discovery channel
- roki
#1 discovery channel
Gledam sad Ultimate Survival na discovery channel.Sta covjek radi po sahari,jede zmije,bube,pije vodu iz izmeta kamile i slicne stvari van pameti.Ono sto mene zanima koliko su placeni glavni akteri ovakvih emisija.
Takoder me zanima i emisija fifth gear.Puno dobrih i skupih auta na testu,koja se voze bez ikakve milosti,testiraju ih do krajnjih granica.Koliku su budžeti ovakvih TV stanica,odakle se finansiraju i sli. jer predpostavljam da se radi o velikim sumama novca.
Takoder me zanima i emisija fifth gear.Puno dobrih i skupih auta na testu,koja se voze bez ikakve milosti,testiraju ih do krajnjih granica.Koliku su budžeti ovakvih TV stanica,odakle se finansiraju i sli. jer predpostavljam da se radi o velikim sumama novca.
- DaysleepeR
#3 Re: discovery channel
ogromne su im plate
discovery je najjaci na svijetu i bez premca je
discovery nije besplatan kanal, da bi ga gledao moras ga kupiti isto tako kao sto ti placas gledanje discovery-a kroz pretplatu kablovske
discovery je najjaci na svijetu i bez premca je
discovery nije besplatan kanal, da bi ga gledao moras ga kupiti isto tako kao sto ti placas gledanje discovery-a kroz pretplatu kablovske
- Skyfox
#4 Re: discovery channel
Neznam koliko je placen taj lik iz Survivora al to ne bih radio ni za kakve pare jednom je 3 dana isao kroz mocvaru negdje na americkom jugu. Recimo da su mu pijavice bile najmanji problem
Svaka mu cast al svakom njegovo... 
- roki
#7 Re: discovery channel
gledao sam tu mocvaru.Krokodil ga je uvijek mogao šćepati.Koliko kosta riskiranje zivota.Vjerovatno jako puno
- A-R-N-I
- A-R-N-I
#9 Re: discovery channel
Vecerasnja za 1o

- Skyfox
#10 Re: discovery channel
ja mislim da je u toj ili nekoj drugoj zagrizao zivu zivotinju samo se ne mogu sjetiti koju, i kornjacu ispekaoroki wrote:gledao sam tu mocvaru.Krokodil ga je uvijek mogao šćepati.Koliko kosta riskiranje zivota.Vjerovatno jako puno
mislim... neeeema sanse, al zanimljivo pogledat
- x generation
#11 Re: discovery channel
Mene samo zanima kakva je rekacije njegove zene kada dodje nazad,i da li ga doceka sa poljupcem u usta ili
,a btw jos ima dva sina,pa covjece nakon sto se vrati treba mu uraditi dezinfekciju i kompletnu sterilizaciju usta 
- xfacktor
#12 Re: discovery channel
Nemojte me pogresno shvatiti ali ja mislim da je on cisti glumac i da sam nikad nebi mogao prezivjeti u divljini. To sto radi, jede zive zivotinje, jede testis od jarca u sahari a onaj se smije pustinjak itd. Ima svoju filmsku ekipu koja ga prati i on onda radi blesave stvari. Vjerovatno kad bi se sta desilo kako ne treba oni bi to isjekli i stavili samo neke stvari koje izgledaju kao profesionalne a zapravo se radi o krkanluku i sto je nama odvratno i na traj nacin stice popularnost.
Ima jedna druga emisija gdje tip sam ode negdje i bude 7 dana sam i sve sam radi i snima. Neznam sad kako se zove, ali pravi prave situacije i pokazuje kako preziviti sedam dana negdje od prirode ili necega sto je ostalo pri ruci. Dosta je realnije i nema nekih gadosti i toga cak i on sam kaze kad neku zivotinju ufati da mu je zao je ubiti ali da ako hoce da prezivi da mora. Izgleda dosta realnije nego ta serija. Ta serija mi izgleda kao film sa sto vise explozija i onda ljudi odusevljeni, a u ovoj seriji covjek govori prakticne primjere koji izgledaju onako jednostavno ali dosta korisno ako se neko nadje u takoj situaciji i ponesta se da i nauciti.
Ima jedna druga emisija gdje tip sam ode negdje i bude 7 dana sam i sve sam radi i snima. Neznam sad kako se zove, ali pravi prave situacije i pokazuje kako preziviti sedam dana negdje od prirode ili necega sto je ostalo pri ruci. Dosta je realnije i nema nekih gadosti i toga cak i on sam kaze kad neku zivotinju ufati da mu je zao je ubiti ali da ako hoce da prezivi da mora. Izgleda dosta realnije nego ta serija. Ta serija mi izgleda kao film sa sto vise explozija i onda ljudi odusevljeni, a u ovoj seriji covjek govori prakticne primjere koji izgledaju onako jednostavno ali dosta korisno ako se neko nadje u takoj situaciji i ponesta se da i nauciti.
- xfacktor
#13 Re: discovery channel
Emisija se zove survivorman sa Les Stroud-om i editira se na science discovery kanalu nije na obicnom
- awekenings
#14 Re: discovery channel
on radi ovaj Bear Grylls sve scene, i sve sto pojede on stvarno pojede, i one sve skokove lude radi ....ali on nikad ne bude 3 dana u pustinji,dzungli i dje vec bude konstantno ... coek u pauzama ode u motel/hotel i tak ... i mene je to bash bilo impresioniralo pa sam malo istrazivao ...ali ipak coek dere guzove .. nije normalan ...

- A-R-N-I
#15 Re: discovery channel
xfacktor wrote:Nemojte me pogresno shvatiti ali ja mislim da je on cisti glumac i da sam nikad nebi mogao prezivjeti u divljini. To sto radi, jede zive zivotinje, jede testis od jarca u sahari a onaj se smije pustinjak itd. Ima svoju filmsku ekipu koja ga prati i on onda radi blesave stvari. Vjerovatno kad bi se sta desilo kako ne treba oni bi to isjekli i stavili samo neke stvari koje izgledaju kao profesionalne a zapravo se radi o krkanluku i sto je nama odvratno i na traj nacin stice popularnost.
Slazem se, samo da dodam da u mnogim zemljama, gdje postoje ovakvi prirodni uslovi, mnogo se placaju ovakvi kursevi prezivljavanja...
- awekenings
#16 Re: discovery channel
xfacktor wrote:Nemojte me pogresno shvatiti ali ja mislim da je on cisti glumac i da sam nikad nebi mogao prezivjeti u divljini. To sto radi, jede zive zivotinje, jede testis od jarca u sahari a onaj se smije pustinjak itd. Ima svoju filmsku ekipu koja ga prati i on onda radi blesave stvari. Vjerovatno kad bi se sta desilo kako ne treba oni bi to isjekli i stavili samo neke stvari koje izgledaju kao profesionalne a zapravo se radi o krkanluku i sto je nama odvratno i na traj nacin stice popularnost.
coek nije glumac definitivno .. pogledaj mu malo biografiju ... coek nea sta nije uradio a tek mu je oko 30 godina ...
- _tulumba_
#17 Re: discovery channel
Ova ULTIMATE SURVIVOR je extra za gledati, mozda i folira ali opet nije nista toliko znacajno...
Ja sto sam primjetio, recimo da zamjeni odjecu, nakon sto je prenocio u utrobi kamile, sav krvav, sutradan je u drugoj kosulji...
Ali ok, to svakako ne utice toliko na realnost situacija, i nema nekog znacaja naravno..
U svakom slucaju, zanimljivo i ipak, po meni, realno, nema sta..Svaka cast liku!!
Ja sto sam primjetio, recimo da zamjeni odjecu, nakon sto je prenocio u utrobi kamile, sav krvav, sutradan je u drugoj kosulji...
Ali ok, to svakako ne utice toliko na realnost situacija, i nema nekog znacaja naravno..
U svakom slucaju, zanimljivo i ipak, po meni, realno, nema sta..Svaka cast liku!!
- samson
#18 Re: discovery channel
accent wrote:lujdak
ma 100%
- chuchumbamayumbe
#19 Re: discovery channel
Ja na tim kanalima, Viasat History, Discovery...gledam samo ratne strategije, ono, bitka kod Kurska, Staljingrad, Normandija...Znaci military shit.
To me odusevljava, njihovi prikazi, komentari...
Malcice je off topic, sorry!
To me odusevljava, njihovi prikazi, komentari...
Malcice je off topic, sorry!
- scooter21ba
#20 Re: discovery channel
sve to ok sto pokazuje kako "preziviti"
ali je prodaja magle da on sam sve prozivljava
sigurno nakon snimanja ode u neki sator ili nesto i fino prespava ili se varam(nadam se da se varam)
ali je prodaja magle da on sam sve prozivljava
sigurno nakon snimanja ode u neki sator ili nesto i fino prespava ili se varam(nadam se da se varam)
- Skyfox
#21 Re: discovery channel
Ko da bi neko u stvarnosti ganjao kamilu po pustinji i onda je ubio
Pa logicnije je da je zajases da te odvede do vode
-
Ripicipi
#22 Re: discovery channel
Skyfox wrote:Ko da bi neko u stvarnosti ganjao kamilu po pustinji i onda je ubio![]()
- Skyfox
#23 Re: discovery channel
nesto mi pade na pamet izgubim se u pustinji, plan je naci kamilu, ubiti je, prenociti u njoj i pojest joj testis i na sigurnom sam ne berem brigu
spasen 
- Comrad
#24 Re: discovery channel
Pa fino vam je covjek stavio na pocetku emisije da se radi o "HOW TO", odnosno nesto kao vodic za prezivljavanje. Covjek samo pokazuje sta se moze uraditi u razlicitim ekstremnim situacijama, nekada malo i pretjerano, al et treba i to znat.
Opet i da glumi, valja odglumiti jedenje testisa kamile, pijenje vode iz izmeta i sta ja znam sve ne 
- _tulumba_
#25 Re: discovery channel
jedino ako je dan prije pila voduSkyfox wrote:Ko da bi neko u stvarnosti ganjao kamilu po pustinji i onda je ubio![]()
u svakom slucaju, to bi bilo najlogicnije