Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

giovannir

#1 Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by giovannir »

Pa stvarno je sramota da državni RTV servis ne prenosi ama baš nijednu tekmu ijednog našeg predstavnika. Pa dobro, moglo im se oprostiti prvi put, ali da niti uzvrat ne prenose, pa to je za linča. Nisu bile dovoljne, kako kažu, stotine i stotine pismenih pritužbi građana i klubova, oni su se oglušili. Mislim, drago mi je gledati englesku i njemačku ligu, ali draže bi mi bilo gledati našu i naše klubove u Europi, pa kakvi su da su, naši su. Materemi, do sada sam plaćao pretplatu, od sada neću, pa neka me tuže.

BTW, evo tražio sam stream večerašnje tekme sa Zrinjskog, pa sam vidio da će ovaj portal embedati najkvalitetniji link pa se ne treba mučiti tražeći valjan link. Ekipa i ja ćemo lijepo projektor, ćaršaf na zid i ofura. :-D :bih:
irac300

#2 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by irac300 »

Mene od njih nista ne iznenadjuje. Dovoljno je pogledat kakvi nestrucni levati rade po tim televizijama (da ih nazovem tako). Ako javni servis ne moze biti kako treba, bolje neka ga ukinu onda! Koji ce nam k.... !! Hvala na linku! :bih:
stochar

#3 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by stochar »

nije to diskriminacija domaceg nogometa, nego spasavanje mentalnog stanja nacije od uzasnog nogometa koji im je bolje da ne gledaju...
dino84

#4 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by dino84 »

giovannir wrote:Pa stvarno je sramota da državni RTV servis ne prenosi ama baš nijednu tekmu ijednog našeg predstavnika. Pa dobro, moglo im se oprostiti prvi put, ali da niti uzvrat ne prenose, pa to je za linča. Nisu bile dovoljne, kako kažu, stotine i stotine pismenih pritužbi građana i klubova, oni su se oglušili. Mislim, drago mi je gledati englesku i njemačku ligu, ali draže bi mi bilo gledati našu i naše klubove u Europi, pa kakvi su da su, naši su. Materemi, do sada sam plaćao pretplatu, od sada neću, pa neka me tuže.

BTW, evo tražio sam stream večerašnje tekme sa Zrinjskog, pa sam vidio da će ovaj portal embedati najkvalitetniji link pa se ne treba mučiti tražeći valjan link. Ekipa i ja ćemo lijepo projektor, ćaršaf na zid i ofura. :-D :bih:
:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
BHT se raspada vec godinama od strajkova,politike koja je uvucena od cistacice do direktora,politickih direktiva,loseg programa,a najvise od hronicnog nedostatka para.U takvom stanju ne treba nikoga cuditi zasto ne mogu obezbijediti prenos kada ekipe igraju na gostovanju.
A sto se tice domacih utakmica,razlog je pohlepa klubova koji zele enorman novac za prenos te jedne utakmice,i na njoj zele zaraditi.Normalno da ce ih ljudi sa televizije odbiti jer im se vise isplati da prenose neku stranu utakmicu kvalifikacija nego tu,Zrinjski i Sarajevo su trazili ogromne pare i glatko su odbijeni.Ne znam kakva je situacija sa Slavijom.Ovo mi je rekao licno covjek koji radi na BHT.
I odmah krenu laprdanja o ugrozenosti Hrvata :zzzz: bla,bla itd. a evo izgleda da ce ipak prenositi revans Sirokog e sad ne znam da li FTV ili BHT,uglavnom ljudi iz Sirokog su normalni i nisu postavili preveliku cijenu pa ce prenositi izgleda njihovu utakmicu.

E tako ti stoje stvari drug moj.
Bosanski_kralj

#5 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by Bosanski_kralj »

BHT ima zakonsku obavezu da promoviše domaći sport. Meni je zanimljivije gledati Sarajevo, Zrinjski... u Evropi nego npr. Bolton - Newcastle.. :roll:
Ako su već cijene domaćih utakmica previsoke, mogli su se pobrinuti da ima prijenos gostujućih utakmica
pOZz

#6 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by pOZz »

Slovenci su od RTS-a tražili 64.000€ za davanje signala sa utakmice Rudar Velenje - Crvena Zvezda. Dva sata prije utakmice se nije znalo da li će biti direktnog prijenosa, ali RTS je to ipak prihvatio. I ko onda kaže da samo naši klubovi traže velike pare za prijenos? 8-)
Dr.Belajsuz

#7 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by Dr.Belajsuz »

Zrinjski tražio 15.000 KM za prenos, nije prihvaćeno. Mogu prenositi bar tekmu iz Slovačke.
BHTV nudi određeni reklamni prostor, i nikakve pare :roll:
karanana

#8 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by karanana »

ja sam cuo da je zrinjski trazio 40-50 hiljada. bht davala 5. prevelika razlika bila da se nadju.

takodjer sam cuo da ce u cetvrtak biti 2 prenosa, siroki na ftv a slavija na ptpc.
pOZz

#9 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by pOZz »

Široki - Sturm će biti na BHT1, dok su sa RTRS-a najavili prije 10-ak dana da će najvjerovatnije prenositi domaću utakmicu Slavije (iako u pregledu programa još nema ništa).
Magarece_godine

#10 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by Magarece_godine »

Zato imamo Vogoscu :D :D :D
karanana

#11 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by karanana »

imam osjecaj da kad su tekme na tv-u, onda rezultat bude los. bolje ovako, sretnije im je izgleda bez tv prenosa.
pOZz

#12 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by pOZz »

Trema. :oops: I mene bi spucala kad znam da me gleda višemilionski auditorijum. :razz:
Compact

#13 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by Compact »

stochar wrote:nije to diskriminacija domaceg nogometa, nego spasavanje mentalnog stanja nacije od uzasnog nogometa koji im je bolje da ne gledaju...
Možda bih se i ja složio sa tobom, ali da navijam za ŽeljA!
Charuga
Globalni moderator

#14 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by Charuga »

Compact wrote:
stochar wrote:nije to diskriminacija domaceg nogometa, nego spasavanje mentalnog stanja nacije od uzasnog nogometa koji im je bolje da ne gledaju...
Da da, na ostalim stadionima sirom nase domovine se igra neki drugi fudbal. Ljepota za oci i dusu. Raj pravi .. 8-) .. Igra je slicna onoj koju je pruzala Barsa u protekloj godini .. Rapsodija fudbala .. 8-)

Ovo ne znaci da sam ja za to da nema prijenosa nasih ekipa u Evropi. Naprotiv, ja sam ZA to da SVAKI nas predstavnik barem jednom bude na TV-u u jednom kolu. Pa ko koliko prodje taj neka toliko bude na TV-u. A to ko hoce da gleda ili ko nece je stvar izbora.
Compact

#15 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by Compact »

Plavih_11 wrote:
Compact wrote:
Da da, na ostalim stadionima sirom nase domovine se igra neki drugi fudbal. Ljepota za oci i dusu. Raj pravi .. 8-) .. Igra je slicna onoj koju je pruzala Barsa u protekloj godini .. Rapsodija fudbala .. 8-)

Ovo ne znaci da sam ja za to da nema prijenosa nasih ekipa u Evropi. Naprotiv, ja sam ZA to da SVAKI nas predstavnik barem jednom bude na TV-u u jednom kolu. Pa ko koliko prodje taj neka toliko bude na TV-u. A to ko hoce da gleda ili ko nece je stvar izbora.
Javna je tajna da Vam UEFA više ne dozvoljava da igrate u euro-kupovima, zbog kako kažu, lošeg uticaja na mlađe generacije! Nakon 7:0 prije Vaših utakmica emituje se "roditeljska pažnja", tako da mi je jasno što u BiH pojedinci imaju tako loše mišljenje o BH fudbalu!
bice_bice

#16 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by bice_bice »

pOZz wrote:Široki - Sturm će biti na BHT1, dok su sa RTRS-a najavili prije 10-ak dana da će najvjerovatnije prenositi domaću utakmicu Slavije (iako u pregledu programa još nema ništa).
poz pOZz

da li znas hoce li biti kodirano i odakle ta info? kad pocinje tekma?
P. Stanley

#17 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by P. Stanley »

Compact wrote:
:thumbup:
pOZz

#18 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by pOZz »

bice_bice wrote:
pOZz wrote:Široki - Sturm će biti na BHT1, dok su sa RTRS-a najavili prije 10-ak dana da će najvjerovatnije prenositi domaću utakmicu Slavije (iako u pregledu programa još nema ništa).
poz pOZz

20:15 i mislim da neće biti kodirano.

Izvor: Teletext BHT1
bice_bice

#19 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by bice_bice »

pOZz wrote:
bice_bice wrote:
poz pOZz

20:15 i mislim da neće biti kodirano.

Izvor: Teletext BHT1
thx na brzom odgovoru.. moguce da ne gledamo isti teletekst, kod mene neke igre sudbine najavljuju veceras... kako god.. hvala i nadam se da cemo moci gledat, nekodirano..
pOZz

#20 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by pOZz »

Pa nemoj gledati za večeras, gledaj za četvrtak kad igra Široki. :)
bice_bice

#21 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by bice_bice »

sjooooooooo, cevapa, hehehehe, fala ti!
Charuga
Globalni moderator

#22 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by Charuga »

Compact wrote:
Plavih_11 wrote:
Compact wrote:Da da, na ostalim stadionima sirom nase domovine se igra neki drugi fudbal. Ljepota za oci i dusu. Raj pravi .. 8-) .. Igra je slicna onoj koju je pruzala Barsa u protekloj godini .. Rapsodija fudbala .. 8-)

Javna je tajna da Vam UEFA više ne dozvoljava da igrate u euro-kupovima, zbog kako kažu, lošeg uticaja na mlađe generacije! Nakon 7:0 prije Vaših utakmica emituje se "roditeljska pažnja", tako da mi je jasno što u BiH pojedinci imaju tako loše mišljenje o BH fudbalu!
Vidis, ja lijepo napisem da sam ZA TV prijenose a ti okrenes temu ..

Jeli "roditeljska pažnja" vrijedila i za Evropske utakmice kad smo igrali sa Bazelom pa izgubili 6:0 i kad nam je Besiktas dao 5 na nasem terenu .. ? Ajoj, to nije bio Zeljo, izvinjavam se .. 8-)
Compact

#23 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by Compact »

Plavih_11 wrote: Vidis, ja lijepo napisem da sam ZA TV prijenose a ti okrenes temu ..

Jeli "roditeljska pažnja" vrijedila i za Evropske utakmice kad smo igrali sa Bazelom pa izgubili 6:0 i kad nam je Besiktas dao 5 na nasem terenu .. ? Ajoj, to nije bio Zeljo, izvinjavam se .. 8-)
I ja da sam na tvom mjestu bio bih za prijenose utakmica, da malo odmoriš oči od horora kojeg gledaš u dolini poskoka!

Mi nikada nismo fasovali 7 komada, a od Bazela i Bešiktaša je čast i ponos fasovati peticu!

Nama nikada nije pisalo prije tekme "roditeljska pažnja" :D

Eno igrali ste sa Goškom 1:1, nikako da vas krene!
karanana

#24 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by karanana »

ovo je fenomen. nevjerovatno je kako svaka tema, ma u kojem pravcu isla, uvijek zavrsi na prepucavanju slicnom ovom koji ide posljednja 2-3 posta. uvijek bazel, besiktas i levski jeli ono bi?
pOZz

#25 Re: Diskriminacija domaćeg nogometa na JRTV servisu

Post by pOZz »

Litex. :mrgreen:
Post Reply