Gdje mogu vidjeti koja mi dioptrija treba za oci, i gdje mogu uzeti naocale (po mogucnosti da ima siri izbor).
hvala
dioptrija
Moderator: anex
-
modesti
#2 Re: dioptrija
U bilo kojoj prodavnici naočara. Zakazeš pregled sa oftalmologom i on-a ti odredi dioptriju a onda izabereš okvir. Ili na pregled u svom domu zdravlja.
-
blacksky
#3 Re: dioptrija
Kako mislis u bilo kojoj prodavnici naocala? Ja im donesem "staklo" a oni mi zamjene?modesti wrote:U bilo kojoj prodavnici naočara. Zakazeš pregled sa oftalmologom i on-a ti odredi dioptriju a onda izabereš okvir. Ili na pregled u svom domu zdravlja.
Meni je jaran isao kod oftalmologa, odredio mu dioptriju, ali nije bilo velikog izbora naocala (kod tog oftalmolologa), a morao je izabrati neke (valjda).
-
modesti
#4 Re: dioptrija
Većina prodavnica naočara imaju oftalmologa koji im dolazi 1-2 dana sedmično. Nazoveš neku radnju, zakažeš termin, odeš kod doktora na pregled, on/a napiše na receptu dioptriju, daš taj papirić prodavaču, izabereš okvir, kažu ti kada da dođeš, platiš i u zakazani dan podigneš svoje naočare sa staklima. Imaš Baroš, imaš Loris, imaš Oculto...
-
blacksky
#6 Re: dioptrija
Hvala, e da jos samo pitam da li otptika Loris ima svog oftalmologa?
-
modesti
#7 Re: dioptrija
Ima. Ona doktorica sa Studentske poliklinike. Najbolje ti je bazvati. Broj možeš dobiti na http://www.telecom.ba pa vidi sam/a te detalje.
- *RF*
#9 Re: dioptrija
Optika Loris ti je preskupa, ali baš baš preskupa, za manje para možeš izabrati sebi i super okvir i pregled. Na Dobrinji ima optika, ne znam tacno kako se zove, odmah preko puta UniKredit banke, ne mozes je fuliti nikako, imaju super izbor naocala a cijene su stvarnooo odlicne, cak 200 KM jeftiniji od Lorisa i tih napucanih optika. Imas pregled kod oftamologa svaki cetvrtak i subotu i on ti je besplatan ako uzmes naocale u toj optici. Ako si zainteresiran javi mi se na pp pa cu ti ja tacno reci adresublacksky wrote:Hvala, e da jos samo pitam da li otptika Loris ima svog oftalmologa?
Ja ti preporučujem svoju doktoricu Ilvanu Šehović ako želiš uzeti leće, mislim da radi i u Domu zdravlja, ali ja joj idem privatno u Velešićima, i žena je stvarno genijalna. Uopste nije skupo, i pregled ne naplacuje ako uzmes naocale ili leće. Ja sam uzela naočale u toj optici na Dobrinji, 3 razlicita okvira i zivi su i danas
Ako zelis proci sto jeftinije sa tim okvirom ima i na autobuskoj stanici u Istocnom Sarajevu (Dobrinja 1) optika koja je isto prejeftina a ima dosta izbora, ali leće NE UZIMAJ tamo. Imala sam uzasna iskustva, covjek mi je dao mjesečne leće i rekao mi da traju 3 mjeseca, odmah infekcije i problemi, dok mi doktorica Šehović nije rekla o čemu se radi i propisala terapiju i dala odgovarajuće leće za moje oči, i od tada samo i isključivo idem kod nje. Isto, ako zelis broj, pisi mi pp