Pa de nam ti reci tu istinu zašto je pokrenut rat u Čečeniji?Hattab72 wrote:Poredjenje Chechenije i Bosne je na mjestu, vise od bilo kojih drugih drzava...
Na djelu je pravoslavni terorizam nad nenaoruzanim narodom, koji ima samo zelju da bude samostalan i da zivi ponosno i dostojanstveno...
I cuj neko rece Checheni navukli krvav rat na sebe...
Koja drskost, koje licemjerstvo, koji bezobrazluk izlazi iz ovih rijeci...Ovo moze reci samo neko ko blage veze nema o ratu u Checheniji... Ispade da smo i mi u Bosni navukli rat na sebe, a mogli smo mirno da zivimo u velikoj srbiji i da nas niko ne dira, sve dok ne bude bilo potrebe da ratujemo za necije druge interese, interese ocuvanja granica velike srbije od zapadnih susjeda...
Koje nepoznavanje osnovnih cinjenica ispoljavaju neki, da me je sramota ispred njih citati njihove nebuloze...
DJECA BESLANA UBIJENA OD STRANE RUSKIH SNAGA
- cyprus
-
back in black
Ti ne poznaješ (između ostalog) historiju čečenije da bi znao o čemu pričam. Kako god to zvučalo čudno oni su doživjeli gore stvari za vrijeme Staljina kada su zamalo nestali kao narod. Niko ne obezvređuje naše patnje, već ukazuje na nivo okrutnosti i životinjosti ruskih četnika..to je ovdje na ovom forumu i spomenuto, ali ti to ne čitaš Vanjiću-
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &p=1124822
I to je jedna njihova sličnost sa Bosnom, da iznova proživljavaju genocide, ali ono što te genocide čini gorim (ako se to može ocjenjivati) jeste okrutnost ruskih četnika, Staljin, te to što njih ima puno manje od Bošnjaka musliman
Zato ne trebaju čuditi sporadična "pucanja" i pogrešni potezi koje učine-ponekad su to potezi očajnika
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &p=1124822
I to je jedna njihova sličnost sa Bosnom, da iznova proživljavaju genocide, ali ono što te genocide čini gorim (ako se to može ocjenjivati) jeste okrutnost ruskih četnika, Staljin, te to što njih ima puno manje od Bošnjaka musliman
Zato ne trebaju čuditi sporadična "pucanja" i pogrešni potezi koje učine-ponekad su to potezi očajnika
- GandalfSivi
I kakve veze tih 300 djece ima sa Staljinom? Sta su ta djeca kriva da se uzmu za taoce?
-
back in black
Ima puno. Jer kad prema nekome godinam postupaš kao sa životinjom i nastojiš da izbiješ sve ljudsko iz njega-nije čudno da ponekad takav čovjek uzvrati udarc na neprimjeren način. To se desilo u Palestini, to se dešava u Iraku, a desilo se i u Čečeniji. Ali opet oni su uzeli taooce i u Bešlanu i u Nord ostu ( u Moskvi)-ali nisu ubijali taoce. Htjeli su ih iskoristiti da se završi pokolj koji rusi čine u čečeniji, dok cijeli svojet šuti. Oni su željeli skrenuti pažnju na sebe, dok se tamo dešava srebrenica za srebrenicom. I danas ruske životine ubijaju čečene, imaju logore za silovanje čečenki, a protiv naroda koriste bojne otrove i testiraju sva moguća oružja. Oni nisu ubijali civlile-oni su skretali pažnju na sebe. Jesu li pogriješili - iz naše perspektive , mirnodopske, jesu. Ali pokušajmo malo ući u njihov um, i spoznati njihovu situaciju-pa pronaći poneko opravdanje. Njihova borba je do bola pravedna, jedna od najpravednijih u ljudskoj historiji, bore se protiv zla, i teško da postoji veće zlo od onoga koje predstavljaju bezbožni Rusi. Nažalost očajna situacija tjera i na očajne poteze, ali ipak ostaje činjenica-nisu oni ubijali taoce -ubili su ih Rusi. Hajde neka neko dokaže da su ih imali namjeru ubiti-ili samo iskoristiti za prestanak agresije i genocida.
I dok se za djecu Bešlana čuje,o djeci Čečenije se ne čuje ni glasa. I danas Rusi na njima testiraju bojne otrove, ubijaju im očeve, siluju majke-jer Čečenije je pod okupacijom , bez obzira na priče o nekim marionetskim predsjednicima in sličnim glupostima. Narod je izbjegao i susjedne zemlje, Čečenija je razrušena a jedino što "fercera" jesu naftovodi luke..Odite na stranicu http://www.kavkazcenter.com/eng/, a dalje tražite sami izvještaje šta se dešava na kavkazu i u čečeniji (onaj ko želi informaciju koja se pruža van mainstream medija)...evo samo jedan teskt koji pokazuje samo mali dio zla koji se tamo svakodnevno dešava
http://islam.dzemat.org/modules.php?nam ... =0&thold=0
I dok se za djecu Bešlana čuje,o djeci Čečenije se ne čuje ni glasa. I danas Rusi na njima testiraju bojne otrove, ubijaju im očeve, siluju majke-jer Čečenije je pod okupacijom , bez obzira na priče o nekim marionetskim predsjednicima in sličnim glupostima. Narod je izbjegao i susjedne zemlje, Čečenija je razrušena a jedino što "fercera" jesu naftovodi luke..Odite na stranicu http://www.kavkazcenter.com/eng/, a dalje tražite sami izvještaje šta se dešava na kavkazu i u čečeniji (onaj ko želi informaciju koja se pruža van mainstream medija)...evo samo jedan teskt koji pokazuje samo mali dio zla koji se tamo svakodnevno dešava
http://islam.dzemat.org/modules.php?nam ... =0&thold=0
- GandalfSivi
Slazem se ja s tobom za vecinu stvari koje si napisao, ali mi opet nisi jasan za to ubijanje neduznih civila. Cuj, uzeli ih za taoce, sve opasali bombama, ali eto nisu ih htjeli ubiti. Jok eto, htjeli su sa njima remija igrati, pa malo pravili atmosferu. Nema opravdanja za ubistva civila ni u Ceceniji, ni u Palestini ni u Iraki, ali isto tako ni u Americi, Rusiji, Izraelu ili bilo gdje drugo u svijetu. Meni su svi oni koji ubijaju neduzne ljude ista govna i uopste necu da stanem na bilo koju stranu, kao sto sam i ratu bio ponosan sto oni i mi nismo isti...
- Fratris
Nekoliko stvari. Ne zelim odgovarati na individualne poruke, pa cu sve ovako navesti zajedno.
1. Staljin je jebo mater svima u SSSR-u. Nije Cecenima bilo lijepo u toj drzavi, ali nije ni Rusima. Nije nikom bilo lijepo osim Staljinu, koji je ubijao i bliske suradnike. Treba procitati Solzenjicinov Gulag Arhipelag prije nego se prica o tome kako je Rusima bilo super a Cecenima jebeno.
2. Ceceni su u Kazahstan preseljeni zbog suradnje s Hitlerom. S obzirom da je 2 svjetski rat ostavio 25 miliona mrtvih u SSSR-u, dobro su prosli. Ja bi ih sve pobio na njegovom mjestu. Tko god zali Cecene zbog ovog, nek se zapita dal zali sve cetnike i ustase strijeljane poslije rata.
3. Cecenska kriza pocinje 1991. kad Dzohar Dudajev ulazi sa svojim jalijasima u Cecenski parlament i ubija predsjednika. Fino, lezerno, dzentlmenski frajer ubija politickog protivnika. Sta mislis da je neki frajer s Pala usao u nasu skupstinu 1991. i rokno Alju, Hareta, Ejuba, ili Fikreta?
4. Jeljcin je Rusku Federaciju administrativno preuredio 1991. Ponudio liderima svih 88 autonomnih jedinica pregovore o buducem ustroju drzave. Svi osim Cecena prihvatili. SVI. Dobili brda i doline. Tatarstan s Rusijom ima samo zajednicku valutu i obranu. A Tatri u Tatarstanu manje od pola stanovnistva. Adygea dobila siroku autonomiju a Cerkezi u njoj 25% stanovnistva. I jos kaze zakon moras znat Cerkeski da bi bio predsjednik. A sanse da Rus u Adygei zna Cerkeski su ko sanse da Srbin na Kosovu zna Albanski. Mislim, stvarno, koji je kurac Cecenima da je ovo svima valjalo samo njima ne? I jos odbili bilo kakve pregovore. Rusi su bili spremni ponuditi vise, al ne, Ceceni odman dzihad.
5. I krene rat 1994 i ratuje se par godina, i Jeljcin vidi da je sve zadzaba, i povuce vojsku. Cecenija de facto dobija samostalnost. Nista s Rusijom nemaju, Rusi povukli vojsku, jedino fali zastava ispred zgrade UN-a. I kazem, onda slijedi Operacija Hljeba Preko Pogace i Ceceni odluce kako im nije dovoljna drzava nego treba dzihad prosiriti dalje. Jebo ti drzavu kad cafiri jos sjede u Moskvi. Hajmo malo Osetija, hajmo malo Dagestan. I malo se ljudi preracunali, jer umjesto veselog pijanice Jeljcina, dodje opako zajebani crni pojas i KGB-ovac Putin i sravni im drzavu sa zemljom. Ni krivi ni duzni, ispada.
A ako cemo ikakve poredbe, onda ti Ceceni dodju ko Srbi u HR i BIH 1991. Retorika tipa nema pregovora s balijama i ustasama, necemo najsiru autonomiju, mi ubijamo civile u samoobrani i slicno.
1. Staljin je jebo mater svima u SSSR-u. Nije Cecenima bilo lijepo u toj drzavi, ali nije ni Rusima. Nije nikom bilo lijepo osim Staljinu, koji je ubijao i bliske suradnike. Treba procitati Solzenjicinov Gulag Arhipelag prije nego se prica o tome kako je Rusima bilo super a Cecenima jebeno.
2. Ceceni su u Kazahstan preseljeni zbog suradnje s Hitlerom. S obzirom da je 2 svjetski rat ostavio 25 miliona mrtvih u SSSR-u, dobro su prosli. Ja bi ih sve pobio na njegovom mjestu. Tko god zali Cecene zbog ovog, nek se zapita dal zali sve cetnike i ustase strijeljane poslije rata.
3. Cecenska kriza pocinje 1991. kad Dzohar Dudajev ulazi sa svojim jalijasima u Cecenski parlament i ubija predsjednika. Fino, lezerno, dzentlmenski frajer ubija politickog protivnika. Sta mislis da je neki frajer s Pala usao u nasu skupstinu 1991. i rokno Alju, Hareta, Ejuba, ili Fikreta?
4. Jeljcin je Rusku Federaciju administrativno preuredio 1991. Ponudio liderima svih 88 autonomnih jedinica pregovore o buducem ustroju drzave. Svi osim Cecena prihvatili. SVI. Dobili brda i doline. Tatarstan s Rusijom ima samo zajednicku valutu i obranu. A Tatri u Tatarstanu manje od pola stanovnistva. Adygea dobila siroku autonomiju a Cerkezi u njoj 25% stanovnistva. I jos kaze zakon moras znat Cerkeski da bi bio predsjednik. A sanse da Rus u Adygei zna Cerkeski su ko sanse da Srbin na Kosovu zna Albanski. Mislim, stvarno, koji je kurac Cecenima da je ovo svima valjalo samo njima ne? I jos odbili bilo kakve pregovore. Rusi su bili spremni ponuditi vise, al ne, Ceceni odman dzihad.
5. I krene rat 1994 i ratuje se par godina, i Jeljcin vidi da je sve zadzaba, i povuce vojsku. Cecenija de facto dobija samostalnost. Nista s Rusijom nemaju, Rusi povukli vojsku, jedino fali zastava ispred zgrade UN-a. I kazem, onda slijedi Operacija Hljeba Preko Pogace i Ceceni odluce kako im nije dovoljna drzava nego treba dzihad prosiriti dalje. Jebo ti drzavu kad cafiri jos sjede u Moskvi. Hajmo malo Osetija, hajmo malo Dagestan. I malo se ljudi preracunali, jer umjesto veselog pijanice Jeljcina, dodje opako zajebani crni pojas i KGB-ovac Putin i sravni im drzavu sa zemljom. Ni krivi ni duzni, ispada.
A ako cemo ikakve poredbe, onda ti Ceceni dodju ko Srbi u HR i BIH 1991. Retorika tipa nema pregovora s balijama i ustasama, necemo najsiru autonomiju, mi ubijamo civile u samoobrani i slicno.
- cyprus
Sve što si reko je istina. Al ova boldirana rečenica je stvarno previše.Fratris wrote:2. Ceceni su u Kazahstan preseljeni zbog suradnje s Hitlerom. S obzirom da je 2 svjetski rat ostavio 25 miliona mrtvih u SSSR-u, dobro su prosli. Ja bi ih sve pobio na njegovom mjestu. Tko god zali Cecene zbog ovog, nek se zapita dal zali sve cetnike i ustase strijeljane poslije rata.
- Fratris
Ono sto su Rusi i drugi gradjani SSSR-a prosli u 2SR nije nitko u povijesti prosao. 25 miliona mrtvih. I sta onda da covjek napravi ljudima koji su sudjelovali u tome? Kako sijes, tako ces i pozeti.cyprus wrote:Sve što si reko je istina. Al ova boldirana rečenica je stvarno previše.Fratris wrote:2. Ceceni su u Kazahstan preseljeni zbog suradnje s Hitlerom. S obzirom da je 2 svjetski rat ostavio 25 miliona mrtvih u SSSR-u, dobro su prosli. Ja bi ih sve pobio na njegovom mjestu. Tko god zali Cecene zbog ovog, nek se zapita dal zali sve cetnike i ustase strijeljane poslije rata.
- cyprus
Istina, ali gdje ćeš reći da treba pobit čitav narod. Nijednom narodu se ne može poželit takvo što, bez obzira na to šta su neki od pripadnika tog naroda radili. Osveta je veliko zlo, a da ne govorim o kolektivnoj osveti.Fratris wrote:Ono sto su Rusi i drugi gradjani SSSR-a prosli u 2SR nije nitko u povijesti prosao. 25 miliona mrtvih. I sta onda da covjek napravi ljudima koji su sudjelovali u tome? Kako sijes, tako ces i pozeti.cyprus wrote:Sve što si reko je istina. Al ova boldirana rečenica je stvarno previše.Fratris wrote:2. Ceceni su u Kazahstan preseljeni zbog suradnje s Hitlerom. S obzirom da je 2 svjetski rat ostavio 25 miliona mrtvih u SSSR-u, dobro su prosli. Ja bi ih sve pobio na njegovom mjestu. Tko god zali Cecene zbog ovog, nek se zapita dal zali sve cetnike i ustase strijeljane poslije rata.
- Fratris
Zaboravio sam tko je od Staljinovih suradnika jednom prilikom nakon njegove smrti rekao da bi Staljin odveo sve Ukrajince u Sibir, da je samo bilo mjesta u njemu za 50 miliona ljudi. Nisu Ceceni jedini odvedeni u Centralnu Aziju.cyprus wrote: Istina, ali gdje ćeš reći da treba pobit čitav narod. Nijednom narodu se ne može poželit takvo što, bez obzira na to šta su neki od pripadnika tog naroda radili. Osveta je veliko zlo, a da ne govorim o kolektivnoj osveti.
Ne opravdavam Staljina, ali cijenim da se on koliko-toliko ponio velikodusno s pobijedjenim narodima, s obzirom na to sto su oni njegovom narodu spremali da su pobijedili.
A osveta kakva je, takva je. Ja samo znam da ja ne bih imao obraza izaci na oci svom narodu i reci da je nas 25 miliona pobijeno, ali da mi oprastamo i necemo se svetiti. Mozda vise od obraza, ne bih imao snage.
- cyprus
U tom slučaju savezničke sile su trebale pobit sve Njemce. Mislim da u osveti nije rješenje. A čak i da jeste, pa nije cijeli narod kriv.Fratris wrote:Zaboravio sam tko je od Staljinovih suradnika jednom prilikom nakon njegove smrti rekao da bi Staljin odveo sve Ukrajince u Sibir, da je samo bilo mjesta u njemu za 50 miliona ljudi. Nisu Ceceni jedini odvedeni u Centralnu Aziju.cyprus wrote: Istina, ali gdje ćeš reći da treba pobit čitav narod. Nijednom narodu se ne može poželit takvo što, bez obzira na to šta su neki od pripadnika tog naroda radili. Osveta je veliko zlo, a da ne govorim o kolektivnoj osveti.
Ne opravdavam Staljina, ali cijenim da se on koliko-toliko ponio velikodusno s pobijedjenim narodima, s obzirom na to sto su oni njegovom narodu spremali da su pobijedili.
A osveta kakva je, takva je. Ja samo znam da ja ne bih imao obraza izaci na oci svom narodu i reci da je nas 25 miliona pobijeno, ali da mi oprastamo i necemo se svetiti. Mozda vise od obraza, ne bih imao snage.
- Fratris
Njemacka vojska nije nikad bila na teritoriju VB i SAD-a, a u Francuskoj se ponasala puno, puno korektnije nego na istoku.cyprus wrote:U tom slučaju savezničke sile su trebale pobit sve Njemce. Mislim da u osveti nije rješenje. A čak i da jeste, pa nije cijeli narod kriv.
A krivica nije uvijek direktna, nekad je i moralna.
Jebiga, mozda sam malo preosjetljiv na kvislinge i 2.SR. Meni je pobijeno malo vise familije nego vecini ljudi na ovom forumu.
- Prozor
Teroristi su takodjer krivi, ZA stvaranje situacije(koja je dovela do smrti djece).cyprus wrote:Evo gledam ovu rečenicu i ne mogu da vjerujem. Čuj: teroristi su također krivi za stvaranje situacije. Naglasak na riječi "također". Meni nekako prihvatljivija rječ ovdje dođe "isključivo", ali opet šta ja znam.Prozor wrote:Ako je ovo istina, izvinjenje ruske vlade zrtvama kao i procesuiranje vojnika i njhovog nadleznog bilo bi na mjestu. Teroristi su takodjer krivi za stvaranje te situacije, pa i za smrt djece, ali se ovdje govori o direktnoj krivici za smrt djece. Ne impliciram nista.
Dalje slijedi nastavak rečenice: pa i za smrt djece. Naglasak na dva veznika "pa" i "i".
Ovo meni fakat zvuči kao da su Rusi sve uradili, a teroristi eto nako slučajno se tu zatekli.
I pitanje: šta misliš ko ima direktniju krivicu za smrt te djece?
Ovako je trebalo biti, moja greska sto nisam zarez stavio. Dakle ako je ovo istina, teroristi su takodjer krivi, ZA stvaranje situacije(sto je dovela do smrti djece), ali ne i za direktnu smrt djece.
Jasnije?
- Bosanac sa dna kace
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj da vidite SRANJA U SOMALIJI 
- Fratris
Mislis da ne bi da smo mogli? Lako je pitati ovo 2007., ali trebas se zamisliti kako bi odgovorio na ovo 1993.Prozor wrote:Da li smo mi trebali pobiti sve Srbe, da smo dobili sansu?Fratris wrote:Ja bi ih sve pobio na njegovom mjestu.
Ne, ne mislim da smo trebali pobiti sve Srbe, ali nisam toliko naivan da mislim da to mnogi nisu, potajno ili javno, mislili za vrijeme rata.
- cyprus
Meni je bilo jasno i prvi put šta si ti reko, samo nisam mogo da vjerujem. Izgleda da ti mene nisi shvatio.Prozor wrote:Teroristi su takodjer krivi, ZA stvaranje situacije(koja je dovela do smrti djece).cyprus wrote:Evo gledam ovu rečenicu i ne mogu da vjerujem. Čuj: teroristi su također krivi za stvaranje situacije. Naglasak na riječi "također". Meni nekako prihvatljivija rječ ovdje dođe "isključivo", ali opet šta ja znam.Prozor wrote:Ako je ovo istina, izvinjenje ruske vlade zrtvama kao i procesuiranje vojnika i njhovog nadleznog bilo bi na mjestu. Teroristi su takodjer krivi za stvaranje te situacije, pa i za smrt djece, ali se ovdje govori o direktnoj krivici za smrt djece. Ne impliciram nista.
Dalje slijedi nastavak rečenice: pa i za smrt djece. Naglasak na dva veznika "pa" i "i".
Ovo meni fakat zvuči kao da su Rusi sve uradili, a teroristi eto nako slučajno se tu zatekli.
Ovako je trebalo biti, moja greska sto nisam zarez stavio. Dakle ako je ovo istina, teroristi su takodjer krivi, ZA stvaranje situacije(sto je dovela do smrti djece), ali ne i za direktnu smrt djece.
Jasnije?
Evo mog mišljenja: za stvaranje situacije teroristi nisu krivi "također", nego isključivo samo oni. Za smrt te djece snose određenu krivicu i i ruske snage bezbjednosti ili kako im je već ime, ali glavnina krivice je i dalje na teroristima.
- Prozor
Ja pitam za tvoje misljenje. Opravdao si Staljinov pogrom nad Cecenima i rekao da bi ih na njegovom mjestu sve pobio, interesuje me zasto nebi Srbe, a bi njih?Fratris wrote:Mislis da ne bi da smo mogli? Lako je pitati ovo 2007., ali trebas se zamisliti kako bi odgovorio na ovo 1993.Prozor wrote:Da li smo mi trebali pobiti sve Srbe, da smo dobili sansu?Fratris wrote:Ja bi ih sve pobio na njegovom mjestu.
Ne, ne mislim da smo trebali pobiti sve Srbe, ali nisam toliko naivan da mislim da to mnogi nisu, potajno ili javno, mislili za vrijeme rata.
Ja licno, nebih nikoga, osim samih zlocinaca.
- Prozor
Jesi i ti kilavcyprus wrote:Meni je bilo jasno i prvi put šta si ti reko, samo nisam mogo da vjerujem. Izgleda da ti mene nisi shvatio.Prozor wrote:Teroristi su takodjer krivi, ZA stvaranje situacije(koja je dovela do smrti djece).cyprus wrote: Evo gledam ovu rečenicu i ne mogu da vjerujem. Čuj: teroristi su također krivi za stvaranje situacije. Naglasak na riječi "također". Meni nekako prihvatljivija rječ ovdje dođe "isključivo", ali opet šta ja znam.
Jasnije?
Evo mog mišljenja: za stvaranje situacije teroristi nisu krivi "također", nego isključivo samo oni. Za smrt te djece snose određenu krivicu i i ruske snage bezbjednosti ili kako im je već ime, ali glavnina krivice je i dalje na teroristima.
- Fratris
Postoji neka kvantitativna razlika izmedju Srba koji su 90ih odgovorni za smrt desetke tisuca ljudi i Nijemaca koji su 40ih odgovorni za smrt desetke miliona. A sa kvislinzima se uvijek postupa krvavije nego s neprijateljem.Prozor wrote:Ja pitam za tvoje misljenje. Opravdao si Staljinov pogrom nad Cecenima i rekao da bi ih na njegovom mjestu sve pobio, interesuje me zasto nebi Srbe, a bi njih?
-
Šandor
Jedno je misliti a drugo činiti. Ne možeš dokazati da je neko psihopata ako ima bolesne zamisli koje nije pokušao provesti u djelo.Fratris wrote:Mislis da ne bi da smo mogli? Lako je pitati ovo 2007., ali trebas se zamisliti kako bi odgovorio na ovo 1993.Prozor wrote:Da li smo mi trebali pobiti sve Srbe, da smo dobili sansu?Fratris wrote:Ja bi ih sve pobio na njegovom mjestu.
Nema argumenata za tvrdnju koju neki vječito ponavljaju (na ovoj temi je to učinio kicky). Kao eto. muslimani bi radili isto ono što su radili Srbi i Hrvati....samo da su mogli.
Dešavanja na terenu dokazuju suprotno. U svakoj opštini u kojoj je bilo više od 35% onih koji nisu Bošnjaci izbio je "bratoubilački" rat ili humano preseljenje bez rata. U opštinama u kojima je bilo preko 70% Bošnjaka nije izbio unutrašnji rat. Nije bilo protjerivanja, rušenja bilo čega.
Dok su druge dvije strane obarale džamije u mjestima koji su udaljeni od fronta 50 i više kilometara a broj Bošnjaka u procentima bio jednocifren. Čak su i lojalne Bošnjake u HOS-u i HVO-u zatvarali, ubijali, masovno protjerivali....i džamije naravno obarali. Treća strana nije učinila bilo šta što bi se moglo porediti u opštinama u kojima nije izbio unutrašnji rat.
Samo u opštinama u kojima se nije znalo ko koga jebe bilo je svega i svačega i sa bošnjačke strane (Bugojno, Gornji Vakuf, Vareš, Vitez, Travnik....).
Tvrdnja da bi Bošnjaci činili isto što su činili Srbi i Hrvati (samo da su mogli) nema nikakvog osnova.
Znam da ovo nije tema ali nisam je ja preusmjerio.