Djeca u dijaspori
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 Djeca u dijaspori
Odgajate djecu tamo u dijaspori. Koji su problemi?
Last edited by PipiDugaDevetka on 07/06/2009 16:02, edited 1 time in total.
- Soul_Sista
#2 Re: Dijasporčad
...dijasporcad
joj Pipi, nasmija me
..ne znam vala, nemam dijasporcadi jos
..ne znam vala, nemam dijasporcadi jos
- vjesticanametli
#3 Re: Dijasporčad
bilaleeeeeeee komm hija na ti kukuruz.............kukurz ist majs vajs du
-
Bandierra Rossa
#4 Re: Dijasporčad
Hej,đe si?
Evo me na "tankšteli",brzo ću kući.
Haj" požuri.
Allahimanet.
Ćuuus...

Evo me na "tankšteli",brzo ću kući.
Haj" požuri.
Allahimanet.
Ćuuus...
-
gradska toplana
#6 Re: Dijasporčad
Nema problema kao kod Vas u torovima.

- HAVANA
#7 Re: Dijasporčad
vjesticanametli wrote:bilaleeeeeeee komm hija na ti kukuruz.............kukurz ist majs vajs du
- Soul_Sista
#8 Re: Dijasporčad
..sigurno mislis na Torovcadgradska toplana wrote:Nema problema kao kod Vas u torovima.
-
Zoya
- Soul_Sista
#10 Re: Dijasporčad
Zoya wrote:Sista, gides li da pripalimo jedan røyk?Soul_Sista wrote:..sigurno mislis na Torovcadgradska toplana wrote:Nema problema kao kod Vas u torovima.
..jasta ja gidam jedan röyk, baska volim röykati poslije kveldsmatena
- HAVANA
#11 Re: Dijasporčad
Zoya wrote:Sista, gides li da pripalimo jedan røyk?Soul_Sista wrote:..sigurno mislis na Torovcadgradska toplana wrote:Nema problema kao kod Vas u torovima.
Mogu li i ja pripalit taj royk,šta god bilo
Gidem,gidem samo zovi
- vjesticanametli
#12 Re: Dijasporčad
a kaj pusite vas dvije pa doso i kavana da dimi 
dra til dusje prvo pa onda rojkaj
dra til dusje prvo pa onda rojkaj
-
Zoya
- vjesticanametli
#14 Re: Dijasporčad
dra til helvete
ih sta sam ja dosad naucilaaaaaaaaaa

-
Zoya
- vjesticanametli
#16 Re: Dijasporčad
eeeeeeeee sipak
znam ja sta je to
malo se falim
ja cu biti fina kad doĐŽem jer moram uvesti ĐŽ umjesto onog probusenog O
-
tempora
#17 Re: Dijasporčad
Cuj dijasporcad.PipiDugaDevetka wrote:Odgajate djecu tamo u dijaspori. Koji su problemi?
- Soul_Sista
#18 Re: Dijasporčad
Ja nemam lajter sa sobom pa ponesi ako gidesZoya wrote:..jasta ja gidam jedan röyk, baska volim röykati poslije kveldsmatena![]()
![]()
Reci mu vjestice
...heh, jednom sam vennen min zamolila da mi donese tubaka iz Russlanda
-
DZONPI
#20 Re: Dijasporčad
Garant ne kosto su tebe pa da tako nazivas neciju djecu.Odvratno do bola,neukusno,provokativno,mizerno,zalosno,jadno,papanski,seljakljuk,necu vise da se doticna ne uvrjedi.
- Vares City
#21 Re: Dijasporčad
Ko li tebe tako odgoji pa da djecu tako nazivas,...PipiDugaDevetka wrote:Odgajate djecu tamo u dijaspori. Koji su problemi?
Ta ista "dijasporcad"su gradani drzave Bosne i Hercegovine
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#22 Re: Dijasporčad
Ja sam nekad majstor biotempora wrote:Cuj dijasporcad.PipiDugaDevetka wrote:Odgajate djecu tamo u dijaspori. Koji su problemi?![]()
Ako ti je pitanje i kojim slucajem bilo ozbiljno, naslovom teme si umanjio mogucnost nekakve ozbiljne konverzacije.
U dalekom gradu
Imao sam naočare,brkove i bradu
Trista čuda ja sam znao
dizao galamu
Lutao sam ulicama
Pravio reklamu
Zlokotlokrp lonce krpi
Zlokotlokrp radi
Oko njega čitav čopor
Zlokotlokrpčadi
Posao ti loše ide
Kaže jedna dama
Nije važno drugarice
Važna je reklama
Zlokotlokrp lonce krpi
Zlokotlokrp radi
Oko njega čitav čopor
Zlokotlokrpčadi
Tema je ozbiljna. Odbijam svaku insinuaciju da ja djecu nazivam pogrdno, da sam neozbiljan. Kažemo, siročad, pastorčad, zlokotlokrpčad,...To nije pogrdno i neprimjereno, onda možemo reći i dijasporčad.
Moram dati ime teme tako da zaintrigira malo, da forumaš klikne i otvori.
Ja sam pristojno vaspitan, odgojen i čim sam počeo da ličim na oca, kaišem me je ''rasturio'', sve masnice bile pozadi.
Da li bi dijasporčad razumjela citiranu Duškovu pjesmicu?
-
zlajaBHF
#23 Re: Dijasporčad
Blago tebi..... 
- PipiDugaDevetka
#24 Re: Dijasporčad
Ne znam o čemu se radi, ali ja nemam ni trunke mržnje prema dijaspori, nemam ni zavisti, ni predrasuda, ....uh,...jedva se suzdržah o ovom Blagoju,...Haj nema veze ključaj temu...zlajaBHF wrote:Blago tebi.....
-
fAAm
#25 Re: Dijasporčad
Upravo cekam svoje prvo dijasporce /jucer trebala a jos je nema;)/ i vec odavno razmisljam o istom pitanju... Plasi me pomisao da odraste ovdje kako god to zvucalo. Bojim se da mi je ne uzme amerika kao sto je uzela svu ovu djecu, bez obzira sta roditelji htjeli, pricali ili radili. Vecina djece uopste nece govoriti nas jezik cak i ako se roditelji trude, cak i ako se kuci strogo govori bosanski jezik. Djeca uce u skoli i oni ne znaju i nece drugacije.
Moj muz je dosao ovdje sa 12g. i njemu je prvi jezik engleski, on se ne ne zna izrazavati na bosanski koliko god pokusavao. Nije krivica njegovih roditelja, nije ni njegova.. nicija... jednostavno je tako.
Ja sam tu samo 3g. pa ponekad ne mogu da se sjetim kako se nesto kaze na nas jezik..
Ne zelim da dodjem u situaciju da moji roditelji ne razumiju moju djecu i obrnuto, da budu stranci koje cemo posjecivati jednom godisnje.. da placu kad kazemo da idemo u bosnu, jer tamo je tako dosadno i ona djeca su drugacija... nemaju cak ni kompjuter, wii, playstation, niti imaju ipod.. njihove igre su dosadne..
Niti jedno dijete mi jos nije reklo da mu je bilo lijepo na odmoru u bosni, to nije njihova zemlja, to je zemlja njihovih roditelja..
Mozda pretjerujem, mozda sam samo nostalgicna.. cinjenica je da je ovo pitanje jedan od mojih najvecih strahova.
Znam da ce mnogi reci sto se ne vratis ako je tako... ta opcija je otvorena. A s obzirom da smo ovdje skolovani ko zna sta mozemo s tim uraditi tamo i kakvu buducnost pruziti ovom nasem dijasporcetu.. koje se vrti, moglo bi veceras izaci...
Moj muz je dosao ovdje sa 12g. i njemu je prvi jezik engleski, on se ne ne zna izrazavati na bosanski koliko god pokusavao. Nije krivica njegovih roditelja, nije ni njegova.. nicija... jednostavno je tako.
Ja sam tu samo 3g. pa ponekad ne mogu da se sjetim kako se nesto kaze na nas jezik..
Ne zelim da dodjem u situaciju da moji roditelji ne razumiju moju djecu i obrnuto, da budu stranci koje cemo posjecivati jednom godisnje.. da placu kad kazemo da idemo u bosnu, jer tamo je tako dosadno i ona djeca su drugacija... nemaju cak ni kompjuter, wii, playstation, niti imaju ipod.. njihove igre su dosadne..
Niti jedno dijete mi jos nije reklo da mu je bilo lijepo na odmoru u bosni, to nije njihova zemlja, to je zemlja njihovih roditelja..
Mozda pretjerujem, mozda sam samo nostalgicna.. cinjenica je da je ovo pitanje jedan od mojih najvecih strahova.
Znam da ce mnogi reci sto se ne vratis ako je tako... ta opcija je otvorena. A s obzirom da smo ovdje skolovani ko zna sta mozemo s tim uraditi tamo i kakvu buducnost pruziti ovom nasem dijasporcetu.. koje se vrti, moglo bi veceras izaci...