Safet90 wrote:
Kao sto je i napisano. Tu su srbi ubili 700 muskara 1992. Protjerali narod, unistili imovinu, opljackali i pokusali srbizirati cijeli teritorij. Prezivjeli su se vratili, obnovili domove i vratili zivot naselju. I to uprkos konstantom srpskom fasistickom teroru koji se vrsi nad njima.
Da. To se zove ljubav prema zavicaju, hrabrost i vjera u zivot.
Imas li ti oci? Ili nisi gledala ovu mini-reportazu? Ovi ljudi rade(i to konkretan rad a ne neko presipanje iz supljeg u prazno), skoluju djecu, pomazu itd...) Ili si ti mozda jedna od onih sto ih mozemo vidjeti na "night life slikama"s naslovne stranice? Zene od 35 god koje je vucaraju u dopicnjacima po kafancugama i pokusavaju da zaustave "proces starenja". Takve vole puno filozofirati i na kraju zavrse sa olinjalom mackom.
Ali sta reci nekome kome je glasanje herojstvo!

Srbizirati? Nemoj srat', nisi ovo napisao. Hahahahahhahaha

. Ljudi su se vratili kući, k'o i hiljade drugih ljudi u Bosni i Hercegovini. Obnovili domove, kao milion ljudi u Bosni i Hercegovini. Rađaju djecu, kao i drugi ljudi u Bosni i Hercegovini. Ne znam šta se pališ, Safete legendo. Ni ja tebe nisam vrijeđala na ličnoj razini rekavši da si glup i ograničen k'o plastična čaša.
Vidim mrziš i žene od 35 godina što izlaze po "kafančugama". Jesu li i one genocidan narod?

Hoće li te i one srbizirati? Jadi moji, jadni...
Glasanje jest herojski čin u demokratiji, pogotovo ako imaš muda da svoj glas daš nekome ko nije priglupi, nepismeni poluhajvan koji se kurči nacijom i vjerom.
Ali šta ja tebi da pričam, Safete, u tvom svijetu je herojstvo samo tjeranje inata i glupiranje.

Kamo sreće da si svoju energiju usmjerio na to da vrijeđaš one koji su te pokušali srbizirati.