kad bi morala najvise bi zeljala zivjeti u Turskoj.Bezbroj puta sam bila tamo(u gradovima) i vidjela da zene turkinjeJThomas wrote:mislim, glupo je reći da diskriminacije nema...harka wrote: a druge smiju?Ma daj,koliko je zena po smjestajima za zastitu zena po Evropi
i ako odu njega pritvore taj dan i sutra ga puste,treba njega na spavanju prebiti,kakva
policija
ali ipak ako generalno uporedimo položaj žene u evropi, pa i žene muslimanke, s položajem u maroku ili alžiru, o iranu da ne govorim...pa da sad moraš odseliti odavde, a da možeš bilo gdje, reci realno gdje bi prije, kao muslimanka, poželjela otići?
nisu pokrivene kao zene turkinje u Evropi.Zasto je to tako?Zato sto oni turci koji su prije30-40 g dosli u Evropu jos zive u
tim godinama prije njihovog dolaska a Turska ide naprijed,ali njihovi podmladci isto idu napredku.Govorim o gradovima jer ako gledas kod nas zene(bilo koje vjere) koje zive
u gradu su vise emancipovane nego zene sa sela.Da se razumijemo nepodcjenjujem nikoga ali to su cinjenice.Recimo meni je zena ruskinja zao jer su cesto maltretirane od strane muskarca.