Ocito je da djetetu nisu mogli nametnuti misljenje a i ako je proslo sve lijecnicke pretrage...posebice psiho testove..malo je vjerovatno da je dijete sve odglumilo..Josie Romero danas izgleda i ponaša se kao svaka druga osmogodišnjakinja, međutim, rodio se kao dječak po imenu Joey.
U dobi od četiri godine već je uvjereno tvrdio roditeljima „ja sam zapravo djevojčica“, a sa šest liječnici su mu dijagnosticirali transeksualnost. Konačno je nedavno uz pomoć lijekova i operacija i legalno promijenio spol.
Njezina majka Venessia (42) kaže da je Josie još u ranom djetinjstvu znala umatati igračke vojnike i ljuljati ih kao bebe.
- Čim je počela govoriti tvrdila je da je djevojčica. Mi smo je obično ispravljali i govorili joj da je dječak. Sa četiri je već inzistirala da je zapravo djevojčica – kaže Venessia.
U to vrijeme su Venessia i Joseph živjeli u vojnoj bazi u Japanu. Usvojili su dvogodišnju kinesku djevojčicu, a Josie se obožavala igrati s njom i njezinim igračkama.
Nakon što se obitelj prošle godine vratila u Arizonu Josien rodni list, putovnica i zdravstvena iskaznica promijenjeni su tako da se u njima vodi kao djevojčica.
Kada napuni 12 dobivat će ženske hormone, a kasnije će trebati dodatne operacije.
Josie je postala glasnogovornicom transrodne djece. – Sretna sam da sada svi znaju da sam prava djevojčica i da se više ne moram pretvarati da sam dječak, kaže Josie.
Naletih i na ovo
znam da je nasa sredina daleko od ovakvih stvari u smislu prihvacanja i podrske...ali da li bi vi kao roditelj postupili na ovaj nacin..pa makar da li mozete zamisliti da bi postupili na ovaj nacin?Her parents, both in a military and traditional family, did struggle with accepting their son’s desire to wear dresses, be referred to as a female and play with dolls. However, after a couple years of only allowing Josie to act out on her desires at home, they realized that they were impeding on her happiness. Her father, an Air Force Lieutenant, had the hardest time accepting the changes, but as he states, only because he felt like he had lost a son. Both parents did an incredible thing by allowing Josie to be who she truly is; allowing her to go to school on base as herself, despite the turmoil it caused with parents and students, and even having her birth certificate changed to acknowledge that her name is Josie and she is female.