DJECA BESLANA UBIJENA OD STRANE RUSKIH SNAGA

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
JavaC0d3r
Posts: 35
Joined: 12/03/2007 08:33

DJECA BESLANA UBIJENA OD STRANE RUSKIH SNAGA

Post by JavaC0d3r » 05/08/2007 20:48

Rodaci više od 300 žrtava napada na školu u Beslanu su izdali video snimak za koji kažu da je dokaz da su ruske sigurnosne snage krive za masakr time što su ispaljivali granate na opkoljenu zgradu.

Vecina rodaka ubijenih u krvavom obracunu u školi, Septembra 2004, nikada nisu povjerovali u zvanicnu verziju dogadaja.


Prvobitno obavještenje je davalo zakljucak da je eksplozija prouzrokovana unutar školskih prostorija, u kojima su ceceni držali više od 1000 ljudi, uglavnom djece, tri dana.

Medutim, sada, video klip anonimno postavljen “Udruženju Majki Beslana”, jasno pokazuje da je do eksplozije došlo izvana, sa mjesta sa kojeg su se ruske specijalne snage pripremale zauzeti školu treceg dana.

Oko 330 ljudi, vecina njih djeca, su ubijena u obracunu, ciji je završetak bio tragican kada su bezbjedonosne snage ušle u sportsku salu škole kako bi oslobodili djecu i roditelje.

MAJKE BESLANA

Aneta Gadieva, clan “Udruženja Majki Beslana” koja je izgubila kcerku u masakru je izjavila da video snimak potkrepljuje njenu teoriju da su ruske snage ispalile dva projektila u zgradu prouzrokujuci požar od kojeg se zgrada srušila.

Ona je izjavila RFE/RL-u da udruženje apeluje na istražitelje da pogledaju video snimak: “Još jednom apelujemo na zvanicnike da omoguce da ovaj video snimak vide istražitelji, zapravo, oni posjeduju ovaj snimak, ali ga nisu uzeli u obzir. Iz nekih njihovih razloga odlucili su da ne uvrste ovaj snimak kao dokaz.”

Marina Litvinovic, urednik web stranice “Istina o Beslanu” je izjavila RFE/RL-u da video snimak pobija zvanicnu vladinu verziju dogadaja.

“Ovaj video snimak potvrduje originalnu verziju dešavanja u školu u Beslanu 3-eg septembra: da do eksplozije nije došlo iz unutrašnjosti sale u kojoj su držani taoci vec da se na školu pucalo izvana automatskim oružjem i ispaljivanjem granata”, izjavila je Litvinovic.

ZAMKA

U ovom video snimku se vide djeca kako trce ka izlazu iz zgrade prije nego što su se cule dvije snažne ekplozije – koje su došle spolja. Prošle godine, zvanicna komisija za tragediju u Beslanu je, podstaknuta od bezbjednosih ruskih snaga, izjavila da su eksploziju prouzrokovali otmicari, koji su postavili zamku.

Porodice nastradalih i dalje ocekuju da im istražitelji pošalju konacnu verziju dogadaja. Medutim, kako oni kažu, video koji su dobili potvrduje njihovu teoriju da su državni organi prikrili pravu istinu dogadaja.

Nezavisni ekspert za eksplozive Jurij Saveljev je naveo da su ruske bezbjedonosne snage odgovorne za dvije eksplozije koje su bile razlogom uništenja škole.

Sergej Markedonov, politicki analiticar Instituta za politicke i vojne analize i ekspert za region Kavkaza, je izjavio da mu nije jasno zašto državni zvanicnici nisu preuzeli odgovornost za ono što se desilo.

“Mislim da ce, nažalost, 1 Septembar asocirati na dogadaj u Beslanu, i cini mi se da su to ozbiljne lekcije iz kojih moramo izvuci pouku. Vodstvo ruske vlade se mora više ukljuciti u slucaj Beslana”, izjavio je Markedonov.

Izvor: RFE/RL's

Kavkaz Center


User avatar
Bosanac sa dna kace
Posts: 8607
Joined: 27/06/2005 20:21
Location: ponutrače

Post by Bosanac sa dna kace » 05/08/2007 20:56

sace te proglasit fundamentalistom
ja cuo da su nekim zatvorasima obecali slobodu i lovu, ako provedu neku akciju...zatvorasi nisu znali o cemu se radi...

JavaC0d3r
Posts: 35
Joined: 12/03/2007 08:33

Post by JavaC0d3r » 05/08/2007 21:10

ISTINU treba reci pa makar te proglasavali fundamentalistom, revolucionaristom ili pak teroristom...

ISTINU NA VIDJELO i PRAVDA DA BUDE ZADOVOLJENA

pa bilo to protiv sadamove tiranske vlade i torture nad Kurdima ili protiv usa i njihove teroristicke okupacije Iraqa ili srpsko - cetnicke agresije na BOSNU.
Istinu kao istinu treba reci, ma kako te nazivali !!!

Nadam se da se mnogi slazu, bar istinoljubivi :)

Hattab72
Posts: 259
Joined: 01/12/2006 06:35

Post by Hattab72 » 05/08/2007 21:19

A evo i na engleskom:

Beslan child hostages killed by Russian forces

Publication time: 30 July 2007, 18:10
Relatives of the more than 330 victims of the Beslan school siege have released a video that they say proves Russian security forces caused the massacre by firing grenades on the besieged building.

Many of the relatives of those killed at the bloody school siege in September, 2004 have never believed the official version of events.

An initial inquiry concluded that the deaths were caused by explosions inside the school hall, where Chechen rebels had held more than 1,000 people, most of them children, hostage for three days.

Now a video posted anonymously to the Beslan Mothers Committee appears to show that the explosions came from outside the building, where Russian special forces were preparing to storm the school on the third day.

Over 330 victims, more than half of them children, were killed in the siege, which ended in chaos when security forces stormed the sports hall to free the children and parents.

Beslan Mothers

Aneta Gadieva, a member of the Beslan Mothers Committee who lost her daughter in the massacre, says the video supports her theory that security forces fired two grenade rounds on the school gymnasium, starting a fire that then engulfed the building.

She told RFE/RL that the committee is appealing to investigators to watch the video: "We are once again appealing to the authorities to make this tape available to investigators, although in fact they had this tape, but they did not take it into consideration. For some reason they decided not to include this tape [in the investigation]."

Marina Litvinovich, the editor of the Truth about Beslan website, told RFE/RL the video refutes the official version of events.

"[This tape] confirms the original version of the events that unfolded in the Beslan school on September 3: that the explosions came not from the hostage-takers within the hall, but that the school was targeted by machine-gun fire and grenades from outside the hall," Litvinovich said.

Booby Traps

In the video, children are seen running from the building before two loud blasts are heard -- apparently from outside the sports hall. But last year, the official commission into the Beslan tragedy vindicated the security forces and said that the explosions were caused by the hostage-takers, who set off booby traps.

Families of those killed in the school siege are still waiting for investigators to deliver a final report on the tragedy. But they say the video they have received supports their theory that there has been an official cover-up.

An independent report by explosives expert Yury Savelyev alleged that Russian security forces were responsible for two explosions that triggered the storming of the school.Sergei Markedonov, a political analyst at the Institute for Political and Military Analysis and an expert on the Caucasus region, said he can't understand why the authorities have not taken some responsibility for what happened.

"I think that unfortunately September 1 will forever be associated with the events of Beslan, and it seems to me that there are some serious lessons to be learned from this. It seems to me that the head of the Russian government could participate more fully in the events of Beslan," Markedonov said.

The only hostage-taker officials say survived the siege, Nurpashi Kulayev, was jailed last year for life for his part in the siege.


Source: RFE/RL's

Kavkaz Center
Last edited by Hattab72 on 05/08/2007 22:03, edited 1 time in total.

User avatar
kicky
Posts: 991
Joined: 08/08/2004 23:14
Location: mostar

Post by kicky » 05/08/2007 21:50

Ruske snage sigurnosti su imale propusta u svojoj akciji, ali to ne umanjuje krivnju onih koji su osmislili i ostavrili nešto tako gnjusno kao što je otmica djece i rpijetnje njihovim ubijnjem, a vidim da neki pokušavaju baš to izvući iz ovog teksta!!!!

User avatar
Bosanac sa dna kace
Posts: 8607
Joined: 27/06/2005 20:21
Location: ponutrače

Post by Bosanac sa dna kace » 05/08/2007 21:54

ostro i na prvu wrote:ja bih zamoliio da se slika na prvom postu ukloni :(

a zasto?

JavaC0d3r
Posts: 35
Joined: 12/03/2007 08:33

Post by JavaC0d3r » 05/08/2007 22:21

kicky wrote:Ruske snage sigurnosti su imale propusta u svojoj akciji, ali to ne umanjuje krivnju onih koji su osmislili i ostavrili nešto tako gnjusno kao što je otmica djece i rpijetnje njihovim ubijnjem, a vidim da neki pokušavaju baš to izvući iz ovog teksta!!!!


Te iste snage sigurnosti napadaju svakodnevno djecu u ceceniji, ako hoces video dokaz progooglaj malo net i naci ces, krivica se ne pokusava skinuti ni sa koga, ali gnjusno je to sta radi cijela rusija sakici cecena, ali i to da nigdje i nikada neke "snage sigurnosti " nisu napravile "propust" i pobile vise od 300 neduznih...
Objasni to gnjusno djelo ili je to za tebe samo propust ???

Nepodrzavam ovakve akcije !

User avatar
cyprus
Posts: 37639
Joined: 21/03/2007 22:00
Location: Σαράγεβο / Saraybosna

Post by cyprus » 05/08/2007 22:57

Znači ako sam dobro shvatio poentu ove teme, za smrt djece nisu krivi teroristi koji su ih oteli, neko oni koji su ih neuspješno pokušali oslobodit. Jesam li u pravu?

User avatar
kicky
Posts: 991
Joined: 08/08/2004 23:14
Location: mostar

Post by kicky » 05/08/2007 23:09

JavaC0d3r wrote:
kicky wrote:Ruske snage sigurnosti su imale propusta u svojoj akciji, ali to ne umanjuje krivnju onih koji su osmislili i ostavrili nešto tako gnjusno kao što je otmica djece i rpijetnje njihovim ubijnjem, a vidim da neki pokušavaju baš to izvući iz ovog teksta!!!!


Te iste snage sigurnosti napadaju svakodnevno djecu u ceceniji, ako hoces video dokaz progooglaj malo net i naci ces, krivica se ne pokusava skinuti ni sa koga, ali gnjusno je to sta radi cijela rusija sakici cecena, ali i to da nigdje i nikada neke "snage sigurnosti " nisu napravile "propust" i pobile vise od 300 neduznih...
Objasni to gnjusno djelo ili je to za tebe samo propust ???

Nepodrzavam ovakve akcije !


To je to o čemu ja pričam. Ti si tu napisao da ne podržavaš te akcije, ali si ih u svojem gornjem obrazloženju opravdao. Ja ću se složiti s tobom da su u Čečeniji činjeni strašni zločini, isto ću se tako složiti sa činjenicom da terorizam strašan zločin i ne može se opravdat i tražiti povod u zločinu druge strane. E onda dolazimo do pitanja Čečnije i stanja u toj republici. Vidiš Putin je svakim danom sve autoritarniji i nedemokratičniji vođa i svakim danom sve teže i teže će se saznavati za zločine koji su počinjeni u Čečniji. Pitanje! Znaš li ko vodi Čečeniju. Čečen, musliman, Putinov čovjek - Ramzan Kadyrov koji despotskim načinom po šablonu svoga političkog štićenika vodi taj sićušni dio Rusije provodeći krvoločnu politiku protiv svog naroda. Stvari nisu tako jednostavne kako se čine i Čečnija je još jedna od onih područja na svijetu koji će branitelji islamskih tekovina uzimati u usta kako bi obranili svoje perverzne ideje i kako bi se tobože borili protiv velikih imperijalista koji na isto perverzan način provode svoju politiku..i nemam namjeru izjendačit imperijalizam i terorizam. Zašto? Zato što svi mi na neki način živimo i preživljavamo na osnovi ili uz pomoć tog imperijalizma...

in33sa
Posts: 2325
Joined: 27/10/2006 11:35

Post by in33sa » 05/08/2007 23:14

Jesu li Rusi ti koji su upali u skolu punu djece i djecu uzeli kao taoce (halo, djecu!!!) ???

Dok su gradjani Beslana na mrtvo prebili dvojicu terorista koji su pokusali pobjeci, jer su bili uvjereni da su za sve krivi ruski vojnici?

Previse citate ta fundamentalisticka smeca tipa Kavkaza.

User avatar
cyprus
Posts: 37639
Joined: 21/03/2007 22:00
Location: Σαράγεβο / Saraybosna

Post by cyprus » 05/08/2007 23:16

bosmen wrote:
cyprus wrote:Znači ako sam dobro shvatio poentu ove teme, za smrt djece nisu krivi teroristi koji su ih oteli, neko oni koji su ih neuspješno pokušali oslobodit. Jesam li u pravu?

ma nisi
al shvatices
dok se malo prodiskutuje
jedni snose svoj dio krivice a drugi svoj
sad tu ima prostora koji su razlozi sto ih ovi oteli ali to je nesto drugo
nema tog razloga da neko zatoci djecu,bez obzira sto ovi rade mozda jos gore stvari njihovoj djeci


Nadam se da nisam dobro shvatio.

User avatar
Bosanac sa dna kace
Posts: 8607
Joined: 27/06/2005 20:21
Location: ponutrače

Post by Bosanac sa dna kace » 05/08/2007 23:33

in33sa wrote:Previse citate ta fundamentalisticka smeca tipa Kavkaza.

to smece je jedan od rijetkih nezavisnih izvora gdje mozes procittat sta se stavrno desava u Ceceniji i Rusiji uopste.

User avatar
Prozor
Posts: 4178
Joined: 23/05/2007 00:54

Post by Prozor » 06/08/2007 00:59

Ako je ovo istina, izvinjenje ruske vlade zrtvama kao i procesuiranje vojnika i njhovog nadleznog bilo bi na mjestu. Teroristi su takodjer krivi za stvaranje te situacije, pa i za smrt djece, ali se ovdje govori o direktnoj krivici za smrt djece. Ne impliciram nista.

User avatar
cyprus
Posts: 37639
Joined: 21/03/2007 22:00
Location: Σαράγεβο / Saraybosna

Post by cyprus » 06/08/2007 01:10

Prozor wrote:Ako je ovo istina, izvinjenje ruske vlade zrtvama kao i procesuiranje vojnika i njhovog nadleznog bilo bi na mjestu. Teroristi su takodjer krivi za stvaranje te situacije, pa i za smrt djece, ali se ovdje govori o direktnoj krivici za smrt djece. Ne impliciram nista.


Evo gledam ovu rečenicu i ne mogu da vjerujem. Čuj: teroristi su također krivi za stvaranje situacije. Naglasak na riječi "također". Meni nekako prihvatljivija rječ ovdje dođe "isključivo", ali opet šta ja znam.
Dalje slijedi nastavak rečenice: pa i za smrt djece. Naglasak na dva veznika "pa" i "i".

Ovo meni fakat zvuči kao da su Rusi sve uradili, a teroristi eto nako slučajno se tu zatekli.

I pitanje: šta misliš ko ima direktniju krivicu za smrt te djece?

Will Nix
Posts: 35
Joined: 12/07/2007 01:34
Location: -=Zenica=-

Post by Will Nix » 06/08/2007 02:09

Cecenska grupa nije mogla vecu glupost i stetu uraditi upadom u tu skolu,sami su sebe zapecatili.Sto se tice ruskih snaga tu je stvar jasna,oni materi svojoj ne prastaju i kada krenu nije ih briga da li ce civil stradati ili ne,nisu to jednom dokazali,istorija govori svoje.Da,pucali su po djeci ali to nista ne mijenja jer u "papirima" su sva ta djeca stradala od cecena a ne od rusa,tako je u papirima a zali boze uplakanih majki,one znaju istinu ali sta im vrijedi kad je metak odradio svoje.Niko nece njihovo dijete vratiti, a ni cecensko.
Tuzna je svaka prica o ceceniji,sa bilo koje strane kad se pogleda, tragedija....
Isto kao kod nas,ruski general proda oruzje cecenima i nakon dva dana od istog stradaju ruski vojnici iz siromasnih porodica koji nisu imali stelu da se izvuku od mobilizacije.Kada se gleda na cecensku stranu slika je ista,jaka islamska fundamentalna struja je odvukla mnoge mladice u smrt isto iz siromasnih porodica,nisu imali nista pa su dobili oruzje i onda su i zivot izgubili,nema penzija nema invaldnina,nema nicega...ni sjecanja ni spomenika.
Dugo vremena je cecenski narod bio pokusni kunic za isprobavanje najubojitijih oruzja novije proizvodnje,pocev od kasetnih bombi pa do nagaznih mina.Tulipan,najubojitiji minobac na svijetu kalibra 230 mm i tezine punjenja 100 kg je testiran na cecenima a kasnije je usao u serijsku proizvodnju.Kada bih poredio nas rat i cecenski mogao bih zakljuciti samo jedno,na nas su bacali petarde.U ceceniji se skoro svaki dan desavao zlocin,vrhunac svega je kada su nocu ljudi nestajali a danju su njihove komade bacali iz helikoptera na sela,u cilju da se zastrasi lokalno stanovnistvo i ne pruza daljnji otpor.Daleko od ociju,daleko od kamera,od bilo cega taj narod je propatio nemjerive strahote,bez humanitarne bez lijekova,mozete i zamisliti kakve su to strahote bile kada zapjeva artiljerija 10 dana neprekidno po urbanim dijelovima.Patnja velika i nakon toga one budale napadnu skolu i tim cinom operu sve ruske prljavstine,zalosno.


Tragedija kako god okrenes,jos uvijek nemaju redovno struje,vode,telefona,medicinske pomoci i ostalog,nista nije doslo sebi.
Image
Image
Image
Image

Image


Svako ko opravdava akciju u beslanu na bilo koji nacin nije normalna osoba.Da, trebalo je osvetiti ubijenu cecensku djecu ali ne ubijajuci rusku djecu vec njihove vojnike.Kako su bili sposobni okupirati skolu tako su mogli npr dici neku kasarnu u zrak,efekat bi bio puno bolji...a ovako...cisti terorizam.

Hattab72
Posts: 259
Joined: 01/12/2006 06:35

Post by Hattab72 » 06/08/2007 07:58

Evo i video snimka gdje roditelji djece svjesni istine, daju izjave:

http://www.youtube.com/watch?v=rd65iKr4b7o


Ruski genocid, snimak koji podsjeca na snimke iz skorasnje bosanske istorije...Nije za svakoga da gleda ovo, pa ko je osjetljiv neka zaobidje...

http://www.youtube.com/watch?v=8UC1pWeigWs

A ovo je ono sta ubica Kadyrov radi...Snimci su vise nego jezivi i OPREZ pri otvaranju...Nije za svakoga...

http://www.youtube.com/watch?search=&mo ... v0RUwDEQ0U

Crying Sun The Impact of War in the Mountains of Chechnya 1. dio:

http://www.youtube.com/watch?v=6sO6XMiZ ... ed&search=


Chechnya The struggle continues 1


http://www.youtube.com/watch?v=r0W9WXq3 ... ed&search=


E to su ti patnje jednog naroda, slicne nasim patnjama koje su trajale eto "samo" 4 godine, dok neki trpe mnogo vise i duze...

User avatar
Fratris
Posts: 999
Joined: 07/11/2006 09:10

Post by Fratris » 06/08/2007 08:35

Hattab72 wrote:E to su ti patnje jednog naroda, slicne nasim patnjama koje su trajale eto "samo" 4 godine, dok neki trpe mnogo vise i duze...


Jest valahi, mi i Ceceni ko dva oka u glavi. Samo se ne sjecam kad je to nasa Armija ubijala djecu po skolama, dizala civilne vlakove u zrak, stavljala bombe po kinima u Beogradu, dzihadovala po susjednim drzavama itd. Cak se na kraju ispostavilo da nismo ni onu nejac bacali lavovima o zooloskom.

Ceceni su dva puta u zadnjih 15 godina na sebe navukli krvav rata bez potrebe po principu hljeba preko pogace. A da su njihove ruke ciste, jos bi mozda nesto i rekao.

JavaC0d3r
Posts: 35
Joined: 12/03/2007 08:33

Post by JavaC0d3r » 06/08/2007 11:58

Pogledajte malo koliko je rusima stalo do njihove djece, dok su ovi trazili u zamjenu nekoliko zatocenih po ruskim izvorima opasnih terorista.

U zadnjih 15 godina ruske hladne ubice su pobile toliko svojih gradjana da to nikada historija nije zapamtila, u kinu (nervnim gasom), u skoli (nemilosrdnom artiljerijom) itd... (jos puno ztaskanih akcija)

Izmjena

Posle kina mislili su da rusima bar djeca nesto znace kad im ne znace odrasli.Posle ovakvog reagovanja teroriste putina mislim(moje misljenje) da nikada vise nece uzimati djecu kao taoce jer dokazali su se ma koliko drugi zele da skinu svu krivicu sa ruskih terorista da im djeca (halo ba narode njihova djeca!!!) imaju manju vrijednost spram onih sto ih drze u zatvorima...

sekretar
Posts: 250
Joined: 22/10/2006 06:28

Post by sekretar » 06/08/2007 12:09

Fratris wrote:
Hattab72 wrote:Samo se ne sjecam kad je to nasa Armija ubijala djecu po skolama, dizala civilne vlakove u zrak, stavljala bombe po kinima u Beogradu, dzihadovala po susjednim drzavama itd. Cak se na kraju ispostavilo da nismo ni onu nejac bacali lavovima o zooloskom.


To je jer su bošnjačke vođe, (prije svega mislim na r. Aliju), imale dovoljno hladnu i bistru glavu da nas ne povedu tim putem.

User avatar
kicky
Posts: 991
Joined: 08/08/2004 23:14
Location: mostar

Post by kicky » 06/08/2007 13:48

sekretar wrote:
Fratris wrote:
Hattab72 wrote:Samo se ne sjecam kad je to nasa Armija ubijala djecu po skolama, dizala civilne vlakove u zrak, stavljala bombe po kinima u Beogradu, dzihadovala po susjednim drzavama itd. Cak se na kraju ispostavilo da nismo ni onu nejac bacali lavovima o zooloskom.


To je jer su bošnjačke vođe, (prije svega mislim na r. Aliju), imale dovoljno hladnu i bistru glavu da nas ne povedu tim putem.


Kao prvo nije bilo moguće krenuti tim putem jer je zemlja bila u okupciji i trebalo se braniti na frontu i to je osnovni razlog. A ako ćemo o rahmetli Aliji i njegovoj vojnoj politici, jedna riječ - mudžahedini!

User avatar
cyprus
Posts: 37639
Joined: 21/03/2007 22:00
Location: Σαράγεβο / Saraybosna

Post by cyprus » 06/08/2007 17:46

Fratris wrote:
Hattab72 wrote:E to su ti patnje jednog naroda, slicne nasim patnjama koje su trajale eto "samo" 4 godine, dok neki trpe mnogo vise i duze...


Jest valahi, mi i Ceceni ko dva oka u glavi. Samo se ne sjecam kad je to nasa Armija ubijala djecu po skolama, dizala civilne vlakove u zrak, stavljala bombe po kinima u Beogradu, dzihadovala po susjednim drzavama itd. Cak se na kraju ispostavilo da nismo ni onu nejac bacali lavovima o zooloskom.

Ceceni su dva puta u zadnjih 15 godina na sebe navukli krvav rata bez potrebe po principu hljeba preko pogace. A da su njihove ruke ciste, jos bi mozda nesto i rekao.


Dobro rečeno. :thumbup: Stvarno mnogi ovdje misle da su Čečeni potpuno nevini u svemu i da je ruska intervencija bila ničim izazvana.

Pun mi je kurac više uspoređivanja između naše (bosanske) tragedije, sa tragedijom Čečena ili Palestinaca. To su jednostavno neusporedive situacije.

Hattab72
Posts: 259
Joined: 01/12/2006 06:35

Post by Hattab72 » 06/08/2007 19:55

Poredjenje Chechenije i Bosne je na mjestu, vise od bilo kojih drugih drzava...

Na djelu je pravoslavni terorizam nad nenaoruzanim narodom, koji ima samo zelju da bude samostalan i da zivi ponosno i dostojanstveno...

I cuj neko rece Checheni navukli krvav rat na sebe...

Koja drskost, koje licemjerstvo, koji bezobrazluk izlazi iz ovih rijeci...Ovo moze reci samo neko ko blage veze nema o ratu u Checheniji... Ispade da smo i mi u Bosni navukli rat na sebe, a mogli smo mirno da zivimo u velikoj srbiji i da nas niko ne dira, sve dok ne bude bilo potrebe da ratujemo za necije druge interese, interese ocuvanja granica velike srbije od zapadnih susjeda...

Koje nepoznavanje osnovnih cinjenica ispoljavaju neki, da me je sramota ispred njih citati njihove nebuloze...

User avatar
GandalfSivi
Posts: 9160
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

Post by GandalfSivi » 06/08/2007 20:00

Mi nismo ubijali nevine civile, oni jesu. Za mene sasvim dovoljna razlika...

back in black
Posts: 68
Joined: 28/11/2006 22:00

Post by back in black » 06/08/2007 20:10

Oni su preživjewli puno gore patnje od strane Rusa nego što smo mi ikad os Srba doživjeli, a koliko god se to činilo čudnom i nevjerovatno-Rusi su gori četnici od četnika. Ne kažem da je bilo poteza koji se ne mogu opravdati, ali to su bili potezi očajnih ljudi. U većini talačkih kriza ipak su Rusi bili ti koji su ubijali svoj narod, bez pregovora, a nakon takve politike takvi napdi su i prestali. U Nord Ostu Rusi su poubijali svoje ljude, a u Bešplanu su takođe poubijali svoje ljude. Inače granica Čečenije je umjetna granica, narod Kavkaza je ne priznaje, zacrtali su je ruski komunisti i okupatori-tako da nema govora o prelaženju granica i sličnim glupostima. Nekda je to bila sve jedna država, i sada ti ljudi ratuju protiv jedne deklarirane terorističke sile za slobodu.A sa kakvim životinjama se bore, dovoljno pokazuje i situacija gdje su Rusi spremni da pobiju svoje civile-da ne bi pregovarali. Rusi su preokrutni-da se ne bi desio pokoji incident poput onih u Beslanu i Nord ostu.

User avatar
GandalfSivi
Posts: 9160
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

Post by GandalfSivi » 06/08/2007 20:15

back in black wrote:Oni su preživjewli puno gore patnje od strane Rusa nego što smo mi ikad os Srba doživjeli


Nema dalje...

Shit of the Year

Post Reply