dioptrija pitanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SSemir

#26 Re: dioptrija pitanje

Post by SSemir »

Qler wrote:Ja prije vise od dvije godine operisao oci na Ilidzi u Svijetlosti, halal im svaki fening :) dioptrija je bila 1.25 na oba oka, ali imao sam na jesnom cilindar 2, a na drufom ne znam.. Sve je sad uredno i nikakvih ni najmanjih problema...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
koliko para? moze i privatno ako je ovako problem. je li se ostaje u bolnici dugo ili kako to izgleda? znam da se ove sve inf. mogu da dobiju direktno od njih, ali sam u pocetnoj fazi razmisljanja za operaciju.
je li ima potrebe ici na sveti vid pored ovih nasih (konkretno Svjetlost)
Qler

#27 Re: dioptrija pitanje

Post by Qler »

Minus je bila dioptrija, ispravili cilindar, vidim malo je reci odlicno, nekad mi ljudi ne vjeruju npr. odakle mogu nesto procitati... i plaio sam 1575KM sve ukupno, sa pregledom, jer sam se prijavio u prvih 100 kad je otvorena klinika. Mislim da sam bio medju prvim pacijentima. Davali 50% popust na pregled i operaciju. Neke je strah, iskreno, mene nije bilo sekunde strah. I sad bi meni se cini prije na to nego da mi zubar plombu stavi...
zippoo87

#28 Re: dioptrija pitanje

Post by zippoo87 »

ema_ wrote:Na blizinu kad ne vidiš je + , a na daljinu - .
ovakav odgovor ljudi shvate zdravo za gotovo pa onda kao i ovaj padobranac,postave pitanje zasto mu naocare nisu popravile vid :D

dioptrija i na blizinu i na daljinu moze biti i + i - i kombinovani cilindri ,sve to zavisi od odredjenog poremecaja i individualno je

cinjenica jest da je - cesce dioptrija za daljinu a plus za blizinu ali nije pravilo i ima svega,znam iz prve ruke ;)

i doktori oftamolozi obicno ne preporucuju lasersku korekciju vida,najcesce zbog moguce suhoce ociju nakon operacije a ja znam jednu djevojku koja nakon operacije ima suhe oci i kaze da joj je to sada puno veci problem,nego je dioptrija bila i da je ne bi opet radila a operaciju je radila u americi
doduse,ja jako malo znam osoba da nisu zadovoljne laserskom korekcijom vida
Qler

#29 Re: dioptrija pitanje

Post by Qler »

U mom blizem okruzenju, troje nas je operisalo oci, svi zadovoljni...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
mayab

#30 Re: dioptrija pitanje

Post by mayab »

Qler wrote:Minus je bila dioptrija, ispravili cilindar, vidim malo je reci odlicno, nekad mi ljudi ne vjeruju npr. odakle mogu nesto procitati... i plaio sam 1575KM sve ukupno, sa pregledom, jer sam se prijavio u prvih 100 kad je otvorena klinika. Mislim da sam bio medju prvim pacijentima. Davali 50% popust na pregled i operaciju. Neke je strah, iskreno, mene nije bilo sekunde strah. I sad bi meni se cini prije na to nego da mi zubar plombu stavi...
Isti slucaj, "uletio" u tih prvih 100 sa 50 % popusta.Da napomenem da mi je dioptrija bila stabilna vec nekoliko godina prije.
Jos oko 2 mjeseca poslije kapao kapi, jer sam osjecao s vremena na vrijeme "žuljanje", i oda jednog dana na godisnjem odmoru na moru primjetim da me vise ne žulja i prekinem sa kapima :-D
moranadruga

#31 Re: dioptrija pitanje

Post by moranadruga »

zippoo87 wrote:
ovakav odgovor ljudi shvate zdravo za gotovo pa onda kao i ovaj padobranac,postave pitanje zasto mu naocare nisu popravile vid :D

dioptrija i na blizinu i na daljinu moze biti i + i - i kombinovani cilindri ,sve to zavisi od odredjenog poremecaja i individualno je

cinjenica jest da je - cesce dioptrija za daljinu a plus za blizinu ali nije pravilo i ima svega,znam iz prve ruke ;)

i doktori oftamolozi obicno ne preporucuju lasersku korekciju vida,najcesce zbog moguce suhoce ociju nakon operacije a ja znam jednu djevojku koja nakon operacije ima suhe oci i kaze da joj je to sada puno veci problem,nego je dioptrija bila i da je ne bi opet radila a operaciju je radila u americi
tacno tako ja sam ++ a ne vidim ni blizu ni daleko (blizu 3) :cry: sto bi rekli nasi ljudi, corav pa corav.da imam para ja bih trceci krenula na operaciju. :)
ovo sa privatnim klinikama je ok,samo je sramota od naseg zdravstva sto ne mozemo da operisemo oci na nasim klinikama. vjerovatno bi se ugrozila prodaja okvira i stakala.
xamp

#32 Re: dioptrija pitanje

Post by xamp »

moranadruga wrote:
zippoo87 wrote:

tacno tako ja sam ++ a ne vidim ni blizu ni daleko (blizu 3) :cry: sto bi rekli nasi ljudi, corav pa corav.da imam para ja bih trceci krenula na operaciju. :)
ovo sa privatnim klinikama je ok,samo je sramota od naseg zdravstva sto ne mozemo da operisemo oci na nasim klinikama. vjerovatno bi se ugrozila prodaja okvira i stakala.
Mislim da bi bilo glupo da ti zdrastveno podrzava i operaciju ociju...
Post Reply