Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne znam ti napamet, MTEL je ugrubo isplacivao prosjek oko 0.2 KM/akciji/dionici, sto je oko 20% na nominalnu vrijednost... Naravno, na trzistu in nema po nominali... Nekada im je ta isplata isla 1x godisnje, nekada iz 2x godisnje... Od nedavno je u RS uveden porez od 10% na takve prihode od dividende, pa i to malo mijenja racunicu...
BH Telecom ne znam tacno jer su im drugacije nominale, pa nisam tacno racunao, ali slicne su sume u pitanju, vjerovatno unutar 10-20% sa MTEL-om, kako kada se izracuna...
drndalo wrote:Ne znam ti napamet, MTEL je ugrubo isplacivao prosjek oko 0.2 KM/akciji/dionici, sto je oko 20% na nominalnu vrijednost... Naravno, na trzistu in nema po nominali... Nekada im je ta isplata isla 1x godisnje, nekada iz 2x godisnje... Od nedavno je u RS uveden porez od 10% na takve prihode od dividende, pa i to malo mijenja racunicu...
BH Telecom ne znam tacno jer su im drugacije nominale, pa nisam tacno racunao, ali slicne su sume u pitanju, vjerovatno unutar 10-20% sa MTEL-om, kako kada se izracuna...
BH Telecom je 1,73KM po dionici. Ne znam koja je nominalna vrijednost dionice, ali je trzisna trenutno 17-18KM..Isplata bude u 9. ili 10. mjesecu...
drndalo wrote:Ne znam ti napamet, MTEL je ugrubo isplacivao prosjek oko 0.2 KM/akciji/dionici, sto je oko 20% na nominalnu vrijednost... Naravno, na trzistu in nema po nominali... Nekada im je ta isplata isla 1x godisnje, nekada iz 2x godisnje... Od nedavno je u RS uveden porez od 10% na takve prihode od dividende, pa i to malo mijenja racunicu...
BH Telecom je 1,73KM po dionici. Ne znam koja je nominalna vrijednost dionice, ali je trzisna trenutno 17-18KM..Isplata bude u 9. ili 10. mjesecu...
10% .... pa gdje ima tolika rendita .... ,nego mi reci jeli pojede inflacija ovu renditu i da li se placa porez na dividende u bih
Citao sam nedavno da je IK Banka isplacivala, ali dal' svake godine ili kako kada ne znam, Bosnalijek je sa sadasnjom strukturom vlasnistva za zaobici, osim ako nemas informacije iznutra, jer vidis da se natezu po skupstinama dionicara... FDS slicno... Isplacivali su, ali koliko/kada/kome/zasto je bolje cuvana tajna od privatnih brojeva mobitela Ministarskih svalerki... Tvornica cementa Kakanj je isplacivala zadnjih par godina.
Nisam siguran da igdje imas bas listu ovih "pozitivnih", ali bi se na stranicama Berze na kojoj kotiraju, trebale naci informacije na profilu svake kompanije koju imaju u ponudi, pa onda unutar toga trazis obavjestenja o sjednicama dionicara, odlukama, itd...