Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
emmir1 wrote:Meni su već dva doktora predlagala tu dekompresiju kičme i oba puta nisam otišao.
Inače sam bio samo kod neurologa 10 tak bar.
Nisam otišao jer uopšte nisam siguran da je kod mene diskus hernia, ja sam bolove i to ne neizdržive imao 3 dana od kako su mi krenuli simptomi i uopšte ih nemam.
Pretrčim bez problema po 20 km svako malo.
Iako je dijagnoza protuzija diska nakon MRI ja sumnjam u to.
Bar da su moje tegobe vezane za tu diskus herniu.
A tegobe su trnci u nogama, titranje mišića najviše po nogama a i po cijelom tijelu, neko strujanje koje ide do palčeva, nekad žarenje i peckanje.
Nema šta nisam radio, 3 puta komplet nalaze, 4 puta emng u po godine, MRI glave i kičme i razne druge pretrage.
Nadavao se para i para.
Jedino što nije bilo dobro u nalazu jest bilirubin, da bi me doktor sad na zadnjem pregledu pitao da li mi je ten tako uvijek blijed i skoro žučkast, rekoh pojma nemam.
I dođem kući i da malo istražim i vidim da ako je bilirubin povišen ten je žučkast.
Naredno što vidim jeste da je uz povišen bilirubin tipičan nedostatak b12 vitamina u tijelu.
Rekoh da vidim simptome manjka b12, kada sve moji problemi.
Titranje mišića, trnci, žarenje u ekstremitetima, mravinjanje, neke osjete i po glavi zbog kojih sam radio i mri glave
E sada ja sam smršao 40 kg prošle godine i nisam godinu dana i više jeo meso tako da sve ima smisla, moguće da sam naprvio neki disbalans u tijelu.
A za godinu dana sam dobijao dijagnoze
Aniksiozni poremećaj
Panićni poremećaj
Diskus hernia
Vadio sam i minerale i imam manjak kalcija i magnezija
A sada ću da odem i vitamine da povadim, sada sumnjam na b12.
Mada zvanično je diskus hernia na L5 koju je pokazao MRI a EMNG oštećenje nerva na L5
Ali eto da napišem, možda nekom pomogne jer sam čitajući po forumima primjetio mnoogooo mladih ljudi sa istim problemima
Ti si hipohondar!
Ozbiljno ti kažem. Uozbilji se dok nisi dobio jož neku F šifru npr F20 i da trajno završiš na Haldol ** No links **... a tad ces tesko naci posao ili ako ga imas da ces tesko ostati tu gdje jesi, razbježati ce se od tebe sva rodbina, prijatelji...
Diši punim plucima i živi život
Vrlo moguće i to.
Ali zaista imam simptome, žarenje u rukama, trnjenje nogu, neko mravinjanje i bockanje.
Ja nisam otišao doktoru do unazad godinu dana jedno, samo dva puta zubaru.
Dobro veče imam 21 godinu a dobio sam diskus herniu tačnije ovako mi piše. Radio sam u Zadru i kad sam trebao da spustim teret koji sam držao iza leđa da ne bi na prste svoje ga spustio i pričepio ih ja sam se "trznuo" naprijed i nekako mi se zavrtoglavalo nakon toga, tu veče me strašno bolio članak, treći dan od toga nisam mogao normalno hodati, upućen sam na Neurologiju u Tuzli kasnije kad sam stigao u BIH i ležao sam 9 dana, otkrili su mi neku diskus herniju, sad imam problem naime hodao sam 3 kilometra i nisam više mogao na prste da se odrazim desne noge dok nisam odmorio nogu. na magnetnoj rezonanci kažu da je sve ok kad bi mi ko mogao pomoći i protumačiti ovo sa Nalaza iz Zadra bio bi mu zahvalan.
bossnjak wrote:Dobro veče imam 21 godinu a dobio sam diskus herniu tačnije ovako mi piše. Radio sam u Zadru i kad sam trebao da spustim teret koji sam držao iza leđa da ne bi na prste svoje ga spustio i pričepio ih ja sam se "trznuo" naprijed i nekako mi se zavrtoglavalo nakon toga, tu veče me strašno bolio članak, treći dan od toga nisam mogao normalno hodati, upućen sam na Neurologiju u Tuzli kasnije kad sam stigao u BIH i ležao sam 9 dana, otkrili su mi neku diskus herniju, sad imam problem naime hodao sam 3 kilometra i nisam više mogao na prste da se odrazim desne noge dok nisam odmorio nogu. na magnetnoj rezonanci kažu da je sve ok kad bi mi ko mogao pomoći i protumačiti ovo sa Nalaza iz Zadra bio bi mu zahvalan.
Mozda da uradis magnet sa kontrastom? Raspitaj se o tome kod doktora. Ako se ne vidi DH na nagnetnij ne znaci da je nemas.
bossnjak wrote:Dobro veče imam 21 godinu a dobio sam diskus herniu tačnije ovako mi piše. Radio sam u Zadru i kad sam trebao da spustim teret koji sam držao iza leđa da ne bi na prste svoje ga spustio i pričepio ih ja sam se "trznuo" naprijed i nekako mi se zavrtoglavalo nakon toga, tu veče me strašno bolio članak, treći dan od toga nisam mogao normalno hodati, upućen sam na Neurologiju u Tuzli kasnije kad sam stigao u BIH i ležao sam 9 dana, otkrili su mi neku diskus herniju, sad imam problem naime hodao sam 3 kilometra i nisam više mogao na prste da se odrazim desne noge dok nisam odmorio nogu. na magnetnoj rezonanci kažu da je sve ok kad bi mi ko mogao pomoći i protumačiti ovo sa Nalaza iz Zadra bio bi mu zahvalan.
Mozda da uradis magnet sa kontrastom? Raspitaj se o tome kod doktora. Ako se ne vidi DH na nagnetnij ne znaci da je nemas.
Uradio sam magnentu rezonancu ali kaže da je sa živcima ok ali ct kaže nešto drugačije, inače ići ću i ortopedu pa ću viditi, a da imam i skoliozu neku blagu, tako mi je rekao fizijatar na osonvu ovog nalaza.
Da napomenem imam problema i sadi sa urologijom jer ne mogu spavati dugo moram ići u WC išao sam urologu, Uradio UZV i on je kazao da je ok imam sad opet neku provjeru u februaru kontrolu.
A da i neozbiljno me shvaćaju jer imam stalno kad spavam "buđenje". Ja mislim da je to zbog kičme.
Uradio sam magnentu rezonancu ali kaže da je sa živcima ok ali ct kaže nešto drugačije, inače ići ću i ortopedu pa ću viditi, a da imam i skoliozu neku blagu, tako mi je rekao fizijatar na osonvu ovog nalaza.
Skoliozu imamo svi. To ti nije nista. Iskreno se nadam da ti je to privremeno i da si se povrijedio zbog tog nosenja tereta. Jer da je nesto veliko vidjelo bi se na magnetnoj.
Pa dobro jel još rano govoriti o opravku nisam mogao sjediti nikako oduzimale su mi se noge ruke udovi morao ležati, sad je to bolje nisam mogao ni hodati osjećao bol bol i otkazivanje udova, sad mi je već mjeses ipo kako sam se povrijedio, da li sam se trebao oporaviti, da ne spominjem da sam morao urologu i porodičnom doktoru govoriti da imam erekcije što me je bilo stid, ona mi rekla nađi sebi curu u po noći ustajem imam isprekidan san muči me nešto, i ko urologa sam bio sumnjam na kičmu, mogao sam normalno spavati, sad moram čim zaspim npr u 12 u 6 moram ustati.
Ovo izgleda kao da se zezam ali mi stvara ogromne probleme mislim da je neki živac za mokraćni mjehur ili tako nešto poremećen,
Opal_89 wrote:Je li se neko poradjao sa diskus hernijom L5/S1? Ima li sanse za prirodan porod?
To svakako sa doktorom dogovori. Ima šansi naravno. Znam ženu kojoj je porod pomogao pa je kičma manje boljela nakon njega a znam i jednu kojoj je palo stopalo nakon poroda.
Opal_89 wrote:Je li se neko poradjao sa diskus hernijom L5/S1? Ima li sanse za prirodan porod?
To svakako sa doktorom dogovori. Ima šansi naravno. Znam ženu kojoj je porod pomogao pa je kičma manje boljela nakon njega a znam i jednu kojoj je palo stopalo nakon poroda.
Šta doktori savjetuju?
Ginekolog zasad kaze da ce vjerovatno biti carski, ali ce se gledati do kraja pa odluciti kako ce. Valjda ce me uputiti nekom specijalisti. Prva dva poroda su bila prirodno, prelagana.
CherryLips wrote:Koliko pomazu masaze i kome otici na iste?
Ako nisi operisana, pomažu. Ako jesi masaže se izbjegavaju. Najbolje je otići u neku zdravstvenu ustanovu. ( na fizikalnu terapiju) Izbjegavaj kozmetičke salone i priučene maserke..