http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... oatia.html
Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
- windfucker
#1 Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
Last edited by windfucker on 08/09/2009 12:33, edited 1 time in total.
- karanana
#2 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
jos kad bi vidio Image....
- windfucker
#3 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
izvinjavam se, trebao je ici url tag ne img...karanana wrote:jos kad bi vidio Image....
- Edin H.
#4 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
Vecina Engleza mrzi fasiste i nije ni cudo da su se okomili na ovaj trend fasizma kod pojedinog broja Hrvata.
A malo i pale raju pred utakmicu.
Ja ipak navijam za komsije, samo ne bi volio da nam dodju u barazu i to ne iz sportskih razloga. Sportski mislim da bi se mogli nositi sa njima.
Ja ipak navijam za komsije, samo ne bi volio da nam dodju u barazu i to ne iz sportskih razloga. Sportski mislim da bi se mogli nositi sa njima.
- nokia6170
#5 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
lose stvari postaju losima samo onda kada se nadju pred mocnima.
sada pocinje satanizacija ustaskog krila hrvatske politike.
- buzzer
#6 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
bec. prije petnaest minuta mi na radnom mjestu naletio kolega franjo (ime izmisljeno zbog ofiraze).
- sta ima?
- evo, rekoh, nestrpljiv sam pred sutrasnju utakmicu.
- ma jebem im mater, jesi vidio engleza smradova, nasli negdje sliku neke cure sa ustaskom kapom na glavi i sad kao svi hrvati ustase... mamu im jebem samo zbog toga bih volio da ih oderemo, pa makar se i ne plasirali na sp...
- rekoh, franjo zenica, bih - turska...
franjo je inace iz busovace.
- sta ima?
- ma jebem im mater, jesi vidio engleza smradova, nasli negdje sliku neke cure sa ustaskom kapom na glavi i sad kao svi hrvati ustase... mamu im jebem samo zbog toga bih volio da ih oderemo, pa makar se i ne plasirali na sp...
- DobroJutroKolumbo
#7 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
nokia6170 wrote:Lose stvari postaju losima samo onda kada se nadju pred mocnima.
Kako dobro receno , sve je stalo u jednu recenicu... Radi fudbalske utakmice , ode crnilo u sve sfere zivota, u citavom svijetu Hrvatska ce biti pamcena po ovome...
-
mostarac
#8 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
Pa Englezi su fasizmom dobili svu svoju moc i snagu. Ja bi prije rekao, da vecina Engleza mrzi fasiste koji bi im mogli postat konkurencijaEdin H. wrote:Vecina Engleza mrzi fasiste i nije ni cudo da su se okomili na ovaj trend fasizma kod pojedinog broja Hrvata.
Al u desetak navrata citav maksimir protiv bjelorusije urla ZA DOM SPREMNI i ono je bilo jezivo i vrijeme je da UEFA poduzme nesto, ali vrijeme je i da EU uputi signale ali i da se sami gradjani Hrvatske zapitaju, bar ovi antifasisticki nastrojeni, a znam da ih ima.
-
kijameta
#9 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
Ne kontam ovo basnokia6170 wrote:lose stvari postaju losima samo onda kada se nadju pred mocnima.
- Edin H.
#10 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
Anti-fasisti u sukobu sa English Defence League (uglavnom desnicari koji bi da protjeraju strance) u subotu u Birminghamu.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/west ... 239818.stm
http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/west ... 239818.stm
- bato99
#11 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
ima više duplo fašista u Engleskoj nego što Hrvatska ima stanovnika...kad im princa Harriya uslikaju u nacističkoj uniformi onda je sve ok...šta će drugo žuta štampa raditi i kako bi prodavala te novine "the sun"
već ovakvim pričama
- veljaca
#12 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
Ma nije ovo dobro .....
- Edin H.
#13 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
mostarac wrote:Pa Englezi su fasizmom dobili svu svoju moc i snagu. Ja bi prije rekao, da vecina Engleza mrzi fasiste koji bi im mogli postat konkurencijaEdin H. wrote:Vecina Engleza mrzi fasiste i nije ni cudo da su se okomili na ovaj trend fasizma kod pojedinog broja Hrvata.
Al u desetak navrata citav maksimir protiv bjelorusije urla ZA DOM SPREMNI i ono je bilo jezivo i vrijeme je da UEFA poduzme nesto, ali vrijeme je i da EU uputi signale ali i da se sami gradjani Hrvatske zapitaju, bar ovi antifasisticki nastrojeni, a znam da ih ima.
Ne znam da li pod fasizmom mislis na englesku kolonijalnu proslost?
Ali sto se tice fasizma kao ideje ne bih se sa tim slozio, jer oni su uglavnom veoma anti-fasisticki nastrojeni.
Profasisticka BNP (British National Party) je iako u porastu veoma marginalna partija, premda su dobili nekoliko mjesta u Evropskom Parlamentu.
- nokia6170
#14 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
tacno, ali to idalje ne znaci da je u textu nesto slagano.bato99 wrote:ima više duplo fašista u Engleskoj nego što Hrvatska ima stanovnika...kad im princa Harriya uslikaju u nacističkoj uniformi onda je sve ok...šta će drugo žuta štampa raditi i kako bi prodavala te novine "the sun"![]()
već ovakvim pričama
tipicno balkanski sindrom...odakle pravo nekom da pise o fasizmu ako on i sam u svojim redovima ima fasista...donekle tacno, samo sto engleska i navijaci engleske ne ispoljavaju fasizam otvoreno, niti se on drustveno tolerise kao sto je slucaj sa hrvatskom i hrvatima, nazalost i bosnom i hercegovinom, ponovo zahvaljujuci hrvatima.
-
Adi_vp
#15 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
Edin H. wrote:Vecina Engleza mrzi fasiste i nije ni cudo da su se okomili na ovaj trend fasizma kod pojedinog broja Hrvata.
Navijaci u Engleskoj su napaljeni i ne treba im da procitaju nesto u novinama da bi to bili.Sutra ce na stadionu biti pravi pakao pocevsi od engleskih navijaca pa do samih domacih igraca na terenu.I jedni i drugi se sjecaju poraza od Hrvatske i njihovog reci ce neki prkosnog i pretjeranog slavlja nakon sudijskog zvizduka,da ne kazem primitivnog,onako balkanskog.Ne sjecam se da su se tad ponijeli sportski i dzentlmenski,sto bi da su ucinili upotpunilo njihovu ondasnju pobjedu na Vembliju.Ja ne navijam ni za koga osim BiH,i ne bih se slozio s konstatacijom da ce Hrvatska uopste igrati baraz ali o tom po tom,previdio si jednu reprezentaciju Ukrajine,nju vecina raje zaboravlja i nekako previse olako shvata.Engleska osveta ce biti potpuna,prvo ce uzeti hrvate kuci a onda na gostovanju u Ukrajini vratiti hrvatima milo za drago,jer im tada bodovi vise nece biti vazni jer ce nakon tekme s hrvatima osigurati odlazak na prvenstvo.Jbg stara poslovica kaze oko za oko,zub za zub...
Last edited by Adi_vp on 08/09/2009 13:43, edited 2 times in total.
-
susc_ovjek
#16 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
Potpis!!nokia6170 wrote:tacno, ali to idalje ne znaci da je u textu nesto slagano.bato99 wrote:ima više duplo fašista u Engleskoj nego što Hrvatska ima stanovnika...kad im princa Harriya uslikaju u nacističkoj uniformi onda je sve ok...šta će drugo žuta štampa raditi i kako bi prodavala te novine "the sun"![]()
već ovakvim pričama
tipicno balkanski sindrom...odakle pravo nekom da pise o fasizmu ako on i sam u svojim redovima ima fasista...donekle tacno, samo sto engleska i navijaci engleske ne ispoljavaju fasizam otvoreno, niti se on drustveno tolerise kao sto je slucaj sa hrvatskom i hrvatima, nazalost i bosnom i hercegovinom, ponovo zahvaljujuci hrvatima.
- veljaca
#17 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
Za neke reprezentacije sve ispod 3-ceg mjesta na svjestskom prvenstvu je neuspjeh ..... Za neke .....
- buzzer
#18 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
ma nista, 'nako ja samo ispricao anegdotu, bez ocekivanja da ce se neko postiditi sto mu ne smeta renesansa hrvatskog fasizma vec ukazivanje na istu.MaliJastreb wrote:Da, i?buzzer wrote:bec. prije petnaest minuta mi na radnom mjestu naletio kolega franjo (ime izmisljeno zbog ofiraze).
- sta ima?
- Adriatic
#19 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
Ne mogu da shvatim ove neke sto imaju simpatije za naseg susjeda.
Samo podsjecanja radi, njihovi navijaci su nedavno u Italiji na tribinama formirali fasisticki znak.
Pa ko to jos radi?
Samo podsjecanja radi, njihovi navijaci su nedavno u Italiji na tribinama formirali fasisticki znak.
Pa ko to jos radi?
-
oridjidji
#20 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
Za one koji nemaju bolju opciju u fudbalu, kace se i za baraz to smo mi Bosanci, a vi Hrvati koji nemate bolju Historiju (Povijest) kacite se za Antu Pavelica i NDH-a... prema tome idi mali okaci U na kapi i kuliraj...MaliJastreb wrote:O tom po tom, jasno da bi se navijaci Turske itekako veselili hrvatskom neuspjehu, ali na kraju se broje mrtvi.Adi_vp wrote: Navijaci u Engleskoj su napaljeni i ne treba im da procitaju nesto u novinama da bi to bili.Sutra ce na stadionu biti pravi pakao pocevsi od engleskih navijaca pa do samih domacih igraca na terenu.I jedni i drugi se sjecaju poraza od Hrvatske i neodlaska na prvenstvo.Ne bih se ja slozio s konstatacijom da ce Hrvatska uopste igrati baraz ali o tom po tom,previdio si jednu reprezentaciju Ukrajine,nju vecina raje zaboravlja i nekako previse olako shvata.Engleska osveta ce biti potpuna,prvo ce uzeti hrvate kuci a onda na gostovanju u Ukrajini vratiti hrvatima milo za drago,jer im tada bodovi vise nece biti vazni jer ce nakon tekme s hrvatima osigurati odlazak na prvenstvo.Jbg stara poslovica kaze oko za oko,zub za zub...
Za Hrvate neodlazak na SP i nije neki neuspjeh, i druge velike reprezentacije tu i tamo propuste po neko takmicenje, dok je za neke i jedan baraz najveci uspjeh u povijesti.
- nosara
#21 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
susjedi bi da se *ebu, a da im ne udje...
Te oni opasni, te torcida, te bbb, a kad ih slovacka policija samelje, placu ko seke...
Ista stvar je sa ustastvom... Podrzavaju, ali ne svi, samo oko 50%...
Ne pada im na pamet da se dopinguju sa "smrt fasizmu"... Ipak bolje udara "za dom..."
*ebo ih thompson... 
Nadam se da ce ih oni majmuni ponizit...
Te oni opasni, te torcida, te bbb, a kad ih slovacka policija samelje, placu ko seke...
Ista stvar je sa ustastvom... Podrzavaju, ali ne svi, samo oko 50%...
Nadam se da ce ih oni majmuni ponizit...
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#22 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
Prije par dana je i na njemackoj televiziji bila reportaza
nisam smatrao da je tema interesantna za sa-x forum
ali evo, Izmedu ljubavi prema domovini i fasizma dizanja desne ruke, nije bilo jer je to ustavom njemacke krivicno djelo.
Svastika (kukasti kriz) je isto zabranjeno obiljezlje i kaznjava se. Reportaza je dokaz da su i Hrvati podjeljeni na fasiste i one koji su
ponosni na svoju domovinu, bez velicanja fasizma.
http://www.wdr.de/tv/cosmotv/sendungsbe ... ompson.jsp
nisam smatrao da je tema interesantna za sa-x forum
ali evo, Izmedu ljubavi prema domovini i fasizma dizanja desne ruke, nije bilo jer je to ustavom njemacke krivicno djelo.
Svastika (kukasti kriz) je isto zabranjeno obiljezlje i kaznjava se. Reportaza je dokaz da su i Hrvati podjeljeni na fasiste i one koji su
ponosni na svoju domovinu, bez velicanja fasizma.
http://www.wdr.de/tv/cosmotv/sendungsbe ... ompson.jsp
- Cornholio
#23 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
Istinu je rekao uzviseni The Sun! Ruuuznu i tuuuznuuuu... 
- nosara
#24 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
Ni po' jada da vecina susjeda nisu ponosni na to...Cornholio wrote:Istinu je rekao uzviseni The Sun! Ruuuznu i tuuuznuuuu...
-
leo karan
#25 Re: Divi Engleza sto obescacuju nase susjede
znaci ovako, da sumiramo
zabolio je ovaj text hrvate, ali umjesto sto zatvaraju oci i govore kako i u engleskoj ima rasizma i sl
nek prime k znanju da su jedini oni koji na stadionima prave svastike i masu nacistickim simbolima, pjevajuci nacisticke pjesme
i jeste u pravu ste da u engleskoj ima skinheadsa, kao i njemackoj kao sto i u italiji ima podanika nacipokreta
ali u tim zemljama se to drustveno i javno ne tolerise, sta vise kaznjava se, za razliku od rvatske i hrvatskog puka
razborito razmislite hrvati
nemojte biti kao srbi i ponosoti se necim cega bi se citav svijet stidio (karadzic, mladic, arkan, i ostali likovi iz guslarskih stihova)
pamet u glavu
zabolio je ovaj text hrvate, ali umjesto sto zatvaraju oci i govore kako i u engleskoj ima rasizma i sl
nek prime k znanju da su jedini oni koji na stadionima prave svastike i masu nacistickim simbolima, pjevajuci nacisticke pjesme
i jeste u pravu ste da u engleskoj ima skinheadsa, kao i njemackoj kao sto i u italiji ima podanika nacipokreta
ali u tim zemljama se to drustveno i javno ne tolerise, sta vise kaznjava se, za razliku od rvatske i hrvatskog puka
razborito razmislite hrvati
nemojte biti kao srbi i ponosoti se necim cega bi se citav svijet stidio (karadzic, mladic, arkan, i ostali likovi iz guslarskih stihova)
pamet u glavu