Dizajn korica BH pasosa
Moderator: O'zone
- U-zap
Dizajn korica BH pasosa
Da li mislite da je ocajan? Naredali nekih zvjezdica pun kurac i stavili sitni da ne moze biti sitniji grb BiH. Pa kao da je BiH grupacija nekih otocica u Indoneziji. Zasto ne stave grb Bosne za vrijeme Kotromanica? Da li je to "zabranjeno"? Da li imaju neke planove da promijene ovaj ocaj? Licno mislim da to moze mnogo bolje...
- karanana
Re: Dizajn korica BH pasosa
najbolji je bio onaj prvi sa ljiljanima.
oklen tebi? ili si bh putovnicu vidio negdje na internetu?
Last edited by karanana on 12/07/2015 14:57, edited 1 time in total.
- hrasno38
U-zap wrote:Da li mislite da je ocajan? Naredali nekih zvjezdica pun kurac i stavili sitni da ne moze biti sitniji grb BiH. Pa kao da je BiH grupacija nekih otocica u Indoneziji. Zasto ne stave grb Bosne za vrijeme Kotromanica? Da li je to "zabranjeno"? Da li imaju neke planove da promijene ovaj ocaj? Licno mislim da to moze mnogo bolje...
Jel se ti zezas ili ti stvarno ovo nije jasno????????
- Ajatolah_
U-zap wrote:Zasto ne stave grb Bosne za vrijeme Kotromanica?

- ExNihilo
Zapravo, naš pasoš ima prilično kvalitetan i elegantan dizajn korica, ako uporediš sa pasošima drugih zemalja. Dosta stranaca je vidjelo moj pasoš i reakcija je uvijek bila pozitivna.
- U-zap
karanana wrote:najbolji je bio onaj prvi sa ljiljanima.
Zasto to oklen meni? Pa ja sam bosanac

- Ajatolah_
ExNihilo wrote:Zapravo, naš pasoš ima prilično kvalitetan i elegantan dizajn korica, ako uporediš sa pasošima drugih zemalja. Dosta stranaca je vidjelo moj pasoš i reakcija je uvijek bila pozitivna.
I meni je fin.

- karanana
pa pretpostavljo sam da imas hr putovnicu pa ne znam zasto bacati pare i uzimati i ovu.
da, dizajn ove nase putovnice nije los. moderan je, kvalitetan. opet kazem, onaj sa ljiljanima je bio najbolji ali u poredjenju sa onom "zdravstvenom knjizicom" na kojoj nije bilo nicega gdje je samo pisalo federacija bih, tamo negdje iz perioda kraja 90ih i pocetka 2000ih, ovaj je sad super.
da, dizajn ove nase putovnice nije los. moderan je, kvalitetan. opet kazem, onaj sa ljiljanima je bio najbolji ali u poredjenju sa onom "zdravstvenom knjizicom" na kojoj nije bilo nicega gdje je samo pisalo federacija bih, tamo negdje iz perioda kraja 90ih i pocetka 2000ih, ovaj je sad super.
- mayab
Dosadno nedjeljno popodne, izgleda! 

-
Ajatolah_ wrote:ExNihilo wrote:Zapravo, naš pasoš ima prilično kvalitetan i elegantan dizajn korica, ako uporediš sa pasošima drugih zemalja. Dosta stranaca je vidjelo moj pasoš i reakcija je uvijek bila pozitivna.
I meni je fin.Ali kad uđemo u EU, morat će se staviti onaj ružni uniformni dizajn - bordo korice, veliki grb u sredini, iznad na tri jezika "Evropska/Europska unija", Bosna i Hercegovina na 5 jezika, i ispod pasoš/putovnica opet na 5 jezika.
sreca pa imamo jos dobrih 20 godina uzivanja u ovom dizajnu

- U-zap
Ajatolah_ wrote:U-zap wrote:Zasto ne stave grb Bosne za vrijeme Kotromanica?
Dosadno ljudima pa pišu gluposti...
mayab wrote:Dosadno nedjeljno popodne, izgleda!
Upravu ste, pametnije je pricati o Vucicu, kamenicama, ratu u BiH, Bakiru, Dodiku i sl.temama

karanana wrote:pa pretpostavljo sam da imas hr putovnicu pa ne znam zasto bacati pare i uzimati i ovu.
Ne, imam SveCki i nas. Sa ljiljanima je bio najljepsi samo ne znam zasto ih ukinuse sa pasosa. Ili mogli su barem prebaciti na

ako su nekome ljiljani smetali.
ExNihilo wrote:Zapravo, naš pasoš ima prilično kvalitetan i elegantan dizajn korica, ako uporediš sa pasošima drugih zemalja. Dosta stranaca je vidjelo moj pasoš i reakcija je uvijek bila pozitivna.
Ja sam malo imao drugacije iskustvo, uvijek su me pitali kakve su to zvjezdice

- ExNihilo
I ja govorim o EU. Spominješ zvjezdice konstantno u negativnom kontekstu. Šta fali zvjezdicama?
Jebo me svak ako su ovi dole ljepši.

Jebo me svak ako su ovi dole ljepši.

- Ajatolah_
U-zap wrote:Ajatolah_ wrote:U-zap wrote:Zasto ne stave grb Bosne za vrijeme Kotromanica?
Dosadno ljudima pa pišu gluposti...
mayab wrote:Dosadno nedjeljno popodne, izgleda!
Upravu ste, pametnije je pricati o Vucicu, kamenicama, ratu u BiH, Bakiru, Dodiku i sl.temama![]()
Pa kako da ne kažemo da pišeš gluposti kad se onako ozbiljno, mrtav-hladan pitaš zašto ljiljani nisu na bh. pasošu? Al' dobro, vidim dole spominješ da imaš i švedski pasoš, pa je kol'ko-tol'ko i razumljivo što si u toj mjeri izvan bh. realnosti.
- Kombat
Ajatolah_ wrote:ExNihilo wrote:Zapravo, naš pasoš ima prilično kvalitetan i elegantan dizajn korica, ako uporediš sa pasošima drugih zemalja. Dosta stranaca je vidjelo moj pasoš i reakcija je uvijek bila pozitivna.
I meni je fin.Ali kad uđemo u EU, morat će se staviti onaj ružni uniformni dizajn - bordo korice, veliki grb u sredini, iznad na tri jezika "Evropska/Europska unija", Bosna i Hercegovina na 5 jezika, i ispod pasoš/putovnica opet na 5 jezika.
Ne brini - nema opasnosti da se to desi za nasih zivota!