DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
waterfall

#1 DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by waterfall »

Image

DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI - STUP UL.
HIFZI BJELEVCA BR. 5B

Psic namjerno pregazen. Vise o ovome na Facebook-u.

http://www.facebook.com/photo.php?pid=2 ... 4743098077

Mama pokusava spasiti svoje stene.

http://www.youtube.com/watch?v=Lyz8tNQGc4A

http://www.youtube.com/watch?v=dU1N8S-amAo
Last edited by waterfall on 30/10/2009 16:10, edited 1 time in total.
cancer

#2 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by cancer »

Kako je ovo tužno!!!!! Dokle više ovako?
Kao da su samo ljudi stvoreni da bi živjeli,kakvi su to mozgovi,kakvi monstrumi?
Onda se pitaju zašto im se dešavaju loše stvari.Vjerujem da se sve loše učinjeno u životu vraća, pa neka čekaju svoju kaznu!
Alkos

#4 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by Alkos »

Ne mogu da vjerujem... Kakvi su to "ljudi", sa kim mi to zivimo?! :?
csejla

#5 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by csejla »

Crno stene (braco od pregazenog malisana) i mala zenkica koju su vrane napale, su juce sretno stigli u Split kod jedne djevojke koja ce ih cuvati i udomiti :) Ostao je drno bijeli braco, on je kod jedne djevojke na cuvanju. Prima terpaiju. Djevojka ne zivi u Sarajevu tako da stene mora sto prije naci dom. Svi zaiteresovani neka se jave na pp duboka_misao.

pozz
Nini_86

#6 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by Nini_86 »

csejla wrote:Crno stene (braco od pregazenog malisana) i mala zenkica koju su vrane napale, su juce sretno stigli u Split kod jedne djevojke koja ce ih cuvati i udomiti :) Ostao je drno bijeli braco, on je kod jedne djevojke na cuvanju. Prima terpaiju. Djevojka ne zivi u Sarajevu tako da stene mora sto prije naci dom. Svi zaiteresovani neka se jave na pp duboka_misao.

pozz
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
tetak1

#7 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by tetak1 »

divljaka treba kazniti cisto da se nebi podsmijavao jer to je ta tipa ljudi izivljavaju se na nejakim i to im je kasnije smijesno tako pune svoj ego svaki oblik divljackog ponasanja treba kazniti
ajsela

#8 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by ajsela »

Taj divljak je pretio da ce i ove ostale pse dole ubiti, tako da definitivno imamo posla sa budalom poremecenom
duboka_misao

#9 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by duboka_misao »

danas pas sutra covjek, nema kazne za psa a za covjeka bi dobio godinu uslovno, policija dodje na uvidjaj i smije ti se u lice kada cuje razlog zbog chega ste ih digli sa kafe u sred radnog vremena i odmah ti kaze ma nema od ovog nista, sto si nas zvao bezveze, i kad ti predstavnik vlasti kaze nesto takvo da ce se tvoja prijava izgubiti medju hiljadu ostalih kao i prijava covjeku koji je izbacio iz auta 5 kucica na sred Dobrinje za koje su oni odokativnom metodom ocjenili strucno da `nema nista od toga` sta covjek da radi.....
A71

#10 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by A71 »

Najveći prioriet je cuke izmjestiti, jer se taj idiot osilio zbog mišljenja da mu niko ništa ne može i njemu je hobi maltretiranje i ubijanje malenih. Tetak je zaista u pravu- treba iskoristiti ovu šansu i vidjeti praktično šta su vlasti spremne da poduzmu protiv njega kada prime tužbu. Mislim da se nikada neće tako idealno posložiti kockice:dokazni materijal-snimci,volja svjedoka da svjedoče šta se desilo,postojanje zakona o zaštiti životinja. Od velikog značaja je i djelovati dok je sve to da kažem svježe. Spremna sam da se imenom i prezimenom potpišem ako neko napiše tu tužbu i da snosim dio troškova.

P.S. Bez obzira što policajci tjeraju šegu na račun cijele situacije kada se zvanično podnese tužba morat će djelovati. Što mislite o ideji da se jednostavno uzme tel. imenik i zove advokatske kancelarije sa pitanjem da li bi preuzeli takav slučaj?Poznaje li neko privatno advokata pa da upita može li preporučiti nekog kolegu koji bi se htio prihvatiti posla?
ajsela

#11 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by ajsela »

Bolje bi bilo da se ovaj slucaj da advokatu kojeg neko od nas poznaje ili zna da je provjereno dobar
A71

#12 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by A71 »

ajsela wrote:Bolje bi bilo da se ovaj slucaj da advokatu kojeg neko od nas poznaje ili zna da je provjereno dobar
Pa zna li neko nekog advokata? Hoćemo li se pokrenuti sa mrtve tačke? Nije moguće da ovoliki ljudi na forumu ne znaju ama baš nijkoga?
sir_oliver_oliver

#13 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by sir_oliver_oliver »

Eh, pitao svoju drugaricu i prenosim iz njenog e-maila:

" Ne znam propise oko zivotinja.... Medjutim bitno je da znas slijedece: ovo ne bi bio jednostavan slucaj jer nije jasna aktivna legitimacija za podnosenje tuzbe. Ko bi podnio tuzbu? Koliko vidim forumasi, dakle ne vlasnici ( tj. podnosioci tuzbe ne bili vlasnici)? Sta je to onda- narod vs. naroda? I protiv koga bi se podnijela tuzba-NN ili tacno odredjenog/odredjenih lica? Mozda postoji mogucnost protiv grada ako ima kakav propis za zastitu zivotinja i ako je odredjeno da je grad duzan da se brine o njima. Ovo sam ti navela da znas unaprijed sta ce te advokat kojeg angazujete pitati."

Kontaktiracu neke advokate da vidimo da li ima osnova za podizanje tuzbe, kako, protiv koga, na koji nacin itd. i naravno koliko KM kosta ta usluga... OK? U medjuvremenu, da li znate, ima li slobodnih mjesta u nekom od pansiona ili nesto sl. da mi njih sklonimo (odmah cu se ucipit' za to), pokusamo da ih udomimo pa da onda vidimo kako stvari dalje stoje tj. kako dalje sa nasim dragim, ubijanju sklonim radnim ljudima?
stolac-SARAJEVO

#14 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by stolac-SARAJEVO »

Nisam do sada pisao na temama o zastiti zivotinja.I ja sam jako volim zivotinje (narocito pse) a iskren da budem smatrao sam da malo previse "kukate" i pravite dramu na ovim temama,al vidjevsi ove snimke i slike stvarno mi dodje da polomim i vozaca i automu.Pa majku mu hebem kakvi su to ljudi.
stolac-SARAJEVO

#15 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Evo sada sam na brzaka procitao neke clanove zakona o zastiti i dobrobiti zivotinja(nije dug,nema puno clanova).O konkretno ubijanju napustenih zivotinja nema ni jedna jedina odredba.

Član 27.
(Napuštene i izgubljene životinje)
(1)
Napuštenim i izgubljenim životinjama potrebno je osigurati adekvatan smještaj i veterinarsko-zdravstvenu pomoć.
(2)
Lice koje nadže napu{tenu ili izgubljenu životinju dužno je o tome obavijestiti najbližu veterinarsku organizaciju ili sklonište za životinje.
(3)
Ako je životinja bolesna ili povrijeđena, te se ne može izliječiti, potrebno joj je oduzeti život na način koji uzrokuje minimalnu bol, patnju ili trpljenje (eutanazirati).
(4)
Zabranjeno je napuštene i izgubljene životinje iskoristiti u svrhu vršenja ogleda.

http://www.prijatelji-zivotinja-bih.com ... &Itemid=40 na toj stranici imate Zakon o zastiti i dobrobiti zivotinja.
duboka_misao

#16 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by duboka_misao »

sir_oliver_oliver wrote:Eh, pitao svoju drugaricu i prenosim iz njenog e-maila:

" Ne znam propise oko zivotinja.... Medjutim bitno je da znas slijedece: ovo ne bi bio jednostavan slucaj jer nije jasna aktivna legitimacija za podnosenje tuzbe. Ko bi podnio tuzbu? Koliko vidim forumasi, dakle ne vlasnici ( tj. podnosioci tuzbe ne bili vlasnici)? Sta je to onda- narod vs. naroda? I protiv koga bi se podnijela tuzba-NN ili tacno odredjenog/odredjenih lica? Mozda postoji mogucnost protiv grada ako ima kakav propis za zastitu zivotinja i ako je odredjeno da je grad duzan da se brine o njima. Ovo sam ti navela da znas unaprijed sta ce te advokat kojeg angazujete pitati."

Kontaktiracu neke advokate da vidimo da li ima osnova za podizanje tuzbe, kako, protiv koga, na koji nacin itd. i naravno koliko KM kosta ta usluga... OK? U medjuvremenu, da li znate, ima li slobodnih mjesta u nekom od pansiona ili nesto sl. da mi njih sklonimo (odmah cu se ucipit' za to), pokusamo da ih udomimo pa da onda vidimo kako stvari dalje stoje tj. kako dalje sa nasim dragim, ubijanju sklonim radnim ljudima?

nema te nema godina trecaaaaaa pa djes ti olivere, da ti pricAM redom : tuzba bilo kakva otpada bili ljudi kod advokata danas i kaze ovako: niste vlasnik psa samim tim u zakonu ne pise nista za lutalice i njihovo zlostavljanje, ako i jeste vlasnik psa morate dokazati cipom jer po zakonu svaki pas mora biti cipiran , a sad ide ono najsmjesnije i da pas ima cip....mi nemam registar cipiranih pasa u sustini niko od nas nemoze dokazati da je pas njegov ili nije.
drugi dio : brat je jedan crni Prle izmjesten u HR a drugi je bolestan pa gga cura privremeno udomljava dok ne bude spreman za bilo sta , znaci psi su sklonjeni odozdo osim majke i ostale tri konkubine mog dragog Dzeka ali oni su odrasli psi koji ne prilaze svakome te su sigurni od njega.
Sto se tice `covjeka` koji je odgovoran za sve ovo jedino se moze tuziti za uznemiravanje ili dushevnu bol sta ja znam ali vezano za gazenje psica nista...
stolac-SARAJEVO

#17 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

E pa dobro sam ja vidio u zakonu.Znaci napustenim psima covjek moze raditi sta hoce :x
duboka_misao

#18 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by duboka_misao »

stolac-SARAJEVO wrote:E pa dobro sam ja vidio u zakonu.Znaci napustenim psima covjek moze raditi sta hoce :x
zakon je pun supljina ko ciganove gace, donesen onako reda radi da se ima `nesto` jedinu stvarno zastitu koju pruza je ta da ih sintori vishe ne smiju hvatati, a znaci sve ostale grozote ...masti na volju dajte
A71

#19 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by A71 »

duboka_misao wrote:Sto se tice `covjeka` koji je odgovoran za sve ovo jedino se moze tuziti za uznemiravanje ili dushevnu bol sta ja znam ali vezano za gazenje psica nista...
Pa ima li kakve fajde barem od toga? Eto, čisti gušt bi mi bio dovesti tu pogan na sud barem zbog toga. Svega mi ne bih žalila komplet platu. Hajde, sir Oliver možeš li pitati kolegicu kako bi to išlo i da li bi se koji advokat te varijante prihvatio.
stolac-SARAJEVO

#20 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

A71 evo da ti ja odmah kazem.Sve i da nadjes advokata(a daBogda da ces naci kvalitenog i sposobnog za ovakav slucaj) ne isplati ti se.Uzet ce ti i vremena i novca,onda dok dokazes da je tebi konkretno nanesena dusevna bol...ma bruka posla(meni i pisat mrsko).Jedino ako imas novca i vremena pa da ga tuzis i nadas se da ces dobiti na sudu samo zarad dusevne sadisfakcije.
A71

#21 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by A71 »

Ma za pare bi se i snašla kao što sam već rekla, jedino što sam na takvom radnom mjestu da sam svaki dan do 15 zauzeta i nema ko da me mijenja.Ja sam u stvari mislila da neko to preuzme ko bolje stoji sa vremenom da može ići kada ga pozovu a ja bih davala novac. Kada bi još neko pomogao s novcem mislim da to i ne bi bilo toliko komplikovano. A čiko bi se definitivno, ako ništa drugo našao u čudu da ga neko zove na sud i da se mora sa tim gnjaviti zbog takve sitnice kao što je tamo neki cuko. Jer šta je alternativa-da za par mjeseci počne svoju bolesnu zabavu sa novim leglom, a mi da gledamo nove snimke? Svaki put kada vidim onog malenog prosto mi zlo. A još mi veća mučnina pripadne kada znam da se taj šetka unaokolo i niko ko on.
n.nadija

#22 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by n.nadija »

Eto vidjeli smo "zakon" koji stiti samo one koji imaju vec neku zastitu, odnosno gazdu, i jos treba imati chip, pa takvi psi ce biti duplo zasticeni, i po "Zakonu" i od strane gazde. Fino! Zakon se stvarno na "brzinu" donio, pa vjerovatno se potkrala i ovakva mala greskica, pa su se napravili ovakvi propusti, koji se nikada vise, mislim, nece popraviti. Ali imamo vremena, pred nama je novih 12 godina pravljenja novog "zakona", pa cemo vidjeti ...
Cholina_Lokica

#23 Re: DIVLJAČKO GAŽENJE PSIĆA U KRUGU VIŠE PRIVATNIH FIRMI

Post by Cholina_Lokica »

ma ima u zakonu kako se zivotinja moze usmrtiti, znaci definisano sta se smije uraditi i fino stoji da sve suprotno tome je krivicno djelo...
Post Reply