sir_oliver_oliver wrote:Eh, pitao svoju drugaricu i prenosim iz njenog e-maila:
" Ne znam propise oko zivotinja.... Medjutim bitno je da znas slijedece: ovo ne bi bio jednostavan slucaj jer nije jasna aktivna legitimacija za podnosenje tuzbe. Ko bi podnio tuzbu? Koliko vidim forumasi, dakle ne vlasnici ( tj. podnosioci tuzbe ne bili vlasnici)? Sta je to onda- narod vs. naroda? I protiv koga bi se podnijela tuzba-NN ili tacno odredjenog/odredjenih lica? Mozda postoji mogucnost protiv grada ako ima kakav propis za zastitu zivotinja i ako je odredjeno da je grad duzan da se brine o njima. Ovo sam ti navela da znas unaprijed sta ce te advokat kojeg angazujete pitati."
Kontaktiracu neke advokate da vidimo da li ima osnova za podizanje tuzbe, kako, protiv koga, na koji nacin itd. i naravno koliko KM kosta ta usluga... OK? U medjuvremenu, da li znate, ima li slobodnih mjesta u nekom od pansiona ili nesto sl. da mi njih sklonimo (odmah cu se ucipit' za to), pokusamo da ih udomimo pa da onda vidimo kako stvari dalje stoje tj. kako dalje sa nasim dragim, ubijanju sklonim radnim ljudima?
nema te nema godina trecaaaaaa pa djes ti olivere, da ti pricAM redom : tuzba bilo kakva otpada bili ljudi kod advokata danas i kaze ovako: niste vlasnik psa samim tim u zakonu ne pise nista za lutalice i njihovo zlostavljanje, ako i jeste vlasnik psa morate dokazati cipom jer po zakonu svaki pas mora biti cipiran , a sad ide ono najsmjesnije i da pas ima cip....mi nemam registar cipiranih pasa u sustini niko od nas nemoze dokazati da je pas njegov ili nije.
drugi dio : brat je jedan crni Prle izmjesten u HR a drugi je bolestan pa gga cura privremeno udomljava dok ne bude spreman za bilo sta , znaci psi su sklonjeni odozdo osim majke i ostale tri konkubine mog dragog Dzeka ali oni su odrasli psi koji ne prilaze svakome te su sigurni od njega.
Sto se tice `covjeka` koji je odgovoran za sve ovo jedino se moze tuziti za uznemiravanje ili dushevnu bol sta ja znam ali vezano za gazenje psica nista...