Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
- valterbranisarajevo
#26 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Sarajevska tužilačko-sudska mafija je opet odradila svoj prljavi posao.. 
- homo_sapiens
#27 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
valterbranisarajevo wrote:Sarajevska tužilačko-sudska mafija je opet odradila svoj prljavi posao..
Mene zanima da li je u nasoj drzavi ikad iko pokrenuo tuzbu protiv tuzioca ili sudije zbog neodgovornosti u svojim poslovima, neblagovremenom pokretanju procesa, korupcije, i sl.
Kako i na koji nacin postici da nase Tuzilastvo i Sud svoje poslove rade kvalitetnije i odgovornije ?
- valterbranisarajevo
#28 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Koliko se ja sjećam u februaru smo došli do zaključka da ingerencije za smjenu i kažnjavanje sudija ima ono famozno VSTV.
Inače i mene interesuje postoji li neki drugi put,. npr može li građanin podnijeti tužbu protiv nekog sudije i tužioca zbog recimo zanemarivanja dužnosti i sl. ali ne VSTV-u nego pravom sudu...Ako treba međunarodnom za ljudska prava jer je ovo prevršilo svaku mjeru..
Inače i mene interesuje postoji li neki drugi put,. npr može li građanin podnijeti tužbu protiv nekog sudije i tužioca zbog recimo zanemarivanja dužnosti i sl. ali ne VSTV-u nego pravom sudu...Ako treba međunarodnom za ljudska prava jer je ovo prevršilo svaku mjeru..
- Dioda
#29 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Moze svako podnijeti tuzbu...I dobiti po usima 
- homo_sapiens
#30 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Ja cu nesto slicno pokrenuti ovih dana, ali kao pravno lice, zbog odugovlacenja zahtjeva i nepravovremenog pokretanja parnice i sl. I to upravo protiv sudije kojem je dodijeljen predmet. Nemam sta izgubiti, a i nije me strah. Dosta vise i njih !
- uvjek dobar gost
#31 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Nek me niko pogrešno ne shvati ali želim reći sljedeće... lako je njima donositi kojekakva rješenja... il šta već kada se ne radi o njihovoj djeci, kada se oni ne kreću niti žive sa ljudima... svu ovu gospodu koja vedre i oblače po BiH treba spustiti na zemlju... treba im pokazati da sa nama više nema i ne smije biti zajebancije.... do tada.. oni će se oglušiti o svaki naš zahtjev, braniti će se statutima, uredbama, dejtonom, ratom, agresijom, mirom.... sistemom... punicama, svekrvama.....
kulturno sa kulturnim, bahato sa bahatim......
kulturno sa kulturnim, bahato sa bahatim......
-
Chairman
#32 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Dobro su skontali da konacno obustave proces.Ionako je sve bilo na stranackoj relaciji,podmetnuto...namjesteno.Bebe su bile nedonoscad.
Nakon svega,nadam se da cemo uspjeti zadrzati strucnjaka kao sto je gospodja Mesihovic koja je radila za vrijeme rata na kraljevskoj klinici u Londonu.
Nakon svega,nadam se da cemo uspjeti zadrzati strucnjaka kao sto je gospodja Mesihovic koja je radila za vrijeme rata na kraljevskoj klinici u Londonu.
- homo_sapiens
#33 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Chairman wrote:Dobro su skontali da konacno obustave proces.Ionako je sve bilo na stranackoj relaciji,podmetnuto...namjesteno.Bebe su bile nedonoscad.
Bebe bile nedonoscad, i to smatras opravdanjem ?
-
Šuma striborova
#34 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Ma baš me briga gdje je radila, to ne mijenja činjenicu da je bruka djece poumirala u svega 10-tak dana. I mislim, koja je vjerovatnoća da se u 10 dana rodi 15 nedonoščadi? A i da je tako, pa šta ako su nedonoščad, pa djeca imaju šansu da prežive već sa 6 mjeseci intrauterinog razvoja. To je bruka i sramota što se dogodilo, nastranu što je riječ o strašnoj tragediji. A da niko ne snosi krivicu za tako nešto to je strašno.Chairman wrote:Dobro su skontali da konacno obustave proces.Ionako je sve bilo na stranackoj relaciji,podmetnuto...namjesteno.Bebe su bile nedonoscad.
-
Chairman
#35 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Da.Vjerovatnoca prezivljavanja u ovakvim slucajevima je jako mala.homo_sapiens wrote:Chairman wrote:Dobro su skontali da konacno obustave proces.Ionako je sve bilo na stranackoj relaciji,podmetnuto...namjesteno.Bebe su bile nedonoscad.
-
Chairman
#36 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
A da okrenemo stvari.Koja je vjerovatnoca da doktor svjetske klase pogrijesi 15 puta u 10 dana?Ti to na taj nacin pokusavas predstaviti.Licno smatram da je generalno stanje sa sestrama i pedijatrima na klinici jako lose,ali biografija ove zene je suvise impresivna da joj se prisije nesposobnost nasih sestara i ostalog sljama....Šuma striborova wrote:Ma baš me briga gdje je radila, to ne mijenja činjenicu da je bruka djece poumirala u svega 10-tak dana. I mislim, koja je vjerovatnoća da se u 10 dana rodi 15 nedonoščadi? A i da je tako, pa šta ako su nedonoščad, pa djeca imaju šansu da prežive već sa 6 mjeseci intrauterinog razvoja. To je bruka i sramota što se dogodilo, nastranu što je riječ o strašnoj tragediji. A da niko ne snosi krivicu za tako nešto to je strašno.Chairman wrote:Dobro su skontali da konacno obustave proces.Ionako je sve bilo na stranackoj relaciji,podmetnuto...namjesteno.Bebe su bile nedonoscad.
S obzirom da se krecem u nekim krugovima,ne samo jednom sam cuo pricu da je ovo cista stranacka namjestaljka.Ko vidi malo dalje od metar povezat ce.
- zlatiborka
#37 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Ah da, sve se kod nas svodi stranacku namjestaljku i nista, bebe umrle jer je bila stranacka namjestaljka! Dajte ljudi, ne budite smijesni, joj nemam rijeci, opsovala bih nesto socno ali ne smijem.Chairman wrote:Da.Vjerovatnoca prezivljavanja u ovakvim slucajevima je jako mala.homo_sapiens wrote:Chairman wrote:Dobro su skontali da konacno obustave proces.Ionako je sve bilo na stranackoj relaciji,podmetnuto...namjesteno.Bebe su bile nedonoscad.
Direktor klinike (bez obzira na strucnost i reference) ili firme odgovara za rad zaposlenog osoblja ili radnika, ako se to u medjuvremenu nije promijenilo i svelo na stranacke namjestaljke!
-
Chairman
#38 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Ne,nisu zato umrle.Umrle su jer nisu imale ni 10 % sanse da prezive.Druga je stvar sto je to iskoristeno protiv direktorice pedijatrije.Ljudi nece da prihvate da je moguce u drzavi od 4 miliona stanovnika da se desi da 10-15 NEDONOSCADI umre u 20 tak dana.
Odgovornost direktora za ono sto rade uposleni jer najgluplja stvar koju sam ikad cuo.Svako treba da snosi odgovornost za ono sto radi.Ja ne bih volio biti odgovoran za firmu koja broji recimo 300 ljudi.Nikad ne znam sta se moze desiti u mozgu nekog od tih 300!
Odgovornost direktora za ono sto rade uposleni jer najgluplja stvar koju sam ikad cuo.Svako treba da snosi odgovornost za ono sto radi.Ja ne bih volio biti odgovoran za firmu koja broji recimo 300 ljudi.Nikad ne znam sta se moze desiti u mozgu nekog od tih 300!
- homo_sapiens
#39 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Chairman wrote:Ne,nisu zato umrle.Umrle su jer nisu imale ni 10 % sanse da prezive.Druga je stvar sto je to iskoristeno protiv direktorice pedijatrije.Ljudi nece da prihvate da je moguce u drzavi od 4 miliona stanovnika da se desi da 10-15 NEDONOSCADI umre u 20 tak dana.
Je li se onda ovdje radi o slicnosti s eutanazijom. . . bez dozvole ?
- valterbranisarajevo
#40 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Chairman wrote:Ne,nisu zato umrle.Umrle su jer nisu imale ni 10 % sanse da prezive.Druga je stvar sto je to iskoristeno protiv direktorice pedijatrije.Ljudi nece da prihvate da je moguce u drzavi od 4 miliona stanovnika da se desi da 10-15 NEDONOSCADI umre u 20 tak dana.
Funkcija direktora nije samo da prima platu nego i da odgovara za rad službe kojom upravlja !
-
Chairman
#41 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
valterbranisarajevo wrote:Chairman wrote:Ne,nisu zato umrle.Umrle su jer nisu imale ni 10 % sanse da prezive.Druga je stvar sto je to iskoristeno protiv direktorice pedijatrije.Ljudi nece da prihvate da je moguce u drzavi od 4 miliona stanovnika da se desi da 10-15 NEDONOSCADI umre u 20 tak dana.
Funkcija direktora nije samo da prima platu nego i da odgovara za rad službe kojom upravlja !ne vjerujem da se bilo koji direktor ne ponosi uspjesima svoje institucije i ne ističe vlastiti doprinos uspjehu. Analogno tome direktor mora snositi i odgovornost za loše stvari. Zato i ima veću platu od ostalih zaposlenih.
Prije bih rekao da zbog prijasnjih uspjeha,dobrog rada i kvalitetnog obrazovanja ima vecu platu i bolju poziciju,no dobro.
To sto ti govoris je tacno, no ovdje se radi o pojavi kada je tesko kontrolirati neke medicinske sestre (i sam znas kakvo je nase srednjoskolsko obrazovanje i da nazalost medicinske i zubotehnicke skole sve manje upisuju djeca koji to zele raditi vec ona koja ne mogu nista drugo) ,doktore iz cistog razloga jer nije rijec o privatnoj klinici.Ne mozes otpustiti nikoga ,kad naruzis moze ti reci sta hoce a svaki od doktora misli da je strucniji od nje same.
Gledao sam gospodju Mesihovic na TV i mogu reci da mi se ne cini kao autoritet koji moze spustiti na zemlju vec navedene sorte ljudi.No da je strucna,strucna je....da ima kvalifikacije svjetskog doktora,ima!
Ako je njen grijeh sto neka polupismena medicinska sestra susi kosu pored inkubatora onda nek odgovara za to.Mada bih joj ja prije toga dao ovlasti da istu takvu medicinsku sestru moze sutnuti iz klinike!
-
barby02
#42 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
To je zena, gospodja doktorica Senka Mesihovic, koja jako dobro "zna" svoj posao i kako se odrzati. . Prvo njeni istupi na TV-u su agresivni, cim neko dotakne srz problema. . Sve to treba po kratkom postupku skinuti ko u Titovo doba, kada se zbog sumnje (rekla-kazala) islo na Goli otok !
I dokle vise korupcije u zdravstvu, na svim klinikama? Tacno, mi ih naucili. E kako se to procistilo i jos ucvijek cisti u Hrvatskoj,cujem da su svi pod veeelikom lupom a smjenjenih ko u prici. I nije da se ugledam na Hrvatsku, da me odmah neko ne napadne, nego primjer iz komsiluka a nismo daleko mentalitetom. .
Ja bih to snimila javno ili tajno i na TV,a Mesihovicku pred lice pravde , jer se tereti za samo 5 beba a bilo je vise beba , duplo !
Meni je samo zao direktora doma Bjelave, koji ce da iskise i za nju a po meni on nema sta da kise, jer, jeste se dogodila tragedija, ali maksimalnu uvidjavnost bi trebao imati sud zbog 100 razloga u korist tog covjeka koji je masu djece izvodio na pravi put. Nekada je radio u domu staraca i mislim da je u svom poslu jedan od najcovjecnijih i humanih ljudi. .
Mamu SE i taju SA ne vrijedi pominjati a ako su mediji mogli da rat rasplamsaju kad-kad i gdje-god, mogu pomoci i u ovom ratu, protiv lopova-kriminalaca i lopova-intelektualaca i lopova .
I dokle vise korupcije u zdravstvu, na svim klinikama? Tacno, mi ih naucili. E kako se to procistilo i jos ucvijek cisti u Hrvatskoj,cujem da su svi pod veeelikom lupom a smjenjenih ko u prici. I nije da se ugledam na Hrvatsku, da me odmah neko ne napadne, nego primjer iz komsiluka a nismo daleko mentalitetom. .
Ja bih to snimila javno ili tajno i na TV,a Mesihovicku pred lice pravde , jer se tereti za samo 5 beba a bilo je vise beba , duplo !
Meni je samo zao direktora doma Bjelave, koji ce da iskise i za nju a po meni on nema sta da kise, jer, jeste se dogodila tragedija, ali maksimalnu uvidjavnost bi trebao imati sud zbog 100 razloga u korist tog covjeka koji je masu djece izvodio na pravi put. Nekada je radio u domu staraca i mislim da je u svom poslu jedan od najcovjecnijih i humanih ljudi. .
Mamu SE i taju SA ne vrijedi pominjati a ako su mediji mogli da rat rasplamsaju kad-kad i gdje-god, mogu pomoci i u ovom ratu, protiv lopova-kriminalaca i lopova-intelektualaca i lopova .
- zlatiborka
#43 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Pa zasto je onda direktor klinike kada ne moze da upozori ili 'naruzi' osoblje koje je neodgovorno? Jos kazes da nema AUTORITET, direktor koji nema autoritet, pa to je strasno! I nema ovlasti da otpusti medicinsku sestru ili vise njih, koja je svojim nemarom doprinijela smrti beba? Da nije tragicno bilo bi smjesno.....Chairman wrote:Prije bih rekao da zbog prijasnjih uspjeha,dobrog rada i kvalitetnog obrazovanja ima vecu platu i bolju poziciju,no dobro.valterbranisarajevo wrote:Funkcija direktora nije samo da prima platu nego i da odgovara za rad službe kojom upravlja !ne vjerujem da se bilo koji direktor ne ponosi uspjesima svoje institucije i ne ističe vlastiti doprinos uspjehu. Analogno tome direktor mora snositi i odgovornost za loše stvari. Zato i ima veću platu od ostalih zaposlenih.
To sto ti govoris je tacno, no ovdje se radi o pojavi kada je tesko kontrolirati neke medicinske sestre (i sam znas kakvo je nase srednjoskolsko obrazovanje i da nazalost medicinske i zubotehnicke skole sve manje upisuju djeca koji to zele raditi vec ona koja ne mogu nista drugo) ,doktore iz cistog razloga jer nije rijec o privatnoj klinici. Ne mozes otpustiti nikoga ,kad naruzis moze ti reci sta hoce a svaki od doktora misli da je strucniji od nje same. Gledao sam gospodju Mesihovic na TV i mogu reci da mi se ne cini kao autoritet koji moze spustiti na zemlju vec navedene sorte ljudi.No da je strucna, strucna je....da ima kvalifikacije svjetskog doktora,ima!
Ako je njen grijeh sto neka polupismena medicinska sestra susi kosu pored inkubatora onda nek odgovara za to.Mada bih joj ja prije toga dao ovlasti da istu takvu medicinsku sestru moze sutnuti iz klinike!
A zar ne postoje neke disciplinske mjere, smanjenje plate, suspenzija, neka interna istraga, a sta se uradilo na klinici da se rasvijetle ovi tragicni dogadjaji. Izvini, ali toliko beba da umre, nevazno jesu li bili nedonoscad, u tako kratkom vremenu, ovdje nesto dobro smrdi i onda se ide na floskulu 'stranacka podmetanja'....
Fuj, dosta je vise tih stranaka i njihovih prepucavanja, a sve preko ledja bespomocnih beba i njihovih roditelja.....
-
luciferino
#44 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Izvini Chairman, ali priča o nedonoščadi je
1) naivna (ili si ti naivan)
2) bezobrazna ako nam je misliš podvaliti
3) morbidna ako je uzimaš kao opravdanje
Reci ti nama koliko je bilo ukupno nedonoščadi, koliko ih je umrlo u procentima, pa onda možemo vrlo lako uporediti tu statistiku sa onom u svijetu i vidjeti na kojem smo mjestu po zaostalosti.
Rekao bi čovjek po ovoj tvojoj priči i samom tonu da je nedonošče jednako mrtvorođenčetu.
Reci ti nama koliko je bilo ukupno nedonoščadi, koliko ih je umrlo u procentima, pa onda možemo vrlo lako uporediti tu statistiku sa onom u svijetu i vidjeti na kojem smo mjestu po zaostalosti.
Rekao bi čovjek po ovoj tvojoj priči i samom tonu da je nedonošče jednako mrtvorođenčetu.
- zlatiborka
#45 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Ko kaze da se neko ne moze otpustiti? Ako neko ima pristup cijelom clanku, molim da ga posta ovdje:
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=t ... ekst_rb=18
Medju onima koje je ova medicinska sestra optuzila za svoju smrt i navela u oprostajnom pismu spominje se i dr. Senka Dinarević-Mesihović.....
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=t ... ekst_rb=18
Medju onima koje je ova medicinska sestra optuzila za svoju smrt i navela u oprostajnom pismu spominje se i dr. Senka Dinarević-Mesihović.....
-
Šuma striborova
#46 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Potpisujem!luciferino wrote:Izvini Chairman, ali priča o nedonoščadi je
-
Šuma striborova
#47 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Chairman wrote:A da okrenemo stvari.Koja je vjerovatnoca da doktor svjetske klase pogrijesi 15 puta u 10 dana?Ti to na taj nacin pokusavas predstaviti.Licno smatram da je generalno stanje sa sestrama i pedijatrima na klinici jako lose,ali biografija ove zene je suvise impresivna da joj se prisije nesposobnost nasih sestara i ostalog sljama....Šuma striborova wrote:Ma baš me briga gdje je radila, to ne mijenja činjenicu da je bruka djece poumirala u svega 10-tak dana. I mislim, koja je vjerovatnoća da se u 10 dana rodi 15 nedonoščadi? A i da je tako, pa šta ako su nedonoščad, pa djeca imaju šansu da prežive već sa 6 mjeseci intrauterinog razvoja. To je bruka i sramota što se dogodilo, nastranu što je riječ o strašnoj tragediji. A da niko ne snosi krivicu za tako nešto to je strašno.Chairman wrote:Dobro su skontali da konacno obustave proces.Ionako je sve bilo na stranackoj relaciji,podmetnuto...namjesteno.Bebe su bile nedonoscad.
S obzirom da se krecem u nekim krugovima,ne samo jednom sam cuo pricu da je ovo cista stranacka namjestaljka.Ko vidi malo dalje od metar povezat ce.
Šta? Stranačka namještaljka je smrt 15 beba? Nisam odavno čuo veću glupost. Btw. svi se mi krećemo u nekim krugovima... i nismo od jučer.
-
rusmir.ba
#48 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Da bi cijenjeni forumasi ovo s razumjevanjem komentirali molim prvo se informisite o procentu smrtnosti nedonoscadi u svijetu i kod nas i sta je sve nedonosce i kada beba moze preziviti i kako.
Prof Dinarevic je sigurno najbolji pedijatar u BIH (nije mi ni rod ni pomozi Bog) i ova presuda je jedino moguce rjesenje, a o eventualnim stranackim namjestaljkama, podvalama i sl. ne bih jer je danas nazalost sve moguce.
Prof Dinarevic je sigurno najbolji pedijatar u BIH (nije mi ni rod ni pomozi Bog) i ova presuda je jedino moguce rjesenje, a o eventualnim stranackim namjestaljkama, podvalama i sl. ne bih jer je danas nazalost sve moguce.
-
luciferino
#49 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
Najbolji ili najlošiji pedijatar u BiH ...sada je to sasvim nebitno...Prof.i njena dva prezimena su ovim obilježena.rusmir.ba wrote:Da bi cijenjeni forumasi ovo s razumjevanjem komentirali molim prvo se informisite o procentu smrtnosti nedonoscadi u svijetu i kod nas i sta je sve nedonosce i kada beba moze preziviti i kako.
Jedino mi je žao roditelja, a ne mislim više trošiti riječi na one koji peru ruke od odgovornosti pokrivajući se tezom da nedonoščad generalno ima malu stopu preživljavanja.
U priče o stranačkim namještaljkama vjerujem kao što vjerujem u bajku o Trnoružici.
-
Šuma striborova
#50 Re: Djeca na pedijatriji - pismo roditelja
rusmir.ba wrote:Da bi cijenjeni forumasi ovo s razumjevanjem komentirali molim prvo se informisite o procentu smrtnosti nedonoscadi u svijetu i kod nas i sta je sve nedonosce i kada beba moze preziviti i kako.
Pitam se bi li tako razmišljao da si jedan od tih nesretnih roditelja, koji su to morali progutati...