Diskusija o psima..

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
xXxAdnaNxXx

#1 Diskusija o psima..

Post by xXxAdnaNxXx »

Cao svima...
Iz dana u dan vidim mnogo ljudi koji mrze pse, gadjaju ih, tjeraju a to su predivna bicha.
Ja ne razumijem kako oni imaju srca da udare psa, ja imam par pasa, 1 dobermana, 1 vucijaka i rotvajlera.
Prije sam uzeo bio jednog mjesanca (lutalicu) psa i nisam ga imao gdje da stavim i na kraju su ga glupi sintori uzeli, da sam bio tad budan vidili bi oni :x :evil:

Eto recite svi nesto o svojim ljubimcima (nema veze dal je pas ili neka druga zivotinja).
tinchy

#2 Re: Diskusija o psima..

Post by tinchy »

Ma tog maltretiranja pasa je uvijek bilo i biti ce.. sve dok ljudi ne promijene malo svoje primitivno razmisljanje.
Ja imam mjesanca madjarskog pulija i franc. pudle.. Sa mnom je vec 9 god. Kao clan obitelji je. Kad bi neko uradio mom psu nesto lose, taj bi se proveo jos gore..
Pored psa imam i zamorcica :D Simpatican je, ali me nervira kad pisti po noci i skace po kavezu, ne da mi spavati. :D Onda mu dam mrkve i usuti se :lol:
Oduvijek sam imala kucne ljubimce, prvi pas mi je bio pticar ali ga je ubio jedan covjek :x , imala sam i macke, ribice, pticice, kornjacice.. zooloski vrt :D
Eto dosta od mene :D
xXxAdnaNxXx

#3 Re: Diskusija o psima..

Post by xXxAdnaNxXx »

hehe lijepo po tvome postu bi zakljucio da si veoma dobra osoba. :mrgreen:

I ja sam imao prije macu bila je sivkaste boje :mrgreen:
pjegica

#4 Re: Diskusija o psima..

Post by pjegica »

Ja sam kao mala imala koker španijela, koji je jeo ama baš sve. Ne znam koliko da pojede, ona bi još. Tako je našala neku kost negdje bačenu sa strane, koja je nažalost bila isprskana otrovom za miševe il pacove. I nakon toga se otrovala i uginula :( . Ja nikad više nisam htjela imati cuku, jer moja maza je bila moja maza i nisam je htjela zamijeniti nekim drugim.

Sad imam kornjaču i par lokalnih mačaka koje nisu moje ali im predstavljam restoran u koji dođu, jedu i odu :D
xXxAdnaNxXx

#5 Re: Diskusija o psima..

Post by xXxAdnaNxXx »

pjegica wrote:Ja sam kao mala imala koker španijela, koji je jeo ama baš sve. Ne znam koliko da pojede, ona bi još. Tako je našala neku kost negdje bačenu sa strane, koja je nažalost bila isprskana otrovom za miševe il pacove. I nakon toga se otrovala i uginula :( . Ja nikad više nisam htjela imati cuku, jer moja maza je bila moja maza i nisam je htjela zamijeniti nekim drugim.

Sad imam kornjaču i par lokalnih mačaka koje nisu moje ali im predstavljam restoran u koji dođu, jedu i odu :D
Aaaaa zao mi je psa :(
No vidi, imao sam i ja psa kojeg su' sintori odveli, i mnogo sam zalio za njim ali vidi nemoj da te to sprijeci da kupis novog psa.. Jer bolje da je taj neki pas kod tebe nego kod nekih idiota sto drze pse samo za potrebu a ne zato sto ih vole.
Ja kada se sjetim kada sam hranio davno onu lutalicu ja idem u skolu i on uvijek zamnom isprati me do busa hihi i onda se vrati xD

Cesto me je i isprljao ali nije to problem.. :mrgreen:
Baby

#6 Re: Diskusija o psima..

Post by Baby »

Ja sam oduvijek voljela pse.Prije sam imala mačke,kornjače,kokoške,papagaja i svi su sretno živjeli,dobro osim kokica one su poklonjene jer ja nisam dala da ih moji zakolju :D
Još dok sam odrastala kao dijete ,spašavala sam male cukice ,ali nikada nisu mogli ostati dulje od dva dana zato što se moja mama bojala pasa :|
Sada imam jedu kuju ,koja ima tri mjeseca i volim je najviše na svijetu <3 I imam 3 mačkice koje žive u dvorištu ,i jedu tri puta dnevno iako žive vani.

Predlažem svima dan bave psa ako imaju malo vremena ,mjesta i prostora u srcu za još jedno malo biće :)

P.S.Danas sam saznala da moja kuca ima bolest vožnje,može mi neko posavjetovati koje tablete da joj dam prije vožnje? Dramine ili Rodavan?
holowey

#7 Re: Diskusija o psima..

Post by holowey »

Baby wrote: P.S.Danas sam saznala da moja kuca ima bolest vožnje,može mi neko posavjetovati koje tablete da joj dam prije vožnje? Dramine ili Rodavan?
ne znam koliko je pametno sa tim hemikalijama, mozda da pravis cesce/duze pauze tokom voznje, uvijek drzis prozor malcice otvoren radi zraka...
Baby

#8 Re: Diskusija o psima..

Post by Baby »

Prozor je bio otvoren ,vožnja nije bila duga,ali njoj to "drndanje" toliko ne paše :| Neznam,pitati ću veterinara Harisa pošto svakako mora na revakcinu sljedeće sedmice.
Post Reply