'ello,
Došlo vrijeme da se kupuju naočare/naočale.
Zanima me gdje kupiti kvalitetne okvire a da im cijena nije sky-high.
Isto tako, naravno, gdje najpovoljnije kupiti stakla, anti-reflektivna i fotosenzitivna (banana for scale: u Oculto-u su 130KM jedan par)?
Dioptrijski đozluci
Moderator: anex
- starii
#2 Re: Dioptrijski đozluci
prije dva mjeseca narucio preko ebay cvike, okvir beta titanium sa plasticnim staklima (high index 1.61) i sa anti-reflective & anti-scratch dodatkom..doslo me oko 50KM...iste takve kod barosa oko 550KM 
uglavnom zadovoljan sam, kontam jos koje naruciti cisto radi zajebancije
-
Son1
#3 Re: Dioptrijski đozluci
Moze linkstarii wrote:prije dva mjeseca narucio preko ebay cvike, okvir beta titanium sa plasticnim staklima (high index 1.61) i sa anti-reflective & anti-scratch dodatkom..doslo me oko 50KM...iste takve kod barosa oko 550KM
- le piaf
#4 Re: Dioptrijski đozluci
Ti se bas zadao da popljujes Optic Center jer vidim da od 9 postova koja si napisao na forumu 3 su o njima.cirimpimpira wrote:Optic Center u strossmajerovoj pod hitno izbjeći... većina robe iz kine a nabiju joj cjenu tako da kupac misli da je dobio fer ponudu međutim daleko od.. okvir kupe za 2 km i dva dioptrijska stakla po 1.5 KM. 5 KM, ulože a tebi uzmu 289KM , oh ne samo to već dobiješ drugi okvir koji ti ne treba i koji nećeš poklon od njih... sa staklima... dakle još 5 km ti poklone.... znači za 10 km koje oni ulože za kinesku robu, (znam jer kolega mi je lično radio za njih 6 mjeseci i sve mi reko, plaćali mu više na banci a on moro vraćat pola tog novca u kešu, prali pare preko njega ilehalno i njega i državu varali), ti platiš 289 km..... znači da im je profitna marža ne 50%, nego za svaku njihovu marku koju ulože, oni dobiju 28KM , te im je zarada 28,000 %.. sram i stid da ih bude... kakva kladionica.. prevara je mnogoveća para.......... eh sad gdje kupi? ima odma od prevaranata u sastavu hotela central u strosmajerovoj ulici prema miljackoj s lijeve strane jedna mala optika pod imenom optik by optik, probaj tu sebi nešta nać.. jako su ljubazni
Evo ja cu napisati da su prva liga, meni je supruga tamo uzela cvike prije godinu i po i savrsene su. Ja sam takodjer mijenjao stakla, odradjena dioptrija bez problema ikakvih, sve ispostovano. To su inace ljudi koji su u Barosu radili btw.
Super je to, prijavis se na klix, pljujes konkurenciju i kontas raja ce se primiti.