Dizne problem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Sagittarius0712
#1 Dizne problem
vectra c , 1.9 cdti , 120 ps
oko nove godine poceo mi se motor u toku voznje bukvalno tresti, nije sad puno ali dovoljno da osjetim na volanu, potrosnja u tom momentu se nenormalno povecala, u leru mi prikazuje oko 5.5 litara po satu
upali se greska motora , prikljucim na komp, izbaci greske dizne , prva i cetvrta u nekom crvenom modu,
trosio 2 puta neki aditiv i ko proslo, nakon mjesec dana od tada tj. od februara pa ev sve do sada mi se desava ista stvar s tim da mi je auo pocelo trzati , u 3 i 4 brzini , između 1.5 do 2 obrtnog ,,, ne stalno al se desava, ocistio agr , nista se nije promjenilo a komp ne izbacuje nikakvu gresku?
zna li neko sta bi moglo da bude?
sumnjam da su dizne jer mi je prvi put gresku javilo na njih ,
koliko kosta čišćenje dizni, koji je najbolji majstor ??
oko nove godine poceo mi se motor u toku voznje bukvalno tresti, nije sad puno ali dovoljno da osjetim na volanu, potrosnja u tom momentu se nenormalno povecala, u leru mi prikazuje oko 5.5 litara po satu
upali se greska motora , prikljucim na komp, izbaci greske dizne , prva i cetvrta u nekom crvenom modu,
trosio 2 puta neki aditiv i ko proslo, nakon mjesec dana od tada tj. od februara pa ev sve do sada mi se desava ista stvar s tim da mi je auo pocelo trzati , u 3 i 4 brzini , između 1.5 do 2 obrtnog ,,, ne stalno al se desava, ocistio agr , nista se nije promjenilo a komp ne izbacuje nikakvu gresku?
zna li neko sta bi moglo da bude?
sumnjam da su dizne jer mi je prvi put gresku javilo na njih ,
koliko kosta čišćenje dizni, koji je najbolji majstor ??
- SONY_91
#2 Re: Dizne problem
Imaš li DPF filter? Ukoliko imaš da li si ikada imao regeneraciju? Što se tiče potrošnje ta potrošnja može biti ukoliko je pokrenuto čišćenje DPF filtera i čak kada radi regeneraciju osjete se te vibracije, motor nemirnije radi i tako
-
Sagittarius0712
#3 Re: Dizne problem
iskreno ne znam imam li taj filter, u pitanju je fiatov motor koji se ugrađuje u opel , fiat , alfa auta.
kazem ti da je samo jednom prijavio gresku i na kompu pokazao dizne , prva i cetvrta bila u crvenom modu, tako da ne znam sta drugo moze biti u pitanju.
cak mi se u zadnje vrijeme pocelo desavati da dok se ne zagrije auto neće da vuče kako treba.
kakva je procedura oko tog filtera?
kazem ti da je samo jednom prijavio gresku i na kompu pokazao dizne , prva i cetvrta bila u crvenom modu, tako da ne znam sta drugo moze biti u pitanju.
cak mi se u zadnje vrijeme pocelo desavati da dok se ne zagrije auto neće da vuče kako treba.
kakva je procedura oko tog filtera?
- SONY_91
#4 Re: Dizne problem
Imam ja taj isti motor u svom Opelu i imam DPF filter. Kada pokrene regeneraciju nemirnije radi i poveća potrošnju. Tada odvozim 5-10 minuta na visokim obrtajima i proces se završava. Sad, može biti da je kod tebe pokretao regeneraciju a ti nisi vozio na visokim obrtajima i da si ga začepio. Ali, kao što kažeš, ti si utvrdio da imaš problem sa diznama pa ne mislim da to ima neke veze sa DPF filterom, ali opet raspitaj se
-
Sagittarius0712
#5 Re: Dizne problem
a de mi reci kako si ti rjesio taj problem? ako si ga uopste rijesio
ja predpostavljam da su dizne jer mi je prijavljivao dizne na komp.
znam momka koji voza astru , isti nam je motor i u njega je bio gotov isti problem, bio mu kao začepljen taj filter i on je kao rijesio taj problem .
znam momka koji voza astru , isti nam je motor i u njega je bio gotov isti problem, bio mu kao začepljen taj filter i on je kao rijesio taj problem .
-
volan
#6 Re: Dizne problem
http://www.vectra-c.com/forum/forum.php jesi li gledao ovdje?
- ElRe
#7 Re: Dizne problem
Otidji kod Adina i Kine, momci koji su radili kod Hote, sada imaju svoj servis iz bivse Motorex prodavnice na Stupu.
Takodje mozes otici i kod Hote i trazili da ti licno on pogleda vozilo.
Neces pogrijesiti bilo koju od ove 2 varijante da izaberes.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#8 Re: Dizne problem
Gdje se nalaze taj Adin i Kina? Kažeš bivša prodavnica Motorex na Stupu, ali nisam siguran gdje je to?!ElRe wrote:Otidji kod Adina i Kine, momci koji su radili kod Hote, sada imaju svoj servis iz bivse Motorex prodavnice na Stupu.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#9 Re: Dizne problem
iza interexa s desne strane ima neka kafana s drvenim tockovima ukrasena kuca iza nje je bivski motorex ,izmedju toga ima jedna ulicica makadamska 50 metara s desne strane su adin i kina.Romeo 80 wrote:Gdje se nalaze taj Adin i Kina? Kažeš bivša prodavnica Motorex na Stupu, ali nisam siguran gdje je to?!ElRe wrote:Otidji kod Adina i Kine, momci koji su radili kod Hote, sada imaju svoj servis iz bivse Motorex prodavnice na Stupu.
sumnjam da CR dizne moze neko ocistit ....
- anaksunamun
#10 Re: Dizne problem
mene su dizne maltretirale jedno godinu dana, isto to što opisuješ trzalo auto u vožnji i poklazivalo na pregledu da su neispravne, na kraju kupim na skenderiji originalni dio koji je kao "srce" dizne (žensko sam pa ne znam objasnit šta je to nit sam zapamtila kako se zove ), tj. mala kuglica koja košta 60 eura i samo to mi zamijenili i gotovo. prije toga sam majstorima dala bruku para a ništa, još stavljali neke kineske dijelove u diznu pa mogao biti veći belaj..al eto sad je sve super, ako bude trebalo potražit ću račun da javim detalje 
-
Sagittarius0712
#11 Re: Dizne problem
ako nije problem da mi samo u poruci napises gdje se nalazi radnja od tih navedenih i ako imas broj da mi ostavis.
citao sam na internetu da je najvjerovatnije problem sa dpf filterom kao sto je napisao ovaj momak par postova iznad .
i da se cisti tako sto se vozi 10-15 min na visim obrtajim , tj. preko 4000
al me buni sto je komp samo jednom izbacio gresku , a to su dizne
citao sam na internetu da je najvjerovatnije problem sa dpf filterom kao sto je napisao ovaj momak par postova iznad .
i da se cisti tako sto se vozi 10-15 min na visim obrtajim , tj. preko 4000
al me buni sto je komp samo jednom izbacio gresku , a to su dizne
- SONY_91
#12 Re: Dizne problem
To nije problem. Ukoliko imaš DPF normalno je da se s vremenom začepi i kada se to desi pokrene regeneraciju. Tada odvoziš tih par minuta na visokim obrtajima da se filter očisti i riješen problem.Sagittarius0712 wrote:a de mi reci kako si ti rjesio taj problem? ako si ga uopste rijesio
Sent from my Nibiru H1 using Tapatalk
-
Sagittarius0712
#14 Re: Dizne problem
a da li je u tebe ovaj motor kao u mene ili neki drugi ?anaksunamun wrote:mene su dizne maltretirale jedno godinu dana, isto to što opisuješ trzalo auto u vožnji i poklazivalo na pregledu da su neispravne, na kraju kupim na skenderiji originalni dio koji je kao "srce" dizne (žensko sam pa ne znam objasnit šta je to nit sam zapamtila kako se zove ), tj. mala kuglica koja košta 60 eura i samo to mi zamijenili i gotovo. prije toga sam majstorima dala bruku para a ništa, još stavljali neke kineske dijelove u diznu pa mogao biti veći belaj..al eto sad je sve super, ako bude trebalo potražit ću račun da javim detalje
ako nađeš račun da mi kažeš šta si mjenjala?
poludi zbog ovog, na kraju ce biti isplativije da sam kupio benzin
- anaksunamun
#15 Re: Dizne problem
Nije isti motor.Sagittarius0712 wrote:
a da li je u tebe ovaj motor kao u mene ili neki drugi ?
ako nađeš račun da mi kažeš šta si mjenjala?
poludi zbog ovog, na kraju ce biti isplativije da sam kupio benzin
Mijenjani su tzv. ulošci za dizne, proizvođač Delphi- 120 KM komad.
Imaju i kineski- oko 40 KM, al to ni slučajno nedaj da te majstor nagovore !
Potražit ću račun pa javim ime radnje i broj telefona.
Pozz
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#16 Re: Dizne problem
Hvala drug!bitanga_sa_otesa wrote:iza interexa s desne strane ima neka kafana s drvenim tockovima ukrasena kuca iza nje je bivski motorex ,izmedju toga ima jedna ulicica makadamska 50 metara s desne strane su adin i kina.Romeo 80 wrote:Gdje se nalaze taj Adin i Kina? Kažeš bivša prodavnica Motorex na Stupu, ali nisam siguran gdje je to?!ElRe wrote:Otidji kod Adina i Kine, momci koji su radili kod Hote, sada imaju svoj servis iz bivse Motorex prodavnice na Stupu.
sumnjam da CR dizne moze neko ocistit ....
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#17 Re: Dizne problem
nema na cemu 
-
Sagittarius0712
#18 Re: Dizne problem
evo veceras sam nakon sto mi se pocelo desavati gore navedeno, vozio auto , da budem precizan na 3,6 obrtnog m, pri trećoj brzini , upaljen tempomat , oko 40 km , pogledao potrosnju vratila se u normalu, motor na leru radi ok, eh kako ce se dalje ponasati ostaje da vidimo .