djeca mutanti

popajic

#51 Re: djeca mutanti

Post by popajic »

@krivorijek
Kako se rijesiti nacionalizma u BiH? Ali realno!
Ne bi trebalo da je toliko tesko koliko nam to izgleda.
Dok se ujutro brijemo ili sminkamo pred ogledalom, skontati: to sto vidim je prvenstveno covjek. Na njega (nju) ne smiju uticati ni Dodici, ni Tihici ni...niko !Medjusobno podkusuravanje neka okace o neku stvar (ako je imaju), mene,moje dijete i prijatelje NE MOGU uvuci u to sranje.
I ti,kao pojedinac,si spasen od te posasti. Zrno po zrno pogaca ;-)
Hajmo svi pred ogledalo !!! :D
krivorijek

#52 Re: djeca mutanti

Post by krivorijek »

popajic wrote:
@krivorijek
Dok se ujutro brijemo ili sminkamo pred ogledalom, skontati: to sto vidim je prvenstveno covjek. Na njega (nju) ne smiju uticati ni Dodici, ni Tihici ni...niko !Medjusobno podkusuravanje neka okace o neku stvar (ako je imaju), mene,moje dijete i prijatelje NE MOGU uvuci u to sranje.
Tako je majstore!

Tihici i Dodici dolaze i prolaze...

A mi vazda jebani, kao da se nista ne mijenja :) ili :(

Sad svi na brijanje i sminkanje :lol:
int21

#53 Re: djeca mutanti

Post by int21 »

krivorijek wrote:
popajic wrote:
@krivorijek
Tako je majstore!

Tihici i Dodici dolaze i prolaze...

A mi vazda jebani, kao da se nista ne mijenja :) ili :(

Sad svi na brijanje i sminkanje :lol:
Nije tako crn, crn je ko crna rupa.
To sto neko vidi sebe u ogledalu kao covjeka, nemora da znaci da vidi i komsiju kao covjeka.
A isto tako, nas narod nece da skonta da Tihici i Dodici i ostali dolaze i prolaze zato sto su ih oni birali, i biraju ih i dalje. Zato sporo odlaze. Znaci, trazili ste, evo vam ga....

Glasaj za lopove, za stoku, kriminalce.....glasaj da te kradu....da ti oduzimaju prava na zivot.....glasaj za korupciju.....ponudi policiji "cenera", nemoj prijaviti komsiju za pogresan parking......i uzivaj u fukarestini za vjeke vjekova.....
GospodinBG

#54 Re: djeca mutanti

Post by GospodinBG »

"Ima li normalnih", "djeca mutanti" :-?

Sta je sledece, "komsije psihopate", "starci vukodlaci", "zene kurve"...izgleda da je inspiracija nepresusna kad je u pitanju sirenje defetizma i negativne energije.

I kad upalis TV, pogledas dnevnik, 95% vesti je nesto negativno, izgleda da je to dnevna hrana za plebs, namerno te hrane strahom kako bi bio poslusan i pokoran, nedaj boze da se nesto pohvali, da se promovisu mladi i uspesni ljudi, onda bi se svaki luzer pitao "a gde sam tu ja?!"...kome to treba...ovako, mraci kako je sve na ivici raspada, pa onda nasi jadni balkanski zivoti ne izgledaju tako lose.

Dokle god se tako sistematski radi na sirenju entropije, dotle nece biti uslova za progres. "pobednik je onaj koji veruje", a ovde tako malo ljudi veruje u uspeh, nije ni cudo sto je Marfijev zakon tako duboko uvrezen u mozak balkanoida.
popajic

#55 Re: djeca mutanti

Post by popajic »

@GospodinBG
Dokle god se tako sistematski radi na sirenju entropije, dotle nece biti uslova za progres. "pobednik je onaj koji veruje", a ovde tako malo ljudi veruje u uspeh, nije ni cudo sto je Marfijev zakon tako duboko uvrezen u mozak balkanoida.
moj gospodine, ja (kao rodjeni optimist) evo vec 15 god. vjerujem da ce biti bolje.Ubih se vjerujuci i cekajuci...
Ali mi realnost govori da su u sred rata,u opkoljenom Sarajevu, ljudi bili vise ljudi nego danas.
@ebi ga...i vjerovanje ima svoj rok trajanja, u suprotnom je to zatvaranje ociju pred cinjenicama.
olensoner

#56 Re: djeca mutanti

Post by olensoner »

neko je vec napisao da svi krive drzavu za sve i da to nije uredu i slazem se, drzava jeste dijelom kriva za ovakve stvari, ali gdje su ti roditelji, sta oni rade!? naprave djecu i onda ih puste da skitaju, ne tjeraju ih da uce, da se bave obrazovanjem, naukom, skolom da se normalno igraju itd. normalno da se tako ne stvaraju radne navike, vec se stvaraju, klosari, narkomani, lopovi i ubice, jedan dio njih koji se ne bude bavio kriminalom kasnije ce za sve kriviti drzavu kako mu nista nije dala, ali nije drzava kriva vec su krivi roditelji koji su te pustili da ne ides u skolu, da neznas normalno citati vec na slogove, da nemas nikakvih ambicija u zivotu kao i oni, da se zadovoljavas time da vozis Golfa dvicu, i da zivis u tudjem stanu tj, da cekas kad ce te neko delozirati i onda kad te izbace trazis drugi, da zivis od djecijeg dohotka, ali kad ljudi malo obrazuju djecu i nauce ih radnim navikama, neka onda krive vlast i druge za lose stvari...
GospodinBG

#57 Re: djeca mutanti

Post by GospodinBG »

popajic wrote:
@GospodinBG
moj gospodine, ja (kao rodjeni optimist) evo vec 15 god. vjerujem da ce biti bolje.Ubih se vjerujuci i cekajuci...
Ali mi realnost govori da su u sred rata,u opkoljenom Sarajevu, ljudi bili vise ljudi nego danas.
@ebi ga...i vjerovanje ima svoj rok trajanja, u suprotnom je to zatvaranje ociju pred cinjenicama.
Druze popaje, a sta ostaje ako izgubis veru... cemu zivot ako se svakog jutra budis pokisao svim problemima za koje nemas resenje, to je onda mucenje.

Okruzenje u kome zivimo ne mozemo da biramo, uvek postoji mogucnost da se iselis negde na tamnu stranu globusa, ali to sam uvek smatrao kao predaju. Ostani gde si, deluj pozitivno na svoju okolinu, niko od nas ne moze promeniti svet, ali ako na hiljade pojedinacnih mesta ljudi misle pozitivno nesto se mozda pokrene.

Pogledaj dokumentarac "Secret", svidja mi se ideja da mi sami privlacimo i dobro i lose oko nas. Mozemo da verujemo i da je sve predodredjeno, da se nista ne pitamo i da nas "sudba kleta" samara kako stigne, ali to je neodgovorno razmisljanje, time se oslobadjamo bilo kakve krivice i zasluge.
int21

#58 Re: djeca mutanti

Post by int21 »

olensoner wrote:neko je vec napisao da svi krive drzavu za sve i da to nije uredu i slazem se, drzava jeste dijelom kriva za ovakve stvari, ali gdje su ti roditelji, sta oni rade!? naprave djecu i onda ih puste da skitaju, ne tjeraju ih da uce, da se bave obrazovanjem, naukom, skolom da se normalno igraju itd. normalno da se tako ne stvaraju radne navike, vec se stvaraju, klosari, narkomani, lopovi i ubice, jedan dio njih koji se ne bude bavio kriminalom kasnije ce za sve kriviti drzavu kako mu nista nije dala, ali nije drzava kriva vec su krivi roditelji koji su te pustili da ne ides u skolu, da neznas normalno citati vec na slogove, da nemas nikakvih ambicija u zivotu kao i oni, da se zadovoljavas time da vozis Golfa dvicu, i da zivis u tudjem stanu tj, da cekas kad ce te neko delozirati i onda kad te izbace trazis drugi, da zivis od djecijeg dohotka, ali kad ljudi malo obrazuju djecu i nauce ih radnim navikama, neka onda krive vlast i druge za lose stvari...
Slazem se. Ni meni drzava nista nije dala, ni stan , ni vikendicu....ni humwee-a....nista....ali sad sam na pola puta...jos vikendice pola i hummer i ja sam zadovoljan.......

Cak ni roditelji mi nisu nista dali osim obrazovanja i obraza (jer nisu imali jebiga)......ali to je i dovoljno da sam krenes...i da budes pobjednik....

I nije pobjednik onaj sto vjeruje, vec je pobjednik onaj koji uzme najvecu lopatu pa oplete sa njom.......
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#59 Re: djeca mutanti

Post by Halleluhwah »

krivorijek wrote:
Halleluhwah wrote:
Atrus wrote:Hitlerjugend. E, da mi je neko rekao da će na ovim prostorima imati preporod najgori nacizam, ne bih mu vjerovao. Mislim da zemlje Balkana nemaju šanse da imaju mirnu budućnost, možda bez rata, ali sigurno uvijek napeto, uvijek prijeteći i uvijek opasno.
Ekonomski prosperitet je lijek za to. Sigurno.
Ma nije bolan recept: 'ekonomski prosperitet je lijek' (to ti je isto k'o da kazes: ko hoce vise od ovoga sto ima sada - postavimo ga brate na vrh drzave), nije sigurno. Ljude zamajavaju sa tim odavno. Svaka banda na svijetu radi na tome.

Naravno da svako od nas hoce da zivi bolje, da ima vise para sa kojima moze kupiti sebi vise.

Kod nas ekonomski rastu samo bande, politicke oligarhije i slicni. A oni ekonomski prosperiraju ne zato sto misle sa svojim ekonomskim poduhvatima poboljsati ekonomsku situaciju u zemlji za svakog njenog gradjana (nego bas obratno, hehe, kako istinito), nego sto vide da je vrag odnio salu, pa ako je vec za populaciju kradja postala jedna zdravorazumska stvar (kao sto nazalost jeste), krademo i mi - ekonomski prosperitet!!!

A sve pod plastom odbrane/zastite/jebemumisa ne znam ni sam/ naseg Naroda (obavezno Naseg).

Recept i lijek je: 'iskorijeniti nacionalizam'.

Pitanje je samo kako!?
Snažnom ekonomijom.
blackepeace

#60 Re: djeca mutanti

Post by blackepeace »

Halleluhwah wrote: Snažnom ekonomijom.
Ispravi me ako griješim ali čini mi se da se ekonomski napredak RS u FBiH ne doživljava baš sa oduševljenjem i obrnuto.
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#61 Re: djeca mutanti

Post by Halleluhwah »

blackepeace wrote:
Halleluhwah wrote: Snažnom ekonomijom.
Ispravi me ako griješim ali čini mi se da se ekonomski napredak RS u FBiH ne doživljava baš sa oduševljenjem i obrnuto.
Ja svaki napredak u sklopu Bolesne i Hermafroditne doživljavam sa oduševljenjem, pa i onaj u suprotnom entitetu, sve dok je potonji u prije spomenutom sklopu.
blackepeace

#62 Re: djeca mutanti

Post by blackepeace »

Halleluhwah wrote:Ja svaki napredak u sklopu Bolesne i Hermafroditne doživljavam sa oduševljenjem, pa i onaj u suprotnom entitetu, sve dok je potonji u prije spomenutom sklopu.
Ne kažem za tebe, već inače. Čini mi se da smo još u fazonu "da komšiji crkne krava".
int21

#63 Re: djeca mutanti

Post by int21 »

blackepeace wrote:
Halleluhwah wrote:Ja svaki napredak u sklopu Bolesne i Hermafroditne doživljavam sa oduševljenjem, pa i onaj u suprotnom entitetu, sve dok je potonji u prije spomenutom sklopu.
Ne kažem za tebe, već inače. Čini mi se da smo još u fazonu "da komšiji crkne krava".
Ja kad sam spomenuo "crkavanje krava", to se odnosi i na komsije iz istog entiteta ili nacionalnosti.......Tako da je taj nacionalizam induciran gluposcu.....nista drugo
kosmos

#64 Re: djeca mutanti

Post by kosmos »

i prosvjeta_skolstvo je rak rana ovog drustva. nastavnici u nekim kantonima strajkuju a u nekim ne, socioloski i istorijski pogubno. kantoni su volja milosevica i treba ih odbaciti kao okupatorsko djelo. to sto su ih nasi izdajnici prihvatili, danas se vidi razlog. nije ovdje bitan autoritet sindikata skolstva u sarajevu, njih svakako niko ne jebe, ovdje je bitno da je sarajevo veliki grad i da bi se u casu sav narod digao i to koristi sindikat u sarajevu. a sta je gorazde, mali gradic u totalnom politickom ozracju rs, nikakva snaga. jad od sindikata prosvjete, jad i cemer
mark II

#65 Re: djeca mutanti

Post by mark II »

elSaik wrote:
ultima_palabra wrote:Koliki god kritičar ja sam bio današnjeg Sarajeva, još uvijek nije dostiglo razinu Banjaluke i Beograda, gdje 95% ljudi promoviše ili šuteći toleriše fašizam.
Moguće, ali zato moji u Banja Luci ne zaključavaju maltene nikad kuću, jer nije potrebno, ne prijeti nikakva opasnost da će neko nešto ukrasti, a da ne govorim o mogućnosti da dobiješ metak u ćelo jer nisi poslužio nekoga pićem. ;-)
Da, vi ste ubijanja odavno završili. Vi to radite sistematski kroz genocid - sad više nema potrebe da ikog ubijate. Volim Banja Luku, ovu današnju, srušene sve džamije, mir, ljepota, nigdje "Turaka", sve čisto, miroljubivo, demokratsko, volja naroda... Ahhh... Idila ;-)
statix

#66 Re: djeca mutanti

Post by statix »

... ja kontao da idemo na bolje kad sve gore i gore... :(

navijaci Slavije zasuli Zeljine kamenjem, zbog provokacija, a policija ko UN snage.

:-) :-) komentari:
Nije mi jasno kako su vođe Manijaka takve pičkice? Ima ih na stadion preko 1000 a dopuste da ih 50 policajaca bije ko malu djecu...ako nisu spremni da se pobiju ,što idu na gostovanja... i još vode koke sa sobom...e,da je rahmetli Džilda živ, Lukavicu bi im zapalili...

Nemoj onda biti navijač, sjedi kuči i gledaj prenos...piše te nekava saopštenja ko pičkice...
:? sta one bakice i dedice rade u engleskoj na utakmicama :)
Znači na utakmice idemo samo da se bijemo? A Manijaci ko nisu tražili? Ubi ubi ubi S.... Bitno je policija postupila fair i korektno namlatila goste.

kakvi su misevi ovi manijaci, nevjerovatno
Ne brini te se mali sokolcici i murijo smrdske doci ce vama Horde Zla da vam deru gu zo ve, moramo osvetiti nase mala plave komsije

nek se policija dobro pripremi ovaj put. ;-)
Post Reply