Dječiji dom Bjelave - nesreća
- 8. sekretar SKOJ-a
#1 Dječiji dom Bjelave - nesreća
Iz minute u minutu Radio-Stari grad Sarajevo izvještava o jutrošnjem požaru u Ljubici Ivezić (Staro ime doma za napuštenu djecu). Najmanje tri bebe umrle.

- chuchumbamayumbe
#2 Re: Dječiji dom Bjelave - nesreća
A joj...8. sekretar SKOJ-a wrote:Iz minute u minutu Radio-Stari grad Sarajevo izvještava o jutrošnjem požaru u Ljubici Ivezić (Staro ime doma za napuštenu djecu). Najmanje tri bebe umrle.
-
sulesavic
22.04.2007 - Tri bebe umrle u po¾aru u Djeèijem domu Ljubica Iveziæ u Sarajevu
Sarajevo • Onasa
Tri bebe su umrle od posljedica po¾ara koji se desio jutros u Djeèijem domu Ljubica Iveziæ na Bjelavama, izjavila je glasnogovornica Klinièkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandriæ. Pojasnila je da su u Centar urgentne medicine primljene tri bebe, od kojih je jedna dovezena mrtva, kod druge nije uspjela reanimacija, dok je treæa prebaèena na Pedijatriju. Na Pedijatriju je dovezeno 20 beba, od kojih je jedna umrla, a jedna uspje¹no reanimirana i sa jo¹ jednom bebom je na intenzivnoj njezi, dok su ostale na postintenzivnoj. Dovezena je i Suada Èengiæ (1962.) sa opekotinama na licu, rukama i stopalima, koje joj ne ugro¾avaju ¾ivot. Ona je udisala vruæi zrak, pa ima i respiratorne opekline, ali joj je stanje stabilno. Kako je u Vatrogasnoj brigadi u Sarajevu, sa treæeg sprata Doma Ljubica Iveziæ izvuèeno je ukupno 23 djece, a iz zapaljene prostorije ¹est beba, nakon èega je Hitna slu¾ba na licu mjesta konstatovala da je jedna beba preminula. Po¾ar je lokalizovan brzo, za desetak minuta, ali ga je pratilo jako mnogo dima.
Tu¾no
Sarajevo • Onasa
Tri bebe su umrle od posljedica po¾ara koji se desio jutros u Djeèijem domu Ljubica Iveziæ na Bjelavama, izjavila je glasnogovornica Klinièkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandriæ. Pojasnila je da su u Centar urgentne medicine primljene tri bebe, od kojih je jedna dovezena mrtva, kod druge nije uspjela reanimacija, dok je treæa prebaèena na Pedijatriju. Na Pedijatriju je dovezeno 20 beba, od kojih je jedna umrla, a jedna uspje¹no reanimirana i sa jo¹ jednom bebom je na intenzivnoj njezi, dok su ostale na postintenzivnoj. Dovezena je i Suada Èengiæ (1962.) sa opekotinama na licu, rukama i stopalima, koje joj ne ugro¾avaju ¾ivot. Ona je udisala vruæi zrak, pa ima i respiratorne opekline, ali joj je stanje stabilno. Kako je u Vatrogasnoj brigadi u Sarajevu, sa treæeg sprata Doma Ljubica Iveziæ izvuèeno je ukupno 23 djece, a iz zapaljene prostorije ¹est beba, nakon èega je Hitna slu¾ba na licu mjesta konstatovala da je jedna beba preminula. Po¾ar je lokalizovan brzo, za desetak minuta, ali ga je pratilo jako mnogo dima.
Tu¾no
-
freak_with_a_laptop
ovo je tako strasno
covjek cisto zanijemi, kad cuje ovakve vijesti

- van Basten
To je užasno... imao sam tu nesreću da budem na licu mjesta... tuga i žalost... svi su brzo reagovali... vatrogasci brzo gasili i ugasili, hitna pomoć sa 6 ekipa, cum, pedijatrija... nažalost nekoj dječici nije bilo spasa... ovdje barataju sa brojem 3 umrle bebe, ja mislim da to nije konačan broj...
U ovim situacijama pamet stane
Ko je kriv za požar utvrdiće se naknadno valjda... al to u ovom trenutku nije ni bitno.
P.S. Divni li su nam mediji elektronski... ni na jednoj tv stanici ni riječi o tome još uvijek (11.16h)
U ovim situacijama pamet stane
Ko je kriv za požar utvrdiće se naknadno valjda... al to u ovom trenutku nije ni bitno.
P.S. Divni li su nam mediji elektronski... ni na jednoj tv stanici ni riječi o tome još uvijek (11.16h)
-
sulesavic
Bilo je. FTV ka¾e da je pet beba izgorjelovan Basten wrote:To je u¾asno... imao sam tu nesreæu da budem na licu mjesta... tuga i ¾alost... svi su brzo reagovali... vatrogasci brzo gasili i ugasili, hitna pomoæ sa 6 ekipa, cum, pedijatrija... na¾alost nekoj djeèici nije bilo spasa... ovdje barataju sa brojem 3 umrle bebe, ja mislim da to nije konaèan broj...
U ovim situacijama pamet stane![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ko je kriv za po¾ar utvrdiæe se naknadno valjda... al to u ovom trenutku nije ni bitno.
P.S. Divni li su nam mediji elektronski... ni na jednoj tv stanici ni rijeèi o tome jo¹ uvijek (11.16h)
- Alfons Kauders
bas me zanima ko (ne)ce odgovarati za ovo...
Last edited by Alfons Kauders on 22/04/2007 11:30, edited 1 time in total.
- valterbranisarajevo
-
haris ubleha
Stravicno...
Uzas... Jos dok nisam cuo za ovu tragediju u domu Ljubica Ivezic, na radiju sam slusao o jucerasnjoj tragediji u okolini Splita. Neka porodica bila u setnji planinom Kozjak, otac porodice vidio poskoka u travi, napadne ga da ga otjera od svojih, a poskok skoci u kolica i u bradu ugrize 1-mjesecnu bebu. Beba sinoc umrla...
Kuda ide ovaj svijet?
Uzas... Jos dok nisam cuo za ovu tragediju u domu Ljubica Ivezic, na radiju sam slusao o jucerasnjoj tragediji u okolini Splita. Neka porodica bila u setnji planinom Kozjak, otac porodice vidio poskoka u travi, napadne ga da ga otjera od svojih, a poskok skoci u kolica i u bradu ugrize 1-mjesecnu bebu. Beba sinoc umrla...
-
_BosanaC
U p***u materinuharis ubleha wrote:Stravicno...![]()
Uzas... Jos dok nisam cuo za ovu tragediju u domu Ljubica Ivezic, na radiju sam slusao o jucerasnjoj tragediji u okolini Splita. Neka porodica bila u setnji planinom Kozjak, otac porodice vidio poskoka u travi, napadne ga da ga otjera od svojih, a poskok skoci u kolica i u bradu ugrize 1-mjesecnu bebu. Beba sinoc umrla...Kuda ide ovaj svijet?
-
ZEKI-RIKI
#19 Re: Dječiji dom Bjelave - nesreća
katastrofa ,pa zr nije uz sami dom,vatrogasna jedinica``bjelave``.kako nije niko ranije primjetio pozar ni iznutra,a ni ti vani pa valjda se mogao vidjeti dim,vatra...................pa valjda ima neko ko dezura i u domu i kod vatrogasaca u toku noci........8. sekretar SKOJ-a wrote:Iz minute u minutu Radio-Stari grad Sarajevo izvještava o jutrošnjem požaru u Ljubici Ivezić (Staro ime doma za napuštenu djecu). Najmanje tri bebe umrle.
-
luciferino
Ne želim ništa nagađati, ali i meni je tih 13 minuta upalo u oči.
Ovo je nažalost još jedna od mnogobrojnih tragedija u našem okruženju.
Zaista strašno.
Ovo je nažalost još jedna od mnogobrojnih tragedija u našem okruženju.
Zaista strašno.
- valterbranisarajevo
Zvanično je potvrđeno - umrlo je pet beba (tri dječaka i dvije djevojčice), još dvije bebe su u teškom stanju..
Ovo je tragičan dan za Sarajevo.
Ovo je tragičan dan za Sarajevo.
-
tempora
Stravicno, tuzno, tragicno, bolno.....
Odmah mi se namecu pitanja o bezbjednosti zgrade, o treiniranosti i efikasnosti uposlenih da djeluju u ovakvim situacijama? Kako je moguce da bude toliko zrtava a da se covjek ne zapita zasto se evakuacija desila prekasno?
Odmah mi se namecu pitanja o bezbjednosti zgrade, o treiniranosti i efikasnosti uposlenih da djeluju u ovakvim situacijama? Kako je moguce da bude toliko zrtava a da se covjek ne zapita zasto se evakuacija desila prekasno?