Ok, pretrazujem ja tako neke stare cd-ove i kasete i nadjem Merlinovu Fotografiju. Stavim u plejer, kad krene ona stvar "Jednom kad sve ovo bude juce"
Godinama sam mislio da je Merlin to otpjevao kao "gdje si bio ti kad je bilo najteze", medjutim tekst ide:
"jednom kad sve ovo bude juče
kad zora svane a svanuće
nemoj da ti bol grudi sreže
što nisi bio tu kad je bilo najteže
što nisi bio tu kad je bilo najteže"
Ili je do mene ili do mog boravka u dijaspori ali ovi stihovi nisu licemjerni, stavise sasvim su na mjestu, tako bi se i ja vjerovatno osjecao da sam pobjegao negdje od rata...I ovim putem mu oprastam sto nije bio tu kad je bilo najteze, uspio je napraviti album ili dva i tako olaksati duhovno dijaspori a i nama sto smo bili tu (sjecam se samo kako sam se kao mali jezio na 'vojnik srece')
Merline, oprastam ti!
dino merlin, revisited
Moderator: _BataZiv_0809
-
mrak
- nostalgicar
E ja sam uvijek govorio da je Dino shupak vazda bio,al meni niko ziv nevjeruje....al et... 
- DaysleepeR
Medjutim drugi refren ide drugacije:
"jednom kad sve ovo bude juce
stavit ces na krilo unuce
kad bosanske zime zasnijeze, reci
ja sam bio tu kad je bilo najteze
ja sam bio s Bosnom kad je bilo najteze"
"jednom kad sve ovo bude juce
stavit ces na krilo unuce
kad bosanske zime zasnijeze, reci
ja sam bio tu kad je bilo najteze
ja sam bio s Bosnom kad je bilo najteze"
-
missA
pa nije ni on bio nesto puno u BiH, a zena i djete (tada je mislim da imao 1) i oni su mu bili u Svedskoj. Mozda su stihovi inspirirani zamjerom koju kuha do njih!nostalgicar wrote:E ja sam uvijek govorio da je Dino shupak vazda bio,al meni niko ziv nevjeruje....al et...
-
ing-ecc
#9 Re: dino merlin, revisited
Sto li jos i ovde ne gori?