Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
harka

#226 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by harka »

JThomas wrote:
harka wrote: a druge smiju?Ma daj,koliko je zena po smjestajima za zastitu zena po Evropi
i ako odu njega pritvore taj dan i sutra ga puste,treba njega na spavanju prebiti,kakva
policija :D
mislim, glupo je reći da diskriminacije nema...

ali ipak ako generalno uporedimo položaj žene u evropi, pa i žene muslimanke, s položajem u maroku ili alžiru, o iranu da ne govorim...pa da sad moraš odseliti odavde, a da možeš bilo gdje, reci realno gdje bi prije, kao muslimanka, poželjela otići?
kad bi morala najvise bi zeljala zivjeti u Turskoj.Bezbroj puta sam bila tamo(u gradovima) i vidjela da zene turkinje
nisu pokrivene kao zene turkinje u Evropi.Zasto je to tako?Zato sto oni turci koji su prije30-40 g dosli u Evropu jos zive u
tim godinama prije njihovog dolaska a Turska ide naprijed,ali njihovi podmladci isto idu napredku.Govorim o gradovima jer ako gledas kod nas zene(bilo koje vjere) koje zive
u gradu su vise emancipovane nego zene sa sela.Da se razumijemo nepodcjenjujem nikoga ali to su cinjenice.Recimo meni je zena ruskinja zao jer su cesto maltretirane od strane muskarca.
cocochanel

#227 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by cocochanel »

gdje ono bi skoro..muz zenu zalio kiselinom po licu..meni se cini iran.. :x
harka

#228 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by harka »

zonbirile wrote:harka
nikoga ja ne branim,ja iznosim fakta,aksiome ono što je .Ne mogu ja ništa što se tebi ne sviđa naziv katolički,ali imaš i Bošnjačku gimnaziju.Priča je
o finansiranju i izgradnji objekata,koji se koriste za nastavu,a u kontekstu javnih vrtića.
nemoj da mi stavljas nesto u usta sto nisam rekla
nisam rekla da mi se nesvidja samo katolicki,sve mi smeta
sto neko nesto prisvaja i dijeli.
harka

#229 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by harka »

cocochanel wrote:gdje ono bi skoro..muz zenu zalio kiselinom po licu..meni se cini iran.. :x
ja neznam koliko su tebi dostupni strani mediji
ali ovdje gdje sam imas iste slucajeve ne kiselinom
ali vatrenim oruzjem ili nozem, ubije zenu
stoka ubije i djecu svoju samo zato sto ga je zena
prijavila za maltretiranje i istjerali ga iz kuce.U jednom
slucaju je ubio i punca i punicu.Svugdje ima budala.Naravno
da tamo u tim zemljama ima vise slucajeva ,ali nismo ni mi
bas tako dobri da mozemo kritikovati druge i u nas svasta ima.
cocochanel

#230 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by cocochanel »

heh dostupni su mi strani mediji..i bas zbog toga sam navela ovaj primjer..koji je n-ti..
SaraLe

#231 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by SaraLe »

cocochanel wrote:gdje ono bi skoro..muz zenu zalio kiselinom po licu..meni se cini iran.. :x
Jel ono skoro u Austriji, nadjose dijete (Natashu) koju je otac godinama cuvao u podrumu :(
cocochanel

#232 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by cocochanel »

jah..i cini mi se one dvije britanke sestre..sto su placale ocu da ih ne siluje..
SaraLe

#233 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by SaraLe »

cocochanel wrote:jah..i cini mi se one dvije britanke sestre..sto su placale ocu da ih ne siluje..
Sto znaci da bolesnika ima u svim zemljama, a ne samo Iranu.
cocochanel

#234 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by cocochanel »

jah..ali tamo bas vole ove metode da zenu unakaze dozivotno..recimo da joj u pec stave neki eksploziv ili sl.. Tako da...uvijek bih evropu izabrala..tamo bar nikad ne bih zavrsila u zatvoru kao zrtva silovanja..
SaraLe

#235 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by SaraLe »

cocochanel wrote:jah..ali tamo bas vole ove metode da zenu unakaze dozivotno..recimo da joj u pec stave neki eksploziv ili sl.. Tako da...uvijek bih evropu izabrala..tamo bar nikad ne bih zavrsila u zatvoru kao zrtva silovanja..
Ako si baksuz da naletis na bolesnog manijaka, to ti se moze desiti i u Evropi i bilo gdje u svijetu :run:
cocochanel

#236 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by cocochanel »

pa ti se malo poigras s vjerovatnocom..i odlucis gdje ces prije rizikovati..
Bosanac sa dna kace

#237 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by Bosanac sa dna kace »

haman da je zalio curu koja ga nije htjela, a ne suprugu, a dobio je istu kaznu, naime biće oslijepljen na isti način kao što je on to učinio, a pride je dobio dok to čeka memljiv zatvor sa miševima i ostalim stvorenjima, a Fritzl je čak dobio haman pa hotel sa vrućom vodom...
zonbirile

#238 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by zonbirile »

bsdk
opet lupaš lončiće,a oni nikako da puknu.Sam si oslikao stanje zemlje,slikajući zatvor,a kazna nije mjera zatvorskih uslova,nego civilizacijska tekovina.Hoću reći,i manji prestupnik završi u istom zatvoru.Kada bi ti nama samo nabrojao muslimanske zemlje sa parlamentarnim uređenjima,definisao aktualni društveno -ekonomski poredak u njima,i stepenom ljudskih sloboda.
piupiu

#239 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by piupiu »

Nego, je li ko dosao do kakvog zakljucka? Da li je zena muslimanka diskriminisana u Evropi? Ako jeste, na koji se nacin vrsi ta diskriminacija? Gdje je toj diskriminaciji porijeklo, a gdje uporiste? Kakve bi knjige ova djevojka mogla procitati na tu temu? :D
Bosanac sa dna kace

#240 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by Bosanac sa dna kace »

@zonbirile ne moras bit svakom loncu poklopac
Zbog netacnih informacija ljudi izvode i netacne zakljucke.
Za mene je veliko ponizenje sto su Karadzic i ostala govna u Hagu u zatvoru koji se moze poredit sa hotelom a ne sa zatvorom.
Smisao kaznjavanja nije samo katarza oliti prociscenje pocinitelja vec i neka satisfakcija zrtve.
Sta mislis kako je svim tim zenama koju ocevi siluju i na kraju ih kazne sa minimalnom kaznom....
Znas u Turskoj zene godinama a i dan danas protestuju zbog te cinjenice da oni koji ih zlostavljaju dobivaju jako niske kazne iako ni jedan pocinitelj nije dobio ispod 5 godina, one se opet bune....a zna se kakvi su uslovi u truskim zatvorima i kako je turska policija surova...
Ovdje nije rijec o rezimima koji vladaju u muslimanskim zemljana vec o diskriminaciji muslimanki u Evropi.
arzuhal

#241 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by arzuhal »

piupiu wrote:Nego, je li ko dosao do kakvog zakljucka? Da li je zena muslimanka diskriminisana u Evropi? Ako jeste, na koji se nacin vrsi ta diskriminacija? Gdje je toj diskriminaciji porijeklo, a gdje uporiste? Kakve bi knjige ova djevojka mogla procitati na tu temu? :D
Znam da je to suvišno tebi da govorim, ali evo, vičemu u vjetar: ko daaaa jeee tooo nekoomeeeee vaaažnoooooo!
Nevjerovatno je kako se bilo koja zadata tema, postavljeno pitanje, slije uvijek u isto korito ili, još bolje, septičku jamu. Da postaviš pitanje: "Utjecaj kukuruzne pure na fatalizam E.A.Poe u pisanju "Annabel Lee" i posljedice iste na seizmološko dranglanje u kanadskim šumama", opet bi se, nakon 3-4 stranice, došlo do hidžaba, Irana, EU, kiseline i silovanja, reisa, društva primata, USA i Izraela...
Treba otvorit jednu univerzalnu temu gdje se svi trebaju ispucat dok se driveri ne istope do amino-kiselina pa dribling po fildžanu.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#242 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by Latina »

arzuhal wrote: Znam da je to suvišno tebi da govorim, ali evo, vičemu u vjetar: ko daaaa jeee tooo nekoomeeeee vaaažnoooooo!
Nevjerovatno je kako se bilo koja zadata tema, postavljeno pitanje, slije uvijek u isto korito ili, još bolje, septičku jamu. Da postaviš pitanje: "Utjecaj kukuruzne pure na fatalizam E.A.Poe u pisanju "Annabel Lee" i posljedice iste na seizmološko dranglanje u kanadskim šumama", opet bi se, nakon 3-4 stranice, došlo do hidžaba, Irana, EU, kiseline i silovanja, reisa, društva primata, USA i Izraela...
Treba otvorit jednu univerzalnu temu gdje se svi trebaju ispucat dok se driveri ne istope do amino-kiselina pa dribling po fildžanu.
:lol: :lol: :lol:

:thumbup:
zonbirile

#243 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by zonbirile »

bsdk

Ima jedna univerzalna očita istina,a očita je pogotovo od 1992g.Od milion izbjeglica , što muslimana , što Srba ,slabo i jedni odoše u zemlje koje su propagirali,bili spremni krv proliti (naravno tuđu ne svoju ),a i sada "ginu" na svakom postu.
Smiješne su seljačke doskočice tvojih ahbaba-idi u Holandiju pa dočekuj djeda mraza.Da mogu otišao bih kao i 70% anketiranih , vjerovatno i ti ,ali ja tebe poštujem pa nikad ne rekoh , furaj u Avganistan.Za tu kletvu ,moraš čovjeka ,stvarno debelo mrzjeti.
Latina

#244 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by Latina »

zonbirile wrote:bsdk

Ima jedna univerzalna očita istina,a očita je pogotovo od 1992g.Od milion izbjeglica , što muslimana , što Srba ,slabo i jedni odoše u zemlje koje su propagirali,bili spremni krv proliti (naravno tuđu ne svoju ),a i sada "ginu" na svakom postu.
Smiješne su seljačke doskočice tvojih ahbaba-idi u Holandiju pa dočekuj djeda mraza.Da mogu otišao bih kao i 70% anketiranih , vjerovatno i ti ,ali ja tebe poštujem pa nikad ne rekoh , furaj u Avganistan.Za tu kletvu ,moraš čovjeka ,stvarno debelo mrzjeti.
Evropljanima je bilo prirodno ostati u Evropi/otici u Ameriku, a ne Siriju npr ( iako protjeranih Bosanaca ima i u Siriji vjerujem ). Samo sto ima onih koji to nikako ne mogu shvatiti. U Evropi se - radjaju, zive i umiru ljudi razlicitih religija i nacija. :zzzz:

Evropa je takodje kroz istoriju porobljavala i izrabljivala zemlje sirom svijeta, a sad joj smeta sto je ljudi iz nekada koloniziranih teritorija smatraju drugom majkom.

I budi dobar kao sto si pretpostavljam lijep i nemoj vise pisati o mrznji molim te - vec si je naglasio u velikom broju postova. :)
harka

#245 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by harka »

Na Odjel hirurgije bolnice u Prijedoru je zbrinuta K. M. (56) iz Saničana kod Prijedora zbog rane na glavi, koju joj je nanio tri godine mlađi suprug K. D ..

policiji saznajemo da su se zavađeni supružnici prvo verbalno sukobili, a potom i fizički. Pobješnjeli muž loncem je u glavu udario K. M. nanijevši joj veću posjekotinu.

Nakon ljekarske intervencije, K. M. je puštena na kućno liječenje, a o cijelom slučaju obaviješteno je i nadležno tužilaštvo zbog krivičnog djela nasilja u porodici.

Nezvanično saznajemo da ovo nije prvi slučaj nasilja u ovoj porodici, kojom se policija iz Prijedora bavila i ranije zbog sličnih krivičnih djela.

Nije kiselinom al jeste loncem :roll:
Latina

#246 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by Latina »

:shock:

:?
Last edited by Latina on 30/11/2008 23:22, edited 1 time in total.
zonbirile

#247 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by zonbirile »

latinice
tvoje subjektivno mišljenje,ne možeš uzdiči na nivo objektivne istine,ali eto neka bude ti misliš,vjeruješ,pa reci nam koliko ih to ima po tvom sudu,a pride uzmi sem Sirije,Pakistan,Afganistan,Iran.I ja vjerujem da bi išli u S.A,UAE,Kuvajt,ali ne primaju ih.Čuj evropljani pa ih veže valjda nostalgija,ali eto gro spuco u SAD;Kanadu,Australiju.A šta je sa braćom Srbima,pa ima Bugarska,Grčka,dio Rumunije,Moldavija,dio Ukrajine,Bjelorusije,zar to nije evropa.Ne znam kakvu mržnju spominješ,ako misliš da mrzim ove "zaštitnike",ne mrzim ih,žalim ih.
zonbirile

#248 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by zonbirile »

latinice
jeli to tvoja slika.
harka

#249 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by harka »

zonbirile wrote:latinice
tvoje subjektivno mišljenje,ne možeš uzdiči na nivo objektivne istine,ali eto neka bude ti misliš,vjeruješ,pa reci nam koliko ih to ima po tvom sudu,a pride uzmi sem Sirije,Pakistan,Afganistan,Iran.I ja vjerujem da bi išli u S.A,UAE,Kuvajt,ali ne primaju ih.Čuj evropljani pa ih veže valjda nostalgija,ali eto gro spuco u SAD;Kanadu,Australiju.A šta je sa braćom Srbima,pa ima Bugarska,Grčka,dio Rumunije,Moldavija,dio Ukrajine,Bjelorusije,zar to nije evropa.Ne znam kakvu mržnju spominješ,ako misliš da mrzim ove "zaštitnike",ne mrzim ih,žalim ih.

sinko dragi zali ti sebe sto nespavas,nejedes nesexas :D
dan i noc visis na SA-X na religiji ,zivi inventar
Kad sam bila u Karlovcu u izbjeglickom logoru
da su me pitali hocu li u Tunguziju ja bi djecom krenula,
na kraj svijeta od kame .Tesko me izbaciti iz takta
ali od tebe pocinjem ospice dobivati,ako podjem karzamachiti ....... :D
Latina

#250 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by Latina »

zonbirile wrote:latinice
tvoje subjektivno mišljenje,ne možeš uzdiči na nivo objektivne istine.
Na sta konkretno mislis kada kazes da svoje "subjektivno misljenje ne mogu uzdici na nivo objektivne istine" ?
Locked