Direktor-prenzionisanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
zizithestrasni

#1 Direktor-prenzionisanje

Post by zizithestrasni »

Naime direktor firme treba u penziju ali bi i nastavio raditi kao direktor d.o.o.-a odmah po prijavi penzije i to zakon dozvoljava (cak sta vise dobro im je pravo jer doprinosi se placaju)...
Medjutim da bi se odjavio mora se odjaviti iz sudskog rjesenja i onda za dan opet prijaviti...
Sad je frka sa tim rjesenjem i upisom na par dana novog direktora jer navodno firma ne moze biti bez direktora niti jednog sata. On bi postavio mene al ja imam 2000KM prekrsajnih kazni za koje nisam niti znao da postoje jer su mi pisali po 400KM kazne za "glasnu muziku" a nikad nisu dva puta dosli na adresu po jednom pozivu a kamoli tri puta koliko je neka normala. To se vuce od 2006-te. Svake godine jednom na djetetov rodjendan posalje umobolna osoba miliciju. Svaki put kazu OK je samo malo licnu da zavedem da sam bio i samo jednom od 4 slucaja nadjem cestitku na koju sam potpisao da necu da platim bez suda al nikada poziv sa suda nisam dobio. Ostale 3 nisam nikada niti vidio niti sam znao za njih dok me notar nije poslao da izvadim papir o prekrsajima. Ne mogu da vjerujem da me odmah zavedu da ne mogu raditi i zivjeti a nema presude niti sudjenja. Nije mi jasno sta se desava kod situacije da direktor nestane, da otkaz ili nedaj boze umre...kako cu naci direktora u istom satu...moram raspisati konkurs procjeniti ko bi mogao na to mjesto itd...ne znam koliko sam bio jasan al potrudio sam se....
Ako ima neko nesto pametno da predlozi bio bih mu zahvalan.
Inace sta je potrebno od dokumenata i dali isti dan se moras prijaviti kad navrsavas godine starosti ili staza za penziju?
Post Reply