Divlji zapad ali gore
-
lajkujMe
#1 Divlji zapad ali gore
Ovo je tema cisto iz moje ljutnje i zivciranosti i osjecaja ne pravde koju dijele vjerovatno 90% gradjana ove zemlje sa mnom.
Govorim o sigurnosnoj situaciji u BIH ili NE, bolje receno uzroku nesigurnosti u ovoj zemlji kako osobne tako i materijalne.
Svaki dan smo svjedoci raznoraznih pucnjava po BIH (u Sarajevu posebno), ubistava, silovanja, kradja, oruzanih pljacki pa sve do organizovanih prevara obicnih gradjana i drzave i njenih institucija.
Divljanje omladine kome su uzor kriminalci, narkomana na svakom koraku i raznih drugih zvjerstava gdje to vise nije puki kriminal nego zlocin protiv morala, etike i drustva.
Drustvo nam trune svakim danom sve dublje, i postajemo sve slicniji jednom Kongu ili Kolumbiji i Meksiku gdje je ljudski zivot manje vrijedan nego zivot mrava.
Uzroka za to mozda ima mnogo ima ih previse ali po meni glavni krivac za takvo stanje su kao prvo Sudovi, Zakoni drzave i Novo nastala Elita koja kroji po svome. Drustvo isto tako ima odgovornost gdje je opce prihvaceno "kome drugom nego svom" gdje red i postenje ne postoji nego sopstvena korist i nepotizam.
Dosli smo u fazu gdje cak ni drustveno izrugivanje nije granica jer niko ne mari vise za to narod je glup zaboraviti ce on to za 2 dana.
Imamo danas na slobodi na stotine malih i velikih riba koji nam svakim danom seru po glavi a mi uplaseno mirno i ko fol dojstojanstveno to dopustamo jer on je jaci i JA KAO JA tu ne mogu nista.
Imamo na desetine primjera svaki dan dovoljno je da otvorite novinu, portal ili TV gdje je sadrzaj sapunice i onda crna hronika da ti se zgadi zivot.
Moje razmisljanje ide u sve ekstremnije sfere gdje mislim da je zakon divljeg zapada savrsen za ovu zemlju ma da ionako vec vlada. Ozbiljno razmisljam da se nabavi pistolj i svako ko meni ucini nepravdu da ga upucam. I znam da ako izjavim da sam ga pokusao ubiti bolje proci nego onaj koji izjavi da je to uradio u samoodbrani sta da mislim o tome?
Nije normalno da ja kao obicni gradjanin razmisljam o tome da bi bilo ok da se grupa gradjana udruzi i napravi svoj "narodni sud" i hvata ove kriminalce i likvidira ih po kratkom postupku. Nije normalno da izgovaram kad vidim da je neko prevaren ili zrtva kriminala da kazem: Nemas od policije i sudstva nista nadji drustvo i izbij mu zube ili ga ukokaj metkom.
To znaci da ili ja nisam ok sto se nadam da nije istina ili da je drustvo otislo u krivi smjer iz kojeg se tesko mozes vratiti.
Govorim o sigurnosnoj situaciji u BIH ili NE, bolje receno uzroku nesigurnosti u ovoj zemlji kako osobne tako i materijalne.
Svaki dan smo svjedoci raznoraznih pucnjava po BIH (u Sarajevu posebno), ubistava, silovanja, kradja, oruzanih pljacki pa sve do organizovanih prevara obicnih gradjana i drzave i njenih institucija.
Divljanje omladine kome su uzor kriminalci, narkomana na svakom koraku i raznih drugih zvjerstava gdje to vise nije puki kriminal nego zlocin protiv morala, etike i drustva.
Drustvo nam trune svakim danom sve dublje, i postajemo sve slicniji jednom Kongu ili Kolumbiji i Meksiku gdje je ljudski zivot manje vrijedan nego zivot mrava.
Uzroka za to mozda ima mnogo ima ih previse ali po meni glavni krivac za takvo stanje su kao prvo Sudovi, Zakoni drzave i Novo nastala Elita koja kroji po svome. Drustvo isto tako ima odgovornost gdje je opce prihvaceno "kome drugom nego svom" gdje red i postenje ne postoji nego sopstvena korist i nepotizam.
Dosli smo u fazu gdje cak ni drustveno izrugivanje nije granica jer niko ne mari vise za to narod je glup zaboraviti ce on to za 2 dana.
Imamo danas na slobodi na stotine malih i velikih riba koji nam svakim danom seru po glavi a mi uplaseno mirno i ko fol dojstojanstveno to dopustamo jer on je jaci i JA KAO JA tu ne mogu nista.
Imamo na desetine primjera svaki dan dovoljno je da otvorite novinu, portal ili TV gdje je sadrzaj sapunice i onda crna hronika da ti se zgadi zivot.
Moje razmisljanje ide u sve ekstremnije sfere gdje mislim da je zakon divljeg zapada savrsen za ovu zemlju ma da ionako vec vlada. Ozbiljno razmisljam da se nabavi pistolj i svako ko meni ucini nepravdu da ga upucam. I znam da ako izjavim da sam ga pokusao ubiti bolje proci nego onaj koji izjavi da je to uradio u samoodbrani sta da mislim o tome?
Nije normalno da ja kao obicni gradjanin razmisljam o tome da bi bilo ok da se grupa gradjana udruzi i napravi svoj "narodni sud" i hvata ove kriminalce i likvidira ih po kratkom postupku. Nije normalno da izgovaram kad vidim da je neko prevaren ili zrtva kriminala da kazem: Nemas od policije i sudstva nista nadji drustvo i izbij mu zube ili ga ukokaj metkom.
To znaci da ili ja nisam ok sto se nadam da nije istina ili da je drustvo otislo u krivi smjer iz kojeg se tesko mozes vratiti.
-
kecher II
#2 Re: Divlji zapad ali gore
na prvom mjestu po mom misljenju je korupcija a zatim generalno neobrazovanost i nekultura, svi bi htjeli nesto preko reda, daj meni ko 'ebe onog drugog.... i to je taj zacarani krug, pa mi ne znamo stat u red na salteru a da neko nesto ne gundja a kamoli da uredimo drzavu da ne bude "divlji zapad".
-
FreakyStyley
#3 Re: Divlji zapad ali gore
Kod nas vlada oligarhija s maskom demokratije. Citav sistem je ustrojen tako da pogoduje manjini. Nasa zemlja, gdje je obicna, a kamo li politicka, pismenost elementarna, ako i to, je plodno tlo za sve ovo sto nam se desava.
Sistem vrijednosti je potpuno poremecen i izvitoperen. Nije do drzave i drzavnog ustrojstva, Daytona, kantona, Ustava i slicno, nego je do drustva. Doduse, lijepo je gajit iluzije da nije do nas, nego do nekoga ili necega drugog. Kao, eto, dos'o neko pa nas zajeb'o. Drustvo je bolesno, pojedinac je bolestan. Vlastodrsci su kvarnjaci, ali nisu ni oni s Marsa pali, nego su produkt ovakvog drustva i iz ovog su naroda. Vecina naroda se sa njima positovjecuje i u njima vidi sebe.
Onako kako je u Beogradu bilo 90-ih, tako je danas u Sarajevu i bice jos dugo vremena. Gledali smo svi "Rane" i "Vidimo se u citulji". U beznadju je, odgojena mrznjom, odrasla citava jedna generacija ljudi. Vecina 15ogodisnjaka u Sarajevu vidi, recimo, jednog Kristijana Golubovica kao pozitivnu licnost i uzora, dok vecina 15godisnjakinja hoce da bude kao Ceca ili ko vec.
Citavo nam je drustvo inficirano turbofolk kulturom, glorificira se sve sto je pogresno, a ismijava se sve sto lici na posten rad i trud. Uostalom, zasto i ne bi kad se prevarom i kriminalom stize do bogatstva, bez da se osjete ikakve posljedice? Kako onda da nam bude bolje? Ne postoji nacin da se izadje iz tog zacaranog kruga. Neko ce rec: obrazovanje, ali kome je u interesu da se mi obrazujemo i da se afirmise ono sto je dobro? OK, to je u interesu negdje 10% ljudi koji imaju dovoljno mozdanih vijuga da su svjesni sebe i svijeta oko sebe. Sta je sa ostalih 90%?
Pucnjave, potezanje nozeva na svakom koraku i slicne stvari su samo jedna sitna, ali logicna posljedica svega ovoga i pun qrac drugih stvari o kojima bi se dalo pisati danima. Dugo se nista nece promijeniti i sto se prije svi s time pomirimo, to bolje. Jer nema drugog izbora. Ili se pomiri i nauci nositi s tim ili idi odavde. Nije to nikakav defetizam, nego realno stanje stvari.
Jednostavo smo primitivni i neobrazovani i to je korijen svih nasih problema.
Sistem vrijednosti je potpuno poremecen i izvitoperen. Nije do drzave i drzavnog ustrojstva, Daytona, kantona, Ustava i slicno, nego je do drustva. Doduse, lijepo je gajit iluzije da nije do nas, nego do nekoga ili necega drugog. Kao, eto, dos'o neko pa nas zajeb'o. Drustvo je bolesno, pojedinac je bolestan. Vlastodrsci su kvarnjaci, ali nisu ni oni s Marsa pali, nego su produkt ovakvog drustva i iz ovog su naroda. Vecina naroda se sa njima positovjecuje i u njima vidi sebe.
Onako kako je u Beogradu bilo 90-ih, tako je danas u Sarajevu i bice jos dugo vremena. Gledali smo svi "Rane" i "Vidimo se u citulji". U beznadju je, odgojena mrznjom, odrasla citava jedna generacija ljudi. Vecina 15ogodisnjaka u Sarajevu vidi, recimo, jednog Kristijana Golubovica kao pozitivnu licnost i uzora, dok vecina 15godisnjakinja hoce da bude kao Ceca ili ko vec.
Citavo nam je drustvo inficirano turbofolk kulturom, glorificira se sve sto je pogresno, a ismijava se sve sto lici na posten rad i trud. Uostalom, zasto i ne bi kad se prevarom i kriminalom stize do bogatstva, bez da se osjete ikakve posljedice? Kako onda da nam bude bolje? Ne postoji nacin da se izadje iz tog zacaranog kruga. Neko ce rec: obrazovanje, ali kome je u interesu da se mi obrazujemo i da se afirmise ono sto je dobro? OK, to je u interesu negdje 10% ljudi koji imaju dovoljno mozdanih vijuga da su svjesni sebe i svijeta oko sebe. Sta je sa ostalih 90%?
Pucnjave, potezanje nozeva na svakom koraku i slicne stvari su samo jedna sitna, ali logicna posljedica svega ovoga i pun qrac drugih stvari o kojima bi se dalo pisati danima. Dugo se nista nece promijeniti i sto se prije svi s time pomirimo, to bolje. Jer nema drugog izbora. Ili se pomiri i nauci nositi s tim ili idi odavde. Nije to nikakav defetizam, nego realno stanje stvari.
- Sanjarko
#4 Re: Divlji zapad ali gore
Kakav divlji zapad, divlji zapad imao veci GDP-e od BiH-a. 
- York Light 100`s
#5 Re: Divlji zapad ali gore
Policijska stanica Centar uprave policije Zenica dobila je preksinoć dojavu o pucnjavi u kafiću “Grof” u zeničkom naselju Mokušnice.
U novootvoreni objekt u ulici Armije RBiH na broju 24 policajci su stigli brzo, ali su saznali da je nepoznata osoba, koja je ispalila tri-četiri hica iz pištolja, s drugom, ženskom osobom izašla iz kafića te otišla u nepoznatom pravcu, piše Dnevni avaz.
Obavljen je uviđaj. Pronađene su tri čahure i utvrđeno je da su hici iz pištolja upućeni u staklo – izlog te u strop, te da nije bilo povrijeđenih.
Utvrđeno je i da je pucač Amer Tarabar iz Bare - Matuzići, općina Doboj-Jug, te da je u “Grofu” bio sa suprugom, kao i da je nakon pucnjave napustio Zenicu.
Tarabar je ranije pritvaran i hapšen zbog više incidenata u Tešnju i okolnim naseljima. Amer Tarabar je zbog ovog incidenta pronađen i saslušan. Policija djelo kvalificira kao izazivanje opće opasnosti.
U pola centra sa Porscheom preko 170 na satVeceras oko ponoći se desila teška saobraćajna nesreća u centru Jelaha. Još uvijek ne znamo uzrok niti način kako je došlo do nesreće.
U pitanju su vozila marke crni Porshe Cayenne i sivi Audi (jaje). Prema nesluzbenim informacijama vozac crnog Porshea je T. Amer. Crni Porshe je od siline udara navodno izvalio semafor koji je bio postavljen. U nesreci navodno nije bilo teže povrijeđenih osoba.
U toku je policijski uviđaj kojim će se utvrditi kako je došlo do nesreće. Više informacija uskoro...

I taj isti otvori u toj opštini disko klub prošli mjesec a može mu se. Zašto? Jer mu je Šemso Mehmedović zet. I takvih slučajeva imamo u svim opštinama, kantonima i entitetima. Kriminal funkcioniše jer svako ima nekog svog u vrhu. Baci petardu u WC od restorana i dobit ćeš veću kaznu nego neko što je pucao u tom istom restoranu jer jednostavno on ima nekoga iza sebe a te osobe imaju svoje sudije, te iste sudije što su došli na to mjesto zahvaljujući njimaAmer Tarabar (34) iz Matuzića, opština Doboj Jug, u nedjelju oko pet časova u blizini noćnog kluba "Omerta" u Doboju udario je svojim mercedesom četiri pješaka - Mladena Stokića (36) i Milanka Arsića (36) iz Doboja, te Boška Jovanovića (28) i Damira Kerića (28) iz Stanara.
Nakon što ga je udario mercedes, Arsić je odbačen na parkirani golf 3, a Tarabar, koji je pobjegao sa mjesta nezgode, svojim vozilom je udario i u Jovanovićev automobil BMW. Nesavjesni vozač je ubrzo uhapšen, a nakon alko-testa utvrđeno je prisustvo alkohola veće od dozvoljenog.
Kerić i Arsić su zadobili teže povrede. Stokić i Jovanović, koji su lakše povrijeđeni, nakon zbrinjavanja u dobojskoj Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka" pušteni su na kućno liječenje.
Ako npr. Dodikov rođak puca po gradu šta očekivati od sudije i policije kada su svi došli na tu poziciju zahvaljujući Dodiku i njegovoj stranci?
-
dezurni_ucenik
#6 Re: Divlji zapad ali gore
Slazem se 100%,samo da dodam nesto.Ovi iz Beograda su pucali da ubiju,ovi "nasi" pucaju samo da bi bili objavljeni na raznoraznim portalima.FreakyStyley wrote:Kod nas vlada oligarhija s maskom demokratije. Citav sistem je ustrojen tako da pogoduje manjini. Nasa zemlja, gdje je obicna, a kamo li politicka, pismenost elementarna, ako i to, je plodno tlo za sve ovo sto nam se desava.
Papak,opanak metastazirao u sve sfere drustva.Mi smo ko bolesnik koji ima sve moguce vrste rakova.A hemoterapija ne pomaze...
- Russki
#7 Re: Divlji zapad ali gore
GHETTOOOOOO
- JThomas
#8 Re: Divlji zapad ali gore
čak i ova država sigurnosnu situaciju može riješiti za dvije sedmice da hoće. ali ovo stanje odgovara vlasti da bi ostala vlast. tu neke velike pameti nema.
-
DZONPI
#9 Re: Divlji zapad ali gore
Svaka cast momak sve si u pravu.I onaj sto nije znao prevarit sad je posto isti takav jer nemoze drukcije opstat.Zavist ljubomora svakodnevno sjedenje po kaficu i kladionici i sta mozes tamo dobro cut.Na kraju sam bio svjedok price.Jebacu mu mater lako je njemu ima da mu uzimam reket 300 mjesecno ili cu mu cerku jebat.Covjek je kriv jer ima dobru platu halo jel sta treba jos.Jos malo ce bit opsano imat dobru platu jer ces bit meta.Sta uradit tesko pitanje jer oni su vecina tj ti ces nac 2-3 havera ali oni su grupa ima ih svugdje.Zao mi je ove generacije i prije je bilo lopova svega ali kad je jedan drot mogo naselje sam odrzavat skontaj onda koja je murija bila.Znam da nema koristi od vracanja nazad ali sve dok se isti ne boje murije ssuda radice sta hoce.
-
PM72
#10 Re: Divlji zapad ali gore
Da je ovo divlji zapad - ne bi toliko "divljali".Tamo su bili svi naoružani i poteži.Mangupima je bio kratak rok trajanja.Sačeka te lola iza kaktusa ili kakve hripe i bogin si.
Ovi naši su jad i čemer.Da ne bih opet prozivao Aliju i Bakira (zamjeraju mi štovaoci NEdjela pomenute đubradi) ovaj put okriviću tužilaštvo i policiju.Pun mu je klinac Niske,Turkovića,Benjamina,Almera,Fače i inih likova koji bi u normalnim državama bili stanovnici ustanova za mentalno poremećene likove.Nepismeno i lopovsko smeće od Avaza pravi od njih heroje i to u nastavcima.Te Turkoviću bilo zlo pa nije došao na proces,te Nisko u intervjuu??? kaže kako je on bio borac Armije BiH
pa pucaju na jadnička i slična sranja.Onaj Ćelin mali svako malo na naslovnici.Pravo seljačko-huškačko smeće od novine.Ja im puno ne vjerujem ni kad čitam ko je umro.
Lijepa Titina država.Ja se ne sjećam da je ikad opljačkana banka ili granap.Taj bi bio ubijen iste sekunde.Ne sjećam se slučaja da je neko zboden ili ubijen u vozilu gradskog prevoza.Onaj koji bi se usudio to da napravi hodao bi bez bubrega i pio kamilicu na slamku.Ja sam sa Alipašinog i za tog Nisku nikad nisam čuo prije rata.Znali su se mangupi u gradu ali oni nisu radili ove stvari.
Ne znam u čemu je problem da se prevede recimo njemački ili engleski zakon i primjeni kod nas.Tamo automatski dobiješ 5 godina zatvora za posjedovanje ilegalnog oružja.I odrapiš toliko.Ako ti opet nađu ideš 10 godina i ne dižeš tegove nego skupljaš smeće,lomiš kamen,kopaš kanale ili ideš u samnicu.Pa bi molio da dođeš do lopate.Čitam vijest kako je ministarstvo Pravde izdvojilo 200 000 KM za body bilding sprave po zatvorima.
Kad ste zadnji put vidjeli policajca u svom naselju kako ide pješke? Nećeš ga vidjeti prije BBI-a da pješači.I još obuku kakvu trebicu u policijsku uniformu da kontroliše red.Ta nema kuveta u sebi da zavrne ruku djetetu od 10 godina a kamoli da reaguje za šta veće.Policija pravi 50% prekršaja u saobraćaju - to smijem garantovati.Od ubacivanja na raskrsnicama (šapka otpozadi) ,ulazaka u jednosmjenu,parkiranja i slično.Ostalih 50% su ini krivi što okreću glave ili zaustave izbrijanog manijaka pa se srdačno pitaju s njim.
Tužilaštvo je prava hala.Nema mjesta u zatvoru pa ga pusti kući.Čuj nema mjesta? Onolike napuštene kasarne,samo žica i stražari pa puni do balčaka.Mene jebu u opštini kad trebam da registrujem auto -imam šatro prekoračenje brzine u Binježevu od 67 km/h a neko ima 50 ili 80 prijava i voza se? Kako neko može napraviti 80 kazni a da mu država ne naplati? odmah se popišaj na tu državu.
Sin mog poznanika napravio belaj i dobio 2 godine zatvora. Opljačkao pumpu u Konjicu i to gumenim pištoljem pa je dobio "samo" dvije godine.Da je bio pravi dobio bi 5 godina???? Ćaćamu sredi zatvor u Bihaću (nisam znao da tamo ima zatvor) ali ovaj mali hoće u Zenicu.A zašto? pa kad izađe da ima veći "čin" među klošarima tipa -šuti ovaj je bio u Zenici...
Gadi mi se ova situacija. Ubija nepravda,ljudi skaču sa nebodera skoro svakodnevno.Odavno sam izgubio svaki respekt prema ovoj zemlji.Gledam prije neki dan BMW crnogorskih registarskih oznaka TT (Tutin).Parikirao na sred ceste pa tumači sa nekim prolaznikom.Kad su mu počeli svirati on izađe i psuje,prijeti,hoće da šuta auta...
Hoćemo demokratiju i državu.
Narod zna i država za čovjeka.Phu.
Ovi naši su jad i čemer.Da ne bih opet prozivao Aliju i Bakira (zamjeraju mi štovaoci NEdjela pomenute đubradi) ovaj put okriviću tužilaštvo i policiju.Pun mu je klinac Niske,Turkovića,Benjamina,Almera,Fače i inih likova koji bi u normalnim državama bili stanovnici ustanova za mentalno poremećene likove.Nepismeno i lopovsko smeće od Avaza pravi od njih heroje i to u nastavcima.Te Turkoviću bilo zlo pa nije došao na proces,te Nisko u intervjuu??? kaže kako je on bio borac Armije BiH
Lijepa Titina država.Ja se ne sjećam da je ikad opljačkana banka ili granap.Taj bi bio ubijen iste sekunde.Ne sjećam se slučaja da je neko zboden ili ubijen u vozilu gradskog prevoza.Onaj koji bi se usudio to da napravi hodao bi bez bubrega i pio kamilicu na slamku.Ja sam sa Alipašinog i za tog Nisku nikad nisam čuo prije rata.Znali su se mangupi u gradu ali oni nisu radili ove stvari.
Ne znam u čemu je problem da se prevede recimo njemački ili engleski zakon i primjeni kod nas.Tamo automatski dobiješ 5 godina zatvora za posjedovanje ilegalnog oružja.I odrapiš toliko.Ako ti opet nađu ideš 10 godina i ne dižeš tegove nego skupljaš smeće,lomiš kamen,kopaš kanale ili ideš u samnicu.Pa bi molio da dođeš do lopate.Čitam vijest kako je ministarstvo Pravde izdvojilo 200 000 KM za body bilding sprave po zatvorima.
Kad ste zadnji put vidjeli policajca u svom naselju kako ide pješke? Nećeš ga vidjeti prije BBI-a da pješači.I još obuku kakvu trebicu u policijsku uniformu da kontroliše red.Ta nema kuveta u sebi da zavrne ruku djetetu od 10 godina a kamoli da reaguje za šta veće.Policija pravi 50% prekršaja u saobraćaju - to smijem garantovati.Od ubacivanja na raskrsnicama (šapka otpozadi) ,ulazaka u jednosmjenu,parkiranja i slično.Ostalih 50% su ini krivi što okreću glave ili zaustave izbrijanog manijaka pa se srdačno pitaju s njim.
Tužilaštvo je prava hala.Nema mjesta u zatvoru pa ga pusti kući.Čuj nema mjesta? Onolike napuštene kasarne,samo žica i stražari pa puni do balčaka.Mene jebu u opštini kad trebam da registrujem auto -imam šatro prekoračenje brzine u Binježevu od 67 km/h a neko ima 50 ili 80 prijava i voza se? Kako neko može napraviti 80 kazni a da mu država ne naplati? odmah se popišaj na tu državu.
Sin mog poznanika napravio belaj i dobio 2 godine zatvora. Opljačkao pumpu u Konjicu i to gumenim pištoljem pa je dobio "samo" dvije godine.Da je bio pravi dobio bi 5 godina???? Ćaćamu sredi zatvor u Bihaću (nisam znao da tamo ima zatvor) ali ovaj mali hoće u Zenicu.A zašto? pa kad izađe da ima veći "čin" među klošarima tipa -šuti ovaj je bio u Zenici...
Gadi mi se ova situacija. Ubija nepravda,ljudi skaču sa nebodera skoro svakodnevno.Odavno sam izgubio svaki respekt prema ovoj zemlji.Gledam prije neki dan BMW crnogorskih registarskih oznaka TT (Tutin).Parikirao na sred ceste pa tumači sa nekim prolaznikom.Kad su mu počeli svirati on izađe i psuje,prijeti,hoće da šuta auta...
Hoćemo demokratiju i državu.
- semirsar
#11 Re: Divlji zapad ali gore
http://sh.wikipedia.org/wiki/Vigilantizam
Izgleda je sve blizi vakat da raja kaze sad je fakat DOSTA,
Ej, snovi su besplatni, nece se to ovdeka nikad desiti, navikla raja da se klanja onima koji do juce nisu ni opanka prljavog imali a sad odlucuje o zivotu i smrti, naravno svom boljem zivotu i nasem sto duzem umiranju.
Ima ona stara sto veli "riba od glave smrdi" ali zaboraviJo narod, jebo to, valja se ucit kako se sto bolje naguzit da te mogu lakse zguzit
Bila je nekad u neko vrijeme jos jedna "sjasi kurta da uzjasi murta", e ta ne vazi vise, sad je " pomaknider se malo kurta da uzjasi i murta" u zajednistvu je spas.
Ej, snovi su besplatni, nece se to ovdeka nikad desiti, navikla raja da se klanja onima koji do juce nisu ni opanka prljavog imali a sad odlucuje o zivotu i smrti, naravno svom boljem zivotu i nasem sto duzem umiranju.
Ima ona stara sto veli "riba od glave smrdi" ali zaboraviJo narod, jebo to, valja se ucit kako se sto bolje naguzit da te mogu lakse zguzit
Bila je nekad u neko vrijeme jos jedna "sjasi kurta da uzjasi murta", e ta ne vazi vise, sad je " pomaknider se malo kurta da uzjasi i murta" u zajednistvu je spas.
-
TheMule
#12 Re: Divlji zapad ali gore
rajasemirsar wrote:http://sh.wikipedia.org/wiki/Vigilantizam
-
TheMule
#13 Re: Divlji zapad ali gore
Divlji zapad nikad nije bio bas divlji, osim u filmovima. Jak zakon, jake policijske snage u smislu velikih ovlasti, jaki sudovi, i cak samoorganizovani i svijesni gradjani gdje nije bilo drzave. Pljacke banki, stoke, itd uopste nije bila normala.
Ova drzava nema gradjane, tako da nema ni gradjanske drzave.
Ova drzava nema gradjane, tako da nema ni gradjanske drzave.
- semirsar
#14 Re: Divlji zapad ali gore
Znas sta je najljepse, nece se niko od policije pojaviti ako "raja" izadje Jopet... doci ce par zajbanih tipova u q7 aVdiju podjelit par samara i neJma vise problemaTheMule wrote:rajasemirsar wrote:http://sh.wikipedia.org/wiki/Vigilantizam
Bila je nekad u neko vrijeme jos jedna "sjasi kurta da uzjasi murta", e ta ne vazi vise, sad je " pomaknider se malo kurta da uzjasi i murta" u zajednistvu je spas.nema od njih nista, nek opet izadju na mirne proteste
- vjesticanametli
#15 Re: Divlji zapad ali gore
hihihi jutros zovem muriju i kazem lik mi ispod prozora puca iz pistolja ......kaze lik ok docemo.....naravno nisu dosli
- semirsar
#16 Re: Divlji zapad ali gore
Pa dobro si prosla, mogla ti je murja doc na vrata da te pita sta si im radila, ha ja.vjesticanametli wrote:hihihi jutros zovem muriju i kazem lik mi ispod prozora puca iz pistolja ......kaze lik ok docemo.....naravno nisu dosli
- vjesticanametli
#17 Re: Divlji zapad ali gore
a znam...to je nasa policija.....cast izuzecima ali bljak
- York Light 100`s
#18 Re: Divlji zapad ali gore
Neki dan uđe čovjek u kafić pijan ko letva, nije nas bilo puno, jedno 5-6 duša, bogara i yebe mater. Kaže konobar nemojte se miješati i zovnu policiju. Dok su ovi došli za 20 minuta ovaj ispušio 2 cigare i već otišaosemirsar wrote:Pa dobro si prosla, mogla ti je murja doc na vrata da te pita sta si im radila, ha ja.vjesticanametli wrote:hihihi jutros zovem muriju i kazem lik mi ispod prozora puca iz pistolja ......kaze lik ok docemo.....naravno nisu dosli
-
limenka2014
#19 Re: Divlji zapad ali gore
http://vazda.ba/vijesti/mladic-kojeg-je ... ocevidaca/
Strašno ljudi momku je odstranjena zucna kesa i usivena jetra, harambase u uniformi znaju udariti na balavce od 16 godina, na navijaci, na protestante ali kada su upitanju ljudi tipa Mirza Hatic,Delalic,ovi nasi revolvasi tad okrecu glavu fujjjj
Strašno ljudi momku je odstranjena zucna kesa i usivena jetra, harambase u uniformi znaju udariti na balavce od 16 godina, na navijaci, na protestante ali kada su upitanju ljudi tipa Mirza Hatic,Delalic,ovi nasi revolvasi tad okrecu glavu fujjjj
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#20 Re: Divlji zapad ali gore
suština,kratko i jasno...JThomas wrote:čak i ova država sigurnosnu situaciju može riješiti za dvije sedmice da hoće. ali ovo stanje odgovara vlasti da bi ostala vlast. tu neke velike pameti nema.
-
lajkujMe
#21 Re: Divlji zapad ali gore
Zakoni i jesu i nisu problem, problem je sto su konfliktni ne doreceni ili nedovoljno razvijeni i promisljeni, problem je vise izvrsenje zakona. U BIH ima na stotine zakona koji su mrtvo slovo na papiru ili se vrlo rijetko, selektivno ili neadekvatno koriste. Obican covjek nema osjecaja da moze izganjati pravdu na sudovima. Divim se nekim ljudima sto se vucaju na sudovima na privatnim parnicama i po 10 godina (ima slucajeva koji su i 40 godina na sudu). Da na kraju i kad dobiju presudu nema pravde jer ko ce utjerati tu pravdu ili kaznu? Sud? Onda opet moras na sud 5 godina da bi natjerao sud da naplati i slicno. A ako je tuzeni kabadihija to jest neko ko kaze npr: ebem vam sve ko dodje na moju zemlju sve cu vas porokati ni jedan sud ni jedan drot ni jedan sudski izvrsitelj se nece pomaci da rijesi spor.
Znam slucaj iz svoje okoline gdje je lik dobio kaznu od suda za vrijedjanje nekog drugog (taj drugi ga tuzio), dosla kazna od 300 km na naplatu lik hladno rece ebe mi se ne mogu mi nista necu ni platiti, jedino ne mogu dobiti papir neki iz suda a ionako mi ne treba, zastarice za 2-3 godine i nikom nista.
Znaci zakona fali u ovoj drzavi, ovlastenja fale u ovoj drzavi, sporost ionako loseg sistema sudstva dramaticno pogorsava stanje.
Nije normalno da znam da je ubistvo jeftino naplaceno od strane drzave, nije normalno da znam da ako upucam nekog u nogu prodjem s krsenjem reda i mira i nanosenjem laksih tjelesnih povreda i dobijem lupam 500 km kazne.
Nije normalno da bilo koji maloljetnik moze otici u trzni centar ubiti 50 ljudi tamo pistoljem ili bombama i da zna da nece ni 1 dan u zatvoru biti jer zakon ne da maloljetnicima da budu u zatvoru za odrasle a zatvor za maloljetnike ne postoji.
Znam slucaj iz svoje okoline gdje je lik dobio kaznu od suda za vrijedjanje nekog drugog (taj drugi ga tuzio), dosla kazna od 300 km na naplatu lik hladno rece ebe mi se ne mogu mi nista necu ni platiti, jedino ne mogu dobiti papir neki iz suda a ionako mi ne treba, zastarice za 2-3 godine i nikom nista.
Znaci zakona fali u ovoj drzavi, ovlastenja fale u ovoj drzavi, sporost ionako loseg sistema sudstva dramaticno pogorsava stanje.
Nije normalno da znam da je ubistvo jeftino naplaceno od strane drzave, nije normalno da znam da ako upucam nekog u nogu prodjem s krsenjem reda i mira i nanosenjem laksih tjelesnih povreda i dobijem lupam 500 km kazne.
Nije normalno da bilo koji maloljetnik moze otici u trzni centar ubiti 50 ljudi tamo pistoljem ili bombama i da zna da nece ni 1 dan u zatvoru biti jer zakon ne da maloljetnicima da budu u zatvoru za odrasle a zatvor za maloljetnike ne postoji.
Last edited by lajkujMe on 07/04/2015 22:44, edited 1 time in total.
- Cherry-Cherry
#22 Re: Divlji zapad ali gore
Ma jebeš državu u kojoj neki lokalni đilkoš kabadahija može da postroji cijelu policijsku stanicu i jebe im sve po spisku, a oni ne smiju pisnuti.
Lijepa Titova država, metak u čelo i kraj priče. 
- mayab
#23 Re: Divlji zapad ali gore
Korupcija je problem broj jedan, nema gdje se nije uvukla
-
lajkujMe
#24 Re: Divlji zapad ali gore
Problem je jos veci posebno u manjim sredinama gdje ljudi bukvalno budu isjerani iz svog grada/sela jer su se zamjerili lokalnom kabadahiji, gazdi kriminalcu, ako odes u policiju ili sud ili ti nece pomoci ali nikako ili ce jos pomoci da te se isjera jer se i oni boje ili su u talu. Takvih slucajeva ima po BIH ali se rijetko spominju u medijima jer se zrtve boje.Cherry-Cherry wrote:Ma jebeš državu u kojoj neki lokalni đilkoš kabadahija može da postroji cijelu policijsku stanicu i jebe im sve po spisku, a oni ne smiju pisnuti.Lijepa Titova država, metak u čelo i kraj priče.
Mentalni bolesnici su jos jedna posebna stvar sjecate se prije nekoliko godina okoline Tuzle (Lukavac meni se cini) gdje lik pokusao svoju citavu familiju ubiti i komsije i koga sve ne i na kraju je i ubio dosta ljudi i pusten je mjesec dana nakon toga da se seta istim tim naseljem?
Onda imamo stotine primjera prevara gradjana, evo na ovom subforumu ima npr tema Best Reisen agencija i prevara kupaca aranzmana, i jos desetine slicnih tema gdje su obicni ljudi kao ja i ti pokradeni za nase pare i kad pokusas da ih utjeras sud ti kaze da nema osnova za kriminalno djelo ili nista od toga ne bude
Ili velike prevare kao sa onom avio kompanijom WAND ja mislim da se zvala, u medijima niko ne prica o tome ali koliko je ljudi nasjelo na tu famoznu avio kompaniju i kupilo kartu za let kojeg nikada nece biti? I to jos vrhunska prevara i nikom nista. Ili ALTA centar gdje je Amer ispario s milionima od banke. A sljedeca i vjerovatno najveca prevara ce biti onaj famozni 4 milijarde vrijedan turistiki grad u Trnovu kod Sarajeva od tkz Arapskih investitora.
Ovo nije prikriveno nego javno samo jos fali da se prikaze arap kako trpa marke u torbu i sprema se za bjezaniju.
Tako da, ako iko vidi zakon nek mu kaze da se vrati u Bosnu pod hitno jer nema mu zamjene.
- DiA 2005
#25 Re: Divlji zapad ali gore
http://m.novi.ba/clanak/14382/ispovijes ... vrticu-san
Ako imate vremena procitajte. U ovom clanku/pismu je sazetak svega ovoga sto ste vec naveli, tj. jedan ocit primjer u kakvim govnima nam je drzava.
Ne zna covjek odakle bi krenuo cak i kad bi imao neku moc da popravi stvari. Gade mi se i politicari, i korupcija, i kriminal, i trenutno stanje sa ekonomijom. Da ne nabrajam dalje. S druge strane ja ne kontam nase ljude nikako. U jednom momentu smo palili zgrade i protestovali. Ali samo u jednom momentu. Onda smo par mjeseci nakon toga izabrali na vlast one iste stranke koje nas *ebu preko dvadeset godina, one iste krivce za ovakvo stanje... Pa ce sutra taj isti narod izaci i praviti proteste. Protiv koga ? Protiv upravo tih koje su i izabrali...
Ma zacarani krug, mogli bismo o ovome do sutra.
Ako imate vremena procitajte. U ovom clanku/pismu je sazetak svega ovoga sto ste vec naveli, tj. jedan ocit primjer u kakvim govnima nam je drzava.
Ne zna covjek odakle bi krenuo cak i kad bi imao neku moc da popravi stvari. Gade mi se i politicari, i korupcija, i kriminal, i trenutno stanje sa ekonomijom. Da ne nabrajam dalje. S druge strane ja ne kontam nase ljude nikako. U jednom momentu smo palili zgrade i protestovali. Ali samo u jednom momentu. Onda smo par mjeseci nakon toga izabrali na vlast one iste stranke koje nas *ebu preko dvadeset godina, one iste krivce za ovakvo stanje... Pa ce sutra taj isti narod izaci i praviti proteste. Protiv koga ? Protiv upravo tih koje su i izabrali...
Ma zacarani krug, mogli bismo o ovome do sutra.