A nije vam smrdilo 10 min.?Dena wrote:Ja sjedim sa jaranicom, pijemo kafu i njen mali se zavukao iza ugaone secije....
Poslije 10-tak minuta izadje sa osmjehom i svima bio pravo shega.
Pita ga mama: "Ma sta si to radio tamo?"
"Kakio"!!!!![]()
![]()
![]()
Djeciji biseri
Moderator: anex
-
rihakm
-
Shoshana
Meni je izvala stoljeca bila... prije kojih dvadesetak godina... ujutro, tramvaj izmedju MArindvora i Skenderije, pa stoji taman ispred one neke prodavnice sto je bila na cosku.
U tramvaju covjek sa djecakom od mozda 4 godine, a u izlogu, ma bas ispred njih veliki crveni kamion.... Navalilo dijete: "Tata, tata, 'os mi kupit, molim te...Molim te, bicu dobar, sve cu biti..." Tata nesto mrmlja ispod miske... Klinac opet moljaka, kumi, rasplaka se... Stari opet nesto mumlja u po glasa, vec pomalo iznerviran.. U to ce ti klinac: " E, ako mi ne kupis, ja cu kazati mami da si piskio u lavabo!"

U tramvaju covjek sa djecakom od mozda 4 godine, a u izlogu, ma bas ispred njih veliki crveni kamion.... Navalilo dijete: "Tata, tata, 'os mi kupit, molim te...Molim te, bicu dobar, sve cu biti..." Tata nesto mrmlja ispod miske... Klinac opet moljaka, kumi, rasplaka se... Stari opet nesto mumlja u po glasa, vec pomalo iznerviran.. U to ce ti klinac: " E, ako mi ne kupis, ja cu kazati mami da si piskio u lavabo!"
-
artzy
Sjecam se te price.Shoshana wrote:Meni je izvala stoljeca bila... prije kojih dvadesetak godina... ujutro, tramvaj izmedju MArindvora i Skenderije, pa stoji taman ispred one neke prodavnice sto je bila na cosku.
U tramvaju covjek sa djecakom od mozda 4 godine, a u izlogu, ma bas ispred njih veliki crveni kamion.... Navalilo dijete: "Tata, tata, 'os mi kupit, molim te...Molim te, bicu dobar, sve cu biti..." Tata nesto mrmlja ispod miske... Klinac opet moljaka, kumi, rasplaka se... Stari opet nesto mumlja u po glasa, vec pomalo iznerviran.. U to ce ti klinac: " E, ako mi ne kupis, ja cu kazati mami da si piskio u lavabo!"![]()
![]()
![]()
-
dino_va..djevojcica
radila ja u obdanistu u bosni, prije nekih 2g. i mala djeca imedju 2 i 4g. idu na spavanje nakon rucka, ali to je prava umjetnost natjerati ih da spavaju..
jedva smo ih smjestile u krevetice kad ce jedan trogodisnjak, gledajuci kroz prozor: teta, teta, a jel' tako da Allah smije skociti s krova? nista ja ne odgovaram, posto nismo razgovarali o vjeri s djecom a bilo ih je svih nacionalnosti..
a on nastavlja kao za sebe: ma smije sigurno, samo se doceka na noge!
dolazila je i ekipa sa BHT da ih snimaju za emisiju BE HA TE BEBE, puno toga su im oni govorili sta da kazu, ali sjecam se malog amara kad su pitali kako nastaje kisa, kaze on: ma to ti salje bog i njegovi pomocnici!
jedva smo ih smjestile u krevetice kad ce jedan trogodisnjak, gledajuci kroz prozor: teta, teta, a jel' tako da Allah smije skociti s krova? nista ja ne odgovaram, posto nismo razgovarali o vjeri s djecom a bilo ih je svih nacionalnosti..
a on nastavlja kao za sebe: ma smije sigurno, samo se doceka na noge!
dolazila je i ekipa sa BHT da ih snimaju za emisiju BE HA TE BEBE, puno toga su im oni govorili sta da kazu, ali sjecam se malog amara kad su pitali kako nastaje kisa, kaze on: ma to ti salje bog i njegovi pomocnici!
- EllaD
#33 Re: Djeciji biseri
Mala moje koleginice sa nekih 4 godine počela postavljati "nezgodna "pitanja; te kako se rodila, te zašto, te gdje je bila i sl i mama joj kaze da je bila u njenom stomaku ; a mala će :"A ko me pojeo?"
- seln
#34 Re:
Ljubi ga reisdino_va..djevojcica wrote:
-
didgeridoo
#35 Re: Djeciji biseri
ta na na na, ta na na na, ta na na naaaaaaaaaaa (twilight zone)danas wrote:a moja sestra kad je bila mala, tad isla ona serija korijeni![]()
hodala sa mamom i vidjela crnca na ulici i vice sve se ono dere i prsticem upire -- mama vidi KUNTA KINTE
![]()
stara jadna u zemlju zena da propadne
ja sam isto govorio za afroamerikanca iz Korijena, mama, tata vidi Kunta Kinte
-
Richard Peti
- tinchy
#37 Re: Djeciji biseri
Kod mog rodjaka u razredu uciteljica rekla da napisu jednu prostu recenicu. I kad su zavrsili prozove ona nekog malenog iz njegovog razreda. Kaze ona:"Hajde ti procitaj sta si napisao." Kad ce mali:"**bo ti pas mater!"

- vjesticanametli
#38 Re: Djeciji biseri
jucer sin donese iz skole palcica i iz njega iskinuo neki poster.........poster naopako na podu i ne vidim sta je na njemu pa pitam njega.......kaze on ma super je poster....ona tarhana sto pjeva ambrelu

- 3xa
#39 Re: Djeciji biseri
Jedne prilike kada je moj trogodisnji sin pitao sa kim da se igra, moja sestra mu je rekla: "pa neka ti, sine, mama rodi igracku". Velika greska, jer kako je u fazi gledanja onih ludih crtica, ben-ten itd., on se okrenuo meni i rece:"mama, rodi mi cudoviste" 
- trinaesti
#40 Re: Djeciji biseri
ja sam ka mali mijesao G i D - K i T
pa me onda dajdza vazda pitao da kazem KOKOŠ a ja kazem TOTOŠ.
i jednom mi valjda dojadilo.
kaze on hajd reci Kokoš
a ja velim: PILE!
pa me onda dajdza vazda pitao da kazem KOKOŠ a ja kazem TOTOŠ.
i jednom mi valjda dojadilo.
kaze on hajd reci Kokoš
a ja velim: PILE!
- trinaesti
#41 Re: Djeciji biseri
kad sam bio mali marisala me jedna mala. starija od mene. muskaraca 
i kaze meni mama jednom: kad ona tebe udari. udari i ti nju.
i ja to zapamtim.
i kad me sljedeci put gurnula, ja sam ustao, zaletio se i krenuo seriju udaraca (sav se zacrvenio).
a mama sjedila s njenom nanom i pila kafu, i kao ono fol da me smiri, povice: nemoj je. a ja viknem:
pa ti si mi rekla!
na to ce njena nana - samo ti! udri!
i kaze meni mama jednom: kad ona tebe udari. udari i ti nju.
i ja to zapamtim.
i kad me sljedeci put gurnula, ja sam ustao, zaletio se i krenuo seriju udaraca (sav se zacrvenio).
a mama sjedila s njenom nanom i pila kafu, i kao ono fol da me smiri, povice: nemoj je. a ja viknem:
pa ti si mi rekla!
na to ce njena nana - samo ti! udri!