Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#26 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
ee to je onaj tužni dio naše društvene stvarnosti što ubicama uvijek neko daje podršku!
za to bi trebao npr. NS raditi sa navijačkim grupama (od kojih dosta ima neki vid zvanične organizacije tipa UG) na edukaciji s ciljem sprečavanja ovakvih stvari.
da li iko zna da li i u jednoj od ovih ex-yu zemalja nogometni savezi rade nešto potom pitanju?
za to bi trebao npr. NS raditi sa navijačkim grupama (od kojih dosta ima neki vid zvanične organizacije tipa UG) na edukaciji s ciljem sprečavanja ovakvih stvari.
da li iko zna da li i u jednoj od ovih ex-yu zemalja nogometni savezi rade nešto potom pitanju?
- Šibicar
#27 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
http://www.delije.net/forum/viewtopic.p ... 74&start=0
Evo link sa foruma Delija gdje daju podršku Grobarima,ali molim vas pročitajte samo koliko je tu licemjerstva,oni se kao zgražavaju na ovu odluku od 240 godina kazne i ne mogu da vjeruju da je nekakva kosovska grupa ratnih zločinaca koji su silovali i ubijali dobila 101 godinu a Grobari 240 zbog jednog čovjeka.
A kad je razviti zastave podrške ratnim zločincima koji su kod nas žarili i palili tu su prvi.
Jadno.....
Da se razumijemo,ovo i jeste politička kazna i nema sumnje da je prestroga,ali kad vidim ko se našao uvrijedjen i šokiran....
Evo link sa foruma Delija gdje daju podršku Grobarima,ali molim vas pročitajte samo koliko je tu licemjerstva,oni se kao zgražavaju na ovu odluku od 240 godina kazne i ne mogu da vjeruju da je nekakva kosovska grupa ratnih zločinaca koji su silovali i ubijali dobila 101 godinu a Grobari 240 zbog jednog čovjeka.
Da se razumijemo,ovo i jeste politička kazna i nema sumnje da je prestroga,ali kad vidim ko se našao uvrijedjen i šokiran....
-
north
#28 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Ah prijatelju, šta očekivati od "navijača" koji još uvijek pjevaju ratnim zločincima i na utakmicama kupa eufa sa nekakvim česima i slovacima pjevaju o kosovskom bojuŠibicar wrote:http://www.delije.net/forum/viewtopic.p ... 74&start=0
Evo link sa foruma Delija gdje daju podršku Grobarima,ali molim vas pročitajte samo koliko je tu licemjerstva,oni se kao zgražavaju na ovu odluku od 240 godina kazne i ne mogu da vjeruju da je nekakva kosovska grupa ratnih zločinaca koji su silovali i ubijali dobila 101 godinu a Grobari 240 zbog jednog čovjeka.A kad je razviti zastave podrške ratnim zločincima koji su kod nas žarili i palili tu su prvi.
Jadno.....
Nekad (prije rata) sam ih mrzio, ali respektovao, sad ih još više mrzim i isto toliko ne cijenim
- Šibicar
#29 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Pa to je to,jedno rade,a drugo pričaju tj. onako kako njima odgovara.....ko je ovdje lud.north wrote:Ah prijatelju, šta očekivati od "navijača" koji još uvijek pjevaju ratnim zločincima i na utakmicama kupa eufa sa nekakvim česima i slovacima pjevaju o kosovskom bojuŠibicar wrote:http://www.delije.net/forum/viewtopic.p ... 74&start=0
Evo link sa foruma Delija gdje daju podršku Grobarima,ali molim vas pročitajte samo koliko je tu licemjerstva,oni se kao zgražavaju na ovu odluku od 240 godina kazne i ne mogu da vjeruju da je nekakva kosovska grupa ratnih zločinaca koji su silovali i ubijali dobila 101 godinu a Grobari 240 zbog jednog čovjeka.A kad je razviti zastave podrške ratnim zločincima koji su kod nas žarili i palili tu su prvi.
Jadno.....
Da se razumijemo,ovo i jeste politička kazna i nema sumnje da je prestroga,ali kad vidim ko se našao uvrijedjen i šokiran.......wtf
![]()
Nekad (prije rata) sam ih mrzio, ali respektovao, sad ih još više mrzim i isto toliko ne cijenim
-
extraordinary
#30 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Rekao sam, greška od starta, usađivanje ideje da je sasvim normalno popiti batine za svoj klub, dati batine za svoj klub, poginuti za svoj klub i ubiti za svoj klub. To je idiotizam, bitka se vodi na terenu a ne na tribinama.
- Bosanski_kralj
#31 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Koje su to stvari/osobe zbog kojih bi ti popio batine ili poginuo?extraordinary wrote:Rekao sam, greška od starta, usađivanje ideje da je sasvim normalno popiti batine za svoj klub, dati batine za svoj klub, poginuti za svoj klub i ubiti za svoj klub. To je idiotizam, bitka se vodi na terenu a ne na tribinama.
-
extraordinary
#32 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Jel to sugeriraš da, ukoliko navijaš za svoj klub, automatski treba da budeš predodređen za mlaćenje i ubijanje? Jer, ako je tako, onda ja nisam navijač Sarajeva jer, iako idem na utakmice, ne mislim da je vrijedno nekome glavu razbiti jer ne navija za moj klub, nit mislim da je ok da mi neko razbije glavu jer ne navijam za njegov klub.
- Bosanski_kralj
#33 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Ne, nego sugerišem da svatko od nas ima neku svoju listu prioriteta zbog kojih smatra da vrijedi poginuti i pobiti se. Za nekoga je to vjera, za nekog porodica, za nekog država, a za nekog pak klub.extraordinary wrote:Jel to sugeriraš da, ukoliko navijaš za svoj klub, automatski treba da budeš predodređen za mlaćenje i ubijanje? Jer, ako je tako, onda ja nisam navijač Sarajeva jer, iako idem na utakmice, ne mislim da je vrijedno nekome glavu razbiti jer ne navija za moj klub, nit mislim da je ok da mi neko razbije glavu jer ne navijam za njegov klub.
-
extraordinary
#34 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
To je plitko razmišljanje. Ja nisam rekao da ću ikada ikoga napasti zbog svoje porodice, države, vjere, prijatelja ili slično. Ako neko misli da to što voli svoj klub njemu daje za pravo da nekoga ko ne voli njegov klub isprebija ili čak ubije kao što su ovi Grobari uradili, onda ima fino ustanova za takve i drakonska kazna. Pa kad ih dobar dio završi po zatvorima, onda će da ostanu ljudi koji stvarno vole fudbal. Ja navijam za Sarajevo, idem skoro svaku utakmicu koju mogu na Sjever, pa mi ne pada napamet da nekom razbijem glavu zato što navija za Želju naprimjer. I znam pravo puno momaka sa tribine koji imaju isto viđenje ko ja. Opet kažem, ko god te napadne, uzvratit ćeš mu, ali tući se radi ovakvih stvari je meni preglupo.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#35 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
extraordinary wrote:Opet kažem, ko god te napadne, uzvratit ćeš mu, ali tući se radi ovakvih stvari je meni preglupo.
- Bosanski_kralj
#36 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Incidenti koji se dešavaju među našim navijačkim grupama samo su nastavak nekih prijašnjih sukoba. Jbg npr. brojčano jači X navijači napadnu u svom gradu tvoju navijačku grupu. Normalno je da i pored otpora ti i tvoja grupa izvučete deblji kraj. Hoćeš li im ti to zaboraviti ili ćeš čekati prvu prilku da im vratiš "milo za drago"?extraordinary wrote:To je plitko razmišljanje. Ja nisam rekao da ću ikada ikoga napasti zbog svoje porodice, države, vjere, prijatelja ili slično. Ako neko misli da to što voli svoj klub njemu daje za pravo da nekoga ko ne voli njegov klub isprebija ili čak ubije kao što su ovi Grobari uradili, onda ima fino ustanova za takve i drakonska kazna. Pa kad ih dobar dio završi po zatvorima, onda će da ostanu ljudi koji stvarno vole fudbal. Ja navijam za Sarajevo, idem skoro svaku utakmicu koju mogu na Sjever, pa mi ne pada napamet da nekom razbijem glavu zato što navija za Želju naprimjer. I znam pravo puno momaka sa tribine koji imaju isto viđenje ko ja. Opet kažem, ko god te napadne, uzvratit ćeš mu, ali tući se radi ovakvih stvari je meni preglupo.
-
nista novo
#37 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Pa pogledajte ko je u navijackim skupinama, kakav je sastav ti ljudi..vecinom alkoholicari, siledzije,drogerasi, osobe bez zavrsene skole, uglavnom osobe koje se ne mogu úklopiti u normalno drustvo.. i sta ocekivati od takvi osoba, nesto normalno, tesko... osobe, kojima je prebiti, razbiti, divljati i unistavati jedino napameti i to jedino mogu raditi kao navijacke skupine, i onda jos se cude kad i neko nazove divljacima..
-
Bordolini
#38 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
nista novo wrote:Pa pogledajte ko je u navijackim skupinama, kakav je sastav ti ljudi..vecinom alkoholicari, siledzije,drogerasi, osobe bez zavrsene skole, uglavnom osobe koje se ne mogu úklopiti u normalno drustvo.. i sta ocekivati od takvi osoba, nesto normalno, tesko... osobe, kojima je prebiti, razbiti, divljati i unistavati jedino napameti i to jedino mogu raditi kao navijacke skupine, i onda jos se cude kad i neko nazove divljacima..
Evo jos jednog pametnjakovica.
- cyprus
#39 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Normalno, oko za oko, zub za zubBosanski_kralj wrote:Incidenti koji se dešavaju među našim navijačkim grupama samo su nastavak nekih prijašnjih sukoba. Jbg npr. brojčano jači X navijači napadnu u svom gradu tvoju navijačku grupu. Normalno je da i pored otpora ti i tvoja grupa izvučete deblji kraj. Hoćeš li im ti to zaboraviti ili ćeš čekati prvu prilku da im vratiš "milo za drago"?extraordinary wrote:To je plitko razmišljanje. Ja nisam rekao da ću ikada ikoga napasti zbog svoje porodice, države, vjere, prijatelja ili slično. Ako neko misli da to što voli svoj klub njemu daje za pravo da nekoga ko ne voli njegov klub isprebija ili čak ubije kao što su ovi Grobari uradili, onda ima fino ustanova za takve i drakonska kazna. Pa kad ih dobar dio završi po zatvorima, onda će da ostanu ljudi koji stvarno vole fudbal. Ja navijam za Sarajevo, idem skoro svaku utakmicu koju mogu na Sjever, pa mi ne pada napamet da nekom razbijem glavu zato što navija za Želju naprimjer. I znam pravo puno momaka sa tribine koji imaju isto viđenje ko ja. Opet kažem, ko god te napadne, uzvratit ćeš mu, ali tući se radi ovakvih stvari je meni preglupo.
-
nista novo
#40 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Dobro, posto si ti pametan, ko normalan se tuce na gledanju neki sportski dogadjaja, ako sam otisao na utakmicu nisam otisao na neku bitku..i ko jos napada u skupinama i to u pravilu na nejace..samo navijacke skupine..i iz ti skupina se regrutovali najveci koljaci na ovim prostorima, zar ne..Bordolini wrote:nista novo wrote:Pa pogledajte ko je u navijackim skupinama, kakav je sastav ti ljudi..vecinom alkoholicari, siledzije,drogerasi, osobe bez zavrsene skole, uglavnom osobe koje se ne mogu úklopiti u normalno drustvo.. i sta ocekivati od takvi osoba, nesto normalno, tesko... osobe, kojima je prebiti, razbiti, divljati i unistavati jedino napameti i to jedino mogu raditi kao navijacke skupine, i onda jos se cude kad i neko nazove divljacima..
Evo jos jednog pametnjakovica.Bjezi razabu, eto krezavih i nadrogiranih navijaca, razbice ti internet
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#41 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Ne, iz tih skupina na ovim prostorima su se regrutovali heroji, znani i neznaninista novo wrote:i iz ti skupina se regrutovali najveci koljaci na ovim prostorima, zar ne..
-
Alkos
#42 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
1946 wrote:Ne, iz tih skupina na ovim prostorima su se regrutovali heroji, znani i neznaninista novo wrote:i iz ti skupina se regrutovali najveci koljaci na ovim prostorima, zar ne... Za prostore susjednih država ne bih govorio jer me i ne interesuju.
-
extraordinary
#43 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Jbg, navijačke grupe nisu 100% čiste i glupost bi bilo tvrditi da jesu, ali bilo kakvo ponašanje navijačkih grupa koje izlazi iz okvira postojećih zakona u državi bi država trebala sankcionisati. Tako i te sačekuše. Da nam se ne daj Bože ne ponovi slučaj Vedran Puljić. Postoji određeni broj ljudi u navijačkim grupama koji su tu iz pogrešnih ubjeđenja, i uglavnom te iste skupine uvijek ponavljaju probleme. Jednom kad bi im se zabranio pristup utakmicama, stvari bi krenule nabolje. Samo mrzim generaliziranje da su svi navijači isti i da su probisvijeti i alkoholičari, od tog mi se povraća.Bosanski_kralj wrote: Incidenti koji se dešavaju među našim navijačkim grupama samo su nastavak nekih prijašnjih sukoba. Jbg npr. brojčano jači X navijači napadnu u svom gradu tvoju navijačku grupu. Normalno je da i pored otpora ti i tvoja grupa izvučete deblji kraj. Hoćeš li im ti to zaboraviti ili ćeš čekati prvu prilku da im vratiš "milo za drago"?
- Sicma
#44 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Evo primjer lijepog navijanja.. http://www.youtube.com/watch?v=RjkC-w2-eNw... A divljanje zbog nacionalnosti necije nije vise navijanje..
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#45 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Ti veze nemas sta pricas.nista novo wrote:Pa pogledajte ko je u navijackim skupinama, kakav je sastav ti ljudi..vecinom alkoholicari, siledzije,drogerasi, osobe bez zavrsene skole, uglavnom osobe koje se ne mogu úklopiti u normalno drustvo.. i sta ocekivati od takvi osoba, nesto normalno, tesko... osobe, kojima je prebiti, razbiti, divljati i unistavati jedino napameti i to jedino mogu raditi kao navijacke skupine, i onda jos se cude kad i neko nazove divljacima..
Klasicni "stav" koji je neko "izgradio" preko medija a ne svojim culima i iskustvima na tribinama.
- fakat
#46 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Šibicar wrote:http://www.delije.net/forum/viewtopic.p ... 74&start=0
Jadno.....
stvarno jadno - da se pozivaju na "pravdu" oni isti sto bi trpali povrjedjenom policajcu baklju u usta ili bacali covjeka sa 5 metara visine na beton, i to isti oni sto redovno daju podrsku citavom timu ratnih zlocinaca i ponosno masu njihovim likovima.
-
extraordinary
#47 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Razdvojiti navijanje i huliganizam. Huliganizam NIJE sastavni dio navijanja i NIJE nužno biti huligan da bi bio navijač.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#48 Re: Divljanje i nasilje na sportskim takmičenjima
Ti koji nikad nisi krocio na navijacku tribinu, ti koji ocigledno ne poznajes ni jednog pravog navijaca (ovdje ne mislim huligana i vandala),nista novo wrote:Dobro, posto si ti pametan, ko normalan se tuce na gledanju neki sportski dogadjaja, ako sam otisao na utakmicu nisam otisao na neku bitku..i ko jos napada u skupinama i to u pravilu na nejace..samo navijacke skupine..i iz ti skupina se regrutovali najveci koljaci na ovim prostorima, zar ne..Bordolini wrote:nista novo wrote:Pa pogledajte ko je u navijackim skupinama, kakav je sastav ti ljudi..vecinom alkoholicari, siledzije,drogerasi, osobe bez zavrsene skole, uglavnom osobe koje se ne mogu úklopiti u normalno drustvo.. i sta ocekivati od takvi osoba, nesto normalno, tesko... osobe, kojima je prebiti, razbiti, divljati i unistavati jedino napameti i to jedino mogu raditi kao navijacke skupine, i onda jos se cude kad i neko nazove divljacima..
Evo jos jednog pametnjakovica.Bjezi razabu, eto krezavih i nadrogiranih navijaca, razbice ti internet
TI koji nikad nisi bio ni sudjelovao ni bio blizu ni jedne navijacke tuce,
Ti koji vjerovatno si u svom zivotu maksimlno 5 puta krocio na stadion,
Ti koji nikad nisi bio medju navijacima TI KAO TAKAV SI DOSO OVDJE DA PISES I PRICAS O NAVIJACIMA I KAKVI SU ONI?!
Odakle ti pravo?!
Ne opravdavam huligane ni vandale, samo mrzim generalizovanje i mrzim ove internet zombije sto samo po forumima seru o navijacima i kakvi su navijaci a kladim se u zivotu nisu odgledali utakmice u zivo, oni me smaraju i toliko nerviraju.