Dizeldorf
-
Santos
#1 Dizeldorf
Idem uskoro tamo na vikend.Ako je neko slucajno bio moze preporuka,ono radnje restorani izlazak,da ne hodam bezeze tamo vamo a nista vidio.
- spreca
#2 Re: Dizeldorf
Santos wrote:Idem uskoro tamo na vikend.Ako je neko slucajno bio moze preporuka,ono radnje restorani izlazak,da ne hodam bezeze tamo vamo a nista vidio.
Eh prijatelju tamo sam davno odlazio na muziku ,bilo je to tacno prije 30 godinica,u to vrijeme su tamo pjevali braca Samardzici nisam siguran ali mislim da je naziv ulice ili dvorane bio Westfalen......??????itd.Bilo je to nezaboravno ali se vise nikad nije ponovilo.
Duseldorf je vele lepan grad ima se kuda izaci i sta vidjeti u svakom slucaju zelim ti puno srece i lijepih dozivljaja kojih vjerujem nece biti malo.Samo da mi je da bar jos jednom vidim taj velelepni grad i da se sjetim starih uspomena.
-
vasa66
#3 Re: Dizeldorf
Pivnica Schumacher u (cini mi se) Oststrasse. To je centar grada, blizu zeljeznicke stanice. Najbolja piva u gradu i shire. Posjetiti pod obavezno.
Prosetati po vrlo lijepom Altstadtu, Koenigsalle, pored Rajne i to je to...
Lijep je Dizeldorf, najljepsi grad u NRW.
Samo im je klima bezveze. Sretno.
Prosetati po vrlo lijepom Altstadtu, Koenigsalle, pored Rajne i to je to...
Lijep je Dizeldorf, najljepsi grad u NRW.
Samo im je klima bezveze. Sretno.
- bruce lee
#4 Re: Dizeldorf
stari grad i königsallee su obaveze, posjeti i 'medienhafen'. ako je lijepo vrijeme, idi u 'hofgarten' (park blizu starog grada i kö) i na rheinturm (u blizini medienhafen-a), odlican pogled na grad, mada ni blizu od onog kakav je ljeti. steta kao prvo sto nisi ljeti tu, razlika nebo i zemlja. a sad su jos nabili milion baustela, tako da je citav grad gradiliste (nova metro-linija, kanalizacija u starom gradu itd itd). ipak imas milion dobrih stvari, zavisi u kojem si fazonu. u starom gradu preporucujem 'uerige' (tradicionalna pivnica) i 'jase's' (klub). slobodno mi pisi na pm, pa cu ti dati jos konkretnijih savjeta. sve u svemu se grad isplati vidjeti, ja sam ga pravo zavolio, samo eto steta sto dolazis kad je lisce opalo, a gradilista narasla..
p.s. par slicica sa razglednica mozes naci na mom postu ovdje: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=275
p.s. par slicica sa razglednica mozes naci na mom postu ovdje: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=275
-
Santos
#5 Re: Dizeldorf
Hvala na informacijama,pivnicu cu obavezno posjetit,vidio sam i neki ogromni vinkel centar neznam jel bezeze trosit vrjeme na njega,snacu se nekako.Znam da je bolje ljeti ali sad ispala neka jeftina ponuda pa reko odo malo prosvrljat.
- Edin H.
#6 Re: Dizeldorf
Nemoj zaboraviti da pozdravis tetku Shaniju iz Dizeldorfa 
-
Santos
#7 Re: Dizeldorf
DE mi reci jarane kako metro i ti folovi,karte za gradski prevoz,jer cu autic da parkiram lagano ispred hotela pa onda gradskim da se moze fino cugnut.
-
Santos
#8 Re: Dizeldorf
Edine nejasno pitanje skroz,nekontam te sta kolutas.Izjasni se mozda ti bude lakse.
-
vasa66
#9 Re: Dizeldorf
Gradski prevoz je odlicno organizovan ali cijena se ne sjecam vise. Mada, ako ti je hotel u centru ili u blizini, gradski ti prevoz nece ni trebati. Sve sto valja ti je pjehe dostupno.
-
Zaya
#10 Re: Dizeldorf
karta (jednosmjerna, vazi 90 min.) 2,20€ ("Einzelticket, Preisstufe A")Santos wrote:DE mi reci jarane kako metro i ti folovi,karte za gradski prevoz,jer cu autic da parkiram lagano ispred hotela pa onda gradskim da se moze fino cugnut.
karta za kratku voznju, 2-3 stanice 1,30€ ("Kurzstrecke")
Dnevna karta (=24 Sata) 5,20€ ("Tagesticket")
karte mozes kupiti na automatima na stanici ili u tramvaju ili metrou ("u-Bahn"). U autobusu kupis kartu kod vozaca.
mapa prevoza: http://www.rheinbahn.de/SiteCollectionD ... 8_2008.pdf
ne bih bas rekla da je prevoz "odlicno organizovan" zavisi gdje si, u nekim djelovima autobus vozi vikendom samo do 6-7...
-
Santos
#11 Re: Dizeldorf
Hvala na informacijama .Vidio sam na slikama neki centar Seven,nako na slici nije lose,isplatili se tamo otic il je gubljenje vremena.Ono kao vinkel centrum.Izgleda mocno na slikama.
-
Santos
#12 Re: Dizeldorf
Samo da kazem da ko nije bio nek ode obavezno.Dizedolrf je prelijep.Bio sam u hotelu kod stadiona i prevoz metroom je bio svakih 10 minuta i direkt u centar.Dolazim ako bogda opet na ljeto.