Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
-
sandromen
#1 Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Šta mislite? Jeste prije rata živjeli na ovom području ili sada živite i šta možete reći o stanju u poredbi s ostatkom države? Meni lično uređenje i život predstavlja ono šta bi bilo bez postojanja entiteta. I ne pokazuje mi nadu da može biti bolje od ovoga.
-
Idriz
#2 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Brcko je BiH koja je moguca zbog dva entiteta.
- ABH017
#3 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Brčko je distrikt za koji svi smatraju da je nji'ov, samo čekaju da se to i objelodani onima drugima.
-
mit12
#4 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Brčko i postoji zbog entiteta.sandromen wrote:Šta mislite? Jeste prije rata živjeli na ovom području ili sada živite i šta možete reći o stanju u poredbi s ostatkom države? Meni lično uređenje i život predstavlja ono šta bi bilo bez postojanja entiteta. I ne pokazuje mi nadu da može biti bolje od ovoga.
-
kolegione
#5 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Sta ti efendija mozes reci o stanju u Brckom? Osim tvog klero-nacionalnog preseravanja dobro bi bilo da propratis temu pa u skladu snjom kakav produhovljenji haber das ?ABH017 wrote:Brčko je distrikt za koji svi smatraju da je nji'ov, samo čekaju da se to i objelodani onima drugima.
- ABH017
#6 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Srce moje napacheno...kolegione wrote:Sta ti efendija mozes reci o stanju u Brckom? Osim tvog klero-nacionalnog preseravanja dobro bi bilo da propratis temu pa u skladu snjom kakav produhovljenji haber das ?ABH017 wrote:Brčko je distrikt za koji svi smatraju da je nji'ov, samo čekaju da se to i objelodani onima drugima.
I ti misliš da je Brčko vaše?
Evo jedna banana za tebe.
-
kolegione
#7 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Srce moje napacheno...ABH017 wrote:
Sta ti efendija mozes reci o stanju u Brckom? Osim tvog klero-nacionalnog preseravanja dobro bi bilo da propratis temu pa u skladu snjom kakav produhovljenji haber das ?
Evo jedna banana za tebe.[/quote]
Efendija skini se sa steroida decko pita, kako je ziviti u Brckom kako funkcionira taj mali projekt i to. A sta je nase a sta vase ako sam ja Musliman Bosanac/Bosnjak iz Sa onda si ti tom analogijom Abdicevac ali efendija 2016 je godina ako nisi znao ljudi ne pricaju o granicama nego o zivotu i jos jedna insinuacija i uvredljiv ton bices prijavljen. Ipak ti tolerisem jer smo "nasi" hahahhahahahaha
- ABH017
#8 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Balavac, najprije se umij i obriši nos, uradi domaću zadaću, a na forum bi bolje bilo da ne dolaziš, dok te tata i mama ne odgoje i ne nauče čitati i pisati. I poštovati efendije.kolegione wrote:Efendija skini se sa steroida decko pita, kako je ziviti u Brckom kako funkcionira taj mali projekt i to. A sta je nase a sta vase ako sam ja Musliman Bosanac/Bosnjak iz Sa onda si ti tom analogijom Abdicevac ali efendija 2016 je godina ako nisi znao ljudi ne pricaju o granicama nego o zivotu i jos jedna insinuacija i uvredljiv ton bices prijavljen. Ipak ti tolerisem jer smo "nasi" hahahhahahahahaABH017 wrote:Srce moje napacheno...kolegione wrote:
Sta ti efendija mozes reci o stanju u Brckom? Osim tvog klero-nacionalnog preseravanja dobro bi bilo da propratis temu pa u skladu snjom kakav produhovljenji haber das ?![]()
Evo jedna banana za tebe.
Što se tiče mog pisanja na temu, ja sam samo pisao kakvo je stvarno stanje u Brčkom, a ti, da si, u svom životu, otišao dalje od školskog dvorišta, znao bi da je stanje upravo takvo.
Tvoje izjašnjavanje ko si i šta si je bijedno. Misliš da ćeš bespotrebnim, neartikulisanim i neutemeljenim uvredama, tih koje smatraš "svojima" (a ja to sigurno nisam), postići nečiju naklonost?
A tvoje jalove prijetnje sa prijavljivanjem za uvredljive insinuacije, ne bih da komentarišem. One samo dokazuju da umno, još uvijek, nisi sazrio.
- Danguba
#9 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Brcko je orah na kome ce neko zube polomiti.
-
sandromen
#10 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Zašto to misliš? Meni izgleda kako je Brčacima zadnje napameti šta se oko njih lomi. nažalost nije im bogzna šta bolje nego ostatku BiH iako su najmanje nametnutim sistemom opterećeni politikom, a to svi mi stavljamo kao glavni uzrok loših problema i nerazvitka u BiH. Ima priča kako Brčaci bolje žive ali lično znam kako je sve to isto i nema neke razlike.Danguba wrote:Brcko je orah na kome ce neko zube polomiti.
Zato sam i stavio temu. Preokreni situaciju i sistem u ovoj državi kako hoćeš ali mislim kako raji u njoj nema spasa.
- Danguba
#11 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Brcko je meni super. Drzava u drzavi. Ne moze MIle niti Bakir odredjivati sta ce i kako Brcaci.
Na drugoj strani, ko god bi pokusao bilo sta na silu oko Brckog, dobio bi po nosu. Zato ja cijenim status Brckog(koji pogotovu odgovara pederalcima).
Na drugoj strani, ko god bi pokusao bilo sta na silu oko Brckog, dobio bi po nosu. Zato ja cijenim status Brckog(koji pogotovu odgovara pederalcima).
- GeeTnT
#12 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
KAKO?Danguba wrote:Brcko je meni super. Drzava u drzavi. Ne moze MIle niti Bakir odredjivati sta ce i kako Brcaci.
Ovako, jeli?.....Cijeni i dalje taj status.BRČKO - U periodu od decembra 2012. godine do danas utvrđeno je da je upotrijebljena 21 falsifikovana diploma u Vladi, Skupštini i institucijama Brčko distrikta, rekao je novinarima gradonačelnik Brčkog Anto Domić.
- Danguba
#13 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
...a ti bi?GeeTnT wrote:KAKO?Danguba wrote:Brcko je meni super. Drzava u drzavi. Ne moze MIle niti Bakir odredjivati sta ce i kako Brcaci.
Ovako, jeli?.....Cijeni i dalje taj status.BRČKO - U periodu od decembra 2012. godine do danas utvrđeno je da je upotrijebljena 21 falsifikovana diploma u Vladi, Skupštini i institucijama Brčko distrikta, rekao je novinarima gradonačelnik Brčkog Anto Domić.
- GeeTnT
#14 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Sta ja? Pa ti si poceo o statusu. Taj status je dozvolio da:Danguba wrote:...a ti bi?GeeTnT wrote:KAKO?Danguba wrote:Brcko je meni super. Drzava u drzavi. Ne moze MIle niti Bakir odredjivati sta ce i kako Brcaci.
"Ako uzmete uz obzir da je jedan finansijski inspektor na godišnjem nivou imao 30.000 KM bruto platu, a radio je, na primjer, 15 godina, onda će on morati da obešteti distrikt iznosom od oko pola miliona maraka", naveo je Domić.
- Danguba
#15 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Mislio sam na ''politicki'' status a posto se Brcko nalazi u BiH dijeli i sve negativne stvari koje se desavaju u istoj.
Opet pitam, a sta bi ti uradio sa Brcko?
- GeeTnT
#16 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Brcko, eres i federaciju u paketu ustavom prekomponovao. Kako? Prepisao bi model bilo koje clanice EU.... Valjda je i cilj ispuniti uslove za clanstvo.Danguba wrote:Mislio sam na ''politicki'' status a posto se Brcko nalazi u BiH dijeli i sve negativne stvari koje se desavaju u istoj.
Naravno to nece ici jer abs-kocnica "made in" BL-BG-Moskva rade (iako u teskim uslovima)... Ovi drugi tj HB-ZG drze jos samo rucnu, dok pedalu drze u pricuvi..
- Danguba
#17 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Drugo su zelje a drugo trenutne mogucnosti.GeeTnT wrote:Brcko, eres i federaciju u paketu ustavom prekomponovao. Kako? Prepisao bi model bilo koje clanice EU.... Valjda je i cilj ispuniti uslove za clanstvo.Danguba wrote:Mislio sam na ''politicki'' status a posto se Brcko nalazi u BiH dijeli i sve negativne stvari koje se desavaju u istoj.
Naravno to nece ici jer abs-kocnica "made in" BL-BG-Moskva rade (iako u teskim uslovima)... Ovi drugi tj HB-ZG drze jos samo rucnu, dok pedalu drze u pricuvi..
p.s. Brcko je iscupano iz cetnickih kandzi. Dobro za pocetak.
- It_is_a_Leclerc
#18 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Brčko ne funkcionira. Kako je uklonjena supervizija prisutne su stalne bošnjačke opstrukcije, uz povremene srpske.
-
sandromen
#19 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
Problem i jest šta je Brčko najbliže evropskom sistemu i opet vidiš šta se dešava. Ovdje opet o teritorijama i podjelama čije je šta bilo i čije će možda biti, a uopšte to nije tema. Brčko za mene lično predstavlja svima nama pogled u ono bez entitetske podjele i velikog nacionalizma. Taj san koji većina u BiH želi ali ipak ako gledamo Brčko nema napretka ni u tom pravcu i zato ne vidim dobru budućnost kako kod okreneš ovu nam državu.GeeTnT wrote:Brcko, eres i federaciju u paketu ustavom prekomponovao. Kako? Prepisao bi model bilo koje clanice EU.... Valjda je i cilj ispuniti uslove za clanstvo.Danguba wrote:Mislio sam na ''politicki'' status a posto se Brcko nalazi u BiH dijeli i sve negativne stvari koje se desavaju u istoj.
- House
#20 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
brčko služi da dijeli šumsku na dva dijela 
- bh.tornjak
#21 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
u ravu si....najmanje su optereceni politikom....ali su zato optereceni kladarama ...sandromen wrote:Zašto to misliš? Meni izgleda kako je Brčacima zadnje napameti šta se oko njih lomi. nažalost nije im bogzna šta bolje nego ostatku BiH iako su najmanje nametnutim sistemom opterećeni politikom, a to svi mi stavljamo kao glavni uzrok loših problema i nerazvitka u BiH. Ima priča kako Brčaci bolje žive ali lično znam kako je sve to isto i nema neke razlike.Danguba wrote:Brcko je orah na kome ce neko zube polomiti.
Zato sam i stavio temu. Preokreni situaciju i sistem u ovoj državi kako hoćeš ali mislim kako raji u njoj nema spasa.
Brcko Distrikt je propao......opljackan....a pljacka se nastavlja...
politicki podobni se uhljebljuju...najavljivani investori su doslovno otjerani (vindija...itd)
Brcko odrzava jaka dijaspora.....ljeti je zivo dva mjeseca....a zimi je to prazan grad......
Brcko je od jednog perspektivnog grada postalo dno dna....
usporedbe radi...Srebrenik je doslovno pregazio Brcko u svakom smislu.....
- bh.tornjak
#22 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
obrnuto,jarane....obrnuto...It_is_a_Leclerc wrote:Brčko ne funkcionira. Kako je uklonjena supervizija prisutne su stalne bošnjačke opstrukcije, uz povremene srpske.
- bh.tornjak
#23 Re: Distrikt Brčko, model jedine alternative sadašnjem sistemu?
u Brckom svaka druga osoba koja je na jaslama na budzetu je sa kupljenom diplomom...tako da je ta cifra od 21 falsifikata u pravom smislu rijeci smijesnaGeeTnT wrote:KAKO?Danguba wrote:Brcko je meni super. Drzava u drzavi. Ne moze MIle niti Bakir odredjivati sta ce i kako Brcaci.