ima ona muza koji to radi nezz mu imeEntropio wrote:Marina Tucakovic je samo tekstopisac, ne komponuje muziku.mahalik wrote:Državi poput BiH treba da na ES poslat trio
Jelena Karleusa+Selma Barjami+Deen
Muzika Marina Tucaković
Spot Dejan Milicevic
i eto nama ES u Sarajevu
Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
-
mahalik
#76 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#77 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
I "dabogda šćeri da" ukrao od Džeeeja (Ramadanovskog), tačnije od njegovog velikog hita "Oj mala malena, srce si mi zavela"citroen wrote:Jah,trebao je jos text da krade,ma bjaziiiireni-90 wrote:mozda je krao melodije ali nije i tekstove pjesama, od svih sto sam ja slusao (a nisam mnogo) mozda ona they dont care about us ima nekus licnu tematiku ipak tekst je drugaciji tako da se ne moze reci da je krao pjesme/hitoveNeelix wrote:cetinski pao, a dino se uzdigao obradjivanjem tudjih hitova
krao je melodiju, muziku, a tekst je covjek sam napisao![]()
![]()
![]()
Po meni cisti plagijator,pogotovo ovi zadnji albumi,melodije krao iz azijskih zemalja,nek ga bude sram i stid
![]()
![]()
![]()
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#78 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
Najgore je to što ovi koji nikad nisu nešto komponovali pljuju Merlina i Bregovića zbog krađe melodija... Nisu namjerno. Ti nešto iskomponuješ, a nisi svjestan da si ukrao. Ti si čuo tu melodiju prije, ali nisi svjestan toga. I onda objaviš pjesmu, i nadaš se da će sve biti okej. 
- Baltazar_khan
#79 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
ma šta će merlin 
- terra_incognita
#80 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
Hoće li voditi Mahira ?
- Joey Tribbiani
#81 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
plain vanilla wrote:najbolje s eurosonga..
- Neelix
#82 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
Entropio wrote:Najgore je to što ovi koji nikad nisu nešto komponovali pljuju Merlina i Bregovića zbog krađe melodija... Nisu namjerno. Ti nešto iskomponuješ, a nisi svjestan da si ukrao. Ti si čuo tu melodiju prije, ali nisi svjestan toga. I onda objaviš pjesmu, i nadaš se da će sve biti okej.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#83 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
Kad se cigo razleti po pozornicisanabe wrote:terra_incognita wrote:Hoće li voditi Mahira ?
Hoce sigurno![]()
Joj mene stideto vi gledajte i navijajte, ja ne mogu od stida
![]()
-
pianist
#84 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
najveca nasa zvijezda nas predstavlja,i vi mu opet nadjoste milion mana....haj razumio sam za onog Vukasina i tamo neke anonimuse....al za naseg Merlina tako...de ba koji vam je ?
-
GOLFER
#85 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
Ocekujem da ce @NEELIX imati najvise komentara na ovoj temi
vec ga je krenulo
Sto se Dine tice, covjek je legenda i gospodin koji ima uspjeh iza sebe i SVAKA MU CAST, a nas narod ko narod tesko drugom ista priznaje...
Sto se Dine tice, covjek je legenda i gospodin koji ima uspjeh iza sebe i SVAKA MU CAST, a nas narod ko narod tesko drugom ista priznaje...
-
Pera Trta
#86 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
Kad i na Evroviziji potegne češalj iz džepa: "Znate šta je ovo? Šešalj!"

- psydelija
-
Blobi
#88 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
Nista, Vukasina i Feminem da nas predstavljaju. Sanabe kaze da dino ne valja k'o cojk ni ko pjevacsanabe wrote:pianist wrote:najveca nasa zvijezda nas predstavlja,i vi mu opet nadjoste milion mana....haj razumio sam za onog Vukasina i tamo neke anonimuse....al za naseg Merlina tako...de ba koji vam je ?
Meni nije zvjezda, narocito nije najveca u BiH. Za mene je lopov i ne cijenim ga kao covjeka, a ni kao pjevaca, (bezveze mu je glas, ako cemo "pravo") , ni kao tekstopisca ga ne cijenim ( Mujo i dalje ima dobru cunu![]()
), muziku krade....od najvecih svjetskih zvijezda poput Princa, a jos je toliko licemjeran da se on bori za autorska prava.
![]()
Kao gradjanin ove drzave, kao neko ko placa porez i kao domoljubimam puno pravo reci da me stid shto nas, pa i mene, predstavlja ovaj covjek bilo gdje, pa i na Evroviziji. Toliko.
- slobodni armirach
#89 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
Slazem se u potpunosti, pogotvo sa duplim moralnim standardima na domacem i stranom terenu,sanabe wrote: Meni nije zvjezda, narocito nije najveca u BiH. Za mene je lopov i ne cijenim ga kao covjeka, a ni kao pjevaca, (bezveze mu je glas, ako cemo "pravo") , ni kao tekstopisca ga ne cijenim ( Mujo i dalje ima dobru cunu![]()
), muziku krade....od najvecih svjetskih zvijezda poput Princa, a jos je toliko licemjeran da se on bori za autorska prava.
![]()
Kao gradjanin ove drzave, kao neko ko placa porez i kao domoljubimam puno pravo reci da me stid shto nas, pa i mene, predstavlja ovaj covjek bilo gdje, pa i na Evroviziji. Toliko.
vani ne predstavlja problem pjevat po kockarnicama, kafanama i drugih dzahilskim mjestima dok na
domacem terenu postoje neka druga suprotna pravila
- BSn
#90 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
Djaba, pljuvali ne pljuvali, bio on lopov ili ne, on je jedna od dvije najvece zvijezde na prostorima ex-ju. Tako je kako je.
Sto se tice one price kako nije tekstove dzonio - pa eto, samo mu je jos to falilo, al' mozda covjek nije znao jezike.
Da ne bi njega ne bi nikad cuo pjesmu Farfalina - a bas je gotivna.
Sto se tice one price kako nije tekstove dzonio - pa eto, samo mu je jos to falilo, al' mozda covjek nije znao jezike.
- terra_incognita
#91 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
Krade i tekstove, po koji stih od Šobića i sličnih, za koje je siguran da ih ne sluša njegova ciljana grupa.sanabe wrote:pianist wrote:najveca nasa zvijezda nas predstavlja,i vi mu opet nadjoste milion mana....haj razumio sam za onog Vukasina i tamo neke anonimuse....al za naseg Merlina tako...de ba koji vam je ?
Meni nije zvjezda, narocito nije najveca u BiH. Za mene je lopov i ne cijenim ga kao covjeka, a ni kao pjevaca, (bezveze mu je glas, ako cemo "pravo") , ni kao tekstopisca ga ne cijenim ( Mujo i dalje ima dobru cunu![]()
![]()
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#92 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
i ekrem je zvijezda na balkanuBSn wrote:Djaba, pljuvali ne pljuvali, bio on lopov ili ne, on je jedna od dvije najvece zvijezde na prostorima ex-ju. Tako je kako je.
- citroen
#93 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
tacno takoplain vanilla wrote:i ekrem je zvijezda na balkanuBSn wrote:Djaba, pljuvali ne pljuvali, bio on lopov ili ne, on je jedna od dvije najvece zvijezde na prostorima ex-ju. Tako je kako je.
Da ne bi njega ne bi nikad cuo pjesmu Farfalina - a bas je gotivna.![]()
- BSn
#94 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
plain vanilla wrote:i ekrem je zvijezda na balkanuBSn wrote:Djaba, pljuvali ne pljuvali, bio on lopov ili ne, on je jedna od dvije najvece zvijezde na prostorima ex-ju. Tako je kako je.
Da ne bi njega ne bi nikad cuo pjesmu Farfalina - a bas je gotivna.![]()
Moze li Ekrem napuniti nekoliko noci zaredom ZG-BG-SA-PG... Ne moze. Jedini koji mogu su Merlin i Cola - a obojica su odron s desne strane. To ti je k'o sto Beyonce puni po Evropi i hAmerici, a pjesme su joj k'o da ih je Brega pravio.
- bijela
#95 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
paša moj solidni............................ farfallina (luca carboni)sanabe wrote:
Ostace istine dvije.......................When doves cry (Prince)
Mjesecina................................. UB 40 Where did I go wrong
![]()
Mrsko mi traziti a ima josh a tekstove mazija odakle stigne
-
BloodOverdrive
#96 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
kako sam čuo,Dino nije napisao tekst burekasanabe wrote:ni kao tekstopisca ga ne cijenim ( Mujo i dalje ima dobru cunu
- BSn
#97 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
Entropio wrote:Marina Tucakovic je samo tekstopisac, ne komponuje muziku.mahalik wrote:Državi poput BiH treba da na ES poslat trio
Jelena Karleusa+Selma Barjami+Deen
Muzika Marina Tucaković
Spot Dejan Milicevic
i eto nama ES u Sarajevu
Taman, tu upada Brega i cirkus je kompletan. Izbaciti samo Deena i ubaciti Kemala Malovcica, k'o sto smo se ranije dogovorili. Deen se ovdje ne uklapa, on ipak ima glas.
-
Pera Trta
#98 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
Piše da jeste, iako je uzeo dio teksta iz jedne pjesma Nenada Veličkovića, iako ja nigdje na albumu nisam vidio da je to naznačeno.BloodOverdrive wrote:kako sam čuo,Dino nije napisao tekst burekasanabe wrote:ni kao tekstopisca ga ne cijenim ( Mujo i dalje ima dobru cunu
- EdoFmjam
#99 Re: Dino Merlin izabran za predstavnika BiH na Eurosongu 2011 !!
Dino Merlin je najveci bosnjacki umjetnik, vise bosnjacki nego umjetnik