Chmoljo wrote:Baltazar-x wrote:
A haške istine...Uvjek zaboravim..
Bojim se da ste prenebregnuli cinjenicu,da vi ovdje ne živite sa sudijom Robinsonom nego sa Srbima i Hrvatima..Možda bi bilo bolje da poslušate njih šta kažu ,nego njega...Čovjek je profesionalac , radi za pare...a pare uglavnom daju Ameri , svjetski uzor pravde i čestitosti..
Pitam se koji će Muhini argumenti biti, kada je sarajevska multietnicnost u pitanju (vracam se na temu)... kada ( ako se ovaj trend iseljavanja nebosnjaka iz SA nastavi)..u SA od Srba ostanu samo zaposleni u državnim organima i ovih par Srba sto igraju u Želji...
O kakvoj BiH tada možemo pričati..?
Kakva je to visenacionalna država u kojoj će joj glavni grad biti naseljen samo jednim narodom koji u njoj živi..
Ima li igdje takav primjer..

da, da, ugroženost Srba... kao i uvijek
ako je čovjek profesionalac onda radi svoj posao dosljedno. to je profesionalizam, bez obzira ko ga plaća i koliko ga plaća. kontaš?
pošto vidim da si kontradiktoran sam sebi evo ti jedan jednostavan primjer: neki fudbaler se naljuti što mu platu snize u klubu i on kaže: ja sam profesionalac, igraću najbolje što znam i trudiću se da dam sve od sebe, bez obzira na novac...
biće da su Amerikanci izmišljali činjenice po presudama... ah, pogodi još nešto, suđenja u Haagu su JAVNA... bujrum, demantuj činjenice

..ok,kazes javna..Pa sta, mislis da je sudjenje fer samim tim sto je javno.....Javni su i svi ovi podaci na wikileaks-u gdje se i tekako vidi da je ''glavni sudija'' tj zemlja koja u stvari u hagu drzi sudijski cekic velika baraba...
Pogledaj npr, nesto sto nikad nije i nece biti procesuirano (mislim da na nekoj od tema klip vec postoji )...a takvih zlocina u poslednjih 60-70 god uradili su na milione..
[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=5rXPrfnU3G0 [/youtube]
..Nirberski proces je trajao slovom i brojem deset mjeseci , a vodjen je na kraju 2. sjetskog rata u kojem je stradalo preko 50 mil ljudi i u kom je ucinjeno nebrojeno puta vise zlocina nego na prostorima bivse YU...a ova haska politicka ''sapunica''..traje vec preko petnaest godina..
Sudije i ostali personal, lijepo su zaimali, ubijajuci sve ove godine ''haske dnevnice''..ponapravili dobre kuce , solidno obezbjedile svu celjad u familiji...
Sve u svemu zelim reci da ste mnogi medju bosnjacima previse uprostili stvar...proglasavajuci svako neprijateljstvo prema vama, prema vasoj ideji Bosne i Hercegovine( pa i Sarajeva )zlocinom ,u jalovoj nadi da ce te uspjeti na taj nacin , kada vec nije uspjelo u ratu..
Nece, to je glupost, koja je bušna na sve strane...
PS
(Ti si zapoceo sa Hagom, i ne bi bilo u redu da me sead banujes ...uostalom, kako kažeš ..bujrum

)