Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
-
Vozac
#1 Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
... Zelim da podijelim sa sto vecim brojem ljudi moje jucerasnje iskustvo. Naime na magistralnom putu Mostar - Sarajevo, negdje prije Jablanice, imaa sam priliku svjedociti ludackoj voznji auta registarskih oznaka 14-A-101. Broj 14 pripada Turrskoj ambasadi u BiH. Osoba koja je upravljala autom spomenutih tablica je u par navrata ludacki preticala cijelu kolonu u krivini, na punoj liniji uopste ne gledajuci da li neko ide iz suprotnog pravca, kao i ne postujuci kasnije upute radnika koji su popravljali cestu. Tkavo voznja je direktno ugrozavala zivote svih drugih ucesnika saobracaja koji su se nasli u oklini tog vozila. Zvao sam Tursku ambasadu u Sarajevu danas i ostalo je na tome da ce sluzbenica prenijeti nadredjenim ovo sto sam ja gore napisao. Na moje pitanje kakve mogu posljedice biti za osobu koja je upravljala autombilom odgovoreno mi je da ce vjerovatno ta osoba biti upozorena.
-
trinitrotoluol
#2 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
Dosta stvarno vise ovih sranja kao vozaci sa diplomatskim tablicama voze ludacki isl.
Ja CESTO vozim auto sa diplomatskim tablicama kao i dosta mojih kolega.Ovo sto pisem vrijedi kako za mene tako i za moje kolege: NE preticem NIKADA na punoj liniji, NE parkiram NIKADA auto na trotoaru ili nedozvoljenom mjestu, NE vozim PREKO ogranicenja (izuzetno do max. 20 km/h),NE ugrozavam ostale ucesnike u saobracaju...
Dakle vozim isto kao kada vozim vlastito djete u vozilu!
I sta se sada desava, svi dizu neku hajku na vozila sa diplomatskim tablicama, nabija se neki nepotrebni animozitet,zasto???
U vozilu sa bilo kakvim oznakama ces vidjeti IDIOTE koji ugrozavaju i mene i tebe i sve ostale,znaci NEMA PRAVILA.
Trebao si odmah nazvati policiju i obavjestiti ih o cemu se radi!!! To ja tako uradim uvijek kada vidim to sto si ti vidjeo i moram ti reci da u 90% slucajeva IDIOTA zaustave.
Zato zajebi tu pricu diplomatske tablice jer IDIOT JE IDIOT!!!
Ja CESTO vozim auto sa diplomatskim tablicama kao i dosta mojih kolega.Ovo sto pisem vrijedi kako za mene tako i za moje kolege: NE preticem NIKADA na punoj liniji, NE parkiram NIKADA auto na trotoaru ili nedozvoljenom mjestu, NE vozim PREKO ogranicenja (izuzetno do max. 20 km/h),NE ugrozavam ostale ucesnike u saobracaju...
I sta se sada desava, svi dizu neku hajku na vozila sa diplomatskim tablicama, nabija se neki nepotrebni animozitet,zasto???
U vozilu sa bilo kakvim oznakama ces vidjeti IDIOTE koji ugrozavaju i mene i tebe i sve ostale,znaci NEMA PRAVILA.
Trebao si odmah nazvati policiju i obavjestiti ih o cemu se radi!!! To ja tako uradim uvijek kada vidim to sto si ti vidjeo i moram ti reci da u 90% slucajeva IDIOTA zaustave.
- Van Halen
#3 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
Istina je da se vozači sa diplomatskim tablicama ponašaju ko kreteni zadnji. To što možda ti ne voziš tako, to je samo iznimka koja potvrđuje pravilo. Niko im neće ništa uraditi, oni to znaju i pokazuju svakodnevno koliki su idioti.
- A-R-N-I
#4 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
moze policija kad bi radili svoj posao, zapisu, snime i preko MIP-a ambasadi!!!Van Halen wrote:Istina je da se vozači sa diplomatskim tablicama ponašaju ko kreteni zadnji. To što možda ti ne voziš tako, to je samo iznimka koja potvrđuje pravilo. Niko im neće ništa uraditi, oni to znaju i pokazuju svakodnevno koliki su idioti.
- JThomas
#5 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
ne kažem da nema izuzetaka, ali generalno se ponašaju u saobraćaju kao da su uhvatili boga za sjemene žlijezde...
- Erzsebet
#6 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
Vidio sam ovaj automobil, za njim je takođe išao i Mercedes s njemačkim tablicama i isto se ponašao. Ipak, policija je njega zaustavila tik prije Jablanice, dok je idiot s diplomatskim tablicama prošao i nastavio po svom.
-
dimu
#7 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
pa diplomatski imunitet ... ko mu brani tako da vozi ? jbg trazite zakon da im se oduzmu te privilegije ...
- A-R-N-I
#8 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
kakvo oduzimanje imuniteta,, policija bi to trebala da zabiljezi i da prosljedjuje MIP-u a oni ambasadi cije je vozilo. Ta ambasada ima apsolutno pravo da se oglusi o te note MIP-a, najvjerovtnije ce na prvu "notu" opomenuti lokalnog vozaca, posto su vecina lokalci! Ako je diplomata u zurbi onda trazi asistenciju najbleze policijske postaje i ova mu je mora pruziti tj. odpratit ga pod rotacijama do zeljene destinacije!dimu wrote:pa diplomatski imunitet ... ko mu brani tako da vozi ? jbg trazite zakon da im se oduzmu te privilegije ...
tako je to u svim noramlnim drzavama
- Super Hik
#9 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
Bečka konvencija im daje za pravo da se ponašaju kao šerifi.A-R-N-I wrote:kakvo oduzimanje imuniteta,, policija bi to trebala da zabiljezi i da prosljedjuje MIP-u a oni ambasadi cije je vozilo. Ta ambasada ima apsolutno pravo da se oglusi o te note MIP-a, najvjerovtnije ce na prvu "notu" opomenuti lokalnog vozaca, posto su vecina lokalci! Ako je diplomata u zurbi onda trazi asistenciju najbleze policijske postaje i ova mu je mora pruziti tj. odpratit ga pod rotacijama do zeljene destinacije!dimu wrote:pa diplomatski imunitet ... ko mu brani tako da vozi ? jbg trazite zakon da im se oduzmu te privilegije ...
tako je to u svim noramlnim drzavama
- Edin H.
#10 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
Koliko ja znam Policija ih ima pravo zaustaviti, opomenuti, napisati i prijavu cak, ali se oni na to mogu oglusiti kada dobiju prijavu, tj. ne platiti kaznu. U Londonu postoji problem Americkih diplomata koji redovno ne placaju tzv. congestion charge (moras platiti kada u radnim satima vozis po Londonu), vlasti im redovno salju kazne, a oni ih ne placaju. Duguju oko £716.000. Pozivaju se na Becku konvenciju iz 1961. Medjutim ovo je puno manji problem od ugrozavanja ljudskih zivota.
Last edited by Edin H. on 25/08/2009 13:28, edited 1 time in total.
- Super Hik
#11 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
kakva crna prijava, kome, nema od toga ništa. sve što može uraditi je napisati sl zabilješku i službenim putem dostaviti ambasadi, čije osoblje istu može iskoristiti u slučaju nedostatka toalet papira.Edin H. wrote:Koliko ja znam Policija ih ima pravo zaustaviti, opomenuti, napisati i prijavu cak, ali se oni na to mogu oglusiti kada dobiju prijavu, tj. ne platiti kaznu. U Londonu postoji problem Americkih diplomata koji redovno ne placaju tzv. congestion charge (moras platiti kada u radnim satima vozis po Londonu), vlasti im redovno salju kazne, a oni ih ne placaju. Pozivaju se na Becku konvenciju iz 1961. Medjutim ovo je puno manji problem od ugrozavanja ljudskih zivota.
- Edin H.
#12 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
Pa zavisi koja je zemlja u pitanju. Pojedine ambasade ne vole los publicitet i sigurno ce opomenuti, ako ne i kazniti vozaca. Kao sto Arni napisa, vozaci su uglavnom lokalci.Super Hik wrote:kakva crna prijava, kome, nema od toga ništa. sve što može uraditi je napisati sl zabilješku i službenim putem dostaviti ambasadi, čije osoblje istu može iskoristiti u slučaju nedostatka toalet papira.Edin H. wrote:Koliko ja znam Policija ih ima pravo zaustaviti, opomenuti, napisati i prijavu cak, ali se oni na to mogu oglusiti kada dobiju prijavu, tj. ne platiti kaznu. U Londonu postoji problem Americkih diplomata koji redovno ne placaju tzv. congestion charge (moras platiti kada u radnim satima vozis po Londonu), vlasti im redovno salju kazne, a oni ih ne placaju. Pozivaju se na Becku konvenciju iz 1961. Medjutim ovo je puno manji problem od ugrozavanja ljudskih zivota.
-
Judge_Dread
- karanana
#14 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
ima li negdje lista gdje se moze vidjeti koji broj pripada kojoj ambasadi?
- Sarajevski-Seljak
#15 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
Krenem neki dan do Tomica (Nedzarici, kod MCD), kad stoji neki Audi, cini mi se A6 sa plavim tablicama tacno na skretanju.
Unutra jedan tamnoputi muskarac, zena sa samijom i djete. Ajd kontam sklonice se, i sacekam par minuta.
Nakon 3 minute, skontah da levat nema namjeu da se skloni, i ja koliko god mogu na svirenu, ono pravo seljacki, bez popustanja.
Kad se nacrta drot neki, kaze meni drot:
"Sta sviras koji kurac"
Pa reko nemogu proci, stojim i cekam, kaze :
"pa zaobidji ga, vidis da je diplomata"
Znaci jer je on diplomata, ja se moram ubacivati na glavnu, u najvecoj guzvi, jer on moze stajati gdje je njemu kurcu cejf ?
Unutra jedan tamnoputi muskarac, zena sa samijom i djete. Ajd kontam sklonice se, i sacekam par minuta.
Nakon 3 minute, skontah da levat nema namjeu da se skloni, i ja koliko god mogu na svirenu, ono pravo seljacki, bez popustanja.
"Sta sviras koji kurac"
Znaci jer je on diplomata, ja se moram ubacivati na glavnu, u najvecoj guzvi, jer on moze stajati gdje je njemu kurcu cejf ?
- sunceKOtepsija
#16 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
Sarajevski-Seljak wrote:Krenem neki dan do Tomica (Nedzarici, kod MCD), kad stoji neki Audi, cini mi se A6 sa plavim tablicama tacno na skretanju.
"Sta sviras koji kurac"
- dobar osjecaj
#17 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
Not true. Policija ima pravo zaustaviti, opomenuti, napisati prijavu i te prijave uredno stizu u diplomatska predstavnistva, kazne se placaju i u nekim slucajevima ako je prekrsaj u tom rangu, vozac ostaje privremeno i bez vozacke. Hvala Bogu provjereno!Super Hik wrote:kakva crna prijava, kome, nema od toga ništa. sve što može uraditi je napisati sl zabilješku i službenim putem dostaviti ambasadi, čije osoblje istu može iskoristiti u slučaju nedostatka toalet papira.Edin H. wrote:Koliko ja znam Policija ih ima pravo zaustaviti, opomenuti, napisati i prijavu cak, ali se oni na to mogu oglusiti kada dobiju prijavu, tj. ne platiti kaznu. U Londonu postoji problem Americkih diplomata koji redovno ne placaju tzv. congestion charge (moras platiti kada u radnim satima vozis po Londonu), vlasti im redovno salju kazne, a oni ih ne placaju. Pozivaju se na Becku konvenciju iz 1961. Medjutim ovo je puno manji problem od ugrozavanja ljudskih zivota.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#18 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
i poslije ovoga kuvajćani pobjegli u domovinu
- Ramzess Veliki
#19 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
Trebao si otići u granap ... kupiti veliki parizer ... oguliti ga ... strpat' u gaće, stat' ispred njega, otkopčati šlic i k'o fol ga izvaditi i mahnuti mu.Sarajevski-Seljak wrote:Krenem neki dan do Tomica (Nedzarici, kod MCD), kad stoji neki Audi, cini mi se A6 sa plavim tablicama tacno na skretanju.
"Sta sviras koji kurac"
Garantujem da će mu žena zvocati što njemu nije tako velik' čitav život.
-
mali_balon
#20 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
Ne smijete ti i kolege ti jer da neko nazove ili da dodje kakava prijava na vas noga vam u sekundi a nemate ni imunitet. Ima garant nasih koji misle da su sveivsnjeg za muda ufatili ako voze sa diplomatskim tablama pa se malo porkurce... ali misli da su vecina tih divljaka stranci koje stiti diplomatski imunitettrinitrotoluol wrote:Dosta stvarno vise ovih sranja kao vozaci sa diplomatskim tablicama voze ludacki isl.![]()
- supercali
#21 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
vecina su nazalost nasi ljudi koji su se dohvatili volana kao onaj iz pasata sto je htio da bije onoga iz auta i sl mada ima i stranaca koji se tako ponasaju a to su uglavnom ovi iz arapskih zemalja
- Tito_i_Partija
#22 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
Ramzess Veliki wrote:Trebao si otići u granap ... kupiti veliki parizer ... oguliti ga ... strpat' u gaće, stat' ispred njega, otkopčati šlic i k'o fol ga izvaditi i mahnuti mu.Sarajevski-Seljak wrote:Krenem neki dan do Tomica (Nedzarici, kod MCD), kad stoji neki Audi, cini mi se A6 sa plavim tablicama tacno na skretanju.
"Sta sviras koji kurac"
Garantujem da će mu žena zvocati što njemu nije tako velik' čitav život.
De mi jos samo reci da si vec prob'o ovaj fol.
- Ramzess Veliki
#23 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
I Švedska ministarka je skoro pijana pokupila pješake u Titovoj, pa su je istu noć prevezli preko granice.supercali wrote:vecina su nazalost nasi ljudi koji su se dohvatili volana kao onaj iz pasata sto je htio da bije onoga iz auta i sl mada ima i stranaca koji se tako ponasaju a to su uglavnom ovi iz arapskih zemalja
- Danguba
#24 Re: Divljacka voznja auta sa diplomatskim tablicama ...
...a slovenska abasadorica osta bez posla.Ramzess Veliki wrote:I Švedska ministarka je skoro pijana pokupila pješake u Titovoj, pa su je istu noć prevezli preko granice.supercali wrote:vecina su nazalost nasi ljudi koji su se dohvatili volana kao onaj iz pasata sto je htio da bije onoga iz auta i sl mada ima i stranaca koji se tako ponasaju a to su uglavnom ovi iz arapskih zemalja