Ovo ti je dobro razmišljanje za mine, vidis nisam o tome mislila.
Sorry ako sam bila dosadna sa puno pitanja
Hvala ti na postovima, stvarno je bilo milina citat te.
Moderator: anex
Sto tebe hoce divljackriticarka_nikova wrote:Molim sve poznavaoce divljih životinja koji smatraju da bi mogli pogoditi o kojoj divljoj životinji je rijec da se jave.
Dakle, jučer sam imala turu na Igmanu (od Velikog polja do Javornika), na putu koji ide kroz šumu između Velikog polja i Javornika ja i jos jedna cura malo smo zaostale za grupom (a ukupno nas je bilo 7). Njih pet je odmaklo nekih 50 m od nas, pa sam ja isla i jedno 20m iza mene ta cura. U jednom trenutku dijagonalno od mene a paralelno sa tom curom vidjela sam kako se grm trese i nesto povelko, crno, veličine jedne krave, otprilike govorim (nisam mogla vidjet tacno sta je zbog grmova) pobjeglo je od nas. Bilo je tesko jer se bukvalno zemlja zatresla.
Da li bi ovo mogao biti vepar? Sta je TO sto je kao prvo sačekalo da grupa od 5 ljudi prodje pa onda da pobjegne?
Samo jos da napomenem, moguće je da nasa grupa nije bila dovoljno glasna….iako nismo cutali.
to ti je bio bosanski jetikriticarka_nikova wrote:Molim sve poznavaoce divljih životinja koji smatraju da bi mogli pogoditi o kojoj divljoj životinji je rijec da se jave.
Dakle, jučer sam imala turu na Igmanu (od Velikog polja do Javornika), na putu koji ide kroz šumu između Velikog polja i Javornika ja i jos jedna cura malo smo zaostale za grupom (a ukupno nas je bilo 7). Njih pet je odmaklo nekih 50 m od nas, pa sam ja isla i jedno 20m iza mene ta cura. U jednom trenutku dijagonalno od mene a paralelno sa tom curom vidjela sam kako se grm trese i nesto povelko, crno, veličine jedne krave, otprilike govorim (nisam mogla vidjet tacno sta je zbog grmova) pobjeglo je od nas. Bilo je tesko jer se bukvalno zemlja zatresla.
Da li bi ovo mogao biti vepar? Sta je TO sto je kao prvo sačekalo da grupa od 5 ljudi prodje pa onda da pobjegne?
Samo jos da napomenem, moguće je da nasa grupa nije bila dovoljno glasna….iako nismo cutali.
velicine kravekriticarka_nikova wrote:Molim sve poznavaoce divljih životinja koji smatraju da bi mogli pogoditi o kojoj divljoj životinji je rijec da se jave.
Tipicno za Bosance. Ismijavanje i samo ismijavanje. Medvedi jesu veliki o te kako kad se usprave na dvije noge.kokuz_sa wrote:velicine kravekriticarka_nikova wrote:Molim sve poznavaoce divljih životinja koji smatraju da bi mogli pogoditi o kojoj divljoj životinji je rijec da se jave.
hahahahahahahaha
tolki nisu ni medvjedi koji ima kod nas ovdje
Gdje?iceandfire wrote:Hahaha da se pohvalim,, prije tri dana sam vidio medvjeda na 20-30 metara kako pije vodu sa izvora.. Ako ponovo budem išao na to mjesto snimiti ću ga da vidiš kako to izgleda, kažu lovci da dolazi svako jutro na izvor,, to je bilo oko 5 ujutro...
A to sigurno nije medvjed,, ucinilo ti se,, sigurno je nešto manje.,.,:::))))
kriticarka_nikova wrote:Gdje?iceandfire wrote:Hahaha da se pohvalim,, prije tri dana sam vidio medvjeda na 20-30 metara kako pije vodu sa izvora.. Ako ponovo budem išao na to mjesto snimiti ću ga da vidiš kako to izgleda, kažu lovci da dolazi svako jutro na izvor,, to je bilo oko 5 ujutro...
A to sigurno nije medvjed,, ucinilo ti se,, sigurno je nešto manje.,.,:::))))
to nije ismijavanjekriticarka_nikova wrote:Tipicno za Bosance. Ismijavanje i samo ismijavanje. Medvedi jesu veliki o te kako kad se usprave na dvije noge.kokuz_sa wrote:velicine kravekriticarka_nikova wrote:Molim sve poznavaoce divljih životinja koji smatraju da bi mogli pogoditi o kojoj divljoj životinji je rijec da se jave.
hahahahahahahaha
tolki nisu ni medvjedi koji ima kod nas ovdje
Kakva je makracija na Konjuhu? Kojim putem se dodje do planinarske staze? Jel’ lijepa planina? Kolika joj je n/v? Dobro neke od Info. mogu nac i na netu, ali draze mi da mi ti kažes.bajra wrote:ja glasam da si vidjela vepra. Oni su veliki tamni i ima ih puno pa se mogu sresti i u parku![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vjerovatno ti se učinilo da je kao krava od straha.![]()
Ja par jutara idem da obiđem kukuruz oko 4 u jutro pošto su divlje svinje dolazile par puta, idem a kojom petardom. I još nisam imao čast da se upoznam sa veprom, da ga pošaljem u ćošak.![]()
na konjuhu ima svega šta vas god zanima. ta planina je imala sreću da na njoj nije bilo ratnih djelovanja pa nema ni mina i očuvan je divlji svijet. Ali planinari neće često vidjet neku zanimljivu životinju je prave previše buke. ne bi ni ovi naši lovci ništa vidjeli da nemaju pasa.
u tebe prava lovacka pricakriticarka_nikova wrote:Ajj slike, jebote! A vidi posmrtne ploce (ako vidim dobro), medo je bas iza posmrtne ploce. Koja slika!
A kako ih nije namiriso?Imaju oni dobar njuh. Jes doduse nekad vjetar miris nosi na drugu stranu,suprotnu pa zavara medin njuh.
Eh jos se nisam popela na vrh Prenja, a kad ovo vidim ne znam da li cu. Neko je vuka vidio na Zelenoj glavi. Izgleda da je vukovima i medama to omiljeno mjesto.
Ja poznajem konjuh kao dlan,, hehe,, ma pusti markaciju, na kanjuhu gdje god da se izgubis ako kranes nizbrdo za 5 sati najvise ces izaci u neko selo.. Covjek je upravu tu uopste nama mina tako da nigdje nemozes biti sigurna kao tu..kriticarka_nikova wrote:Kakva je makracija na Konjuhu? Kojim putem se dodje do planinarske staze? Jel’ lijepa planina? Kolika joj je n/v? Dobro neke od Info. mogu nac i na netu, ali draze mi da mi ti kažes.bajra wrote:ja glasam da si vidjela vepra. Oni su veliki tamni i ima ih puno pa se mogu sresti i u parku![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vjerovatno ti se učinilo da je kao krava od straha.![]()
Ja par jutara idem da obiđem kukuruz oko 4 u jutro pošto su divlje svinje dolazile par puta, idem a kojom petardom. I još nisam imao čast da se upoznam sa veprom, da ga pošaljem u ćošak.![]()
na konjuhu ima svega šta vas god zanima. ta planina je imala sreću da na njoj nije bilo ratnih djelovanja pa nema ni mina i očuvan je divlji svijet. Ali planinari neće često vidjet neku zanimljivu životinju je prave previše buke. ne bi ni ovi naši lovci ništa vidjeli da nemaju pasa.
tetakk wrote:@Toto
Ne znam koliko godina imas i da li se sjecas kada su u Ilomskoj pastrmke bile u malim jatima.
Hodalo se cestom pored starih ustava i mlinova gledajuci ta jata, a onda je dosla sumarija i traktori koji su sve to unistili.
Koliko se izlazaka sunca docekalo na Ilomskoj vec promrzlo od hladne vode loveci ribe rukama. Jagodice na prstima su bile krvave i oguljene od planinskog kamenja.
pa ne znam ni ja...kriticarka_nikova wrote:@bajra pa kako ce divlja macka ubit lovca? Koliko znam one su malene.
@iceandfire, pa fino ti to nama isprica, iz prve ruke. Sad mi je zelja da odem na Konjuh al nemam skim.
@Toto pa ne znam ja….sliku je postavio @black na forum i reko da je medvjed, to ti pitaj njega sto siri dezinformacije
A da, hvala ti na ovoj gore prici. Predivna je. Podsjeca me na onu djeciju seriju “Jelenko”, koje se vjerojatno sjecas i ti.
A ribe sam i ja lovila kao dijete, samo ribarskim stapom.
E nek si tom “supku” dokazo da si bolji! Oduvijek sam mrzila supke koji misle da su puno bolji od mene
Ajmeee bijah ubjedjenja da je @black napiso medo kad je postiro slikuToto wrote:pa ne znam ni ja...kriticarka_nikova wrote:@bajra pa kako ce divlja macka ubit lovca? Koliko znam one su malene.
@iceandfire, pa fino ti to nama isprica, iz prve ruke. Sad mi je zelja da odem na Konjuh al nemam skim.
@Toto pa ne znam ja….sliku je postavio @black na forum i reko da je medvjed, to ti pitaj njega sto siri dezinformacije
A da, hvala ti na ovoj gore prici. Predivna je. Podsjeca me na onu djeciju seriju “Jelenko”, koje se vjerojatno sjecas i ti.
A ribe sam i ja lovila kao dijete, samo ribarskim stapom.
E nek si tom “supku” dokazo da si bolji! Oduvijek sam mrzila supke koji misle da su puno bolji od mene![]()
osim sto ispod slike fino pise vuk.. a medo nema onakve usi
Jelenka nisam gledao... nismo imali tv u studetskim sobama...
Postoje vodopadi i to dva velika. Nalaze se par kilometara od Usca Ilomske u Ugar. Na dva nacina se moze doci do njih.kriticarka_nikova wrote:@tetak ma nema frke, nije to samo moja tema, to je tema svih nas, samo vas dvojica raspalte.
A jel’ postoje neki slapovi Ilomske , posto imam nekakav kalendar i vidim slapove, ali ne znam bas gdje se nalaze i koliko su visoki, jer je slika uvecana …., na Vlasicu jel? Ako jest kako doci do tih slapova i gdje se oni konkretno nalaze?