, mislila sam da, ako nešto ostane, kupimo hranu. Naravno, to ću se još dogovoriti s donatorima, pa uz njihov blagoslov i prijedloge vidjeti šta i kako...
Žao mi je što ne mogu postirati slike s pregleda, ne mogu ih skinuti s paparata, ali sutra sigurno hoću.