Dječak koji se sjeća prošlog života
- Pandakonda
#1 Dječak koji se sjeća prošlog života
Pozdrav, nadam se da nisam fulio mjesto gdje ću otvorit temu i oprostite ako je već bila. Zanima me vaše mišljenje da li vjerujete u prošli život ? I ako vjerujete koje je vaše objašnjenje zašto se samo pojedini ljudi sjećaju toga a ne svi ? Sva iskustva, priče, klipovi su dobrodošli. Evo jedan klip zbog kojeg sam krenuo više istraživat o tome :
https://www.youtube.com/watch?v=FaxJGWR86zM
https://www.youtube.com/watch?v=FaxJGWR86zM
- Kal El
#2 Re: Dječak koji se sjeća prošlog života
Bježi ba tamo,zbog muzike ne smijem u wc xD 
- dustaban
#3 Re: Dječak koji se sjeća prošlog života
"Prisjecanje proslog zivota" je, po meni, mentalni poremecaj, nekakva vrsta umisljanja.
Ali sve i da je rijec o istinitim sjecanjima, zar nije sama rijetkost te pojave dovoljan razlog da zakljucimo i da se upitamo:
- Posto se skoro niko ne sjeca prethodnog zivota, zasto bi smo vjerovali u potpuni kontinuitet misli sa narednim zivotom?
- Ako su svi prethodni i naredni zivoti diskontinuitet misli (razuma), cemu onda radovanje/strah od narednog zivota u raju/paklu ? To ionako necemo biti mi!

Ali sve i da je rijec o istinitim sjecanjima, zar nije sama rijetkost te pojave dovoljan razlog da zakljucimo i da se upitamo:
- Posto se skoro niko ne sjeca prethodnog zivota, zasto bi smo vjerovali u potpuni kontinuitet misli sa narednim zivotom?
- Ako su svi prethodni i naredni zivoti diskontinuitet misli (razuma), cemu onda radovanje/strah od narednog zivota u raju/paklu ? To ionako necemo biti mi!
- ExNihilo
#4 Re: Dječak koji se sjeća prošlog života
Ja se ne sjećam šta sam juče jeo, a on se sjeća prošlog života...
Inače, prošli životi, budući životi. Vjerujete li u sadašnji život?
-
Zastavnik_dzemo
#5 Re: Dječak koji se sjeća prošlog života
sta ako je ovo nas budući zivot?ExNihilo wrote:Ja se ne sjećam šta sam juče jeo, a on se sjeća prošlog života...
- ExNihilo
#6 Re: Dječak koji se sjeća prošlog života
Šta ako je sjećanje na prošli?Zastavnik_dzemo wrote:sta ako je ovo nas budući zivot?ExNihilo wrote:Ja se ne sjećam šta sam juče jeo, a on se sjeća prošlog života...
- SpecialOffer
#7 Re: Dječak koji se sjeća prošlog života
A sta ako je ovaj zivot samo sjecanje na prosli 
-
natt
#8 Re: Dječak koji se sjeća prošlog života
Vjerovanje u raj/pakao bi takodje bio mentalni poremecaj..dustaban wrote:"Prisjecanje proslog zivota" je, po meni, mentalni poremecaj, nekakva vrsta umisljanja.
![]()
- cenecimoveocino
#9 Re: Dječak koji se sjeća prošlog života
Sjecam se svig rasipnistva i Ferrarija FF
Eh to su bili dani,prosli dani,prosli zivot...
Eh to su bili dani,prosli dani,prosli zivot...
-
dezurni_ucenik
#10 Re: Dječak koji se sjeća prošlog života
Pandakonda wrote:
]
A dole komentar :
blond girl 8 months ago
sjecas se ti kurca mog
- Ludzak
#11 Re: Dječak koji se sjeća prošlog života
Ima jedna hipnotička stvar koja se zove regresija. I omogućava ti da se prisjetiš prošlih života.
EE sad da li ta stvar funkcioniše ili ne, ne znam.
EE sad da li ta stvar funkcioniše ili ne, ne znam.
-
broj dva
#12 Re: Dječak koji se sjeća prošlog života
Kakvi prosli zivoti, sta se prenosi iz proslog zivota u sadasnji i kako ? Svjest, znanje, "dusa" (pod navodnicima jer ne postoji mimo teoloskog prodavanja muda pod bubrege), memorija, ego..? Kako, zasto ?
Ko vjeruje u to vjeruje zato sto zeli jer dokaza nema...
- Ludzak
#13 Re: Dječak koji se sjeća prošlog života
Nema ti dokaza ni o raju, ni o paklubroj dva wrote:Kakvi prosli zivoti, sta se prenosi iz proslog zivota u sadasnji i kako ? Svjest, znanje, "dusa" (pod navodnicima jer ne postoji mimo teoloskog prodavanja muda pod bubrege), memorija, ego..? Kako, zasto ?
-
broj dva
#14 Re: Dječak koji se sjeća prošlog života
----Ludzak wrote:Nema ti dokaza ni o raju, ni o paklubroj dva wrote:Kakvi prosli zivoti, sta se prenosi iz proslog zivota u sadasnji i kako ? Svjest, znanje, "dusa" (pod navodnicima jer ne postoji mimo teoloskog prodavanja muda pod bubrege), memorija, ego..? Kako, zasto ?
Bas tako, nema.
I zato sve vise ljudi i ne vjeruje u raj i pakao. Cak su i neki djelovi crkve poceli da se bune protiv slike pakla...
- trcicu trceci
#15 Re: Dječak koji se sjeća prošlog života
Ja kada sam imao 8-10 g0dina sjecao sam se proslog zivota, sada se vise ne sjecam kako je to izgledalo ali ostalo je iskustvo... Mozda to nije bio prosli zivot, ali neko sjecanje koje ja nisam dozivio svakako jeste... ili sam jednostavno imao bujnu mastu sto je najvjerovatnije