Dioptrijski đozluci

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
travar

#1 Dioptrijski đozluci

Post by travar »

'ello,

Došlo vrijeme da se kupuju naočare/naočale.
Zanima me gdje kupiti kvalitetne okvire a da im cijena nije sky-high.

Isto tako, naravno, gdje najpovoljnije kupiti stakla, anti-reflektivna i fotosenzitivna (banana for scale: u Oculto-u su 130KM jedan par)?
starii

#2 Re: Dioptrijski đozluci

Post by starii »

prije dva mjeseca narucio preko ebay cvike, okvir beta titanium sa plasticnim staklima (high index 1.61) i sa anti-reflective & anti-scratch dodatkom..doslo me oko 50KM...iste takve kod barosa oko 550KM :)
uglavnom zadovoljan sam, kontam jos koje naruciti cisto radi zajebancije :-D
Son1

#3 Re: Dioptrijski đozluci

Post by Son1 »

starii wrote:prije dva mjeseca narucio preko ebay cvike, okvir beta titanium sa plasticnim staklima (high index 1.61) i sa anti-reflective & anti-scratch dodatkom..doslo me oko 50KM...iste takve kod barosa oko 550KM :)
uglavnom zadovoljan sam, kontam jos koje naruciti cisto radi zajebancije :-D
Moze link :D
le piaf

#4 Re: Dioptrijski đozluci

Post by le piaf »

cirimpimpira wrote:Optic Center u strossmajerovoj pod hitno izbjeći... većina robe iz kine a nabiju joj cjenu tako da kupac misli da je dobio fer ponudu međutim daleko od.. okvir kupe za 2 km i dva dioptrijska stakla po 1.5 KM. 5 KM, ulože a tebi uzmu 289KM , oh ne samo to već dobiješ drugi okvir koji ti ne treba i koji nećeš poklon od njih... sa staklima... dakle još 5 km ti poklone.... znači za 10 km koje oni ulože za kinesku robu, (znam jer kolega mi je lično radio za njih 6 mjeseci i sve mi reko, plaćali mu više na banci a on moro vraćat pola tog novca u kešu, prali pare preko njega ilehalno i njega i državu varali), ti platiš 289 km..... znači da im je profitna marža ne 50%, nego za svaku njihovu marku koju ulože, oni dobiju 28KM , te im je zarada 28,000 %.. sram i stid da ih bude... kakva kladionica.. prevara je mnogoveća para.......... eh sad gdje kupi? ima odma od prevaranata u sastavu hotela central u strosmajerovoj ulici prema miljackoj s lijeve strane jedna mala optika pod imenom optik by optik, probaj tu sebi nešta nać.. jako su ljubazni
Ti se bas zadao da popljujes Optic Center jer vidim da od 9 postova koja si napisao na forumu 3 su o njima. :D

Evo ja cu napisati da su prva liga, meni je supruga tamo uzela cvike prije godinu i po i savrsene su. Ja sam takodjer mijenjao stakla, odradjena dioptrija bez problema ikakvih, sve ispostovano. To su inace ljudi koji su u Barosu radili btw.
Super je to, prijavis se na klix, pljujes konkurenciju i kontas raja ce se primiti. :D Nije niko malouman, bilo je takvih pokusaja i ranije.
Post Reply