discus herniae
Moderator: anex
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#876 Re: discus herniae
Ma ja ba. 
- Zejnep
#877 Re: discus herniae
Pa šta me zjbv onaj?stetoskop wrote:Ma ja ba.
neki kazu i kriza, ali ne bih se slozio da su identicni iako su vrlo slicni
-
emmir1
#878 Re: discus herniae
Bilo mi prestalo ovo neko mravinjanje po nogama, od juce opet.
Da nije promjena vremena.
3 dana me bolilo ali bio sam pokretan, ukočeno hodao ali nije neizdržljivo.
Jel simptomi diskus hernie dolaze i prolaze?
Kako ide to
Kako ide to
- Zejnep
#879 Re: discus herniae
Osim ako nije akutna faza,uglavnom da, simptomi odlaze i dolaze. Trnci su od sštećenog živca. Oštećen jer je pritisnut, bio ili još uiijek jeste. Vitamin B12 je jako dobar za takav oštećen i neuhranjen živac.emmir1 wrote:Bilo mi prestalo ovo neko mravinjanje po nogama, od juce opet.
Kako ide to
-
emmir1
#880 Re: discus herniae
Zejnep wrote:Osim ako nije akutna faza,uglavnom da, simptomi odlaze i dolaze. Trnci su od sštećenog živca. Oštećen jer je pritisnut, bio ili još uiijek jeste. Vitamin B12 je jako dobar za takav oštećen i neuhranjen živac.emmir1 wrote:Bilo mi prestalo ovo neko mravinjanje po nogama, od juce opet.
Kako ide to
Pio sam pronerv i 3 puta sam radio emng i kažu oštećen mi je nerv.
Dva puta nogu i jednom ruku
Imam nekad i neko žarenje ili peckanje u nogama
- Zejnep
#881 Re: discus herniae
emmir1 wrote:
Pio sam pronerv i 3 puta sam radio emng i kažu oštećen mi je nerv.
Dva puta nogu i jednom ruku
Imam nekad i neko žarenje ili peckanje u nogama
Odličan je pronerv.
Pritrpi malo, znam da su trnci dosadni ali vjeruj da su ništa naspram jakih, paralizirajućih bolova.
-
AsAmHa
#882 Re: discus herniae
Klasicna operacija i hirurg mi je skoro u potpunosti uklonio L5-S1 disk,i za sve to mu je trebalo 3 cm prostora,naime toliki mi je rez napravio.
Covjek sam koji smatra da je u pravilo novije i modernije po automatizmu bolje,ali smatram da i ove klasicene microdiscektomie nisu bas kilometrima u odnosu na ove nove stvari.
Na rehabilitaciji sam upoznao dvije osobe mislim da i on i ona rade na Klinickom i oboje su imali po dvije-tri minimalno invanzive operacije u inostranstvu,da bi na kraju jedno zavrsilo kod Sejfe a drugo kod Burazerovica na stolu.
Pitam ih ja oboje zasto je bila potreba za reoperacijama i to istog diska,rekli su mi da s ovim novijim metodama nisu im mogli ukloniti cijeli ili vecinu diska,nego su im samo rezali ispupceni dio,da bi s vremenom tj djelovanjem sile ovaj ostatak diska ponovo pravio problem,dolazio u kontakt s nervom i opet sve ponovo.
Covjek sam koji smatra da je u pravilo novije i modernije po automatizmu bolje,ali smatram da i ove klasicene microdiscektomie nisu bas kilometrima u odnosu na ove nove stvari.
Na rehabilitaciji sam upoznao dvije osobe mislim da i on i ona rade na Klinickom i oboje su imali po dvije-tri minimalno invanzive operacije u inostranstvu,da bi na kraju jedno zavrsilo kod Sejfe a drugo kod Burazerovica na stolu.
Pitam ih ja oboje zasto je bila potreba za reoperacijama i to istog diska,rekli su mi da s ovim novijim metodama nisu im mogli ukloniti cijeli ili vecinu diska,nego su im samo rezali ispupceni dio,da bi s vremenom tj djelovanjem sile ovaj ostatak diska ponovo pravio problem,dolazio u kontakt s nervom i opet sve ponovo.
- jedna tamo
#883 Re: discus herniae
Zna li neko da li moze pasti stopalo iako sam se operisala? Noga me na momente boli al dr. mi je rekao da ce tu pomoci fizikalna jedino ako je zivac bas ostecen onda nece..sad sam se prepala
- Zejnep
#884 Re: discus herniae
Ne bi trebalo. Trnci, ziganje, bolovi...toga se sjecam mjesecima nakon operacije.jedna tamo wrote:Zna li neko da li moze pasti stopalo iako sam se operisala? Noga me na momente boli al dr. mi je rekao da ce tu pomoci fizikalna jedino ako je zivac bas ostecen onda nece..sad sam se prepala
Probaj ovdje naci odgovor:
http://kraljeznica.com/forum/index.php
- jedna tamo
#885 Re: discus herniae
Sad se jos vise isprepada tamo na onom forumu svima se vratila sta je ono....doduse i meni je neurohirurg rekao da mi je los l5 s1 a operisala sam l4 l5 joj zivote....
Ma hajd cuvat se sto je vise moguce i terapije...neznam sve je to neka sudbina
- Zejnep
#886 Re: discus herniae
Stas se prepadatjedna tamo wrote:![]()
Sad se jos vise isprepada tamo na onom forumu svima se vratila sta je ono....doduse i meni je neurohirurg rekao da mi je los l5 s1 a operisala sam l4 l5 joj zivote....
Ma hajd cuvat se sto je vise moguce i terapije...neznam sve je to neka sudbina
Cuvat se, nego sta. I nista teze od kasike ne dizi.
- jedna tamo
#887 Re: discus herniae
Da znam kad sam prokleta...ne mogu mirovati...i trebam citat odmah sam legla..tako je to cim si boljd odmah mislis eh evo ga bolje sam a treba se cuvati....a i dosadno vala
Kako covjek nezna cijeniti Zdravlje dok ga ima...fakat...
Mlada sa 35 operisana svi kazu...sta reci ....samnom je bila cura od 18 god isto operisala...
Da mi je ova pamet...al gotovo je sad ici naprijed i oporavljat se...
Hvala na linku
Kako covjek nezna cijeniti Zdravlje dok ga ima...fakat...
Mlada sa 35 operisana svi kazu...sta reci ....samnom je bila cura od 18 god isto operisala...
Da mi je ova pamet...al gotovo je sad ici naprijed i oporavljat se...
Hvala na linku
- jedna tamo
#888 Re: discus herniae
Zna li neko gdje se ide na komisiju za bolovanje? Koja je to zgrada? Kazu kod med faksa al gdje?
- Zejnep
#890 Re: discus herniae
ulica Čekaluša broj 23, tel.213-833
- jedna tamo
#891 Re: discus herniae
Hvala nasao je suprug ide u ponedjeljak srecom ne moram ja
- pecpec
#892 Re: discus herniae
Ispast ce ti noga iz kukajedna tamo wrote:Zna li neko da li moze pasti stopalo iako sam se operisala? Noga me na momente boli al dr. mi je rekao da ce tu pomoci fizikalna jedino ako je zivac bas ostecen onda nece..sad sam se prepala
Terapijom ce se povratit mozda koja injekcija i bices ko nova
- jedna tamo
#893 Re: discus herniae
Daj Boze
- pecpec
#894 Re: discus herniae
I vise vjeruj u ozdravljenje a ne tako daj boze.Sto budes vise vjerovala prije ces ozdravit.
- stetoskop
#895 Re: discus herniae
U kom smislu ti je palo stopalo? Da li ne možeš hodati na peti ili ti je "pijetlov hod", tj. kada podižeš nogu pri hodu vrh stopala (prsti) padaju dole?jedna tamo wrote:Zna li neko da li moze pasti stopalo iako sam se operisala? Noga me na momente boli al dr. mi je rekao da ce tu pomoci fizikalna jedino ako je zivac bas ostecen onda nece..sad sam se prepala
Ako je ovo prvo (hod na peti), meni je trebalo par godina od operacije da se normalizuje i to tek nakon što sam pio lijek Lyrica (pregabalin), pa onda puno vježbao.
Ako je ovo drugo, to je već opasno, jer znam da kada dođe do "pijetlovog hoda", potrebna je hitna operacija.
- jedna tamo
#896 Re: discus herniae
Ma nije mi palo stopalo zato sam se i operisala, prvo zbog bolova od kojih nisam mogla spavati a drugo neurohirurg mi je rekao da je to slijed bolesti...
Uglavnom ja sam sad dobro..oporavak je spor al sta ces...bitno da me ne boli i da ss vratim u neku normalu
Hvala svima na savjetima
Uglavnom ja sam sad dobro..oporavak je spor al sta ces...bitno da me ne boli i da ss vratim u neku normalu
Hvala svima na savjetima
- stetoskop
#897 Re: discus herniae
Hajd' super, neka nije to. Samo se čuvaj sada, zanemari poslove bez obzira koliko se dobro osjećala da možeš!
Nego zna li neko koji još ima dobar neurohirurg za kičmu na Koševu da se može sa njim popričati i dobiti smjernice za dalje.
Znam za Burazerovića, ali on je tek u februaru u ambulanti, a mene sad uputiše na kontrolu.
Za Sefu čuo da ga hvale, ali ja jednom bio kod njega, brže izašao nego što sam ušao.
Nego zna li neko koji još ima dobar neurohirurg za kičmu na Koševu da se može sa njim popričati i dobiti smjernice za dalje.
Znam za Burazerovića, ali on je tek u februaru u ambulanti, a mene sad uputiše na kontrolu.
Za Sefu čuo da ga hvale, ali ja jednom bio kod njega, brže izašao nego što sam ušao.
- Zejnep
#898 Re: discus herniae
Dr Mersad Barucija. 40 i koja god. Ptistupacan, normalan, profesionalan.stetoskop wrote:Hajd' super, neka nije to. Samo se čuvaj sada, zanemari poslove bez obzira koliko se dobro osjećala da možeš!
- stetoskop
#899 Re: discus herniae
Hvala ti, taman takav
... U ponedjeljak zovem da vidim kad je u rasporedu.
-
bumerangss
#900 Re: discus herniae
Meni je ovo prvostetoskop wrote:U kom smislu ti je palo stopalo? Da li ne možeš hodati na peti ili ti je "pijetlov hod", tj. kada podižeš nogu pri hodu vrh stopala (prsti) padaju dole?jedna tamo wrote:Zna li neko da li moze pasti stopalo iako sam se operisala? Noga me na momente boli al dr. mi je rekao da ce tu pomoci fizikalna jedino ako je zivac bas ostecen onda nece..sad sam se prepala
Ako je ovo prvo (hod na peti), meni je trebalo par godina od operacije da se normalizuje i to tek nakon što sam pio lijek Lyrica (pregabalin), pa onda puno vježbao.
Ako je ovo drugo, to je već opasno, jer znam da kada dođe do "pijetlovog hoda", potrebna je hitna operacija.
Ujutru me bole ledja, donji dio i ne mogu se pregeti preko kade da se umijem, teško obucem carape... ali za sahatak kad se razgibam nemem problema i nema bola. Ne bih na operaciju a želio bih da mi se oporavi nerv i da mogu hodati na peti...
Pio sam i pronerv i udebljao se još koju kilu a uvijek sam bio buco... imam 126 kg
Znam da bih trebao smršati...