Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Šunj

#276 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Šunj »

Borba, necu da kazem "rat", istoka i zapada u BiH!
155_mm

#277 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by 155_mm »

sinuhe wrote:Nije ni Merkel otvarala tvornicu u BiH pa ni ovaj nije o konkretnim bombasima a kao da se ne zna zasto direktor CIA dolazi 2016 u BiH. :-)
zasto?
hAZNADAR

#278 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote: 92-95 zvanicne vlasti trazile nato intervenciju, 95te dobile :skoljka: Zvanicna strategija svih vlada u BiH od rata na ovamo su euro/atlantske integracije, BiH clan koalicije, trenutno u predvorju NATOa, u Butmiru je smjesteno sta? Sta se onda kojeg kurca ibretis i pravis naivan a nisi :skoljka:
Ko je to osporio?

A u okviru tih medjunarodnih mirovnih snaga bile su i ruske vojne jedinice. Pa pobogu Holbruk je americku komandu nad istima opisao kao veliki diplomatski uspjeh drzave iz koje nam pises :lol:
Samo vas citam, tebe i dezurnu ekipu i razmisljam da li da dodam jos jedna punkt u dugoj listi slaganja srpskih nacionalista i nasih jugo ljevicara. Nema dana a da me ne iznenadite necim novim.

Ocekivao sam iskreno receno od nekog deklarisanog predstavnika RS na ovom forumu da prvi povuce paralelu izmedju CIA i ruskih slecijalaca. Ali imaju oni konje za trku zar ne?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#280 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote: Samo vas citam, tebe i dezurnu ekipu i razmisljam da li da dodam jos jedna punkt u dugoj listi slaganja srpskih nacionalista i nasih jugo ljevicara. Nema dana a da me ne iznenadite necim novim.

Ocekivao sam iskreno receno od nekog deklarisanog predstavnika RS na ovom forumu da prvi povuce paralelu izmedju CIA i ruskih slecijalaca. Ali imaju oni konje za trku zar ne?
Ne brukaj se.
detroit-mercy

#281 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote: 92-95 zvanicne vlasti trazile nato intervenciju, 95te dobile :skoljka: Zvanicna strategija svih vlada u BiH od rata na ovamo su euro/atlantske integracije, BiH clan koalicije, trenutno u predvorju NATOa, u Butmiru je smjesteno sta? Sta se onda kojeg kurca ibretis i pravis naivan a nisi :skoljka:
Ko je to osporio?

A u okviru tih medjunarodnih mirovnih snaga bile su i ruske vojne jedinice. Pa pobogu Holbruk je americku komandu nad istima opisao kao veliki diplomatski uspjeh drzave iz koje nam pises :lol:
One ruske jedinice koje su se proslavile po svom neutralnom i nepristrasnom stavu prema izbjeglicama u krajevima koje su nadzirale :mrgreen:
Nego, da se vratimo na onu dilemu iz prijasnjeg posta, je li agresija ili nije, pitanje je sad :mrgreen: :mrgreen: .
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#282 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote: One ruske jedinice koje su se proslavile po svom neutralnom i nepristrasnom stavu prema izbjeglicama u krajevima koje su nadzirale :mrgreen:
Nego, da se vratimo na onu dilemu iz prijasnjeg posta, je li agresija ili nije, pitanje je sad :mrgreen: :mrgreen: .
A pod americkom komandom :mrgreen:

Ti siris pricu na nesto sto niko nije spomenuo, pa se ti i vracaj. Putuj igumane :pusi:
Fudo387

#283 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Fudo387 »

On djaba nije dosao, nesta se tu debelo kuha.
Za svaki slucaj podebljati zalihe brasna, ulja, secera, makarona, konzervi...
HAVANA

#284 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:On djaba nije dosao, nesta se tu debelo kuha.
Ne mogu ja sad nista
Spuco 250 sirnice,200 krompiruse,jabukovacu,otvorio pivu...da sad rat izbije,mos me jebat... :cry:
Drvosjeca iz Dejcica

#285 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote: Tehnicki gledano ako je dobrodosao od strane BiH vlade - onda nije udar.

Ali suverenitet BiH je vrlo diskutabilna tema.
Nije pozvan, a direktori policijskih agencija su postrojeni ko regruti. Pametnom dosta.
Pozvan je, neko iz policijskih agencija BiH je krajem prošle godine pozvao Brennana u posjetu i došao. Vidiš, razlika koju ti ne vidiš je ta što Brennan nije došao u posjetu muslimanima već državi BiH, okupio sve relevantne predstavnike iz oba entiteta i tri naroda...za razliku od ruskih instruktora koji dolaze u BiH na poziv Dodika a ne države (vidiš li razliku?), dolaze u posjetu samo jednom dijelu BiH, jednom narodu. Ali od tebe ništa čudno, tendenciozno kao i obično gotovo na svakoj temi.

Što se tiče suvereniteta, BiH kao niti jedna država bivše YU nije suverena pa ni neke puno ozbiljnije države u okruženju.
Fudo387

#286 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:
Ne mogu ja sad nista
Spuco 250 sirnice,200 krompiruse,jabukovacu,otvorio pivu...da sad rat izbije,mos me jebat... :cry:
:lol:
Disclaimer,
Ovo ne vazi za belgijske drzavljanine. :D :lol:
Last edited by Fudo387 on 23/04/2016 16:04, edited 1 time in total.
HAVANA

#287 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
HAVANA wrote:
Ne mogu ja sad nista
:lol:
Exclaimer,
Ovo ne vazi za belgijske drzavljanine. :D :lol:
Ja doduse,jednom su me naguzili,nece vise.Obezbijedio sam se. :D
detroit-mercy

#288 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote: Tehnicki gledano ako je dobrodosao od strane BiH vlade - onda nije udar.

Nije pozvan, a direktori policijskih agencija su postrojeni ko regruti. Pametnom dosta.
Ok da krenemo odavdje gdje tvrdis da nije pozvan, a u drugom postu kazes da dolazak bez poziva=agresija :skoljka:
Jel se stvarno toliko pravis mutav :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#289 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

detroit-mercy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Ok da krenemo odavdje gdje tvrdis da nije pozvan, a u drugom postu kazes da dolazak bez poziva=agresija :skoljka:
Daleko da je mutav, Bato Ruse podržava zbog toga jer su pravoslavci mada on to neće nikada priznati.
detroit-mercy

#290 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote: One ruske jedinice koje su se proslavile po svom neutralnom i nepristrasnom stavu prema izbjeglicama u krajevima koje su nadzirale :mrgreen:
A pod americkom komandom :mrgreen:

Ti siris pricu na nesto sto niko nije spomenuo, pa se ti i vracaj. Putuj igumane :pusi:
Sjeveroistocna Bosna, Brcko zona odgovornosti Ameri, ljudi se pokusavaju vratiti kuci cetnici digli i staro I mlado da sprijece povratak :skoljka: . Jednom im proslo, drugi puta proslo, treci puta Marinci uletili popalijali nejac :mrgreen: i od tog momenta model najuspjesnijeg povratka :mrgreen: Susjedna opstina Celic, Rusi na liniji razdvajanja, Korajci krecu organizovano, mirno, ko ljudi kucama :skoljka: cetnici zasipaju fakat minobacackim granatama, ljudi se ranjavaju, ginu, dok Rusi sa strane posmatraju i jos nazdravljaju sa cetama :mrgreen: . Konstanta od tada sve do danas :skoljka: izvuci malo nos iz sarajevsko-zenicke kotline, mozda ti se malo razbistri :skoljka:
GeeTnT

#291 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by GeeTnT »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Daleko da je mutav, Bato Ruse podržava zbog toga jer su pravoslavci mada on to neće nikada priznati.
Ispod poklopca pise: "Podrzavati samo kad su u pitanju Hrvati i Bosnjaci"....inace, medjusobno im svakodnevno familiju spominju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#292 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote:Ok da krenemo odavdje gdje tvrdis da nije pozvan, a u drugom postu kazes da dolazak bez poziva=agresija :skoljka:
Jos jedan post unazad, ali hajde moze i odavde.

Dakle pojedini skoro orgazmicno pisu kako je sef cia postrojio, naredio, doveo u red nase idiote.

Ok treba ih postrojiti i dovesti u red. To se slazem. Narod evidentno nece i ne zna, a mozda i ne zeli.
Ako ce ih in svojim autoritetom dovesti u suru, svaka cast.

Ali kada isti princip primjenimo na drugi srodan (dakle ne isti nego slican) slucaj, gdje su drugi igraci u pitanju, onda je panika, lov na vjestice itd...

Da izvucemo poentu: ako smo principijelni onda nam strano mijesanje, bez obzira odakle dolazilo, ili smeta ili ne smeta. Ne moze malo vako malo nako.
ljevoruki

#293 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by ljevoruki »

hAZNADAR wrote:Samo vas citam, tebe i dezurnu ekipu i razmisljam da li da dodam jos jedna punkt u dugoj listi slaganja srpskih nacionalista i nasih jugo ljevicara. Nema dana a da me ne iznenadite necim novim.

:thumbup:
Dovoljno je da vidis samo kakve su nickove odabrali da znas njihovu politicku orijentaciju. :(
detroit-mercy

#294 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote:Ok da krenemo odavdje gdje tvrdis da nije pozvan, a u drugom postu kazes da dolazak bez poziva=agresija :skoljka:

Dakle pojedini skoro orgazmicno pisu kako je sef cia postrojio, naredio, doveo u red nase idiote.

Ok treba ih postrojiti i dovesti u red. To se slazem. Narod evidentno nece i ne zna, a mozda i ne zeli.

Ali kada isti princip primjenimo na drugi srodan (dakle ne isti nego slican) slucaj, gdje su drugi igraci u pitanju, onda je panika, lov na vjestice itd...

Da izvucemo poentu: ako smo principijelni onda nam strano mijesanje, bez obzira odakle dolazilo, ili smeta ili ne smeta. Ne moze malo vako malo nako.
Je li nas cilj euro/atlantske integracije, je li prihvatamo dobrovoljno da smo pod komandom NATOa? Ako je odgovor da na ova pitanja, onda vise ne stoji strano mijesanje i te cake :skoljka:
General War

#295 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by General War »

detroit-mercy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Znas dobro kojih, ne moras se lud praviti :oops:
Ne znam. "Rusi" su sirok pojam.

A agresija je svako strano vojno prisustvo bez poziva legalnih vlasti.
92-95 zvanicne vlasti trazile nato intervenciju, 95te dobile :skoljka: Zvanicna strategija svih vlada u BiH od rata na ovamo su euro/atlantske integracije, BiH clan koalicije, trenutno u predvorju NATOa, u Butmiru je smjesteno sta? Sta se onda kojeg kurca ibretis i pravis naivan a nisi :skoljka:
CIA nije vojna agencija..da napomenem.
hAZNADAR

#296 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote: Samo vas citam, tebe i dezurnu ekipu i razmisljam da li da dodam jos jedna punkt u dugoj listi slaganja srpskih nacionalista i nasih jugo ljevicara. Nema dana a da me ne iznenadite necim novim.

Ne brukaj se.
Znaci da upisem? OK, samo ti nastavi.
archi_a

#297 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by archi_a »

Image

Ja ne vidim drugu mogućnost osim EU integracija. :D
General War

#298 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by General War »

archi_a wrote:Image

Ja ne vidim drugu mogućnost osim EU integracija. :D
Zaboli CIA-u za eurointegracije, ako je direktor dosao nenajavljen, je da ispita tj. da se upozna spremnost nasih agencija, izgleda da ce im biti dodjeljena veca uloga nego sto predpostavljamo...da je kakav belaj to se depesom dostavi preko ambasade, ima CIA tamo prilicno osoblja i radnog prostora.
Drvosjeca iz Dejcica

#299 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

_BataZiv_0809 wrote:

Isto ili srodno bi bilo da je CIA poslala svoje agente da obučavaju FUP i to na poziv Marinka Čavare i to samo Hrvate ili Bošnjake. Vidiš li razliku? Možda sam ipak precjenio tvoju moć logičkog rasuđivanja?
archi_a

#300 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by archi_a »

Vadim mast secesionistima. :-D
Post Reply