Diskriminacija muskaraca

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#401 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by moonca »

Survey -je pokazao da medju - 500 millennial familija
-33% ne kuvaju
-40% vecinu vremena kuvaju,
- 28% polovicu dijele.
Muskarci su bolji i snajderi/ dizajneri odjece. :)
bossnjak

#402 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by bossnjak »

Mene iznenađuju muskarci koji smatraju da im nije nametnuto da kuhaju peglaju joj dok izgovorim fata me neki :-x nikako nije muški posao.

Problem nisu žene nego muškarci koji misle da trebaju to radit.
bossnjak

#403 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by bossnjak »

[yt][/yt]
moonca wrote:Survey -je pokazao da medju - 500 millennial familija
-33% ne kuvaju
- 28% polovicu dijele.

Gdje i ko kojeg vjerskog backgrounda kulturnog itd
Connaisseur Karlin

#404 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Connaisseur Karlin »

bossnjak wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
pa ni zene ni muskraci nisu narocito zaljubljeni u kucne poslove , imamo zajedncki problem, znaci, moramo ga zajedno rijesiti :D

Ja da kuham ispalo bi da zatvoren svoju tradiciju, a moram je njegovati tako da ništa od toga.
I smatram da je to nametnuo.
A protivim se nametanju tim feminističkim
pa i zenama je nametnuto :D
moonca

#405 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by moonca »

bossnjak wrote:[yt][/yt]
moonca wrote:Survey -je pokazao da medju - 500 millennial familija
-33% ne kuvaju
- 28% polovicu dijele.

Gdje i ko kojeg vjerskog backgrounda kulturnog itd
:-?
Nije u Bosni, ali svejedno mislim da su danasnje generacije manje opterecene tom podjelom.Forum nije mjerilo, ali ako sami zive -onda se podrazumjeva, u bracnim zajednicama takodje samo ako im mame nisu u blizini. :-D
Connaisseur Karlin

#406 Re: Diskriminacija muskaraca

bossnjak wrote:Mene iznenađuju muskarci koji smatraju da im nije nametnuto da kuhaju peglaju joj dok izgovorim fata me neki :-x nikako nije muški posao.

muskraci i zene trebaju dijeliti kucne obaveze , pa nisu kucne obaveze iskljucivo zenski posao :)

zasto su muskraci problem ako pomazu zenama u kuci, a to je iskljucivo njihov zajednicki izbor, to je njihov privatni zivot
moonca

#407 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by moonca »

bossnjak wrote:Mene iznenađuju muskarci koji smatraju da im nije nametnuto da kuhaju peglaju joj dok izgovorim fata me neki :-x nikako nije muški posao.

Zagorcavas svoj zivot sa tom tradicijom. Kuvanje je uzitak, zasto izbjegavati to.
Connaisseur Karlin

#408 Re: Diskriminacija muskaraca

moonca wrote:

Zagorcavas svoj zivot sa tom tradicijom. Kuvanje je uzitak, zasto izbjegavati to.
meni je kuhanje bezveze :|
moonca

#409 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by moonca »

moonca wrote:

Hm, ako zivis sama mozda nemas inspiracije ili ne volis cistiti nakon svega.

Nisam ni ja za desserte zainteresovana ali sve ostalo mi je ok. :roll: Mada ne kuvam cesto :lol:
triconja

#410 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by triconja »

Chmoljo wrote:zna l' ko kakvu ono baš dobru hidratantnu kremu za ruke? uništi ih ovaj hlor i ledena voda od pranja suđa...
Rukavice na ruke i udri, ako bas prigusti more i kondom na ruke i udri :lol: :lol: :lol:
Connaisseur Karlin

#411 Re: Diskriminacija muskaraca

moonca wrote:

Hm, ako zivis sama mozda nemas inspiracije ili ne volis cistiti nakon svega.

Nisam ni ja za desserte zainteresovana ali sve ostalo mi je ok. :roll: Mada ne kuvam cesto :lol:
ma ne bih je imala ni u braku, kuhanje je moranje

inace sam jako pedantna, ali sve ocistim za sobom svaki dan , to je kljucno rijesenje i najzravija solucija zivljenja u porstoru, zato to ne dozivljavam kao strasnom obavezom

danasnji stil zivotta je drugaciji , i normlano je da osobe dijele obaveze, a kuhanje nije problem ako oboje kuhaju , a ne iskljucivo zena
triconja

#412 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by triconja »

muskraci i zene trebaju dijeliti kucne obaveze , pa nisu kucne obaveze iskljucivo zenski posao :)

zasto su muskraci problem ako pomazu zenama u kuci, a to je iskljucivo njihov zajednicki izbor, to je njihov privatni zivot
U zavisnosti od situacije trebalo bi da se poslovi dodjeljuju a ne da su konstanta. Sta ti mislis da ce neki mujo kad se vrati iz rmu kakanj da popegla i opere sudje i sredi kucu dok hanuma bez dana radnog staza lezi i gleda tv? Ma hajte molim vas :lol: :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#413 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Chmoljo »

stvarno je gej ispeglati košulju...
moonca

#414 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by moonca »

inace sam jako pedantna, ali sve ocistim za sobom svaki dan , to je kljucno rijesenje i najzravija solucija zivljenja u porstoru, zato to ne dozivljavam kao strasnom obavezom

danasnji stil zivotta je drugaciji , i normlano je da osobe dijele obaveze, a kuhanje nije problem ako oboje kuhaju , a ne iskljucivo zena
Jaka pedantnost zna iritirati drugu stranu ako je ista malo relaksirana. No, mislim da se moze kuvati i ujedno drzati sve pod koncima.
Meni, opet smeta izlazak vani u restorane i sl. Ne mogu zamisliti niti bih mogla izlaziti vani na dorucak.U nasoj kulturi to nije ali u vecini zemalja zapada je.

Mislim sto se tice kuvanja u familjiji na pocetku zajednickog zivota nekako, ne agresivno treba prisiliti :lol: drugu stranu da ucestvuje u pripremi hrane ili mozda samo pranjem sudja.
Jako je skupo hraniti se vani.
moonca

#415 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by moonca »

triconja wrote:

U zavisnosti od situacije trebalo bi da se poslovi dodjeljuju a ne da su konstanta. Sta ti mislis da ce neki mujo kad se vrati iz rmu kakanj da popegla i opere sudje i sredi kucu dok hanuma bez dana radnog staza lezi i gleda tv? Ma hajte molim vas :lol: :lol: :lol:
:lol: Ti ces biti najbolji muz na svijetu.
Muji ce biti dozvljeno da predahne par minuta pa da nastavi rudarnicki. ;-) :-D
triconja

#416 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by triconja »

moonca wrote:

Jaka pedantnost zna iritirati drugu stranu ako je ista malo relaksirana. No, mislim da se moze kuvati i ujedno drzati sve pod koncima.
Meni, opet smeta izlazak vani u restorane i sl. Ne mogu zamisliti niti bih mogla izlaziti vani na dorucak.U nasoj kulturi to nije ali u vecini zemalja zapada je.

Mislim sto se tice kuvanja u familjiji na pocetku zajednickog zivota nekako, ne agresivno treba prisiliti :lol: drugu stranu da ucestvuje u pripremi hrane ili mozda samo pranjem sudja.
Jako je skupo hraniti se vani.
Najpostenije nek svak sebi sprema hranu, nece bit prigovaranja da je neko parazit i nesposoban i tako to :lol:
Ramzess Veliki

#417 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Ramzess Veliki »

Hajde ti to meni kao samohranom roditelju potanko objasni ...
Ili radnicima na baustelu.
Gojeni H

#418 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Gojeni H »

Euridika wrote: Ovo jeste boljka našeg društva, samo ja nisam vidjela da ijedan poslodavac daje poštedu i samohranoj majci. Ma općenito bilo kojem roditelju koji nije 150% angažiran na radnom mjestu i koji, gle čuda, ima i porodicu i obaveze prema djeci. Probaj uzeti bolovanje za dijete, pa da vidiš peripetija. Da ne kažem da ti zatreba bilo šta ozbiljnije. Našoj državi treba odati počast samo u jednom, a to je da nas kvalitetno istjeruje van nje. :sad:
Nece nikada ni dati. Ni u drugim zemljama poslodavci nisu jednog jutra ustali sa mislju da se preveslaju na altruizam. Ovo uopste ne mora znaciti da su svi poslodavci nuzno losi ljudi.
Drzava mora zastiti gradjanina ili grupu, u ovom slucaju samohranu majku ili oca. Ona to radi na nacin da donese zakon, a zatim uz olaksice omoguci dobijanje pravne pomoci majci ili ocu kada poslodavac ne postuje zakon.
Gojeni H

#419 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Gojeni H »

wewa wrote:sve su to, zapravo, posljedice patrijarhata u kojem su uloge strogo podijeljene - pa je tako necuveno da otac bude jednako dobar roditelj kao i majka, ili da muskarac bude dovoljno dobar odgajatelj ili nastavnik.

kad muskarci spoznaju ove i slicne zamke patrijarhata, zene koje se vec decenijama bore protiv ovakvog ustroja drustva imace jake saveznike u uspostavi pravednog sistema gdje ce svak moci ostvariti svoje zelje i ciljeve bez obzira na spol/rod, dob i slicne kategorije.
:thumbup:
Euridika
Globalna šefica

#420 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Euridika »

Gojeni H wrote:
Euridika wrote: Ovo jeste boljka našeg društva, samo ja nisam vidjela da ijedan poslodavac daje poštedu i samohranoj majci. Ma općenito bilo kojem roditelju koji nije 150% angažiran na radnom mjestu i koji, gle čuda, ima i porodicu i obaveze prema djeci. Probaj uzeti bolovanje za dijete, pa da vidiš peripetija. Da ne kažem da ti zatreba bilo šta ozbiljnije. Našoj državi treba odati počast samo u jednom, a to je da nas kvalitetno istjeruje van nje. :sad:
Nece nikada ni dati. Ni u drugim zemljama poslodavci nisu jednog jutra ustali sa mislju da se preveslaju na altruizam. Ovo uopste ne mora znaciti da su svi poslodavci nuzno losi ljudi.
Drzava mora zastiti gradjanina ili grupu, u ovom slucaju samohranu majku ili oca. Ona to radi na nacin da donese zakon, a zatim uz olaksice omoguci dobijanje pravne pomoci majci ili ocu kada poslodavac ne postuje zakon.
Tačno. Samo će još puno vode Bosnom proteći dok se naša država i socijalna politika uredi tako da bude pravedna prema svojim građanima. :sad:
mali jomu

#421 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by mali jomu »

Euridika wrote:
Gojeni H wrote:
Euridika wrote:
Ovo jeste boljka našeg društva, samo ja nisam vidjela da ijedan poslodavac daje poštedu i samohranoj majci. Ma općenito bilo kojem roditelju koji nije 150% angažiran na radnom mjestu i koji, gle čuda, ima i porodicu i obaveze prema djeci. Probaj uzeti bolovanje za dijete, pa da vidiš peripetija. Da ne kažem da ti zatreba bilo šta ozbiljnije. Našoj državi treba odati počast samo u jednom, a to je da nas kvalitetno istjeruje van nje. :sad:
Tačno. Samo će još puno vode Bosnom proteći dok se naša država i socijalna politika uredi tako da bude pravedna prema svojim građanima. :sad:

Prvo gradjani trebaju biti pravedni i posteni izmedju sebe...... pa drzava nece imat kud osim da i ona takva bude prema gradjanima.
KIseljak12

#422 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by KIseljak12 »

moonca wrote:

I meni je bezveze igrat tenis kad ga ne znam igrat.
Euridika
Globalna šefica

#423 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Euridika »

mali jomu wrote:
Euridika wrote:
Gojeni H wrote:Nece nikada ni dati. Ni u drugim zemljama poslodavci nisu jednog jutra ustali sa mislju da se preveslaju na altruizam. Ovo uopste ne mora znaciti da su svi poslodavci nuzno losi ljudi.

Prvo gradjani trebaju biti pravedni i posteni izmedju sebe...... pa drzava nece imat kud osim da i ona takva bude prema gradjanima.
Mislim da je postotak poštenih i izvaranih, ojađenih građana u ovoj državi mnogo veći od broja kojekakvih lopova, ali su ovi potonji daleko glasniji, moćniji i kroje nam svima politiku. Ali, da ne začatavamo ovu temu s politikom, ostanimo na diskriminaciji muškaraca.
Gojeni H

#424 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Gojeni H »

mali jomu wrote:
Euridika wrote: Tačno. Samo će još puno vode Bosnom proteći dok se naša država i socijalna politika uredi tako da bude pravedna prema svojim građanima. :sad:

A meni prva koja pada na pamet je ona krscanska "ljubi bliznjeg svog".
U ovoj sredini izuzetno dobrih ali povucenih i pasivnih, i onih drugih, surovih ljudi koji su jedni drugima vukovi, zaista, zaista nedostaje osjecaj zajednice.
mali jomu

#425 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by mali jomu »

Ja kuci sve radim..... kod mene i zene mi nema musko zenski posao, uopste nije vazno..... sve radimo sta treba.

Samo gledamo kako je ko raspolozen, odmoran ili umoran...... i pici.

Ne dam nigdje da mi se zena izvrce od umora i maltretiranja od nekakve moje glumaze pase, cara ili kralja.

Zasto sam onda ja tu ........?
Post Reply