Direkcija BH Eurosonga 2005. odbila zahtjev Tinke Milinovic

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

ja_sarajevo

#1 Direkcija BH Eurosonga 2005. odbila zahtjev Tinke Milinovic

Post by ja_sarajevo »

DIREKCIJA BH EUROSONGA 2005. ODBILA ZAHTJEV TINKE MILINOVIĆ

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Direkcija BH Eurosonga 2005. odbila je kao neosnovan zahtjev za poništenje ili preinaku odluke žirija o izboru Pjesme predstavnice BiH na natjecanju za Pjesmu Eurovizije 2005.

Odgovor je upućen na adresu advokatskog ureda u Tuzli i opunomoćeniku u Sarajevu, saopćeno je danas iz Direkcije Eurosonga 2005.

Zahtjev za poništenje odluke žirija uputio je advokatski ured uime drugoplasirane Tinke Milinović koja je imala 20 bodova kao i prvoplasirana grupa "Feminem", ali su odlučujući bili bodovi žirija koji je djevojkama iz "Feminema" dodijelio maksimalni broj bodova 12.

"Sudionici bh. izbora za pjesmu Eurovizije moraju biti državljani Bosne i Hercegovine. Neda Parmać iz grupa "Feminem" to nije. Svoju odluku da tužim Javni RTV servis BiH donijela sam isključivo zbog profesionalnih, a nikako nacionalnih ili osobnih razloga – kazala je Tinka Milinović obrazlažući pokretanje zahtjeva za ponoštenje odluke žirija.

Grupa "Feminem" s pjesmom 'Zovi' autora Andreja Babića predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem 50. Eurosongu koji će 21. maja biti održan u Kijevu u Ukrajini.

Članice "Feminema" Pamela Ramljak, Ivana Marić i Neda Parmać osnovale su bend nakon prošlogodišnjeg natjecanja "Hrvatski idol" na kojem su postigle veliki uspjeh.

Drugo je mjesto na ovogodišnjem BH Eurosongu pripalo Tinki Milinović, a treći je bio Igor Vukojević čiju je pjesmu gledateljstvo nagradilo s najviše (12) bodova.

Između 14 izvođača koji su se predstavili u velikom finalu BH Eurosonga održanom 6. marta u Sarajevu stručni ocjenjivački sud, sastavljen od urednika i uglednih imena iz svijeta muzike i gledatelji koji su 10 minuta glasali putem televotinga, najboljom su proglasili grupu "Feminem".
hary

Post by hary »

Sasvim očekivano...
Bastija zvana Direkcija BH Eurosonga još uvijek (nažalost) nije pala!
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

Izgleda da one tri ipak idu u Kijev i predstavljaju BiH, ma sta je 30 km od Bosne i Hercegovine, nije to nista.
:D
Sramota
Glumica

Post by Glumica »

jah stvarno sramota... gdje je ono rodjena ona dinina partnerica? negdje oko zavidovica, vako nesto? samo bila na moru prije eurosonga pa pocrnila... :shock:
i gdje je rodjen onaj proslogodisnji predstavnik krvacke recimo? (ovo stvarno ne znam)
renBa 999

Post by renBa 999 »

Naravno da su odbili pa nisu toliki moroni da priznaju takvu krivicu i preuzmu odgovornost.
Sad garantujem slijedi i prava sudska tuzba.
Neka,tako i treba.
Nek se odgovorni na pozicijama vec jednom nauce raditi posao kako treba.
A ne da nam zavrcu "ta tlane" kako ko stigne.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Tinka ako ti treba rame za utjehu :)
renBa 999

Post by renBa 999 »

Glumica wrote:jah stvarno sramota... gdje je ono rodjena ona dinina partnerica? negdje oko zavidovica, vako nesto? samo bila na moru prije eurosonga pa pocrnila... :shock:
i gdje je rodjen onaj proslogodisnji predstavnik krvacke recimo? (ovo stvarno ne znam)
Glumo, koji je ovo put....

BH SVAKE GODINA IMA DRUGA PRAVILA:

1999 - IZVODJACI NE MORAJU BITI BH DRZAVLJANI, AUTORI MORAJU

2005 - IZVODJACI MORAJU BITI BH DRZAVALJANI, AUTORI NE MORAJU
hary

Post by hary »

Glumica wrote:jah stvarno sramota... gdje je ono rodjena ona dinina partnerica? negdje oko zavidovica, vako nesto? samo bila na moru prije eurosonga pa pocrnila... :shock:
Pa vama nikad da uđe u uši (i oči).
Kad su Dino i Beatrice išli u Izrael važila su drugačija pravila u vezi tok prokletog državljanstva.
A danas direkcija BH Eurosonga pravi ovaj narod budalama...
Pa vidjelo se da mala nije bek vokal, već da je od njih tri ona najviše kreštala.
Što se tiče Mikulića, on ima hrvatsko državljanstvo. To bar nije bio problem.
Glumica

Post by Glumica »

od svih nasih problema eurosong je najveci... ova nas direkcija najvise pravi budalama.... ma hajte molim vas... mogla sam ja navijati za ne znam koga, ispalo je tako kako je ispalo i gotovo... ovo sto se sad radi je vise nego smijesno...
bem mu sve sto niko od izvodjaca nije tuzio nikoga kad prosle godine deena izabrase na guzove? bem ti princip... i branje i eurosong...

pozdrav raji... :D
pitt

Post by pitt »

Pozdrav familiji :D:D:D
Rode, ne daj da te sekiraju :D:D:D
Imas pozdrav i od ****** :D
Glumica

Post by Glumica »

ja se izvinjavam gore nisam jebala BRANJE, neg BIRANJE :D

familijo, jesi mi puno rekao, ko je misteriozna licnost, znas da nisam u kondiciji... :D
ChoNumb

Post by ChoNumb »

:-) svasta. uglavnom, timka se ziva isprovaljivala do sad, a jos ce vise, jer ne kani izgleda prestati. :-) a i ovi ostali sa njom koji je podrzavaju u nemogucoj misiji (ili pogresnoj misiji). ponasa se ko dijete- meni ste obecali da cu ici ove godine na evroviziju, buuuuuuuuuuuuu!!! :lol:
sretno za feminem 8-)
Edit

Post by Edit »

... kao da gledam, kad se tri male plasiraju bolje od Novkovica, kako ce nam biti draaaaaaaago sto smo zahebali rvate...

(Bas ste dosadni.
Teme o ekologiji i o privatizaciji drzavnih resursa se gase nakon dva posta... :x :x :x )
ChoNumb

Post by ChoNumb »

hary wrote:
Kad su Dino i Beatrice išli u Izrael važila su drugačija pravila u vezi tok prokletog državljanstva.
Pa vidjelo se da mala nije bek vokal, već da je od njih tri ona najviše kreštala.
a ni tebi isto tako nikako da udje u glavu da direkcija zadrzava pravo o izboru ucesnika u skladu sa pravilima evrovizije, koja BTW ne zabranjuju hrvatima, kinezima i albancima da ucestvuju na BH izboru.
ma ja ne kontam sto je ovdje ovoliki problem oko ovog izbora. bas me boli briga ko ce krestati i mahati zastavicama na evroviziji.
i jos jednom- ZADRZAVAJU PRAVO i kuliraju. a ostali masu usima, a feminem zastavicama u kijevu.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

I meni je drago zbog plasmana naše tri male pripadnice bosanskohercegovačkog naroda :oops: ...

Bog i Hrvati ! 8)

:D
pitt

Post by pitt »

Glumica wrote:ja se izvinjavam gore nisam jebala BRANJE, neg BIRANJE :D

familijo, jesi mi puno rekao, ko je misteriozna licnost, znas da nisam u kondiciji... :D
Onaj sto ima grdnije ime od moga i sto nam je zakletva bio jedno vrijeme :D:D
Glumica

Post by Glumica »

onaj sto se kunemo u njega? :-) :D
pitt

Post by pitt »

Jes ....upravo taj :D:D Ludji no ikad ....sviju mi :D:D

PS
Seha se zarucio i nema ga sa rajom vise. Kaze kad mozes ti moze i on :D:D
hary

Post by hary »

ChoNumb wrote:
hary wrote:
a ni tebi isto tako nikako da udje u glavu da direkcija zadrzava pravo o izboru ucesnika u skladu sa pravilima evrovizije, koja BTW ne zabranjuju hrvatima, kinezima i albancima da ucestvuju na BH izboru.
ma ja ne kontam sto je ovdje ovoliki problem oko ovog izbora. bas me boli briga ko ce krestati i mahati zastavicama na evroviziji.
i jos jednom- ZADRZAVAJU PRAVO i kuliraju. a ostali masu usima, a feminem zastavicama u kijevu.
Pazi, zadržavanje prava je čisto sranje. Napišu nešto i onda sebi otvore mogućnost za manipulaciju. Zamisli ti da se u Izbornom zakonu kaže:"Glasati mogu samo državljani BIH...a Izborna komisija ZADRŽAVA PRAVO da još neki građani mogu glasati..."
manijak1

Post by manijak1 »

:( :( :( :( :( :( :( :D :D :shock: :shock: Uh :D
Glumica

Post by Glumica »

ne sumnjam, ...... mi :D

cuj sehe diverzanta, pa kako to na foru, majku mu? :shock: :D
jesmo fino dogovorili da se ja prva udajem?!? :shock: :? :D
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Edit wrote:... kao da gledam, kad se tri male plasiraju bolje od Novkovica, kako ce nam biti draaaaaaaago sto smo zahebali rvate...

(Bas ste dosadni.
Teme o ekologiji i o privatizaciji drzavnih resursa se gase nakon dva posta... :x :x :x )

Edit, nazalost u pravu si do bola...
sramota, treba poseban podforum za EUROSONG koliko je tema otvoreno...
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Mahalanjem u Europu :D
pitt

Post by pitt »

Glumica wrote:ne sumnjam, ...... mi :D

cuj sehe diverzanta, pa kako to na foru, majku mu? :shock: :D
jesmo fino dogovorili da se ja prva udajem?!? :shock: :? :D
To je bio plan al kako je pocelo...da nas tvoja sestra sve ne zezne? :D:D:D
alek

Post by alek »

vrati mi balete :D :D i bicu ti dousnik :D