DiVX ili DVD filmovi ?
Moderator: _BataZiv_0809
-
KrademPoItaliji
#1 DiVX ili DVD filmovi ?
Zanima me da li vise koristite filmove u DiVX ili DVD formatu.
Naime, razlika u ceni je drasticna , a u kvalitetu slike ( kada je dobar DiVX) nije velika razlika.
I pored toga ljudi sa kojima sam kontaktirao u Sa. radije se opredeljuju za DVD format. Nije mi jasno zbog cega jer DiVX je duplo ili cak troduplo jeftiniji od DVD-a, i mnogo je veci izbor filmova, a ljudi traze DVD.
U cemu je fora? Neznaje, pomodarstvo, lose iskustvo sa DiVX-om.
Koja je najniza cena DVD filmova ( naravno pirata) u Sarajevu?
Lep pozdrav
Naime, razlika u ceni je drasticna , a u kvalitetu slike ( kada je dobar DiVX) nije velika razlika.
I pored toga ljudi sa kojima sam kontaktirao u Sa. radije se opredeljuju za DVD format. Nije mi jasno zbog cega jer DiVX je duplo ili cak troduplo jeftiniji od DVD-a, i mnogo je veci izbor filmova, a ljudi traze DVD.
U cemu je fora? Neznaje, pomodarstvo, lose iskustvo sa DiVX-om.
Koja je najniza cena DVD filmova ( naravno pirata) u Sarajevu?
Lep pozdrav
-
KrademPoItaliji
Ne mogu da nadjem ni na jednom podforumu.
P.S. - A Komi je zaludjenik za DiVX?
P.S. - A Komi je zaludjenik za DiVX?
- Alfons Kauders
Sto opet, naravno, zavisi od kvalitete divxa...hsnf wrote:Ako gledas filmove na kompjuteru, razlike nema.
Ako imas slozeno posteno kucno kino od zasebnih komponenti i veeeeeliki TV (po mogucnosti plasmu ili cak projektor), prepao bi se kako DiVX katastrofalno izgleda
A cisto sumnjam da vecina Bosanaca dodje kuci s posla i upali projektor ili plazmu da pogleda film...
-
KrademPoItaliji
hsnf, a na kucnom bioskopu ( kinu ), onom obicnom od 150 km ( DVD player + zvucnici )
,
je l' velika u razlika u kvalitetu slike i tona izmedju DVD i DiVX?
Naravno ako DVD Player moze da cita DiVx format.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
pa kad ste vi gledali te nekvalitetne divixe...krajem prošloga veka kada su iznosili čitavih 300 MB po filmu
majstore kada govorimo o raritetni filmovima kada govorimo o crnobijelim filmovima KOJI nisu snimani u današnjoj tehnici zvuka i slike... divix vodi za 2 koplja...lakoća nabavke (lakše je skinuti 700 mega nego 4 gige) i lakoća kopiranja... džaba ti prednost DVDa kada je Čaplin snimio nijemi film
DVD jedino vodi kada su u pitanju filmovi tipa Karinagedon, XXX3 2 fast... i ostale bljuvotine
majstore kada govorimo o raritetni filmovima kada govorimo o crnobijelim filmovima KOJI nisu snimani u današnjoj tehnici zvuka i slike... divix vodi za 2 koplja...lakoća nabavke (lakše je skinuti 700 mega nego 4 gige) i lakoća kopiranja... džaba ti prednost DVDa kada je Čaplin snimio nijemi film
DVD jedino vodi kada su u pitanju filmovi tipa Karinagedon, XXX3 2 fast... i ostale bljuvotine
-
gandhi
U Sarajevu su DVD otprilike 5 KM, a divX se mogu naći po 2 KM. Izbor filmova na divX-u je drastično veći. E sad, to što većina traži i uzima DVD, a ne divX je uglavnom iz razloga što nemaju svi računar, kao i zbog toga što neće(ili ne znaju) da se 'peglaju' sa codecima i ostalim programima na divX, dok je na DVD dovoljno da ubaciš disk.
-
gandhi
Tako je Komislave, de ti njima novi spisak stavi pa nek vide šta sve ima na divX-u.komi wrote:pa kad ste vi gledali te nekvalitetne divixe...krajem prošloga veka kada su iznosili čitavih 300 MB po filmu
majstore kada govorimo o raritetni filmovima kada govorimo o crnobijelim filmovima KOJI nisu snimani u današnjoj tehnici zvuka i slike... divix vodi za 2 koplja...lakoća nabavke (lakše je skinuti 700 mega nego 4 gige) i lakoća kopiranja... džaba ti prednost DVDa kada je Čaplin snimio nijemi film![]()
- Alfons Kauders
jah pa je bolje kupiti dvd koji je neki degen kopiro i kodiro da stane na 4,7 gb i izbacio pola sadrzaja sa njega i na kraju dobijes isto sto i na divx-u - sam film bez pratecih zezancija, s dvokanalnim zvukom i sl... bas bezze, a jos 2-3 put skuplje no divx, u tz je divx 1,5 KM, dakle isto para ko iznajmljivanje dvd-agandhi wrote:U Sarajevu su DVD otprilike 5 KM, a divX se mogu naći po 2 KM. Izbor filmova na divX-u je drastično veći. E sad, to što većina traži i uzima DVD, a ne divX je uglavnom iz razloga što nemaju svi računar, kao i zbog toga što neće(ili ne znaju) da se 'peglaju' sa codecima i ostalim programima na divX, dok je na DVD dovoljno da ubaciš disk.
- Truba
samo da dodam
majstore DVD vodi i kada su u pitanju serije... ali samo kao medij prenosnik ...zato što čitave sezone stanu na 1 DVD
:D:D
jeftinoća (50 CD prinko bijeli za 15 KM)
brzina snimanja
svak ima CD čitač
majstore DVD vodi i kada su u pitanju serije... ali samo kao medij prenosnik ...zato što čitave sezone stanu na 1 DVD
brzina snimanja
svak ima CD čitač
- Alfons Kauders
ma snimanje i cijena medija bas i nisu prednost cd-a...nekad bilo...komi wrote:samo da dodam
:D:D
brzina snimanja
svak ima CD čitač
al zato na jedan dvd-r mozes snimi 5 divx filmova, a sve to citaju i linijski divx playeri od 100tinjak km...
- Truba
majstore da priznam nešto
pošto štovatelji DVDa neće nikada priznati prednosti divxa ja ću kao ljubitelj divxa priznati prednosti DVDa i biti pošten do kraja
imao sam divx Terminatora 2
nakon 5 sekundi gledanja sam ga uništio jer zaista ne vrijedi ni pišljiva boba...
Bladerunner ne bih nikada gledao na divxu čekam DVD da nabavim
jeftino naravno
kod takvih filmova DVD razara
međutim DVD bez dodatno sadržaja ili izbrisanih scena komentara redatelja... je njesra
pošto štovatelji DVDa neće nikada priznati prednosti divxa ja ću kao ljubitelj divxa priznati prednosti DVDa i biti pošten do kraja
nakon 5 sekundi gledanja sam ga uništio jer zaista ne vrijedi ni pišljiva boba...
Bladerunner ne bih nikada gledao na divxu čekam DVD da nabavim
međutim DVD bez dodatno sadržaja ili izbrisanih scena komentara redatelja... je njesra
- Alfons Kauders
upravo tako, isto ti dodje ko divx... a vecina ovih za 5 km su takvi...komi wrote:majstore da priznam nešto
Bladerunner ne bih nikada gledao na divxu čekam DVD da nabavimjeftino naravno
- hsnf
U tom slucaju sumnjam da ima neke primjetne razlike?KrademPoItaliji wrote:hsnf, a na kucnom bioskopu ( kinu ), onom obicnom od 150 km ( DVD player + zvucnici ),
Mislim ima, ali nista drasticno.
- hsnf
Sto opet, naravno, zavisi od kvalitete divxa...
A cisto sumnjam da vecina Bosanaca dodje kuci s posla i upali projektor ili plazmu da pogleda film...
[/quote]
Pa sad... tipicni Bosnjo ce uzeti kredit za Golfa TDI-ja da paradira mahalom i bude vidjen ispred neke fuckin' kafancuge, a neko ce za desetinu tog novca sastaviti vrhunsko kucno kino + plasma + fina kolekcija filmova. A i zenski rod vise pada na to, nego na Golfa - provjereno
)
Stvar ukusa i prioriteta, a ima i ona: "Gusti su gusti..." javascript:emoticon(':)')
Pa sad... tipicni Bosnjo ce uzeti kredit za Golfa TDI-ja da paradira mahalom i bude vidjen ispred neke fuckin' kafancuge, a neko ce za desetinu tog novca sastaviti vrhunsko kucno kino + plasma + fina kolekcija filmova. A i zenski rod vise pada na to, nego na Golfa - provjereno
Stvar ukusa i prioriteta, a ima i ona: "Gusti su gusti..." javascript:emoticon(':)')
-
KrademPoItaliji
Ma meni je na DiVX super slika ako je ripovan sa DVD-a.
Raspravljao sam se sa ljudima iz Sarajeva koji su me ubedjivali da se svi u Sa. loze na DVD. I na kraju me cak ubedise da DiVX nista ne valja.
Sto je nonsens par exellence, jer je DiVX superiska.
Raspravljao sam se sa ljudima iz Sarajeva koji su me ubedjivali da se svi u Sa. loze na DVD. I na kraju me cak ubedise da DiVX nista ne valja.
Sto je nonsens par exellence, jer je DiVX superiska.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Kvalitet DIVX i DVD je postao skoro pa nevidljiv ako govorimo o slici i tonu. Kvalitetni DIVX-ovi su ripovani sa DVD-a tako da na njima imamo kristalno cistu sliku i dolby zvuk ali samo u slucaju da je DIVX ripovan na 2 i vise CD-ova. Treba uzeti i u obzir da na skoro svakom orginalnom DVD-u ima skoro pa pola materijala koji nije film zatim visekanalni zvuk na razlicitim jezicima itd itd tako da ispadne kada se prosjecan film ripuje na dva CD-a (divx) bude nasto malo manji nego sam film na DVD-u.
Vecina DVD uredjaja upravo radi toga i podrzava DIVX a dovoljan dokaz za to je da je i SONY poceo izbacivati uredjaje koji citaju DIVX.
Strai DIVX-i koji su ripovani u codecu 3.xx su imali brljotina sa slikom tj. na vecem ekranu su bile kockice medjutim taj problem je rjesen sa XVID codecom koji daje sliku ko mlijeko na ekranu bilo koje velicine.
Naravno stepenicu vise je HDTV format slike i on je daleko kvalitetniji od DVD-a.
Prema tome kvalitet DIVX-a iskljucivo zavisi od toga kako se ripuje i ako hocete da geldate extra kvalitet to se ne postize na DIVX koji je na jednom CD-u.
Vecina DVD uredjaja upravo radi toga i podrzava DIVX a dovoljan dokaz za to je da je i SONY poceo izbacivati uredjaje koji citaju DIVX.
Strai DIVX-i koji su ripovani u codecu 3.xx su imali brljotina sa slikom tj. na vecem ekranu su bile kockice medjutim taj problem je rjesen sa XVID codecom koji daje sliku ko mlijeko na ekranu bilo koje velicine.
Naravno stepenicu vise je HDTV format slike i on je daleko kvalitetniji od DVD-a.
Prema tome kvalitet DIVX-a iskljucivo zavisi od toga kako se ripuje i ako hocete da geldate extra kvalitet to se ne postize na DIVX koji je na jednom CD-u.
- Alfons Kauders
pa takvi su kod nas najuspjesniji !komi wrote:ja sam biznismeeeen.... nepismeeeen![]()
![]()
- helo
Postoji DivX i još jeftinije od 3KM http://www.moviefac.com/catalogstella_k wrote:Film na DVD mediju (pirat,naravno) kosta 5 km, a divx 3 km (negdje cetiri).
Nerijetko divx je na dva ili tri cd....pa ti sad vidi zasto DVD.....