Djela koja izvode covjeka iz Islama

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
DaysleepeR

#501 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

nasa wrote: Pravo su vam dosadna ova testiranja Boga na primjeru Palestine.
Bog su bitna i muslimanska i jevrejska djeca!
A sta ti znas mozda bi Palestina nestala davno da nije Boga!
Ovo da islam onemogucava drugima u muslimanskim zemljama da zive ti je skroz netacno!
opet isprazno laprdanje bez ikakvih konkretnih argumenata.

palestina koliko vidim nestaje, usprkos bogu. kad nestane totalno, šta li će onda bir argument pitam se.

a ja npr. ne mogu u Saudiji izaći na pivu jer je zabranjena zakonom, niti mogu sa curom prohodati a da je ona u minjaku. tako da nemamo šta više pričat na tu temu.

netačno je tebi u glavi samo.
nasa

#502 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by nasa »

DaysleepeR wrote:
nasa wrote: Pravo su vam dosadna ova testiranja Boga na primjeru Palestine.
Bog su bitna i muslimanska i jevrejska djeca!
A sta ti znas mozda bi Palestina nestala davno da nije Boga!
Ovo da islam onemogucava drugima u muslimanskim zemljama da zive ti je skroz netacno!
opet isprazno laprdanje bez ikakvih konkretnih argumenata.

palestina koliko vidim nestaje, usprkos bogu. kad nestane totalno, šta li će onda bir argument pitam se.

a ja npr. ne mogu u Saudiji izaći na pivu jer je zabranjena zakonom, niti mogu sa curom prohodati a da je ona u minjaku. tako da nemamo šta više pričat na tu temu.

netačno je tebi u glavi samo.
Ako nekad Palestina nestane onda to mozes koristiti ,a sad se samo pravis vidovita dzemila....
Tolerancija i mir su ti sinonim za pivu i zensku u minjaku.... :roll:
avicena

#503 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

DaysleepeR wrote: a ja npr. ne mogu u Saudiji izaći na pivu jer je zabranjena zakonom, niti mogu sa curom prohodati a da je ona u minjaku. tako da nemamo šta više pričat na tu temu.
Od tolikih zemalja koje ti je Bog ostavio tebi baš prahnulo popiti pivu i vodati curu u minjaku po Saudiji. Idi u Amsterdam. Ne daju ni meni kada uđem u crkvu da šnjuham iza oltara pa poštujem.
DaysleepeR

#504 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

avicena wrote:
DaysleepeR wrote: a ja npr. ne mogu u Saudiji izaći na pivu jer je zabranjena zakonom, niti mogu sa curom prohodati a da je ona u minjaku. tako da nemamo šta više pričat na tu temu.
Od tolikih zemalja koje ti je Bog ostavio tebi baš prahnulo popiti pivu i vodati curu u minjaku po Saudiji. Idi u Amsterdam. Ne daju ni meni kada uđem u crkvu da šnjuham iza oltara pa poštujem.
ja sam samo htio da kažem da islam gdje vlada tu nema slobode. i ti to osporila. i sad se složila sa mnom. a sve u tri posta. čestitam.
DaysleepeR

#505 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

nasa wrote: Ako nekad Palestina nestane onda to mozes koristiti ,a sad se samo pravis vidovita dzemila....
pa jesu tolerancija i mir upravo to. da svako može slobodo uraditi nešto što nikog drugog ne ugrožava ako tako živi svoj život. a kad francuska zabrani feredžu onda je aman jao majko, koji fašizam.

kako ste licemjerni, katastrofa.
avicena

#506 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

DaysleepeR wrote:
avicena wrote:
ja sam samo htio da kažem da islam gdje vlada tu nema slobode. i ti to osporila. i sad se složila sa mnom. a sve u tri posta. čestitam.
To je zakon, jer islamski zakon zna šta se dešava kada se spoji alkohol i minica. Spašava žene od ponižavanja.

nasa

#507 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by nasa »

DaysleepeR wrote:
nasa wrote: Ako nekad Palestina nestane onda to mozes koristiti ,a sad se samo pravis vidovita dzemila....
pa jesu tolerancija i mir upravo to. da svako može slobodo uraditi nešto što nikog drugog ne ugrožava ako tako živi svoj život. a kad francuska zabrani feredžu onda je aman jao majko, koji fašizam.

A tebi ne smeta sto Francuska zabranjuje hidzab ali ti smeta sto saudija brani minice i pivu....malo licemjerno sta ti mislis :D
kojeime

#508 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by kojeime »

avicena wrote:To je zakon, jer islamski zakon zna šta se dešava kada se spoji alkohol i minica. Spašava žene od ponižavanja.
Ovo je nesto sto meni nije jasno. Zena treba biti pristojno obucena da ne bi izazivala muskarca. OK. Ali to onda znaci da je muskarac nesposoban da se kontrolise. Sto znaci da je muskarac slab. To proizilazi iz naredjenja zeni da ne smije izazivati. Sta to znaci, ako je muskarac religiozan, a zena ne smije da ga izaziva, je li to znaci da je nagon za seksom jaci od religiozne pristojnosti?.

Na stranu to sto muskarac smije se obuci da izaziva zenu. Kao da zena nije seksualno bice i da nema iste nagone. Ima. A to onda znaci da islam misli da se zena moze kontrolisati. Sto znaci da je jaca od muskarca.

A onda zena ne moze biti religijski vodja u islamu.

Sve je to, religija, puno kontradikcija,. I unutar sebe i izvana sa biologijom, to jeste zivotom.
DaysleepeR

#509 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

nasa wrote:
DaysleepeR wrote:

A tebi ne smeta sto Francuska zabranjuje hidzab ali ti smeta sto saudija brani minice i pivu....malo licemjerno sta ti mislis :D
ja nisam vjernik, ja imam taj luksuz da budem licemjeran. iako ne vidim ništa licemjerno tu. francuska nije zabranila islam. tako da to nije ni blizu isto. plitka si. vi nemate.
kojeime

#510 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by kojeime »

nasa wrote:A tebi ne smeta sto Francuska zabranjuje hidzab ali ti smeta sto saudija brani minice i pivu....malo licemjerno sta ti mislis :D
Naso draga, pa znas ti i bolje. Ako procitas tacno kako ta zabrana glasi, zabranjeno je svima sve sto pokriva lice. Dakle Francuz, muskarac, hriscanin, ne smije da nosi fantomku na javnom mjestu kao sto ni zena muslimanka ne smije nositi feredzu. Ovdje si totalno pogrijesila.
DaysleepeR

#511 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

kojeime wrote:
nasa wrote:A tebi ne smeta sto Francuska zabranjuje hidzab ali ti smeta sto saudija brani minice i pivu....malo licemjerno sta ti mislis :D
Naso draga, pa znas ti i bolje. Ako procitas tacno kako ta zabrana glasi, zabranjeno je svima sve sto pokriva lice. Dakle Francuz, muskarac, hriscanin, ne smije da nosi fantomku na javnom mjestu kao sto ni zena muslimanka ne smije nositi feredzu. Ovdje si totalno pogrijesila.
ma hajd bogati, Nasa ako je i pokrivena uopšte (što isto sumnjam) sigurno ne nosi hidžab niti joj pada na pamet. ali će taj agrument povući bez problema u diskusiji. što je definicija licemjerja.
kojeime

#512 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by kojeime »

Daysleeper, znam da te nervira, ali Nasa je jedna od najtolerantnijih muslimana(ki) na ovom forumu. Nemoj je previse napadati, ne zasluzuje to.
DaysleepeR

#513 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

ja samo na napad odgovaram srazmjerno

samo zato što imaš imaginarnog prijatelja ne daje ti za pravo da se postavljaš moralno superioran jer nisi. samo si maštovit.
nasa

#514 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by nasa »

DaysleepeR wrote:
ja nisam vjernik, ja imam taj luksuz da budem licemjeran. iako ne vidim ništa licemjerno tu. francuska nije zabranila islam. tako da to nije ni blizu isto. plitka si. vi nemate.
Nevjernici mogu biti licemjerni,hajd'ne budi smijesan

Nije ni Saudija zabranila druge religije.....

@kojeime nije prica oko pokrivanja lica,to je druga tema,ali ako on kaze da treba svima dozvoliti da rade sta zele ako ne stete drugima onda bi to znacilo da ni pokrivanje lica niti hidzab ne stete nikom,
medjutim Francuska smatra da je to u suprotnosti s njenim zakonima i sekularnom tradicijom...
Jednako tako Saudija smatra da je mini suknja u suprotnosti s njenom vjerskom tradicijom...
Znaci ipak je slicno pitanje....koliko je ispravno i jedno i drugo....je druga prica...
A moj stav je da silom pokrivati ili skidati nije ispravno....to treba biti izbor pojedinca,tako i jeste i islamski!
DaysleepeR

#515 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

nasa wrote:
DaysleepeR wrote:

@kojeime nije prica oko pokrivanja lica,to je druga tema,ali ako on kaze da treba svima dozvoliti da rade sta zele ako ne stete drugima onda bi to znacilo da ni pokrivanje lica niti hidzab ne stete nikom,
medjutim Francuska smatra da je to u suprotnosti s njenim zakonima i sekularnom tradicijom...
Jednako tako Saudija smatra da je mini suknja u suprotnosti s njenom vjerskom tradicijom...
Znaci ipak je slicno pitanje....koliko je ispravno i jedno i drugo....je druga prica...
A moj stav je da silom pokrivati ili skidati nije ispravno....to treba biti izbor pojedinca,tako i jeste i islamski!
nije zabranila druge religije, ali je zabranila druge stvari koje onemogućavaju bilo koga ko ne živi vjerskim životom da normalno tamo živi, što je jedan vid fašizma
nasa

#516 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by nasa »

kojeime wrote:Daysleeper, znam da te nervira, ali Nasa je jedna od najtolerantnijih muslimana(ki) na ovom forumu. Nemoj je previse napadati, ne zasluzuje to.
Hvala :) ,ali ne moras me braniti...svako vodi raspravu na svoj nacin...pa tako i on!
DaysleepeR

#517 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

ja sam nekad bio pravo strpljiv i opširan i pažjiv u ovim raspravama ali ode to u havu kao da nisi ništa rekao

tako da se sad držim samo neozbiljnih i kratkih odgovora dok čekam da mi mašina odradi
kojeime

#518 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by kojeime »

nasa wrote:
DaysleepeR wrote:

Opet ti sa hidzabom. Jos ces dati za pravo Daysleeperu. Pokrivanje lica je zabranjeno jer je sigurnosna prijetnja, tako se onemogucava identifikacija osobe snimljene sigurnosnim kamerama. Zato je zabranjeno i muskarcima i zenama i muslimanima i nemuslimanima. To ti je tako, ne potezi vise hidzab. Mini suknja ne predstavlja sigurnosnu prijetnju S. A. Te dvije stvari se ne mogu porediti.

A to ko se silom pokriva, bez obzira je li to samo marama ili i zar. Recimo u BiH gdje nije zakonom naredjeno da se muslimanka pora pokriti, ti bi mogla reci za pokrivenu zenu da je to njen izbor. Mozda i jeste. A mozda je muz, otac, brat, rekao toj zeni da ako se ne pokrije da ce ubiti Boga u njoj i prebiti je k'o vola u kupusu. Tako da ja ne znam koja se zena pokrila silom, a koja licnim izborom. A ne znas ni ti.
DaysleepeR

#519 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

kad smo kod pokrivanja u bih, nisam nikad vidio pokrivenu ženu u lošem automobilu. što implicira da ima i pokrivanja radi uvaljivanja na radna mjesta koja su dobro plaćena. imam bar 4 vrste pokrivenih žena u bih, utegnute, neutegnute, ova iranke i hidžab.
nasa

#520 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by nasa »

kojeime wrote:
nasa wrote:
DaysleepeR wrote:

Opet ti sa hidzabom. Jos ces dati za pravo Daysleeperu. Pokrivanje lica je zabranjeno jer je sigurnosna prijetnja, tako se onemogucava identifikacija osobe snimljene sigurnosnim kamerama. Zato je zabranjeno i muskarcima i zenama i muslimanima i nemuslimanima. To ti je tako, ne potezi vise hidzab. Mini suknja ne predstavlja sigurnosnu prijetnju S. A. Te dvije stvari se ne mogu porediti.

A to ko se silom pokriva, bez obzira je li to samo marama ili i zar. Recimo u BiH gdje nije zakonom naredjeno da se muslimanka pora pokriti, ti bi mogla reci za pokrivenu zenu da je to njen izbor. Mozda i jeste. A mozda je muz, otac, brat, rekao toj zeni da ako se ne pokrije da ce ubiti Boga u njoj i prebiti je k'o vola u kupusu. Tako da ja ne znam koja se zena pokrila silom, a koja licnim izborom. A ne znas ni ti.
Ah tebe pa njima predstavlja prijetnju i mini suknja,sta ja tu mogu....vjerski orijentisana drzava i gotovo!
A za pokrivanje,pa ne znas ti da li se neka htjela pokriti pa joj isto tako muz neda,mislim da treba dozvoliti oboje bez pokrivanja lica i u muslimanskim i u nemuslimanskim zemljama!
PSJa sam mislila na zemlje u kojim je pokrivanje obavezno,kao Iran!
Last edited by nasa on 25/11/2012 19:01, edited 1 time in total.
kojeime

#521 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by kojeime »

DaysleepeR wrote:kad smo kod pokrivanja u bih, nisam nikad vidio pokrivenu ženu u lošem automobilu. što implicira da ima i pokrivanja radi uvaljivanja na radna mjesta koja su dobro plaćena. imam bar 4 vrste pokrivenih žena u bih, utegnute, neutegnute, ova iranke i hidžab.
Joj te utegnute i nekako mogu ignorisati, ali kada prodje pokrivena a u ljetnoj bluzi pa grudi lelujaju doslo mi da na islam predjem...
DaysleepeR

#522 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

pa ne znam da negdje nije dozvoljeno...

jest da se negdje ne može na fax, ali u saudiji se ne može isto tako...
DaysleepeR

#523 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

kojeime wrote:
DaysleepeR wrote:kad smo kod pokrivanja u bih, nisam nikad vidio pokrivenu ženu u lošem automobilu. što implicira da ima i pokrivanja radi uvaljivanja na radna mjesta koja su dobro plaćena. imam bar 4 vrste pokrivenih žena u bih, utegnute, neutegnute, ova iranke i hidžab.
Joj te utegnute i nekako mogu ignorisati, ali kada prodje pokrivena a u ljetnoj bluzi pa grudi lelujaju doslo mi da na islam predjem...
meni to ne smeta, lični izbor koji poštujem.

ono što ne poštujem je zakon koji će natjerati sve da budu takvi.

neka bude svako ono što želi bez da država to propisuje kao zakon.
kojeime

#524 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by kojeime »

nasa wrote:Ah tebe pa njima predstavlja prijetnju i mini suknja,sta ja tu mogu....vjerski orijentisana drzava i gotovo!
A za pokrivanje,pa ne znas ti da li se neka htjela pokriti pa joj isto tako muz neda,mislim da treba dozvoliti oboje bez pokrivanja lica i u muslimanskim i u nemuslimanskim zemljama!
PSJa sam mislila na zemlje u kojim je pokrivanje obavezno,kao Iran!
Naravno Naso. Ali zato ne treba kao argument potezati ni to sto ti kazes, kao ni to da se svaka pokriva dobrovoljno. U tome je stvar. Svaka ima svoje razloge zasto nesto radi ili ne radi i ne treba ih potezati kao argument ni pri ni contra.
kojeime

#525 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by kojeime »

DaysleepeR wrote:
kojeime wrote:
meni to ne smeta, lični izbor koji poštujem.

ono što ne poštujem je zakon koji će natjerati sve da budu takvi.

neka bude svako ono što želi bez da država to propisuje kao zakon.
Ma kako moze smetati. Da je samo vise njih sa takvim izborom :)
Post Reply